benim hakkım var diye çapaya rapor çıkarmaya gittim kadın dedi morfoloji düşük şekil bozukluğu vs.. e dedim bi ay öncesinde tedavi yapıldı nasıl oldu embriyo gelişti.. dedi o da seferki sınırdaymış yok androlojiye gidicen yok ameliyat yaparlar belki dedi bunu üç kere ben sordum nasıl yani diye sonra dedi işte vitamin fln verirler vss yok raporun çıkması iki üç ay sürer.. morfoloji bi ayda değişir mi ki dedim değişir dedi o kadın ortamın sıcaklığı, sigara, alkol fln etkiler ..snr düşündüm belki test ortamında fazla bekledi bozuldu acele etmedim androloji için..
bende şu an tedavi olduğum doktora tekrar gittim konuyu anlattım yeni sperm testiyle ve adam dedi günümüz erkekleri için gayet normal bu testteki sperm sayısı yeterli ztn içinden iyi olan seçiliyo bu ay sigarayı bırak (azaltabildi eşim), spor yap ( işyerindeki hareketlilik yüksek omasına rağmen kabul etmedi) ve tekrar bekleme test fln talep etmedi biz de raporsuz tedavi olmaya karar verdik ..
sonuç olarak araştırırken cidden o değişken düşük morfolojiyle başladık Allaha sığındım iyi hissettik ve bence bu da sonuca yansıdı..
ve erkekte bu cebinde telefon taşıması, sigara, alkol, spor yapmamak(yürüyüş, kısa koşu fln bile yeterli açık havada) bunlar şekil bozukluğu morfolojiyi düşüren etkenlermiş cnm ..
bu kadar yazdım karışık gelmez inşallah.. doktor yaklaşımı ve iyi hissetmek bence önemli bak morfoloji sınırda kabul edilebilirken 1 tane orta 3. gün embriyom vardı sonraki testte daha düşük dediler ama çok şükür şu an sağlıklı 5. gün embriyolarımız var.. 3ü 5 i yok ztn dua et güzel hisset korku azalıyor insanın içinde cnm