• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 de Allah nasip ederse ikiz annesi olacaklar :)

Canım ihmal etme bende de haşimato var ilaç kullanıyorum şekere git endokrine yolun basindasin insülin başlamadan diyetle halledebilirsin belki bende insülin baslandi çok moralim bozuk bebeklerde Hipoglisemi gelisecegi için en az 3 gun kuvezde kalacaklar doğumdan sonra ihmal etme git
Gecen oğlumda 9 ay kullandim oğlum 4 kilo doğdu belkide ondan kilolu doğdu.hic bilmedim diyende olmadı ama simdi allah razı olsun sen dedin çok tsk ler.allahım karşılığını evlatarımla mukafatlandirsin.evet endokrine gidince söyleyim bunda

Canim bu süreçte şekerini olctur yoksa benim gibi gebelik şekeri olabilirsin malesef doktorum çok iyi dememe rağmen doktorum yuzunden gebelik sekeri oldum bunu doktorum da itiraf etti endokrin doktoru da pruluton depot igne kullaniminda şeker takibi düzenli yapılmalıymis ama benim doktorum yapmadigi için malesef dün insülin baslandi ve cok kolay söylüyor 28. Haftadan sonra kalkmak yok yatış ve en kötüsü de bebeklerde Hipoglisemi gelisecegi için en az 3 gun kuvezde kalacaklar doğumdan sonra feryat figan yapmayin diyer aileler gib dedi demek ki hepsinde oldu ki şimdi den hazırla diyor belki 1 ay bile kuvezde kalabilir uzulecegime bişey yok diyor Allahin dan bulsun hem verdiğim paraları hemde evlatlarimin cekeceklerini hemde benim esimin ailelerin kaç gundur yasadiklarimi zin vebalini öbür tarafa sakladım tamam hastalık bizim için ama doktorun hatası yüzünden ileri de 40 yaslarinda ben %90 tip 1 diyabet olcakmis im hadi onu geçtim Bebeklerim hamilelik lerinde gebelik şekerine yakalanması %90 hazırlıklı ol diyor pişkin pişkin çok moralim bozuk

Ne olur canim kendin olctur doktoru bile bekleme şekerim yok deme benim gibi doktorum vaktinde yapar diye de çok guven më sen baktir pruluton depot igne böyle yapabiliyormus bende oldu başkasında olmasın en azından başında olursa diyet yetiyor benim gibi 3 ay sonra öğrenince insüline baslaniyor
Çok geçmiş olsun, gebeliğinde insülin kullanıpta hiç sorun yaşamayanlarda var. Hemen moralini bozma. Benim de rutin kontrollerde açlık ve tokluk çok iyi çıktığı için doktorum şeker yüklemesine gerek olmadığını söyledi. Sonra doktor değiştirdim başka nedenlerden dolayı yeni doktor ben gene de istiyorum dedi. İyi çıkan tokluk şekerine rağmen şeker yüklemesinden sonra bende şeker çıktı. 1 aydır diyet yapıyorum, insüline gerek olmadı bende. Ama eski doktora kalsam anlaşılmayacaktı bile.

Bende de aşırı uyku var. Gebelik öncesi çocukluğumdan beri günde 5 saat uyuyan, uykuyu sevmeyen biriyimdir. Bir de tilki uykusu olur her sese uyanırım falan. Şimdi ise ilaç içmek için saatimi kuruyorum yok hatırlamıyorum bile kapatmışım telefonu falan sanki narkoz veriyorlar. 10 saat falan uyuyorum en az.

Benim en büyük şikayetim ayakta duramıyorum hemen sırtım belin ağrıyor. Yatar pozisyonda yada otururken hiç sıkıntı yok. Ama tuvaleti git gel sanki km lerce yürümüşüm gibi hissettiriyor. Ve göğüsümün altıyla karnımın üstü arası olan bölge çok acımıya başladı. İçten değilde dıştan dokunamıyorum. Göğüslerimde büyük sıcaktan pişikmi oldu acaba diyorum, göbekte gerildi iyice ama görünürde bir kızarıklıkta yok. Bu tarz bir sorun yaşayan var mı?

Bende de aşırı uyku var. Gebelik öncesi çocukluğumdan beri günde 5 saat uyuyan, uykuyu sevmeyen biriyimdir. Bir de tilki uykusu olur her sese uyanırım falan. Şimdi ise ilaç içmek için saatimi kuruyorum yok hatırlamıyorum bile kapatmışım telefonu falan sanki narkoz veriyorlar. 10 saat falan uyuyorum en az.

