• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Ekim Anneleri

Aslinda plojovic gelse de bi ona sorsak.naail biseyler alalim diye.
Bizde aktivite masasi,geometrik sekil kutusu,top havuzu,ic ice gecen kovalar ve arabalar var.babasi ayrica flüt mızıka ve piyanolu eğlence treni aldi.ama yetersiz bence.
Icinde hayvanlar meyveler araclar olan bi kitap vardi.onu almayi düsünuyorum ama gelisimine uygun mu acaba?yırtar metehan sayfaları.ara sira da agzina atiyor.
Potayi hic gormedim ama isabet ettimesi zor olur.daha cok kucükler.
Bu arada canim seninki catal kasik kullanabiliyor mu?biz hala kullanamiyoruz.çatala taktigi cikarip agzina atiyor:)anlatamiyorum bi türlü:)
Kasik desen tutamiyor:)
Geçen ınstagram'da bir ünlünün oğlunda gördüm alcağa koymuşlar eliyle götürüp içine atıyordu.
Kaşık catal kullanıyor,bazen biz takıyoruz veriyoruz catala..
Bizde kitap var resimli sözlük hayvanlar alemi gibi ama sayfalarını yırtıyor benim kitaplikla büyük derdi var aşağıya döküyor sayfaları koparıyor 😁

plojovic plojovic nerde cidden

Ah ah kuzu uyumadan kk'ya giremiyorum 😊 en çok benim telefona sarıyor, babasına ısrar edemiyor. Bana gelince direk basıyor yaygarayı.. Biraz yumuşak buldu beni, sonuna kadar diretiyor. Ben de saklıyorum senin gibi
Teknolojik aletlere meraklı olmasını hiç istemiyorum.kaydiriyor bı de parmak ucuyla aşağı yukari, tıklıyor filan.. annesi hamilelikte telefonla çok oynadı ondan mı geçti bilmem 😂

Kendileri yiyince daha güzel yiyolar evet basarmis olmak mi guzel geliyo yoksa kendi acliklarinami karar veriyolar bilmiyorumda daha iyi yedikleri kesin
Aynen canim.açlarsa yiyorlar.yoksa oyun oynuyorlar.
Bizim de tam tersi eline verince oyuna çeviriyor. Atıyor döküyor vs. Ben yedirince daha güzel yiyor vermeyince anneeee diye bağırıyor bir de🙈
Canim acaba tok oldugu bi zamana mi denk geliyor.uzun süreli aclıklarda kendisinin yemesine izin versen belki baska olur.
Benimki de eline verince kafasından başlayarak her yere sürüyor ve çok az yiyor. Atıyor. Bilerek döküp oynuyor.
Nil aç oldugu bi zaman olsa belki ağzina gotürür canim.
Geçen ınstagram'da bir ünlünün oğlunda gördüm alcağa koymuşlar eliyle götürüp içine atıyordu.
Bizde kitap var resimli sözlük hayvanlar alemi gibi ama sayfalarını yırtıyor benim kitaplikla büyük derdi var aşağıya döküyor sayfaları koparıyor 😁

Ay ne güzel.bizde minik top var.bide pota yapsak iyi olur aslinda.
O resimli sözlük cok faydali.bende almak istiyorum.
Metehanda babasinin odasina girdi mi kitapliklari bosaltiyor.
Ben bidr cocuklugumuzda okudugumuz dunya klasikleri serisi varya onu almistim.ilerdr okuruz diye.34 tane.yerini ogrenmis getirip okumaya calisiyor güya:)
Sanırım onun kitaplari oldugunun farkinda:)
Çok şükür darısı bize inşallah

Benimki de eline verince kafasından başlayarak her yere sürüyor ve çok az yiyor. Atıyor. Bilerek döküp oynuyor.
Ha ha aynı Buğra:) ya minciriyor, ya oturduğu yere saklıyor tabaktakileri. Çatalla bu hafta yemeğe başladı çok yemiyor ama üç dört kez alıp kaseyi ters çevirip döküyor 🤣 yada eliyle itiyor tabağı.

