• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 dogum yapmis ikiz anneleri

Bu arada maşallah sen zayıflamışsın aksine çok kg aldım emzirdiğim için deli gibi açım:)aklım fikrim yemekte allah sonumu hayır etsin:)o meyve şeyinden bende aldım henüz kullanmadım güzel bir şeye benziyor eski tip fileler hiç güzel değildi...
Evet fileler temizlenmiyor dişerini kaşıyorlar oda mutlu ediyor bızdıkları bide hoppala kullanıyorum iki çocukla yalnız kalınca lazım oluyo yürütecede zaman zaman koyuyorum öyle kuduruk Bi oğlan doğurmuşum ki yürüteçte bile hopluyo büyüne benzemiyo şaşkın ve çılgın

2 gündür bebeklerim cok huzursuz ve mizmizlar. 5-6 saattir uyutmaya calisiyorum Karni tok alttan üstten gazlari cikiyor vs yine ayni huzursuzlardi. Benimde aklima su vermek geldi oyle bir ictiler ki . Oysa sadece anne sutu aliyorlar . Hani susamazlardi çölde bile gerek yok diyorlar doktorlar . Suyu verdigim gibi susup uyudu zavallı yavrularim

İmkanınız varsa yarım günde olsa tutun.ilk 4.5 ay iyide sonrası sıkıntı 8 aylık olacagız ve çok bunaldım kimsemde yokki gelde 2.3 saat dinleneyim diyebilecegim.günlük 5 en fazla 6 saat uyuyorum ve çok hareketliler gücüm yetmiyor artık artık çocuklara sarıyorsun.imkanın varsa evinin diğer işlerini biri yapsın gül gibi bak çocuklarına
Evet birini tutucam şimdilik 3 aylık tutucam sonra duruma bskıcam artık. Valla bakımları zormus benimkiler 10 dk ya bir yesin istiyorlar Kı mama da veriyorum az az sık ıstıyorlar kollarımda derman kalmadı artık. Zormuş.

Evet fileler temizlenmiyor dişerini kaşıyorlar oda mutlu ediyor bızdıkları bide hoppala kullanıyorum iki çocukla yalnız kalınca lazım oluyo yürütecede zaman zaman koyuyorum öyle kuduruk Bi oğlan doğurmuşum ki yürüteçte bile hopluyo büyüne benzemiyo şaşkın ve çılgın
Benim büyük öyle fenaydı hala fena eksik olmasın:))korkuyorum bunlardan da bittiğimin resmidir...benimkiler daha minik oldukları için o tarz şeyler kullanmıyorum ama oğlumda ne kadar karşıysam bunlarda o kadar sıcağım:)herşey serbest:))gün içinde puset,mama sandalyesi,oyun halısı çok nadir kucak olarak ilerliyoruz..sence daha kolay günler mi bizi bekliyor yoksa zor mu:))bir umut lütfen;)

Daha 22 günlükler sadece anne sütü verdiğimde sürekli memede kalmak istiyorlar peşine mama verdiğimde çok güzel yiyolar demekki doymuyorlar diyorum günde 3 kez falan mama veriyorum. Soyle yapsan daha iyi olabilir kolaylık olur dediginiz yöntemler varmi ikiz büyütürken

canım benim bebeklerim kuvezde kalmışlardı ve çıkarken doktor meme emdirme sağarak ve çünkü ne kadar yediklerini görmemiz lazım demişti. ilk ay 3 saatte bir 50 ml içiyorlardı. sonra haftada bir 10 ml arttırdık.
mümkün olduğunca mama vermemeye çalıştım ben dediğim gibi. özellikle ilk aylarda.
bol tahin helvası ve mottilium içtim süt artsın diye.
bir de doğum kilolarının 2 katına gelene kadar kendi sütüme aptamil eoprotin ekledim. kolay kilo almalarını sağladı.