Benim en büyük şikayetim ayakta duramıyorum hemen sırtım belin ağrıyor. Yatar pozisyonda yada otururken hiç sıkıntı yok. Ama tuvaleti git gel sanki km lerce yürümüşüm gibi hissettiriyor. Ve göğüsümün altıyla karnımın üstü arası olan bölge çok acımıya başladı. İçten değilde dıştan dokunamıyorum. Göğüslerimde büyük sıcaktan pişikmi oldu acaba diyorum, göbekte gerildi iyice ama görünürde bir kızarıklıkta yok. Bu tarz bir sorun yaşayan var mı?
Sırt ve mide ağrısı bende de çok oluyor. Yatarken geciyor kalkınca agrimaya basliyor. Yatarken sırtım açık mı kaliuor az su içiyorum böbrek agrisimi vuruyor bilmiyorum. Hiç halim yok.

Çok geçmiş olsun, gebeliğinde insülin kullanıpta hiç sorun yaşamayanlarda var. Hemen moralini bozma. Benim de rutin kontrollerde açlık ve tokluk çok iyi çıktığı için doktorum şeker yüklemesine gerek olmadığını söyledi. Sonra doktor değiştirdim başka nedenlerden dolayı yeni doktor ben gene de istiyorum dedi. İyi çıkan tokluk şekerine rağmen şeker yüklemesinden sonra bende şeker çıktı. 1 aydır diyet yapıyorum, insüline gerek olmadı bende. Ama eski doktora kalsam anlaşılmayacaktı bile.
Sende ağırlaşmışsın benim gibi geçen dr kontrolümde rahim göğüs kafesine kadar dayanmış dedi aynı acıyı bende yaşıyorum tam tek bebek doğurmalıl olmuşum:))) ondan zorlanıyoruz ayaktada öle devamlı kalamıyorum belim taşımıyor dr a göre çok normal ama ben artık doğurmak istiyorum daraldım öle 37 falan da hayalim yok 13 mayıs geçince artık gelebilirler beklerim

Canim malesef doktorumun ihmali yüzünden diyetlik aşamayı geçmişim insülin baslandi ve en kötüsü Bebeklerim dogdudunda en az 3 gun kuvezde kalacaklarmis Hipoglisemi yüzünden bu 1 ay bile olabilirmis 3 aydır şeker yuksek mis ve bakmamis ben tesadüfen kotulestigimde olcunce çıktı endokrin doktoru ilaçtan olduğunu bu süreçte şeker takibi yapılması gerektiğini söyleyince itiraf etti benim verdiğim ilaçtan oldu diye
Haydaaa yani druna pes doğrusu yokmu muadil ilaçları bide haftan baya ilerde gerçekten gereklimiydi proluton depot ya ,ben Crinonjel kullanıyorum ,kafalarına göre ilaç yazıyolar sonra oldu bilemezdim bilmemne benimde eski drum Doğumdan sonra hemen kaçtı kanamadan ölüyodum sonra hayvanlık ettim demişti aynen söylediği bu kendini bilen dr:))

Sende ağırlaşmışsın benim gibi geçen dr kontrolümde rahim göğüs kafesine kadar dayanmış dedi aynı acıyı bende yaşıyorum tam tek bebek doğurmalıl olmuşum:))) ondan zorlanıyoruz ayaktada öle devamlı kalamıyorum belim taşımıyor dr a göre çok normal ama ben artık doğurmak istiyorum daraldım öle 37 falan da hayalim yok 13 mayıs geçince artık gelebilirler beklerim
Sen benden 2 hafta öncesin bakalım ben 2 hafta sonra nasıl olacağım. 34-35’i görelim sonrası ne kadar dayanabilirsek artık.

Vay vay aglayasim geldi. Konuya ilk cevap yazanlardan biri benmisim yazdiklarimi okudukça aglayasim geldi ne kadar mutluymusum. İkizlerimi 22.haftada erken doğumla kaybettim. Bir aydır yeniden başladık daha hamile kalamadim.

Vay vay aglayasim geldi. Konuya ilk cevap yazanlardan biri benmisim yazdiklarimi okudukça aglayasim geldi ne kadar mutluymusum. İkizlerimi 22.haftada erken doğumla kaybettim. Bir aydır yeniden başladık daha hamile kalamadim.
Ah canim Rabbim tez zamanda saglikli evlatlar nasip etsin :cry: bizlerinde neolacagi belli degil,icimde hep bi korku var,ikiz beklemek cok zormus..heran suyum gelecek diye endiseleniyorum.. ümidini yitirme, insallah birgun sagsalim kucagimiza alicaz yavrularimizi

Ah canim Rabbim tez zamanda saglikli evlatlar nasip etsin :cry: bizlerinde neolacagi belli degil,icimde hep bi korku var,ikiz beklemek cok zormus..heran suyum gelecek diye endiseleniyorum.. ümidini yitirme, insallah birgun sagsalim kucagimiza alicaz yavrularimizi
İçini ferah tut boşuna evham yapıp strese girme bebeklerde etkilenir. Benim arkadaş 26.haftada doğurdu ikisi de iyi. Benimkiler 1 ay daha dursaydi yaşarlardı belki

