• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 de Allah nasip ederse ikiz annesi olacaklar :)

Çok fazla doktorla görüşmek epey kafa karıştırabiliyor canım, ben de tek doktora bağlı kalmıyorum ama temel olarak fikrini önemsediğim 2 doktorum var.. İkisinin ortak görüşleriyle hareket ediyorum. Nifty test bizi çok rahatlatmıştı, sen ense ölçümü yaptırdıktan sonra nifty test yaptır bence de..

Hayırlı uğurlu olsun bebeklerin canım, ben de ilk haftalar çok sıkıntı çektim risk risk risk.. 12.haftadan sonra arada zar göründü de biraz rahatladık.. ama tabi genel olarak sürekli risk altındayız
Jeliboni seninde tek yumurta olunca yazinca iyi oluyor

o kadar guzel yazmısın kı :KK200: salı gunu doktora gıttıgımde arada zar goremedı. plasentada tek dedı. 5 doktora muayene oldum hepsı farklı bısey dedı kafam karıstı :110: her zaman gıttıgım doktorum yanı salı gunu gıttıgım doctor. bırde aralarında kı fark 1 haftaya cıkmıs cok rısklı deyınce benım moral alt ust oldu tbı :silah: halbukı bır hafta once 3 gundu fark 1 haftaya cıkmıs. bırı tam haftasında dıgerı tam bı hafta ılerıde :110: ıkı hafta sonra unıversıte hastanesıne gıdecegım cok endıselıyım. bugun 14+4 gunlugum
Hayirli olsun moralimi bozma canim. Benimde 18 . Haftaya kadar hep tek plesanta dediler. Bdbeklerim arasinda fark var. Iki hafta gibi. Sali gunu fakulte hastanesine gidecegim. MorALini yüksek tut. Ye ic. Burdaki arkadaslardan en iyi ogrendigim.

Günaydın kızlar bu sabah 5 te uyandım birazdan işe gideceğim. Henüz 12. Haftaya girdim ama iş şimdiden zor gelmeye başladı. Ikiz gebeliklerde erken haftalarda da doktor evde istirahat verebiliyormu? 20. Haftadan ev istirahatı verilebiliyor diye duydum ve sevindim ama benim doktorum verir mi bilemiyorum. Şimdi gidip 6 kat merdiven çıkmak sonra iş yetiştirmek falan inanılmaz zor geliyor. Hamilelikten mi bu kadar nazlı oldum ben anlamıyorum.
Günaydın. Benim 19. Haftamda 3 gün boyunca hiç geçmeyen ağrım oldu doktora gittim, her gün ayakta 5 saat ders anlattığımı söyleyince hiç bana sormadan 45 gün heyet raporu verdi. Ekim ayından beri raporluyum şuan 29.haftadayım. Yılbaşı itibariyle doğum iznim başlayacak kısmetse.. Erken haftada gerek görürlerse verebiliyorlar ve iyiki o raporu vermiş doktorum çünkü bu halde imkanı yok ders filan anlatamazdım..
Jeliboni seninde tek yumurta olunca yazinca iyi oluyor
Benzer şeyleri yaşıyoruz canım :) aynı yolun yolcusuyuz sağlıkla sıhhatle kavuşalım yavrularımıza

Günaydın. Benim 19. Haftamda 3 gün boyunca hiç geçmeyen ağrım oldu doktora gittim, her gün ayakta 5 saat ders anlattığımı söyleyince hiç bana sormadan 45 gün heyet raporu verdi. Ekim ayından beri raporluyum şuan 29.haftadayım. Yılbaşı itibariyle doğum iznim başlayacak kısmetse.. Erken haftada gerek görürlerse verebiliyorlar ve iyiki o raporu vermiş doktorum çünkü bu halde imkanı yok ders filan anlatamazdım..
Anladım canım senin yaklaşmış doğum iznin, inşallah sağlıkla kavuşursun bebişlere. Benim astımım var kış günleri zaten zor geçiyor bende daha şimdiden zor nefes alma başladı. İş yerinde oturuyorum ama proje yetişecek dendiyse tek başına kalıyorum ve günlük çalışma sürem 10 saat maalesef özel sektörün düzeni bu işte iş kanunu işlemiyor. Bende bu yüzden yakında doktoruma dert yanmayı düşünüyorum.