Biz de pota kullanıyoruz canım, National Geographic in atlasli hayvanlar alemi var çok seviyo. Odasının Duvarı dünya atlası ve üzerinde ülkeler hayvanlar var. Maşallah çoğunu biliyor. Üç aylıkken başladık kitap okumaya çok seviiyor kitapları bazen kendisi kitapligindan alır seçer ben okurum.
Bul tak yapıyor bu ara, sebze meyve kesme oyunu var, cekcekli arabalar, içiçe geçen kovalar, mıknatıslı hayvanlar var buzdolabina yapıştırıyor, yazı tahtası, aktivite masası, davullu piyano, renkli halkalar, yürüme arkadaşı, mandallarla da çok oynadık çadırında. Odanın kapısının tavaniina balon yapıştırdım iple sarkıtıp onlla oynuyo.
Benim makyaj kurumla onuune döküp oynuyo, dolabın içine girip ayakkabılarla ve kıyafetlerle. Kutuları üst üste koyup yukarı cikiyo

Canim acaba tok oldugu bi zamana mi denk geliyor.uzun süreli aclıklarda kendisinin yemesine izin versen belki baska olur.

Ben bidr cocuklugumuzda okudugumuz dunya klasikleri serisi varya onu almistim.ilerdr okuruz diye.34 tane.yerini ogrenmis getirip okumaya calisiyor güya:)
Ben evdeyken hiç yemek yemiyor ki. Paso meme. Babası varken de uyumuyor. Paso oyun.

Ha ha aynı Buğra:) ya minciriyor, ya oturduğu yere saklıyor tabaktakileri. Çatalla bu hafta yemeğe başladı çok yemiyor ama üç dört kez alıp kaseyi ters çevirip döküyor 🤣 yada eliyle itiyor tabağı.
Bizimki onu doyduktan sonra yapiyo sonrami yicen annecim sakladin oraya diyorum guluyo. Bu arada yarın senin cafeye gitmeyi planliyorum ben

Teknolojik aletlere meraklı olmasını hiç istemiyorum.kaydiriyor bı de parmak ucuyla aşağı yukari, tıklıyor filan.. annesi hamilelikte telefonla çok oynadı ondan mı geçti bilmem 😂
Aynı valla 😁 babaannesi şaşırıyor ona bakarken. Ben beceremiyorum böyle diyor.
Ben de çok oynadım sıkıntıdan. Son trimester ağırlaşınca bel-bacak ağrısından fazla hareket edemedim. TV de çocuk kanalı olmazsa abisi çemkiriyor. Telefona sarmıştım iyice.
Öyle olmasa bile babası 24 saat elinde telefonla oturuyor, görüyor çocuk.

Tabi tok aç farkediyor cnm. Aç iken daha geç oyuna başlıyor. Ama sonuç hep aynı😂 genel olarak eline veriyorum aslında. Sadece yoğurt kefir çorba bulgur pilavı vs pek vermiyorum. Sonradan temizlemesi çok zor oluyor🙄

Evet canım. Hiç değişmedi. Akşam eve geliyorum hmm nam nam meme gel diyo.
Ay ne komik.yerim ben onu.seni yürüyen meme olarak düsünüyor:)
Gelmezsen huzursuluk yapiyor mu yoksa biraz bekle desen bekliyor mu?
Cünkü artik birakmaya cok kalmadi.yavas yavaş uzaklaşsa birakmasi daha kolay olur.