Canim acını hatrlatmak istemem ama nesekilde erken dogum oldu,durdurulma ihtimali yokmuydu
Yüksek derecede dirençli enfeksiyon vardı canım rahmi açmış doğumu başlatmış. Biz son ana kadar farketmedik hatta idrar testi vs yaptım hiçbirinde çıkmadı. Bir hafta engelledik en ağır antibiyotikler kullanıldı artık benim hayatım riske girdi doktor alacağız dedi. Ben hayır dedim. Almasınlar diye ağrım var demedim 6gun doğum sancısı çektim kimseye belli etmedim . Allah şahit kendi canımdan geçtim onlardan gecmedim. Baktılar anneleri onlari bırakmıyor ölecek,bebeklerim feda ettiler kendilerini. NormoN doğum ile doğdular zaten cokkucuklerdi çok zor olmadi

Ayy aynı ben, Benim aylardır uykum yok ilk zamanlarda ağlıyordum sürekli yatak değiştiriyordum sağıma soluma bacak arama yastıklarla uyumaya çalıştım hep zaten 2 saatte 1 idrar uyku yalan oldu yani, ama az bile uyusan yetiyor vücut kendini hazırlıyormuş işte uykusuzluğa sonra zahmet çekmeyiz. Alışıyorsun ve gündüz 1 saatlik uyku 3 saate bedel.
Yalnız olmadığımı duyunca seviniyorum demekki sorun yok diyorum içim rahatladı azda olsa gündüz uyuyorum aslında ama gece uyuyamadığım için uykumu alamıyorum hiç

Canim malesef doktorumun ihmali yüzünden diyetlik aşamayı geçmişim insülin baslandi ve en kötüsü Bebeklerim dogdudunda en az 3 gun kuvezde kalacaklarmis Hipoglisemi yüzünden bu 1 ay bile olabilirmis 3 aydır şeker yuksek mis ve bakmamis ben tesadüfen kotulestigimde olcunce çıktı endokrin doktoru ilaçtan olduğunu bu süreçte şeker takibi yapılması gerektiğini söyleyince itiraf etti benim verdiğim ilaçtan oldu diye
Hadi ya üzüldüm cidden Allah beterinden korusun inşallah sağlıkla kucağına alırsın bebeklerini iyiki rahatsızlanmışsın da çıkmış

Bikaç gündür birden ağırlaştım bende yoksa iyiydim çoğu gitti azı kaldı ama en zor zamanlara girdik sanki
Kesinlikle oturup kalkmak büyük mesele artik. Benim göbegimde alt taraflarda da agrilar oluyor gerilmenin etkisiyle galiba. Cok sık lavaboya gitmek gerekiyor. Ama bebekler 28 haftayi sorunsuz görsünler bugünler gececektir herhalde. Ben hala stresliyim hic alisveris bile yapmadim daha

Merhaba arkadaslar, seker testlerini siz mi talep ediyorsunuz? Kacinci haftada yapiliyor? Ben prof. Perinetologa gidiyorum haftalik olarak. Simdiye kadar hic bahsi gecmedi. Seker yüklemesi sart mi?

Slm arkadaşlar nasılsınız Bayadır giremiyodum forma bu aralar karnım çok gerilemeye başladı bide kasık ağrılarım oluyor baya oturup kalkarken göbek deliği ağrıyo artık anlam veremiyorum ağrılara şimdiden bu kadar zorlanıyorum hayırlısıyla 30 lu haftalara gelseydik okadar uzak geliyoki Allah yardımcımız olsun

Kesinlikle oturup kalkmak büyük mesele artik. Benim göbegimde alt taraflarda da agrilar oluyor gerilmenin etkisiyle galiba. Cok sık lavaboya gitmek gerekiyor. Ama bebekler 28 haftayi sorunsuz görsünler bugünler gececektir herhalde. Ben hala stresliyim hic alisveris bile yapmadim daha
Ben bikaç parça zıbın tulum aldım yıkadım ütüledim hastane çıkışı içinde 2 şer takım aldım alışverişimi baya yaptım. Benimde alt kasığım ve bacak içi birleşim yerleri çok ağrıyor onlar zorluyor karnımda baya gerildi bugün bebekler hiç hareket etmedi kafamda deli sorular

Ben bikaç parça zıbın tulum aldım yıkadım ütüledim hastane çıkışı içinde 2 şer takım aldım alışverişimi baya yaptım. Benimde alt kasığım ve bacak içi birleşim yerleri çok ağrıyor onlar zorluyor karnımda baya gerildi bugün bebekler hiç hareket etmedi kafamda deli sorular
Iyi sen epey halletmissin islerini. Hareketleri azalir yer daraldigi icin dedi doktorum. Ama yine 5 kere falan hissetmek gerek dedi ben de bazen hissedemiyorum. Bir de ayirt edemiyorum hangisi oldugunu

Back