İlköğretim Yorum ve Soruları 2018-19 Teşvik hakkı kazananlar sorularım var

CuteMom

Dünya vazgeçenleri değil,azmedenleri hatırlar
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2008
45.779
24.642
Merhaba kızlar
Bizim bu sene ilkokul son , seneye ortaokullu olacağız. Suanda okuduğu okulda devam etmesını ıstemıyorum 50 kısılık sınıflar.

Ya adres kaydı alıp baska bır semte okula gidecek devlet okuluna ya da ozel okul olacak.

Bu sene teşvik herkese cıkmamış okudugum kadarıyla , nedır bunun krıterı aramızda teşvik kazananlar varsa hangı sartlarda aldı acaba?
Yardımcı olur musunuz?

Tamamen maddi kazanca bakıyorlar. Evde iki kişi çalışıyorsa büyük ihtimalle çıkmayacaktır. Tek öğretmen maaşı giren ailelere bile çıkmadı bu sene. Ama ekstradan yurt dışı spor, bilimsel başarı vs varsa da değerlwndirilebilir. Genelde anne baba ayrı ya da ebeveynlerinden birisi vefat etmiş çocuklara da öncelik tanıyorlar diye biliyorum. Ama tabii en önemlisi gelir. Ha Türkiye koşullarında bu sistem işliyor mu dersen tabisi de hayır. Kendini asgari ücretli gösteren filo sahiplerinin çocuklarına teşvik çıkıyor da sırf 4.000 tl giriyor eve diye hemşire, öğretmen çocuklarına vermiyorlar.

Tamamen maddi kazanca bakıyorlar. Evde iki kişi çalışıyorsa büyük ihtimalle çıkmayacaktır. Tek öğretmen maaşı giren ailelere bile çıkmadı bu sene. Ama ekstradan yurt dışı spor, bilimsel başarı vs varsa da değerlwndirilebilir. Genelde anne baba ayrı ya da ebeveynlerinden birisi vefat etmiş çocuklara da öncelik tanıyorlar diye biliyorum. Ama tabii en önemlisi gelir. Ha Türkiye koşullarında bu sistem işliyor mu dersen tabisi de hayır. Kendini asgari ücretli gösteren filo sahiplerinin çocuklarına teşvik çıkıyor da sırf 4.000 tl giriyor eve diye hemşire, öğretmen çocuklarına vermiyorlar.
Maddı gelırın yuksek olmaması mı gerekıyor?
Ben eskı esımle ayrıyım nafaka fılanda almıyorum bıze cıkar dıye dusunuyorum ama sımdıkı esım(7 senedır evlıyız) ve benım gelırım 4 bın tl fılan degıl daha yuksek . Uzerımıze bısılerde var. Keske cıksa dıyorum. Anaokulunda cıkmıstı ama o zaman tesvıgın ılk senesıydı sanırım kım barvursa hepsıne cıkmıstı.

Asgarı ucretle calısan bırı yıllık 20 bın lıralık okulun 4600 tesvık alsa gerısını nasıl odeyecekler bunu dusunmuyorlar mı kı?

Puanlama sistemi var, okuyan kardeş sayısı, anne babanın ayrı olması, ebeveynlerden birinin hayatta olmaması, çocuğun uluslararası ya da ulusal yarışmalarda derece alması artı puan almasını sağlıyor. Sadece gelir durumu başlı başına bir kriter değil.

X