2017 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Hmm fiyatlar makulmus. Ben de 8.30 -12.30 5 gun calisirim diye dusunuyorum ders programim daha belli degil ama, bir de ben kendi evimde bakilmasini istiyorum. Kamera da koyucam. Gecen donem kv bakmisti simdi gerginim biraz insallah merhametli birini bulurum.
Dikkat etmem gerekenler konusunda tavsiyeniz var mi?
Her seyi bastan konuşun. Benim onceligim cok gelen giden olmamasi, temizligi ve tv acilmamasi idi. Ben iki bucuk aylik biraktim bebegimi. Simdi 1 yasinda. Kadinin 2 coxugu var. Onlari da kendi kurallarina gore yetistirmis. Ayni kurallari benim kizima da koyabilirsin desim. Mesela mutfak esyalari ile oynanmamali, Uyku saatinde uyumalisin gb.
Tabi o emanet oldugu icin daha rahat birakiyor. Cocugun sana sinyalleri veriyor zaten. Bayramdan once bakicimizi ziyarete gittik. Kizim yabancilarin kucagina kesinlikle gitmez. Bakicisina hemen gitti. Unutmamis. Cocuklarin odaaina gitmek istedi. Eve donerken kucagindan inip benimle gelmek istemedi:)) cocuk severek gidiyorsa iyi bakiyor iyi davraniyordur

Hmm fiyatlar makulmus. Ben de 8.30 -12.30 5 gun calisirim diye dusunuyorum ders programim daha belli degil ama, bir de ben kendi evimde bakilmasini istiyorum. Kamera da koyucam. Gecen donem kv bakmisti simdi gerginim biraz insallah merhametli birini bulurum.
Dikkat etmem gerekenler konusunda tavsiyeniz var mi?
Rabbim merhametli, vicdanli, Allah korkusu olan, cocuklarimiza kendi cocugu gb bakacak insanlarla karsilastirsin. Bizim bakici gb bakiciniz olsun insallah.:) ikimiz ayni ortamda iken onun kucaginda durur bana gelmez. Goren onu anasi sanar:)) gel kizim derim iter beni . Emmek istedi mi anne anne diye pesimden kosar sıpa:))

Rabbim merhametli, vicdanli, Allah korkusu olan, cocuklarimiza kendi cocugu gb bakacak insanlarla karsilastirsin. Bizim bakici gb bakiciniz olsun insallah.:) ikimiz ayni ortamda iken onun kucaginda durur bana gelmez. Goren onu anasi sanar:)) gel kizim derim iter beni . Emmek istedi mi anne anne diye pesimden kosar sıpa:))
Yaa masallah ne kadar guzel, Allah bana da oylesini nasip etsin insallah, devir kotu malum icim icimi yiyo :/

Merhaba güzel anneler.. cok uzun zaman oldu bende buraya girmeyeli. Melekler büyümüş yürümüş konuşmuşlar.. allah hepsine saglıkli ve hayirli bir ömür nasip etsin.
Benim kızımda 13.5 aylık oldu. 10. Ayda yürümeye 11. Ayda koşmaya başladı. Yürümeyi cok seviyor özgürlügüne cok duskun elini tutturmak istemiyor. Odaların arasında saatlerce durmak usanmak bilmeden kosuyor. Disarı cikardigimda sahildeki insanlari kosarak gecmek istiyor. Sahilin maskotu oldu zaten :) anne baba dede mama meme ayy(al) veyy(ver) kelimelerini cok kullanıyor ama baska kelime soylemiyor eliyle gosterip ver al diyor. Erik dalı ve horon duyunca yerinde duramıyor donerek ve ayagını yere vurarak oynuyor. Cis yaptiginda poposunu gosteriyor.(klozet seklinde lazımlık aldım yavas yavas cis yapmayi ogreticem) kakasını yaparken kimsenin gormek istemedigi bi yer seciyor(utanıyor galiba) birisi bakmak isterse kıziyor :) banyo yapmayı cok seviyor bıcı bıcı yapalım deyince hemen banyoya gidiyor. Tek basına uyuyor uyumadan once bazen emziriyorum bazen biberonla süt iciriyorum emerse doymadıgı icin gece bir kez uyanıyor ama sut icerse uyanmadan uyuyor. Yataktan kendi inip cikabiliyor. Ama yinede yerde yatiyorum montessori yatak almayı dusunuyorum.Kv bakıyor calistigim icin. 6 tane disi var aslında herseyi yiyor ama en cok sehriye corbası makarna pilav yogurt seviyor. Meyvelerden kavun ve uzum seviyor. Kendisi yemek istiyor bazen mama sandalyesine dilim dilim biseyler koyuyorum onları tek tek eliyle alip yiyor bazen catala takip yemek istiyor. Cok istahlı bi cocuk buna rağmen kilosu 10.50kg boyu 74 cm.

