- Konu Sahibi marbling817
- #3.081
onlarıda ekliyorum teşekkür ederim canım
Ay valla benim bile hazirlayasim geldi... ne tatli heyecanlar yaşıyoruz Rabbime binlerce şükür
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
onlarıda ekliyorum teşekkür ederim canım
Çok fazla doktorla görüşmek epey kafa karıştırabiliyor canım, ben de tek doktora bağlı kalmıyorum ama temel olarak fikrini önemsediğim 2 doktorum var.. İkisinin ortak görüşleriyle hareket ediyorum. Nifty test bizi çok rahatlatmıştı, sen ense ölçümü yaptırdıktan sonra nifty test yaptır bence de..canım cevabın için çok çok teşekkür ederim. vakit ayırıp uzun uzun güzelce açıklamışsın çok teşekkürler.
nifty için 24. haftaya kadar yapılabilir diye bir şey okudum ama çok net bilgi de yok.
aslında gittiğim doktorlar istanbul'da bilinen iyi doktorlar. son gittiğim de öyle prof. 13+3 de bir değişiklik olmazsa bebeklerden birinin 13 diğerinin 12+4 falan olacağını söyledi. içime sinmedi ama o kadar çok dr değiştirdim ki başta eşim ve aileler olmak üzere yeter artık güven buna ve devam et diyor. ne yapacağımı bilemiyorum. kimseye söylemeden kendim mi başka doktora gitsem, bilemedim.
aslında ikizlerde ikili testin doğru sonuç vermediğini ben de duydum. sanırım, ense ölçümüne önem veriyor şu an gittiğim dr. bir de şöyle bir şey var testin parasını özel sağlık sigortası ikili testi yapmadan ödemiyor. o yüzden sonuca inanmasam da önce ikili sonra nifty yaptıracağım.
Hayırlı uğurlu olsun bebeklerin canım, ben de ilk haftalar çok sıkıntı çektim risk risk risk.. 12.haftadan sonra arada zar göründü de biraz rahatladık.. ama tabi genel olarak sürekli risk altındayızBen de tek yumurta bebeklerimi bekliyorum. Risk duymaktan aglamaktan cok kendimi yiprattim. Monokaryonik derken 18. HaftAmda dikoryonik oldugunu ogrendim. Sevindim birden. Fakat bu sefer he baska riskler cikti. Allah yardimcimiz olsun.
Ben oldum 10 gün sonra doktorum yine yapacakmış. Erken doğum riskine karşı.Kızlar ciger geliştirici igne oldunuz mu. Yada olucakmısınız.
Günaydın arkadaşlar,Allah’ıma binlerce kez şükürler olsun bebeklerim yoğun bakımdan çıktı,takip ediliyorlar normal seyirde ilerleyip ilerlemedikleri gözleniyor,sütü olabildiğince vermeye çalışıyorum ama mama takviyesi var ne yazık ki,ben de saat başı ter atakları ile boğuşuyorum,85 kilo Doğuma girmişim hayret ettim demek 40 hafta dolsa 100 kilonun üstünde olacakmışım :)) şimdi 65ya düşmüşüm bir haftada,aldığınız kiloları hiç umursamayın yeter ki bebeklerinize yararı olsun
İlgilendiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim,dualarınızı esirgemeyin lütfen
Hepinize vakitli sağlıklı doğumlar dilerim
öyle valla çok güzel şeyler inşallah evlatlarimizda sağlıkla gelirAy valla benim bile hazirlayasim geldi... ne tatli heyecanlar yaşıyoruz Rabbime binlerce şükür
ben olmadım doktorum gerek yok şimdilik dediKızlar ciger geliştirici igne oldunuz mu. Yada olucakmısınız.
