• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 de Allah nasip ederse ikiz annesi olacaklar :)

CanEs CanEs canım ben dün aldım doğum izni için rapor. 18 hafta rapor veriliyor. 10 haftası doğum öncesi 8haftası Doğum sonrası. Tam 30+0 Olduğunda Doğum raporunu alıyorsun. Günü geçirirsen artık SGK kabul etmiyormuş doktorum öyle dedi. Şimdilik 10 haftalık rapor yazdı. O bitikten sonra 8 haftalık daha yazacak.

CanEs CanEs canım ben dün aldım doğum izni için rapor. 18 hafta rapor veriliyor. 10 haftası doğum öncesi 8haftası Doğum sonrası. Tam 30+0 Olduğunda Doğum raporunu alıyorsun. Günü geçirirsen artık SGK kabul etmiyormuş doktorum öyle dedi. Şimdilik 10 haftalık rapor yazdı. O bitikten sonra 8 haftalık daha yazacak.
Peki 30. haftaya kadar çalışmak mümkün mü çok zor olmuyor mu? :(

CanEs CanEs tabiki çok zor. Son 3aydır heyet raporu aldım. Yoksa imkansızdı çalışmam. Aylık olarak 3kez heyet raporuyla geçirdim.
O zaman ortalama 20. haftadan beridir raporlu musun? Benim doktorum da ne zaman istersen gel yazalım diyor ama tek doktor onayı ile sürekli tekrar eden raporda sıkıntı çıkmaz mı bilemiyorum. Ben şimdiden zorlanıyorum çünkü astım hastasıyım ve havalar beni çok etkiliyor.

Rapor işini soran arkadaşlar ben de 18.haftamdan beri raporluyum. Üniversitede akademisyenim ve günde 5 saat ayakta ders anlatıyordum, çok ağrılarım olduğunu söylediğimde doktorum 45 günlük heyet raporu yazdı. 30.haftama kadar sürekli heyet raporum yenilendi. 30.hafta itibariyle de doğum iznim başlatıldı.

O zaman ortalama 20. haftadan beridir raporlu musun? Benim doktorum da ne zaman istersen gel yazalım diyor ama tek doktor onayı ile sürekli tekrar eden raporda sıkıntı çıkmaz mı bilemiyorum. Ben şimdiden zorlanıyorum çünkü astım hastasıyım ve havalar beni çok etkiliyor.
nevesta81 nevesta81 canım benim nerdeyse 16 haftalıktan beri raporluyum. Bebeklerimden birinin suyu gelmişti o sıralar. Heyet raporu dışında günlük raporlarım da oldu. Sürekli dinlenme vermişti o haftalarda. Özel hastaneye gidiyorum. Devlette heyet raporu nasıl veriliyor bilmiyorum. Eğer çok zorlanıyorsan riske atma al bence.

nevesta81 nevesta81 canım benim nerdeyse 16 haftalıktan beri raporluyum. Bebeklerimden birinin suyu gelmişti o sıralar. Heyet raporu dışında günlük raporlarım da oldu. Sürekli dinlenme vermişti o haftalarda. Özel hastaneye gidiyorum. Devlette heyet raporu nasıl veriliyor bilmiyorum. Eğer çok zorlanıyorsan riske atma al bence.
Ben özel bir doktora gidiyorum her istediğimde rapor yazıyor aslında bende bu hafta hava çok soğuk diye almıştım ama iyiki de almışım çok kolay geçmiyor hamileliğim.

Bende belediyede çalışıyorum. İşim rahat ama düşük riski var. 10 günluk aldım. Yatıyorum. Daha minikleriz biz ama bakalım ne olucak. Birde birşey sorucam. Yiyipte doymıyan varmı. 3 de yedim uyudum sanki hiçyememişim2 kilo verdim bu arada çok su içiyorum. Allah hepimize sağlikla kucağimiza almayı nasip etsin.

Cok moral oldunuz bana,cok soru sordugumun farkindayim ama merak iste.Hareketleriniz daha da kolaylasti dimi?Gobek falan kalmamistir..Gercekten aman nefes alamiyorum aman cok zor dedikleri kadar var mi bebekler cok zorluyor mu?

bana sormamıssın ama yazmak ıstedım :))) daha dun esımın kuzenıyle konustum onunda ıkızlerı var... kesınlıkle sallamaya alıstırma bırak kendılerı uyusun asırı derece rahat edıyorum, bırde emzıge alıstır oda cok kolaylık oluyor, dedı. hıc korkma oyle mılletın abarttıgı gıbı bır durum yok tek basıma bakıyorum gayette ıyıyız dedı... aşırı bı gaza geldım.... olumsuz konusanlara kulak tıka dıyor :)