Tabi tok aç farkediyor cnm. Aç iken daha geç oyuna başlıyor. Ama sonuç hep aynı😂 genel olarak eline veriyorum aslında. Sadece yoğurt kefir çorba bulgur pilavı vs pek vermiyorum. Sonradan temizlemesi çok zor oluyor🙄
Bendr dökülen seyleri vermiyorum.
Patatse kizartmasi yumurta zeytin peynir kofte gibu seyleri veriyorum.mandalina portakla gibi suku seyleri de vermiyorum.eliyle sıkıp üstünü ve yerleri mahvediyor.
Ben bi süre daha kendim beslicem sanırım😞

Ay ne komik.yerim ben onu.seni yürüyen meme olarak düsünüyor:)
Gelmezsen huzursuluk yapiyor mu yoksa biraz bekle desen bekliyor mu?
Cünkü artik birakmaya cok kalmadi.yavas yavaş uzaklaşsa birakmasi daha kolay olur.

Bendr dökülen seyleri vermiyorum.
Patatse kizartmasi yumurta zeytin peynir kofte gibu seyleri veriyorum.mandalina portakla gibi suku seyleri de vermiyorum.eliyle sıkıp üstünü ve yerleri mahvediyor.
Ben bi süre daha kendim beslicem sanırım😞
Yok canım beklemiyor. Her canı istediğinde peşinden gidiyoruz matmazelin.

Merhaba hanımlar🌷
Bizde de altta 3 yukarda 6 diş var. Alttan cıkmaya devam ediyor.
Yemek, meyve, içecek tamamen onda kendi yapabildiği kadar.
Yaptıkça öğrenilen bişy için büyümesini beklemeyin, bilmediği için o zamanda aynı sekilde başlayacak U Umudumbitmedi_ :KK66: bide büyüdükçe ben yaparım ederim dik kafalılıklar artacak daha da

Purpplee Purpplee Bildik koşturmacalar bizde de :)
Oyuncak konusunda kendi çok belli ediyor zaten. Çok oyuncak karmaşasından yana değilim ben. Olması gereken bişy yok, ilgisini çekecek seyle oynamayı gösterebilen, onunla paylaşabilen birine daha cok ihtiyacları var.
Bir bebeği var buara daha fazla elinde ona yemek yediriyor, uyutuyor.
Merdiven inip çıkmak en sevdiği sey☺gezsin, koştursun, zıplasın, çığlıklar atsın, köpeklere kedilere mama götürelim, ağaç sevelim inceleyelim çok seviyor,bide laf anlatsın 🤭
Boya ve kalemlerle çok içiçe.
Ahşap balık var parçalarını tamamlıyor (yapboz gibi ama kendi parça parça) yine benzeri hayvanları yerleştirdiği bişy var. Zaten sesleri ve taklitleri daha cok ilgi çekiyor coğunu biliyor yapıyor :)
Dans ve saklambaç bi posta hep oluyor zaten ailecek😂
Genel yani aslında öyle tek tek sayılabilecek kadar az değil yaptıkları,ilgisini cektiğinde bişy daha cabuk öğreniyorlar artık, geciştirmeden o an destekliyorum.Ablada var tabii çok sey öğreniyor onunla.
Oyuncakların bi kısmını kaldırıp birazını çıkarıyorum sadece.
Fazla görüntü kirliliği, biriyle oynarken diğeriyle dikkatinin dağılması daha cok kafalarını yorar diye biliyorum bu bile bi gerginlik, kararsızlık, bıkkınlık onlar için,zaten görüntüde gayet karışık oluyor.

Herşey oluyor iyi olsunlarda :)

Çok almak lazım, öğrenmesi lazım vb düşünmemeli. Bide yapıyorlar gibide olur ama zamanından önce bıktırmamalı, oyuncağında zamanını kaçırıp basite indirmemeli yapabileceklerini.