Şekerim vallahi ikizlerin tadını sen çıkarıyorsun İnan deli gibi koşturuyorum zayıfladım baya laf aramızda fıstık oldum:))havamı ata ata 3 çocuk doğurdum hala fitim mesajı veriyorum onun dışında ek gıdada bugünkü çorbada tahıl olarak karabuğday sarı mercimek kinoa pirinç sebze olarak içine brokoli balkabağı havuç patates sarımsak koydum sulu yapıyorum öğleden sonra muz koyuyoruz weewell in meyva yemek için silikon bişeyi var birer muz verdim akşam mama devam ediyoruz zavallı oğlum anne sütü almadığından herhalde nezle bronşite çevirdi ventolin hava yapıyorum iyi ama şimdi sallan yuvarlan gidiyo
41milyon kere maşallah sana harikasın, biz çok iyi geldik bu zamana kadar oğluşumun kabızlık sorunu dışında o da şimdi düzelmeye başladı, 5 gün kızımın ateşi ile uğraştık viral enfeksiyon oldu mahvoldum canımdan can gitti şükür bugün iyi. Tam oyuna sarıp kucak unutmaya başlamıştı ki yine kucağa döndük razıyım hepsine o kadar güç veriyorlar ki bana 2'şer saat uyumadım Bile belki 5 günde yarım saat uyku ile bile zımba gibi kalkıyorum Yeterki sağlıklı olsunlar ♥️ Senin menü epey efsane maşallah ben yoğurt ve elma havuç suyu veriyorum sadece 6.ayın dolmasını bekliyorum bi ara başlıyım dedim sonra vazgeçtim bi de peynir veriyorum biz kahvaltı ederken alıyorlar :)) ev tarhanası yaptı annem mercimek ve bulgur katarak salçasız onunla başlarım zaten oğlan aldı başını gidiyor kızım zayıfladı 5 günde kemik suyuna çorbalar yapıcam artık kuzuma. Ben de aldım o zımbırtıdan ama kullanmadım daha helal sana harikasın. Bi de artık yere duble yorgan atıp koysam mı düşüncesi aldı beni pusetlerden ve fisher price sallanan oyuncaklı ana kucağı ile oyun halısından terfi etsek diyorum. 1 yürüteç de hediye gelmişti onu da kurmadım muallaktayım. Gıda araştırmaları yapıyorum yemek yemeğe zor vakit buluyorum bir yandan. Hastalık dışında uyku hariç odadan çıktım mı başlıyorlar ağlamaya saniye ağlamalarına dayanamıyorum, buldumcuk yaptığımı söylemiş miydim? :) çok şımarttım çok cömert anne oldum mıçıyorlar çarkıma mıçsınlar bi daha gelmez bu günler bazen uyutmak için efor harcayıp dalarken kendimi tutamayıp deli gibi öpüp tekrar uyutmaya başlıyorum ki yorgunluktan anam ağlamışken deli miyim ne Bende de kilo kalmadı çatlaklar da kaybolmaya başladı göbekteki hafif sarkmayı da halledersem yaza bikiniye hazır olurum Bi de uykular uzasa gece oh değmeyin keyfime ayakta uyuyorum kaçtım bye

Benimkiler 1 haziran doğumlu ama anne sütü nerdeyse almadılar 20 gün tadımlık o yüzden 100 200 cc arası birer öğün çorba veriyorum bide meyva başladık öyle yani geç kalmadın arkadaşım anne sütü alsalar hayatta böle çorba falan uğraşmam İnan 8 ay verirdim ki büyük oğlumda öyle yaptım zor yedir et zorluğun tarifi YÖK anca annem yardımcı eşim iş bölümü yapıyoruz annem olmadan zaten boşa çıkma ihtimalim olmuyo boşa çıktığımdada anca oğlanın dersleri vs vs ama geçecek diyorum 2 koca delikanlı bide barın cadı Bi genç kızım olucak inşallah anamız ağlıyo desem yeri
phuket79 phuket79 Dta82 Dta82 E Emotionn35 Instagram hesaplariniz varsa orada da goruselim

Uzuuuuuuun bi arada sonra MERHABA CANLAR...
Beni unutmayip etiketledigin icin cooook tsk ederim..
evet .. kizlarim 9.aya .. ablalarida 2.5 yasina girdi :) bugünlere cok sükür..