çok şükür canım inşallah sağlıkla evede gelecek bebeklerin benim ilk çocukta tek bebeğe bile zor yetiyordu sutum sonradan gelmeye başlıyor iyice hiç takılma mama vermeye gerekirse hepimiz vercezGünaydın arkadaşlar,Allah’ıma binlerce kez şükürler olsun bebeklerim yoğun bakımdan çıktı,takip ediliyorlar normal seyirde ilerleyip ilerlemedikleri gözleniyor,sütü olabildiğince vermeye çalışıyorum ama mama takviyesi var ne yazık ki,ben de saat başı ter atakları ile boğuşuyorum,85 kilo Doğuma girmişim hayret ettim demek 40 hafta dolsa 100 kilonun üstünde olacakmışım :)) şimdi 65ya düşmüşüm bir haftada,aldığınız kiloları hiç umursamayın yeter ki bebeklerinize yararı olsun
İlgilendiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim,dualarınızı esirgemeyin lütfen
Günaydın arkadaşlar,Allah’ıma binlerce kez şükürler olsun bebeklerim yoğun bakımdan çıktı,takip ediliyorlar normal seyirde ilerleyip ilerlemedikleri gözleniyor,sütü olabildiğince vermeye çalışıyorum ama mama takviyesi var ne yazık ki,ben de saat başı ter atakları ile boğuşuyorum,85 kilo Doğuma girmişim hayret ettim demek 40 hafta dolsa 100 kilonun üstünde olacakmışım :)) şimdi 65ya düşmüşüm bir haftada,aldığınız kiloları hiç umursamayın yeter ki bebeklerinize yararı olsun
Çok sevindim canım.gözün aydın. Daha ii haberlerini bekliyoruzGünaydın arkadaşlar,Allah’ıma binlerce kez şükürler olsun bebeklerim yoğun bakımdan çıktı,takip ediliyorlar normal seyirde ilerleyip ilerlemedikleri gözleniyor,sütü olabildiğince vermeye çalışıyorum ama mama takviyesi var ne yazık ki,ben de saat başı ter atakları ile boğuşuyorum,85 kilo Doğuma girmişim hayret ettim demek 40 hafta dolsa 100 kilonun üstünde olacakmışım :)) şimdi 65ya düşmüşüm bir haftada,aldığınız kiloları hiç umursamayın yeter ki bebeklerinize yararı olsun
Canım sevindim yoğun bakımdan çıkmalarına.sen nasıl oldun. sütün nasıl geliyor süt sağma makinasıylamı sağıyorsun.Günaydın arkadaşlar,Allah’ıma binlerce kez şükürler olsun bebeklerim yoğun bakımdan çıktı,takip ediliyorlar normal seyirde ilerleyip ilerlemedikleri gözleniyor,sütü olabildiğince vermeye çalışıyorum ama mama takviyesi var ne yazık ki,ben de saat başı ter atakları ile boğuşuyorum,85 kilo Doğuma girmişim hayret ettim demek 40 hafta dolsa 100 kilonun üstünde olacakmışım :)) şimdi 65ya düşmüşüm bir haftada,aldığınız kiloları hiç umursamayın yeter ki bebeklerinize yararı olsun
yaklasık bır haftadır gunde uc kez alıyorum 15. haftamın ıcındeyım. 3 hafta kullan dedı doktorArkadaşlar aranızda progestan kullanan var mı
yaklasık bır haftadır gunde uc kez alıyorum 15. haftamın ıcındeyım. 3 hafta kullan dedı doktorArkadaşlar aranızda progestan kullanan var mı
o kadar guzel yazmısın kı salı gunu doktora gıttıgımde arada zar goremedı. plasentada tek dedı. 5 doktora muayene oldum hepsı farklı bısey dedı kafam karıstı her zaman gıttıgım doktorum yanı salı gunu gıttıgım doctor. bırde aralarında kı fark 1 haftaya cıkmıs cok rısklı deyınce benım moral alt ust oldu tbı halbukı bır hafta once 3 gundu fark 1 haftaya cıkmıs. bırı tam haftasında dıgerı tam bı hafta ılerıde ıkı hafta sonra unıversıte hastanesıne gıdecegım cok endıselıyım. bugun 14+4 gunlugum@serapguney canım merhaba ben de tek yumurta ikizlerine hamileyim. Senin yaşadığın durumunun aynısını ben de yaşadım ilk 3 ay. Gittiğim her doktordan dayak yemişim gibi çıkıyordum hep risk risk risk.. hatta doktorun bi tanesi keşke ikiz gebelik olmasaydı çok mutsuzum sizin adınıza filan demişti düşün yani..
