2018 dogum yapmis ikiz anneleri

merhaba arkadaşlar...
ne güzel bi topik açmışsınız. sizin deneyimlerinizden faydalanacağım...hepimizin bebişleri sağlıkla büyüsünler. benim doğuma da az kaldı biri kız biri erkek bebişim olacak Allah nasıp ederse. ben de de 8 yaşında bi tane daha var. en büyük tesellim o bakım konusunda. yardımcı olacağını düşünüyorum. onun dışında sürekli yardım edecek kimse olmayacak. ara ara gelip gidenler olur. onun dışında kendim bakacağım.
sağlıkla kucağına al canım yalnız bakmak daha iyi benim 3 buçuk yaşında bi oğlum var onla bakıyorum bende ufak tefek yardım ediyo :)

Arkadaşlar aranızda bebeği kolik olan var mı perisaniz :)

benımkıler kolik degıl ama uykuya gecıslerı ıcın tavsıye uzerıne bı program ındırdım o seslerle kendıkendılerıne hemen uyuyolar. bıde gaz için kesınlıkle sab damla en ıyısı gazları oldugu sıra verıyorum rahatlıyolar. ikisidemı kolık yoksa bırımı

İnşallah canım daha gitmedik umarım ateşlenmeden atlatırlar peki kaç gün sonra yıkadın bebişleri

4. Günde yıkadım canım, diğer aylardaki aşılarda değil ama 2.ay aşısında bebeklerin 2-3 gün yıkanmasını önermiyorlar ben de garanti olsun dedim :)

benımkıler kolik degıl ama uykuya gecıslerı ıcın tavsıye uzerıne bı program ındırdım o seslerle kendıkendılerıne hemen uyuyolar. bıde gaz için kesınlıkle sab damla en ıyısı gazları oldugu sıra verıyorum rahatlıyolar. ikisidemı kolık yoksa bırımı
Ne kadar ses varsa denedik ise yaramadı bı tanesi kolik çok zormus kolik bebek

hosgeldın hayırlı dogumlar olsun ınsallah en guzelı tek bakmak. ınsan bırıne alısınca o bırı gıttıgınde daha cok bocalıyor. Allah hayırlı etsın kolaylıklar versın

sağlıkla kucağına al canım yalnız bakmak daha iyi benim 3 buçuk yaşında bi oğlum var onla bakıyorum bende ufak tefek yardım ediyo :)

çok teşekkür ederim arkadaşlar...açıkçasını söyleyeyim. sizin konuşmalarınız bana güç verdi. çünkü ben ikiz olduklarını öğrendiğimden beri ben bunlara nasıl bakıcam diye strese girdim.

çevreden ikizlere en az 3 kişi bakılıyor diye söyleniyor. onları duyunca da daha sinir oluyorum. allah gerçekten yardım ediyor mu. o gücü veriyor mu. yaşayıp görücem. ama bundan sonraki tek temennim vakti zamanında sağlıkla gelmeleri.

Ne kadar ses varsa denedik ise yaramadı bı tanesi kolik çok zormus kolik bebek

Allah yardımcın olsun canım inşallah erken dönemde biter.

çok teşekkür ederim arkadaşlar...açıkçasını söyleyeyim. sizin konuşmalarınız bana güç verdi. çünkü ben ikiz olduklarını öğrendiğimden beri ben bunlara nasıl bakıcam diye strese girdim.

çevreden ikizlere en az 3 kişi bakılıyor diye söyleniyor. onları duyunca da daha sinir oluyorum. allah gerçekten yardım ediyor mu. o gücü veriyor mu. yaşayıp görücem. ama bundan sonraki tek temennim vakti zamanında sağlıkla gelmeleri.

ben suan annemle kalıyorum esım yok. ama bebeklerin bakımı hep bende annem alısmam ıcın oyle yap dedı. yanı suan annem gıtsede bakabılecegımı anladım. ayrıca burda ıkizlerınden harıc ayrı cocugu olan arkadaslar var onlar daha guclu bence :) bız sadece ıkızlere bakıyoruz onlar bıde aklı eren cocuklarının sorumluluklarıyla ılgılenıyorlar. bıde kımseyı dinleme banada dıyolardı uykuya hasret kalıcan dıye aha bı saat once uyandım :KK53:

Hanimlar nasilsiniz?
Biz 3 ay olmaya yol aldik insaAllah yavas yavas uyku düzeni olusturayim diyorum cümkü artik gündüzleri daha fazla uyaniklar ve düzengirsin istiyorum.. bilakis aksam uykularinda..
gündüz 2veya 3 uyku seyansi düsündüm tabiiki bebekelrin hal vaktinede bakar ama genel olarak.. ve en gec 8 de aksam uykuya gecmelerini isiyorum cünkü 2 yasindaki kizimda aksam öyle yatiyor. Hepsi bir uyusun :). Analarida azcik nefes alsin :) bu yüzden aksama dogru pek fazla uyutmamaya gayret göstericem ki yorulup aksam uykusuna gecsinler :)