Yeni dogum yapmis ikiz annelere özellikle sunu söylemek istiyorum:
Lütfen kendinizi süpergirl olarak görüpte „kendim yapicam“ havasina girmeyin :) alabildiginiz „saglikli“ yardimlara kapi acin her daim... ister 10 dakikalik bi dus icin... isterse 30 dakikalik bi uyku... isterse 1 saatlik tek basina cikacaginiz yürüyüs icin.. evet bunu yapin!!! EGER SIZ IYI OLURSANIZ... KENDINIZE ÖNEM VERIRSENIZ... o kadar mutlu bebeler yetistirirsiniz... ÖNCE SIZ!! Evet sütün olsun istiyorsan.. sabirli olmak istiyorsan... pozitif enerji sacmak istiyorsan bebelerine... ÖNCE KENDINI DÜSÜNÜCEKSIN... hiiiic kendinize vicdan yapip... „ay ben simdi 1 saat cocuklarsiz ciktim“ düsüncesine kapilmayin... BU BI IHTIYACTIR ASLA SIMARMAK DEGIL! Degerlendirin.. ama anne ama kv ama arkadas/akrabag/güvendiginiz kisiler...
Cünkü sizi kendinizden baska hic kimse düsünmez..

Ve siz emziremeyen anneler... hic sucluluk duygusuna kapilmayin.. herkesin sartlari farklidir bu konuda.. ama genetik ama ortami... kimseyle kiyaslama kendini! Mama icirmek kötü bisey degil!!! SEN elinden gelen herseyi yapip denedin.. olmadimi? Kendini bunun icin üzme.. Allah cocuklarina saglik versin.. gerisi bos!!
Nice anne sütü emmis hastalikla bogusan cocuklar var... nice anne sütü emmemis cok saglikli cocuklar var... üzme kendini..

VE TÜM DIGER IKIZ ANNELERI!!! Güzel enerjinizi sakin baskalarin söylemis oldugu kötü söz/laf vs. icin sarf etmeyin... hep cocuklariniz icin harcayin enerjiyi.. bugünler geri gelmiyor .. ve herseyin gectigi gibi bu günlerde geciyor.. aklinizda güzel günler kalmasi icin.. „millet“ icin yormayin güzel yüreginizi...

HEPINIZ KENDI CAPINDA MÜKEMMEL ANNELERSINIZ.. lütfen kimseyle karsilastirmayin kendinizi .... :)

HEPINIZI ÖPÜYORUMMMMM ÖZEL ANNELER...

Uzuuuuuuun bi arada sonra MERHABA CANLAR...
Beni unutmayip etiketledigin icin cooook tsk ederim..
evet .. kizlarim 9.aya .. ablalarida 2.5 yasina girdi :) bugünlere cok sükür..

Yeni dogum yapmis ikiz annelere özellikle sunu söylemek istiyorum:
Lütfen kendinizi süpergirl olarak görüpte „kendim yapicam“ havasina girmeyin :) alabildiginiz „saglikli“ yardimlara kapi acin her daim... ister 10 dakikalik bi dus icin... isterse 30 dakikalik bi uyku... isterse 1 saatlik tek basina cikacaginiz yürüyüs icin.. evet bunu yapin!!! EGER SIZ IYI OLURSANIZ... KENDINIZE ÖNEM VERIRSENIZ... o kadar mutlu bebeler yetistirirsiniz... ÖNCE SIZ!! Evet sütün olsun istiyorsan.. sabirli olmak istiyorsan... pozitif enerji sacmak istiyorsan bebelerine... ÖNCE KENDINI DÜSÜNÜCEKSIN... hiiiic kendinize vicdan yapip... „ay ben simdi 1 saat cocuklarsiz ciktim“ düsüncesine kapilmayin... BU BI IHTIYACTIR ASLA SIMARMAK DEGIL! Degerlendirin.. ama anne ama kv ama arkadas/akrabag/güvendiginiz kisiler...
Cünkü sizi kendinizden baska hic kimse düsünmez..