Aynı valla 😁 babaannesi şaşırıyor ona bakarken. Ben beceremiyorum böyle diyor.
Ben de çok oynadım sıkıntıdan. Son trimester ağırlaşınca bel-bacak ağrısından fazla hareket edemedim. TV de çocuk kanalı olmazsa abisi çemkiriyor. Telefona sarmıştım iyice.
Öyle olmasa bile babası 24 saat elinde telefonla oturuyor, görüyor çocuk.
Ne görürlerse taklit ediyorlar,bu akşam çekirdek citliyordum baktım kabukları almış citlemeye çalışıyor 😂bı de telin ekranının en altında asistan var güya bisey soruyorsun cevap veriyo,bunu bile taklit ediyo aynı yere tıklıyor eğilip biseyler diyo bizim gibi 🤭

Merhaba hanımlar🌷
Bizde de altta 3 yukarda 6 diş var. Alttan cıkmaya devam ediyor.
Yemek, meyve, içecek tamamen onda kendi yapabildiği kadar.
Yaptıkça öğrenilen bişy için büyümesini beklemeyin, bilmediği için o zamanda aynı sekilde başlayacak U Umudumbitmedi_ :KK66: bide büyüdükçe ben yaparım ederim dik kafalılıklar artacak daha da

Purpplee Purpplee Bildik koşturmacalar bizde de :)
Oyuncak konusunda kendi çok belli ediyor zaten. Çok oyuncak karmaşasından yana değilim ben. Olması gereken bişy yok, ilgisini çekecek seyle oynamayı gösterebilen, onunla paylaşabilen birine daha cok ihtiyacları var.
Bir bebeği var buara daha fazla elinde ona yemek yediriyor, uyutuyor.
Merdiven inip çıkmak en sevdiği sey☺gezsin, koştursun, zıplasın, çığlıklar atsın, köpeklere kedilere mama götürelim, ağaç sevelim inceleyelim çok seviyor,bide laf anlatsın 🤭
Boya ve kalemlerle çok içiçe.
Ahşap balık var parçalarını tamamlıyor (yapboz gibi ama kendi parça parça) yine benzeri hayvanları yerleştirdiği bişy var. Zaten sesleri ve taklitleri daha cok ilgi çekiyor coğunu biliyor yapıyor :)
Dans ve saklambaç bi posta hep oluyor zaten ailecek😂
Genel yani aslında öyle tek tek sayılabilecek kadar az değil yaptıkları,ilgisini cektiğinde bişy daha cabuk öğreniyorlar artık, geciştirmeden o an destekliyorum.Ablada var tabii çok sey öğreniyor onunla.
Oyuncakların bi kısmını kaldırıp birazını çıkarıyorum sadece.
Fazla görüntü kirliliği, biriyle oynarken diğeriyle dikkatinin dağılması daha cok kafalarını yorar diye biliyorum bu bile bi gerginlik, kararsızlık, bıkkınlık onlar için,zaten görüntüde gayet karışık oluyor.

Herşey oluyor iyi olsunlarda :)

Çok almak lazım, öğrenmesi lazım vb düşünmemeli. Bide yapıyorlar gibide olur ama zamanından önce bıktırmamalı, oyuncağında zamanını kaçırıp basite indirmemeli yapabileceklerini.
Çizmeye bayılıyor evet🙂
suyla oynamak onun için yüz farklı oyuncağa bedel.isigi açıp kapatmak 🤦dün oyuncakciya gidip sordum şöyle basınca yanan bişey var mi diye 😁kedicik aldım oyuncak sarılıyor öpüyor kıskanıyorum yani 😃
Yürüme arkadaşını çok kullanıyor eve girer girmez ona koşuyor.
Bazı şeyler çok ilgisini çekerken bazilarinin yüzüne bakmıyor.sikildigi oyuncağı saklayıp sonra ortaya çıkarıyoruz yeni gibi oluyo.Evet aynı anda bir sürü şey konunca hiçbirine bakmıyor onu farkettim
S Semabuse bayağı şey varmış canım sizde de..ekran görüntüsü aldım ben de alayım fikir oluldu teşekkür ederiz ikinize de 🤗

Back