Ben iyi gibiyim sukur. Sen nasilsin guzelim. Senin minnak prenses nasil. Guzel.bir hafta olur insallah hepimiznicin. Senin kontrolün me zmandi.

Amin canim.. cok sükür bende iyim.. yatisa devam..Zorda olsa disimi sIkmaliyim
Bebeklerimin iyiligi icin.. Allah kimseye muhtac etmesin elden ayaktan düsürmesin canim.. benim artik serviksden dolayi kontrollerim haftada 1e düstü.. doktorum artik hic bi sekilde risk almak istemiyorum dedi.. nasipse bugün ögleden sonra randevum... dualarini bekliyorum..

Inşallah canım. Şükür bir sıkıntı yok sen nasılsın nasıl gidiyor.

Cok sükür canim bende iyim... yatisa devam bildigin gibi... sabr etmeye calisiyorum.. insaAllah en az 36. haftayi görmek nasip olur.. hepimize...

Gunaydin canim. Insallah guzel haberli bir hafta olsun

Canim benim insaAllah.. sende insallah yarin güzel haberler veririn bize.. muz kasar ceviz yemege devam... birde bol su tüketimine özen gösteriyoruz... tamam mi...

Anladım canım senin yaklaşmış doğum iznin, inşallah sağlıkla kavuşursun bebişlere. Benim astımım var kış günleri zaten zor geçiyor bende daha şimdiden zor nefes alma başladı. İş yerinde oturuyorum ama proje yetişecek dendiyse tek başına kalıyorum ve günlük çalışma sürem 10 saat maalesef özel sektörün düzeni bu işte iş kanunu işlemiyor. Bende bu yüzden yakında doktoruma dert yanmayı düşünüyorum.

Cok yorma kendini canim.. ilk haftalar biliyorsun cok önemli.. gerekirse rapor al... hic bisey bebeklerinden daha önemli degil..
Bu günleri görebilmek icin cok sabr ettik...

Cok yorma kendini canim.. ilk haftalar biliyorsun cok önemli.. gerekirse rapor al... hic bisey bebeklerinden daha önemli degil..
Bu günleri görebilmek icin cok sabr ettik...
Olabildiğince ilk zamanlar işe devam etmek istiyordum ama dediğin gibi hala riskli dönemi atlatmış değilim bu cuma doktoruma danışacağım inşallah yardımcı olur.

Günde 10 saat çok zor canım Allah kolaylık versin.. aslında özeller de iş kanununu uyguluyor genelde, 7.5 saatten fazla çalıştırılmaman gerekiyor onu iyice bi araştırsana personel işlerinden..
En kısa zamanda rapor almaya bak bebeklerinden önemli değil hiçbişey

Merhaba,

Sağlıkla sıhhatle kucağına almayı nasip etsin rabbim hepimiz gibi. Canım neden 10 saat çalışıyorsun ki 7,5 saat çalışmalısın bununla ilgili yasa var ve sen iş yerine dilekçe ve gebe olduğuna dair raporu verdiğinde iş veren seni 7,5 saat çalıştırmak zorunda özel'de olsan bende özel sektörde çalışıyorum 11 saat mesaim normalde ama gebe olduğumu öğrendikten sonra dilekçemi yazdım. ve günde 7,5 saat çalışıyorum. cumartesi pazarım tatildi zaten. Haklarından faydalan.