Ve siz emziremeyen anneler... hic sucluluk duygusuna kapilmayin.. herkesin sartlari farklidir bu konuda.. ama genetik ama ortami... kimseyle kiyaslama kendini! Mama icirmek kötü bisey degil!!! SEN elinden gelen herseyi yapip denedin.. olmadimi? Kendini bunun icin üzme.. Allah cocuklarina saglik versin.. gerisi bos!!
Nice anne sütü emmis hastalikla bogusan cocuklar var... nice anne sütü emmemis cok saglikli cocuklar var... üzme kendini..

VE TÜM DIGER IKIZ ANNELERI!!! Güzel enerjinizi sakin baskalarin söylemis oldugu kötü söz/laf vs. icin sarf etmeyin... hep cocuklariniz icin harcayin enerjiyi.. bugünler geri gelmiyor .. ve herseyin gectigi gibi bu günlerde geciyor.. aklinizda güzel günler kalmasi icin.. „millet“ icin yormayin güzel yüreginizi...

HEPINIZ KENDI CAPINDA MÜKEMMEL ANNELERSINIZ.. lütfen kimseyle karsilastirmayin kendinizi .... :)

HEPINIZI ÖPÜYORUMMMMM ÖZEL ANNELER...
Ne guzel ifade etmisiniz..elinize yureginize saglik

Aşırı bitkin düşmüştüm dün doktora gittim d vitaminim ve b12 yok denecek dereceye gelmiş :KK43: sütte artsın diye motilium verdi doktor bakalım nekadar düzelecek kuzular cidden çok hızlı büyüdü artık kaldırırken zorlanıyorum biri 7 biri 8 kilo ^^ baş etmek çok zorlaştı
Öncelikle geçmiş olsun canım inşallah işe yarar vitaminler bende gitmeliyim aslında.
Hangi bölüme gittin peki sütün artmasını geçtim biz 10 gün sonra 6 ayı dolduruyoruz diye iyice sütümün azalmasından korkuyorum ben.
Bu arada seninkiler anne sütü artı mamamı alıyorlardı?

Kizlar sagmak ile emzirmek arasindayim . Bebeklerimden bir tanesini bugun emzirdim guzel emdi ama o esnada emmeyen bebegim acikinca ona sut isitmak biberona koyup vermek zaman aldi cok agladi kuzum . Ayrica emzirme sonrasi kalan sutu sagdim ve bir ton zamanim gitti . Emzirmesem bu duygudan mahrum kaliyorum. Acaba 6. Aydan sonra sagmayi birakip emdikleri kadar mi emseler ek gida baslayacak nasil olsa . Fikirlerinizi bekliyorum:KK52:

Kizlar sagmak ile emzirmek arasindayim . Bebeklerimden bir tanesini bugun emzirdim guzel emdi ama o esnada emmeyen bebegim acikinca ona sut isitmak biberona koyup vermek zaman aldi cok agladi kuzum . Ayrica emzirme sonrasi kalan sutu sagdim ve bir ton zamanim gitti . Emzirmesem bu duygudan mahrum kaliyorum. Acaba 6. Aydan sonra sagmayi birakip emdikleri kadar mi emseler ek gida baslayacak nasil olsa . Fikirlerinizi bekliyorum:KK52:
Bende aynı ikilemdeyim. Emzirince çok uzun emiyorlar sonra üstüne mama yap yedir derken diğeri acıkıyor bu sefer ağlıyor birde ustune zaten tam emmedikleri sütü sağ vakit kalmıyor bende napsam diyordum bide benimkiler emzik gibi kullanıyor memeyi.

Bende aynı ikilemdeyim. Emzirince çok uzun emiyorlar sonra üstüne mama yap yedir derken diğeri acıkıyor bu sefer ağlıyor birde ustune zaten tam emmedikleri sütü sağ vakit kalmıyor bende napsam diyordum bide benimkiler emzik gibi kullanıyor memeyi.