Bende belediyede çalışıyorum. İşim rahat ama düşük riski var. 10 günluk aldım. Yatıyorum. Daha minikleriz biz ama bakalım ne olucak. Birde birşey sorucam. Yiyipte doymıyan varmı. 3 de yedim uyudum sanki hiçyememişim2 kilo verdim bu arada çok su içiyorum. Allah hepimize sağlikla kucağimiza almayı nasip etsin.
Aynen bende asla doymuyorum ara öğünlerde patates haşlaması yiyorum

bana sormamıssın ama yazmak ıstedım :))) daha dun esımın kuzenıyle konustum onunda ıkızlerı var... kesınlıkle sallamaya alıstırma bırak kendılerı uyusun asırı derece rahat edıyorum, bırde emzıge alıstır oda cok kolaylık oluyor, dedı. hıc korkma oyle mılletın abarttıgı gıbı bır durum yok tek basıma bakıyorum gayette ıyıyız dedı... aşırı bı gaza geldım.... olumsuz konusanlara kulak tıka dıyor :)
Tesekkur ederim canim cevabin icin.Ben 2017 ikiz anneleri topigine baktim ancak uc dort sayfa okuyabildim kapattim hemen.Mutlaka kolayliklarimiz olacak diye düşünüyorum bende illaki bir yolunu bulup yemek yapmaya ya da bir iki saat dinkenmeye vaktimiz olacaktir iyi dusunmek istiyorum ve gerçekten her turlu seye hazirim mucizelerim onlar benim:)Emzik olayina katiliyorum kesinlikle hayat kolaylastiracak cinsten bisey o.Sallamaya bende alistirmicam inşallah eger cok zorlamazlarsa beni.Her seyin bir yolu bulunur elbet,Allah yardım edecek inanıyorum :anneadayı:

Evet canım benim de 17’sinde doğum oldu. Normal doğum oldu, sezaryene girme ihtimaline karşılık doktor epidural yapmayı önerdi, aslında istemiyordum ama Doğuma kadar olan son 2 haftanın uykusuzluğu ve yorgunluğu, Doğumun öncesindeki geceden aç gel demişti doktor, onun güçsüzlüğüyle sancılarda iyice gücüm azalmıştı ve epidural beni bayağı rahatlattı, işimi kolaylaştırdı.

Sezaryene de gerek kalmadı çok şükür, ikizlerim 4 dk arayla geldiler. Çok şükür bir sıkıntıları da olmadı. Oğlum önce geldi 2760 gr, arkasından da kızım 2855 gr olarak doğdu.
Çarşamba akşam 7 gibi doğum oldu, 2 gece kaldık hastanede, şimdi evimizdeyiz.

Bu aralar bütün derdim beslenmeleri, hastahanede iyiydi, eve gelince bu 2 saatte bir emzirme işini yapmak çok zor oldu, bebekler hep uyumak istiyor, uyandırmak çok zor bazen yapamıyorum aç kalıyorlar. İlk 3 gün sütüm az geldi, çok korktum üzüldüm. Sarılık olmalarından korktuğun için birkaç kez mama verdim ama şimdi daha iyi geliyor sütüm. Mamayı ancak zorda kaldığımda veririm artık.

Azıcık lohusa depresyonuna da girdim galiba, ufacık şeylere canım sıkılıyor, ağlıyorum. Telefona falan hiç bakasım yok, o yüzden de geç cevapladım kusura bakmayın. İnşallah bu günleri de atlatacağız.

Bizde şimdilik durumlar böyle, sen de iyisindir inşallah, senin kaçıncı hafta oldu? Takvimin olmadığı için hep unutuyorum. sana ve buradaki tüm arkadaşlara 36 haftaları bitirdikten sonra hayırlı sağlıklı doğumlar diliyorum.
Masalah üçünuzede... Rabbim hayırlı sağlıklı bereketli evlat etsin inşallah

Bende çalışıyorum öğretmenm çok zorlandığım ağrılarım olduğu için 20+30 heyet aldım aralardada 4 er günlük aldım 30. Haftada doğum iZnimiz başlıyor inşallah

Ben de sınıf ogretmeniyim. Sürpriz bir gebelikti,bu sene 1. Sınıfları almıştım , şimdi çoğu okumaya geçti ama benim vicdanım bir türlü rahat etmiyor 2. Dönem rapor almaya. Nisanin sonuna denk geliyor doğum iznim ,zaten o zamana kadar dayanamam sanıyorum ama eşim de agrilarimdan dolayı 20 haftada fln başlatalım raporunu diyor ve bana kızıyor. Sagligim tabiki önemli ama bir de evde 34 aylık hareketli bir oğlum var. İzin alsam daha mı çok yorulurum diyorum bazen

Ben de sınıf ogretmeniyim. Sürpriz bir gebelikti,bu sene 1. Sınıfları almıştım , şimdi çoğu okumaya geçti ama benim vicdanım bir türlü rahat etmiyor 2. Dönem rapor almaya. Nisanin sonuna denk geliyor doğum iznim ,zaten o zamana kadar dayanamam sanıyorum ama eşim de agrilarimdan dolayı 20 haftada fln başlatalım raporunu diyor ve bana kızıyor. Sagligim tabiki önemli ama bir de evde 34 aylık hareketli bir oğlum var. İzin alsam daha mı çok yorulurum diyorum bazen
Ben de ilkokulda çalışıyorum 3-4 lere başka öğretmen girdi ama 2 lere ayarlayamamışlar ingilizce görmediler üzüldüm tabi ama sağlığım ve bebeklerin sağlığı daha önemli benim başta çok kanamalarım oldu hastanede yattım kaç kere:( zaten tüp bebek kolay değil. İzin alırsan ücretli gelir yerine mağdur olmazlar bence

Ben de ilkokulda çalışıyorum 3-4 lere başka öğretmen girdi ama 2 lere ayarlayamamışlar ingilizce görmediler üzüldüm tabi ama sağlığım ve bebeklerin sağlığı daha önemli benim başta çok kanamalarım oldu hastanede yattım kaç kere:KK43: zaten tüp bebek kolay değil. İzin alırsan ücretli gelir yerine mağdur olmazlar bence
Senin durum çok daha zor tabiki. Bakalım artık kötü olduğum zaman alicam inş.

Back