2017 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Çorbaları mutlaka tavuk veya ilikli kemik suyu ile yapıyoruz. Genelde paça veya gerdan tarzı kemikli kollojenli çorbalar içirmeye çalışıyoruz. 16 aylık; 12,5 kg , 85 cm. Ve yürümüyor :)) Dışarda bebek arabasında soruyorlar kaç yaşında, yürümüyor mu diye . Yok daha parmağımı bırakmadan veya biryerden destek almadan bir kaç adımdan fazla atmıyor sıpa
Daha var 18 ayliktan sonra yurumezse dr goturun diyorlar bizimki baya erken yurudu hep zayif kaldi boyda kisa minyon bir bebek masaallah sizin boyu kilosu cok iyi, hos babasi da brnde minyonuz sağlıklı olsunlarda insaallah gerisi hallolur

Çorbaları mutlaka tavuk veya ilikli kemik suyu ile yapıyoruz. Genelde paça veya gerdan tarzı kemikli kollojenli çorbalar içirmeye çalışıyoruz. 16 aylık; 12,5 kg , 85 cm. Ve yürümüyor :)) Dışarda bebek arabasında soruyorlar kaç yaşında, yürümüyor mu diye . Yok daha parmağımı bırakmadan veya biryerden destek almadan bir kaç adımdan fazla atmıyor sıpa
Bende oyle yapiyorum sularini ilikli kemik suyu birde dana bacak iyi oluyormus gelisim icin

Sabah ilk öğünümüz 8 ölçek formül süt. Sonra ki öğün kahvaltı; 1 haşlanmış yumurta veya peynirli yeşillikli omlet. Sonraki öğünde karışık sebzeli ve etli menü. Sonraki öğün ev yoğurdu veya çorba ( güne göre). Sonra ki öğün bizle akşam yemeği ve salata ( pirinç dışında herşeyden biraz.) sonraki öğün biraz meyve. Gece uyurken yine formül süt veya bazı günler aptamilin kaşık maması.
Hastayken iştahsız oluyor az yiyor, bazı dönemlerde gece 2 de uyanıp çorba içtiği oluyor :)) Tatlı dışında herşeyi yiyor. I -ıh dediğinde bir kaşık fazlasını vermiyoruz. Genelde yemek hazır olunca kendi masaya geliyor, bakınıyor. İsterse oturtuyorum.
Benimkide masa konusunda cok merakli yer ih ih diye diye ama hergun yogurt yemiyor ayran yapiyorum az az iciyor sadece köyden sut getirmistik onu yogurt yapmistim bi onu yedi simdi yakinlarda bir sutcu var ondan deneyecegim her turlu gunluk sutten falan denedim yok olmadi koyden sut getirtecez artkn

Televizyonla aranız nasıl bilmiyorum ama biz arada açıyoruz çizgi film. Şimdi buna denk geldik ve çok hoşuna gitti. Kendince bildiği kelimelerle anlatmaya çalışıyor :)) zip zip, pat pat diyor :)) zıplıyormuş, pat pat diye ses çıkarıyormuş. Gittikçe daha bir tatlı olmaya başladılar sanki :))
Masaallah bizde aciyoruz benimki de bunu görünce saga sola sallanip sesler cikariyor oyle yapiyor ya eynen öyle cok tatlilar masaallah

Daha var 18 ayliktan sonra yurumezse dr goturun diyorlar bizimki baya erken yurudu hep zayif kaldi boyda kisa minyon bir bebek masaallah sizin boyu kilosu cok iyi, hos babasi da brnde minyonuz sağlıklı olsunlarda insaallah gerisi hallolur
Aynen sağlıklı olsunlarda. Bizimkinin oturması da geç olmuştu. Ağır modda, hiç acelesi yok :)

Benimkide masa konusunda cok merakli yer ih ih diye diye ama hergun yogurt yemiyor ayran yapiyorum az az iciyor sadece köyden sut getirmistik onu yogurt yapmistim bi onu yedi simdi yakinlarda bir sutcu var ondan deneyecegim her turlu gunluk sutten falan denedim yok olmadi koyden sut getirtecez artkn

Benim kizim gecen sene yaptigim yogurdu da hazir yogurdu da yemiyordu. Bende beceremedim deyip yapmadim. Bu sene 2 aydir falan kendim yapiyorum ve yemeye basladi şok oldum :)

Benim kizim gecen sene yaptigim yogurdu da hazir yogurdu da yemiyordu. Bende beceremedim deyip yapmadim. Bu sene 2 aydir falan kendim yapiyorum ve yemeye basladi şok oldum :)
Her cinsten yogurdu denedim sizin gibi yok yemiyor. ama yiyince cok yarıyor onun icin yemesini istiyorum zorlama yok bizde yerse yer yemezse yok. tekrar deneriz sonra deniyoruz hala bakalim

Televizyonla aranız nasıl bilmiyorum ama biz arada açıyoruz çizgi film. Şimdi buna denk geldik ve çok hoşuna gitti. Kendince bildiği kelimelerle anlatmaya çalışıyor :)) zip zip, pat pat diyor :)) zıplıyormuş, pat pat diye ses çıkarıyormuş. Gittikçe daha bir tatlı olmaya başladılar sanki :))
Bu çizgi filmin adı nedir?