Merhaba,

Sağlıkla sıhhatle kucağına almayı nasip etsin rabbim hepimiz gibi. Canım neden 10 saat çalışıyorsun ki 7,5 saat çalışmalısın bununla ilgili yasa var ve sen iş yerine dilekçe ve gebe olduğuna dair raporu verdiğinde iş veren seni 7,5 saat çalıştırmak zorunda özel'de olsan bende özel sektörde çalışıyorum 11 saat mesaim normalde ama gebe olduğumu öğrendikten sonra dilekçemi yazdım. ve günde 7,5 saat çalışıyorum. cumartesi pazarım tatildi zaten. Haklarından faydalan.
Benim doktor günlerim bile maaşımdan kesiliyor sadece 3 günden fazla yazılan raporlarda devlet ödüyor yani anlayacağın iş kanununu her patron kafasına göre işletiyor. Keşke dediğin gibi olabilse ama maalesef birçok proje ofisi bu şekilde çalıştırıyor.

Günde 10 saat çok zor canım Allah kolaylık versin.. aslında özeller de iş kanununu uyguluyor genelde, 7.5 saatten fazla çalıştırılmaman gerekiyor onu iyice bi araştırsana personel işlerinden..
En kısa zamanda rapor almaya bak bebeklerinden önemli değil hiçbişey
18 yıldır bir tane iş kanunu işleten mühendislik firması görmedim maaşlarda tam yatmadığı için rapor parasıda maaşımın yarısı gibi elime geçecek zaten. 8.30- 18.30 benim çalışma saatim ve öğle tatili yok 15 dakika yemek yersin dönüp masana devam. Elimize geçen para iyi olduğu için şimdiye kadar idare ettimde hamileyken parada önemli değil yani dinlenmek istiyorum.

Merhaba,

Belki patron kanunu uygular ama o 7.5 saati burnumdan getirir diye bir şey demiyorum, az çok tanıdığım için böylesini tercih ediyorum işte.

Benim doktor günlerim bile maaşımdan kesiliyor sadece 3 günden fazla yazılan raporlarda devlet ödüyor yani anlayacağın iş kanununu her patron kafasına göre işletiyor. Keşke dediğin gibi olabilse ama maalesef birçok proje ofisi bu şekilde çalıştırıyor.

Anladım demek ki her özel sektör ne yazık ki bir olmuyor. İnşallah heyet raporu alabilirsin en azından dinlenerek geçirirsin bu süreçleri. Rabbim yardımcın olsun.

Anladım demek ki her özel sektör ne yazık ki bir olmuyor. İnşallah heyet raporu alabilirsin en azından dinlenerek geçirirsin bu süreçleri. Rabbim yardımcın olsun.
Heyet raporunu özel doktorum tek başına yazamaz sanırım ben özel bir kliniğe gidiyorum toplamda zaten 3 tane kadın doğumcu var orada belki üçünün imzasıyla olabilir.

18 yıldır bir tane iş kanunu işleten mühendislik firması görmedim maaşlarda tam yatmadığı için rapor parasıda maaşımın yarısı gibi elime geçecek zaten. 8.30- 18.30 benim çalışma saatim ve öğle tatili yok 15 dakika yemek yersin dönüp masana devam. Elimize geçen para iyi olduğu için şimdiye kadar idare ettimde hamileyken parada önemli değil yani dinlenmek istiyorum.
Valla şu hamilelik sürecinde ne parası ne pulu ne kariyeri... İnsan sadece bebeklerine odaklanmak istiyor. Evet rapor sürecinde sgk 4/3ünü veriyor 4/1ini kesiyor brüt maaşının. Aldığından daha düşük bi ücret alıyorsun ama evde oturuyosun huzurun oluyor canım..

Valla şu hamilelik sürecinde ne parası ne pulu ne kariyeri... İnsan sadece bebeklerine odaklanmak istiyor. Evet rapor sürecinde sgk 4/3ünü veriyor 4/1ini kesiyor brüt maaşının. Aldığından daha düşük bi ücret alıyorsun ama evde oturuyosun huzurun oluyor canım..
Aynen öyle katılıyorum az önce ayakta kaldım biraz karnıma ağrı girdi mesela ofis çok soğuktu ayaklardan üşüttüm hemen.

Back