Bu gece sagmadan emzirmeyi denedim. Sabah goguslerim tas gibiydi zonkluyordu. Herhalde 30-40 ml cekip cekip uyudular . Oysa 90 ml veriyorum biberonla . Arada emziririm ama tamamen emzirmeye gecmeyecegim henüz . Yardiimcim olsaydi emzirme kampi yapardim . Sagmaya yine devam . Sonraki zamana birakiyorum yine . Birde sagmakla ikisinin emdigindende fazla sut cikariyorum donduruyorum. Simdi emzirsem azalacak diye endiseleniyorum . Daha once basima basima gelmişti cunku . Cok sik emzirmeme ragmen sutum azalmisti goguslerim dolmuyor gibiydi . Pompa ile daha cok sut oldu . Sıkıntı benim bebeklerde ama. Yapisip emmiyorlar . Sanirim seninkilerde benimkiler gibi emiyorlar uyukluyorlar memede

ek gıda hemen olmuyor. ben sanıyordum ek gıdaya başlarsak bir öğün geçer ama öyle olmadı. bir iki kaşık anca yiyorlar yine süt vermek gerekiyor.
doktorun söylediğim 8. aya kadar günlük %80 süt %20 ek gıda vermek gerekiyormuş.8. aydan sonra ise %50 süt olması lazımmış ve 1 yaşına kadar günde en az 500 ml süt içmeleri gerekiyormuş.

kızlar, karaüzüm özünün süt artırdığını üstelik süte geçerek bebeğe çok fayda sağladığını öğrendim. biraz araştırma yapıp sipariş verdim, bekliyorum. bakalım işe yararsa yazacağım size. hoş bir çok faydası var zaten.

Bu gece sagmadan emzirmeyi denedim. Sabah goguslerim tas gibiydi zonkluyordu. Herhalde 30-40 ml cekip cekip uyudular . Oysa 90 ml veriyorum biberonla . Arada emziririm ama tamamen emzirmeye gecmeyecegim henüz . Yardiimcim olsaydi emzirme kampi yapardim . Sagmaya yine devam . Sonraki zamana birakiyorum yine . Birde sagmakla ikisinin emdigindende fazla sut cikariyorum donduruyorum. Simdi emzirsem azalacak diye endiseleniyorum . Daha once basima basima gelmişti cunku . Cok sik emzirmeme ragmen sutum azalmisti goguslerim dolmuyor gibiydi . Pompa ile daha cok sut oldu . Sıkıntı benim bebeklerde ama. Yapisip emmiyorlar . Sanirim seninkilerde benimkiler gibi emiyorlar uyukluyorlar memede
Evet bende emzirdim kaç gun surum azalmış zaten artıramadım daha artan da gitmiş basa dondum. Bide benimkiler mama yedikten sonra gaz çıkarınca bida yemek istiyorlar daha 20 gunluguz bu zamanda oğlumda oyleydı sagmayada zaman kalmıyor çogu. İnşallah sut işini kıvırırım. Bende sagma ya devam yanı

kızlar, karaüzüm özünün süt artırdığını üstelik süte geçerek bebeğe çok fayda sağladığını öğrendim. biraz araştırma yapıp sipariş verdim, bekliyorum. bakalım işe yararsa yazacağım size. hoş bir çok faydası var zaten.
Valla ben kapandıgım odada sıyah uzum çıkırdekli ve leblebi var ozellikle geceleri yiyorum ama ben sagsmadıgım ıcın duzenli bişi anlamadım bana faydalı ama:)

ek gıda hemen olmuyor. ben sanıyordum ek gıdaya başlarsak bir öğün geçer ama öyle olmadı. bir iki kaşık anca yiyorlar yine süt vermek gerekiyor.
doktorun söylediğim 8. aya kadar günlük %80 süt %20 ek gıda vermek gerekiyormuş.8. aydan sonra ise %50 süt olması lazımmış ve 1 yaşına kadar günde en az 500 ml süt içmeleri gerekiyormuş.

Ben ilk bebegimde baya tecrubesizmisim :)baya baya ek gida olayinin dibine vurmustum :)) . Bunlarda sutumun yettigi yere kadar devam ytmedigi yerde devam sutu verecegiz oyleyse . Ben ilkimde yari ssulandirilmis inek sutu bile vermistim :) doktor akrabam bile veriyordu walla . Ondan görüp vermistim 6. Aydan sonra . 2 numara devam sutu kkullanmadim galiba net hatirlamiyorum ama kullandigimida sanmıyorum :)

Back
X