Öncelikle evet riskli bir gebelik olacak bununla ilgili her şeyi baştan bilmen önemli ( ki zaten istesen de istemesen de bütün doktorlar sana risklerle ilgili ağız dolusu bilgiler verecek -bebekten bebeğe kan tranfüzyonu/kordon dolanması/bebeklerin gelişmemesi vs vs vs) Ama bunların hiçbiri olmayabilir de.
Bebeklern geriden gelmesi çok önemli değil, çünkü ilerleyen zamanlarda birbirlerini yakalıyorlar, hatta geriden gelen diğer bebeği geçebiliyor gelişim olarak. O yüzden buna takılmamalısın.
İkili test yaptırmanın hiçbir anlamı yok ikizlerde doğru sonuç vermiyor o testler, kaldı ki 13. Hafta geç bir hafta. Çünkü eğer Nifty ya da Harmony test yaptırmak istersen geç kalmış olacaksın.
En temizi sen git Nifty test yaptır. Ben 11. Haftamda yaptırdım. Sonucları %99.8 güvenilirlikte.. Ben ankarada Genart Genetik merkezinde yaptırdım. Bu testi yaptırmak niye önemli biliyor musun? Mesela benim 20.haftada ayrıntılı ultasonda bebeklerden birinde anneden bebeğe giden kanalda bir tane beslenme damarı eksik çıktı (tek umblikal arter). Eğer ben Nifty testi yaptırmamış olsaydım 2. Hftamda doktorum amniyosentez yapılmasını isteyecekti bu damar eksik olduğu için bebekte bir engel durumu var mı diye.. Ama nifty test sonucum şükürler olsun temiz çıktığı için ben amniyosentezden kurtuldum..
Tek yumurta ikizi evet riskli ama harika bir hamilelik :) Dünyada eşi benzeri görülmeyen bir mucize.. Resmen genetikleri dna’ları tüm kodları aynı iki tane insan taşıyorsun. Tüm dünya bunu elde etmeye çalışıyor insan klonlamaya çalışıyor ama henüz hiçbir laboratuvar bunu başarabilmiş değil :) ama bu mucizeler içimizde.. Sen gönlünğ ferah tut, her şey güzel olacak :)
cennet35 canım hastaneden çıkarken kendinin giyeceği kıyafeti de koy çantaya bence..Listene baktım gözüme eksik olarak diş macunu ve çıkış kıyafetin geldi..
Canım sen bişey sormasan da doktor bol bol anlatacaktır.. Boş yere endişelenme, bu süreci ne kadar sakin ve rahat atlatırsan o kadar iyi..Yarın doktora gidecem tek yumurta ikizleri ve riskleri öğrenmek için ne sormaliyim doktora jeliboni
Hiç üzülme, bebekler arasında fark her zaman oluyor.. Benim bebişlerin aralarındaki fark 10 gündü, hep geriden gelen bebeğim 26.haftada kardeşini geçti çok şükür artık çok yakınlar.. O yüzden ilerleyen haftalarda zaten birbirlerini yakalıyorlar şimdiden boş yere üzme kendinio kadar guzel yazmısın kı salı gunu doktora gıttıgımde arada zar goremedı. plasentada tek dedı. 5 doktora muayene oldum hepsı farklı bısey dedı kafam karıstı her zaman gıttıgım doktorum yanı salı gunu gıttıgım doctor. bırde aralarında kı fark 1 haftaya cıkmıs cok rısklı deyınce benım moral alt ust oldu tbı halbukı bır hafta once 3 gundu fark 1 haftaya cıkmıs. bırı tam haftasında dıgerı tam bı hafta ılerıde ıkı hafta sonra unıversıte hastanesıne gıdecegım cok endıselıyım. bugun 14+4 gunlugum