Canım benim de ilk gebeliğim ve tüp bebek tedavisiyle hamile kaldım, benim de önceden düşüğüm olmamıştı ve tüp bebek doktorum bana da bir sürü ilaç vermişti transferden sonra. Transferden hemen sonra kullanmaya başladım, hamile olduğumu öğrenince bitecek sanıyordum doktorum devam edeceğiz dedi, 3 Aydan sonra da bunları bırakıp başka ilaçlara geçeceğiz dedi.
Ama ben de herhangi bir sorun yokken ilaç kullanma taraftarı hiç değilim. Almış olduğum ilaçları bitirene kadar devam ettim ama sonra onlar bitirince hepsini bıraktım.
O kan sulandırıcı iğne gerçekten çok can yakıyor. Ve benim de pıhtılaşma sorunum falan yoktu. Doktorum tüm ilaçları önlem amaçlı veriyordu. Yani hamileliğimin 3. Ayının başında belki daha bile erken ben tüm ilaçları bıraktım. Sadece vitamini almaya devam ettim. Şimdi de son 1 aydır kan değerim düşük çıkınca Demir ilacı ve ekstradan kalsiyum ve magnezyum almaya başladım.
Tüp bebek olunca hep ilaca boğuyorlar bizi ama bence bu gebeliğin de normal gebeliklerden farkı yok. Doktor bir test yapıp bende bir eksiklik veya bir sorun görseydi ve ona göre ilaç verseydi amenna ama önlem amaçlı boşa ilaç kullanmayı sevmiyorum çünkü tüm ilaçların faydası olduğu gibi yan etkisi olduğunu da düşünüyorum. Benim bu konudaki naçizane fikirlerim ve yaptıklarım bu şekilde.
Sağlıklı ve sorunsuz hamilelikler diliyorum sana da.