SIZLER NASIL YAPIYORSUNUZ?

sen bakma millete canım onlar hep konuşur zaten banada en az 4 kişi lazım sana diyorlardı şimdi hepsi maşallah tek başına nasıl yetiyorsun diyorlar sağlıkla gelsin minikler bakılır inşallah

Hanimlar nasilsiniz?
Biz 3 ay olmaya yol aldik insaAllah yavas yavas uyku düzeni olusturayim diyorum cümkü artik gündüzleri daha fazla uyaniklar ve düzengirsin istiyorum.. bilakis aksam uykularinda..
gündüz 2veya 3 uyku seyansi düsündüm tabiiki bebekelrin hal vaktinede bakar ama genel olarak.. ve en gec 8 de aksam uykuya gecmelerini isiyorum cünkü 2 yasindaki kizimda aksam öyle yatiyor. Hepsi bir uyusun :). Analarida azcik nefes alsin :) bu yüzden aksama dogru pek fazla uyutmamaya gayret göstericem ki yorulup aksam uykusuna gecsinler :)

SIZLER NASIL YAPIYORSUNUZ?
bizim hala bi düzenimız yok ama rutin oluşturmaya çalışıyorum canım akşam 6 buçuk 7 gibi banyo yaptiriyorum emzirip uyutuyorum 9 buçukda uyumuş oluyorlar gündüz bi duzenimiz yok ama 10 dk koşa uykulari var

bizim hala bi düzenimız yok ama rutin oluşturmaya çalışıyorum canım akşam 6 buçuk 7 gibi banyo yaptiriyorum emzirip uyutuyorum 9 buçukda uyumuş oluyorlar gündüz bi duzenimiz yok ama 10 dk koşa uykulari var
Bende aksami rutine düzmeliyim canim.. gündüzlerimiz daha cok uyanik bi sekilde gecio ama bi kere uzun uyku cekiolar Allahtan ki bende büyük kizimla ilgileniorum , ay büyükte ne büyük 2 yasinda kuzum .. kardesleri oldu olali bi baska büyük gelio sanki bana...
sen sadece emziriormusun canim?

Bende aksami rutine düzmeliyim canim.. gündüzlerimiz daha cok uyanik bi sekilde gecio ama bi kere uzun uyku cekiolar Allahtan ki bende büyük kizimla ilgileniorum , ay büyükte ne büyük 2 yasinda kuzum .. kardesleri oldu olali bi baska büyük gelio sanki bana...
sen sadece emziriormusun canim?
benim oğlumda gözüme büyümüş geliyo bu minnak kızların yanında :) evet emiyorlar canım

kızlar ya canım çok sıkkın sizi aile gibi görüyorum buraya yazıp rahatlamak istedim oğlum kardeşlerini çok seviyordu hiç sorunumuz yoktu babannesi bi kaç kere alıp evine götürdü orda kaldı oğlum eve geldiğinden beri kardeşlerine çok vuruyor nasıl baş etcem bilmiyorum orda ne soylediyse babannesi anne sen onların annesi oldun beni artık sevmiyor musun diyo çok moralim bozuk anlattım konuştum ama dinlemiyor artık beni akıl verin napayımda oğlum düzelsin :(

kızlar ya canım çok sıkkın sizi aile gibi görüyorum buraya yazıp rahatlamak istedim oğlum kardeşlerini çok seviyordu hiç sorunumuz yoktu babannesi bi kaç kere alıp evine götürdü orda kaldı oğlum eve geldiğinden beri kardeşlerine çok vuruyor nasıl baş etcem bilmiyorum orda ne soylediyse babannesi anne sen onların annesi oldun beni artık sevmiyor musun diyo çok moralim bozuk anlattım konuştum ama dinlemiyor artık beni akıl verin napayımda oğlum düzelsin :KK43:

kiyamam ya... kayinvaliden demismidr ki bisey? Yoksa tevaffuk mu oldu dersin? OraA gidip gelmesinle belki alakali degildir.. hem niye doldursun ki kayinvaliden oglunu canim.. cok ayip olur.. aksine ona olan ilgiden dolayi daha cok bagli olurdu kardeslerine.. belki bi dönemdir canim.. baze. Cocuklar bi cok seyi bilincsiz yapiyor.. sonucta suan senin 3 e bölünmen gerektigini düsünemiyor.. bütün ilgin 3e bölündü... onu simdi belki cok daha fazla hissediyor canim ondan olabilir mi? Bazen benimde kizim sinirleniyo.. sakince bende onu boyuna denk gelcek sekilde oturuyörum yanina ve oyun teklifinde bulunuyorum.. sadece sinirli anlarinda kardeslerini takmiyo... oda benim icin ilgisizlik sinyali oluyo hemen gönlünü yapiyorum.. sende bi öyle dene... vurma olayina gelince sanirim onuda tam idrak edemiyolar acitici oldugunu.. onuda anlatmak lazim güzelce.. abltiorsundurda hep hep söyleki islesin beynine..
Bence bi dönem... gecicektir

Back
X