merhaba nasılsınız çoook uzun suredır gırmıyordum artık kımse yazmıyo dıye dusunmustum aklıma geldi malum iş ev derken çok yogun bır hayat temposu içindeyim..bıraz okudum bıkac sayfayı yenı dogum yapanlar mı var hayırlı olsun bebişlerınz nekadarlık oldular nasıllar benım kızım 17 aylık 4 aydır yuruyor koşuyor masallah herseyı anlıyor aramızda bıle bırsey konussak hemen gıdıp alıp bıseyı getırıyor ama konusmuyor sadece annr ve meme dıyor ugrasıyorum ama çalıstıgım ıcın mı bılmıyorum konusmuyor ve 9 kılo hala 78 cm aylardır doktorlara gıttık ıstah surupları kullandı ama almadı ıstahı ıyı dgıl formül mamayı tamamen bıraktı ıstemedı aylar once meme emıyor ınek sutu ıcıyor gece bır kere ben gelınce ve gece sureklı artık çok yoruldum nasıl bırakcak memeyı bılmıyorum uyku duzenimiz çok kötü bızden bukadar

Iyi aksamlar arkadaslar ikinci bebegi olanlar tavsiyeleriniz neler zamanlama konusunda yakin yas iyi mi ne guzellikleri ne zorluklari var harcamalar acisindan cok mu zor oldu sizin icin deneyimlerinizi paylasir misiniz
Oğlum 11 yaşında
Kizım 17 aylık
Bana göre yakın yaş araligi da olsa.yada yas araligi uzakta olsa ikisinde de problemler yaşanıyor
Oğlum ergenlige giriyor ve haliyle hep çatışma halinde.üzerine birde kardesi olunca yillardir olan saltanati elinden alindi
Yaşları yakın olsaydı ( çevremde gördüklerim ) hep bi paylaşamama ve hırgür kardesler arasinda
Belki iyi olanlarda vardir tabi..
Iki çocugunda sorumlulugu sizin üzerinizde kalmayacak ve eşiniz destek olacaksa neden olmasın

Tuvalet iletisimi tavsiye edenler sizi bulamadim o nedenle etiketleyemedim. cok faydasini gorduk. Bakicimizin desteğiyle bezsiz ilerlemenin ilk adımını bugün attık. Çok heyecanlı farklı bir duyguymuş :) Insallah tez zamanda ogrenir elimizdeki bezleri ihtiyac sahiplerine hediye ederiz.

Oğlum 11 yaşında
Kizım 17 aylık
Bana göre yakın yaş araligi da olsa.yada yas araligi uzakta olsa ikisinde de problemler yaşanıyor
Oğlum ergenlige giriyor ve haliyle hep çatışma halinde.üzerine birde kardesi olunca yillardir olan saltanati elinden alindi
Yaşları yakın olsaydı ( çevremde gördüklerim ) hep bi paylaşamama ve hırgür kardesler arasinda
Belki iyi olanlarda vardir tabi..
Iki çocugunda sorumlulugu sizin üzerinizde kalmayacak ve eşiniz destek olacaksa neden olmasın
Haklisiniz cok teşekkür ederim

Tuvalet iletisimi tavsiye edenler sizi bulamadim o nedenle etiketleyemedim. cok faydasini gorduk. Bakicimizin desteğiyle bezsiz ilerlemenin ilk adımını bugün attık. Çok heyecanlı farklı bir duyguymuş :) Insallah tez zamanda ogrenir elimizdeki bezleri ihtiyac sahiplerine hediye ederiz.
Masaallah tuvalet iletisimi hakkinda yapanlar var mi diye sormustum cevap gelmemisti yada ben goremedim sevindim kac ayliksiniz nasil ilerlediniz bozim ciste hala biraz sikintilar var sinyal yok benim kizda 9. Ayinda basladik o zamandan beri kakasini beri 2 kez yapti tutamadi yetistiremedim çişlerimizde tuvalete aralardakiler beze sinyal oldugu icin biraz zorlaniyoruz bazen kendi isaret ediyor cisss diyor ama nadir hatta yemek yerken demisti bir kere baya umitlendim oyle kaldi evrensel saatler bebek arabasindan inince mama sandalyesinden inice falan tamam ama diger oyun zamanlari anlattigim gibi sizde durumlar nasil

Masaallah tuvalet iletisimi hakkinda yapanlar var mi diye sormustum cevap gelmemisti yada ben goremedim sevindim kac ayliksiniz nasil ilerlediniz bozim ciste hala biraz sikintilar var sinyal yok benim kizda 9. Ayinda basladik o zamandan beri kakasini beri 2 kez yapti tutamadi yetistiremedim çişlerimizde tuvalete aralardakiler beze sinyal oldugu icin biraz zorlaniyoruz bazen kendi isaret ediyor cisss diyor ama nadir hatta yemek yerken demisti bir kere baya umitlendim oyle kaldi evrensel saatler bebek arabasindan inince mama sandalyesinden inice falan tamam ama diger oyun zamanlari anlattigim gibi sizde durumlar nasil
Ben ocakta tam 18 ahlikken baslamayi dusunuyordum. Simdi 17 aylik. Bakicimiz soyledi bugun ben de bezini cikardim kucaginda tuvalete oturttum dedi. Uyurken kacirmis, ikinci uykusunda bez baglamis. Bir de cocuklarla oyuna dalmis soylememis azicik kacirmis. Eve geldigimizden beri yarim saate bir cia var mi diye soruyorum cis dediginde oyurtuyorum kucagimda alaturka tuvalete. Benimle daha bir kere tuvalete yapti. Simdi uyuyor, bez baglamadim. Carsafin altina alt acma ortusu serdim.

X