Son düzenleme:
Geçmiş bayramınız kutlu olsun kızlar..kızım tam anlamıyla bayramla birlikte yürümeye geçti..elinden tutmadan maşallah baya sokaklarda yürüyor...her ne kadar düşecek diye aklım çıksa da rahat olmaya çalışıyorum bu da bir süreç ennihayetinde..söylediği kelimeler konuşulmuş..kızımda anne, baba, dede, abla, abi, hobba, adda, hadi, gel, cıss, Açss (aç) , hala (ala), dayy(dayı), atatürk, otu (otur) havv (havhav), avvv(miyav) pisipisi gıdıgıdı ,mama, bıcıbıcı kelimelerini söylüyor..ne söylersek tekrar edebiliyor maşallah..güngün saat saat büyüyorlar..hakkaten 1yaşından sonra hergün ayrı bir büyür diyordu bir arkadaş..dediğinde haklıymış..parmağını dar yerlere sokuyor çıkartıyor..güya canı yandı suratı yapıyor..elini öptürüyor boyuna bakmadan...:KK45: iştahı çok az..peşinde geziyor kayınvalide birlokma yesin diye..bu arada alt azı dişimiz de bayramda çıktı..diğer alt azı yolda kızlar..11 dişimiz oldu maşallah..

Geçmiş bayramınız kutlu olsun kızlar. Bizde 3 gün süren yolculuk sonrasi evimize geldik çok şükür. Gümrükler aşırı kalabalıktı, toplamda 19 saat bekledik. Daha arabayla gitmem sanirim. Allah tan Yusuf Akif korktuğum gibi olmadi.
Şimdi daha iyi cok şükür. 1 ay açıkla tekrar yakaladı eski halini. Evde kaldigimiz yerden devam ediyor gibi oldu.
Tam anlamıyla yürümüyor ama yakın gibi. Kelimeleri mama, merhaba, baba vs fazla yok. Daha çok anlıyor kulaklarını kapat, burnuna bip yap, bana ver yada al komutlarini anliyor. Evet, hayir demek için kafasini kullanıyor :) eliyle gel, bay bay işaretleri yapıyor. Kitaplara ilgisi var, kalemle karalama yapıyor. Ne bulursa ağzına atmaya devam tabi. Hastalandiktan sonra iştahı açıldı şimdi daha güzel yiyor. Birde pipisini farketti bezini açıp pipi nerde deyince el direk oraya gidiyor :))

Hoşgeldin canım, sağlıkla al bebeğini kucağına inş.
Allah razı olsun canım ben de senin gibi çok sevdim bu çocuk olayını galiba şimdiden 3.nün planlarını yapıyorum

Şaka bir yana bizim pre ler yordu ama yaşı yakın kardeşi olsun çok istedim

Yusuf paşaya da çok geçmiş olsun okudum ama yazamadık o dönem şimdi iyi olmasına çok sevindim kocaman op benim için de

merhaba anneler, oğlum el ayak ağız hastalığına yakalandı. başka bir çocuktan bulaştı bize de. var mı bu hastalığı geçiren?

Selam kızlar, uzun süredir yazma fırsatı bulamadım giremedim. Herkesler iyidir umarım. Geçmiş bayramınızı kutlarım. Bir yazı daha bitirdik. 2 hafta önce tatilimizi yaptık. Bu sene otel tatilini tercih ettik mecburi. Çocukla ne kadar olursa tabi:) benden çok kızım tatil yaptı. O uyuduğu sürece gündüzde dahil bizde uyuduk:) yeme konusu berbat. İştahı dehşet açık olan kızıma birşeyi binbir uğraşla çok az yediriyorum. Hele tatilde hiçbirşey yemedi. Tatilden döndük pazartesi sabahı bi uyandık ateş içinde. İlaçla düştü 2 saat sonra yine çıktı. 2 kere doktora götürdük kanda enfeksiyon çıktı ve ne yazıkki antibiyotiğe başladık ve daha bir sürü ilaç. Hala toparlayamadık. Üstüne ben hasta oluyorum:KK43:
Konuşma konusunda nerdeyse herşeyi diyebiliyor su haricinde:)) her dediğimi anlıyor, gözümün önünde büyüyor ve ben çok üzülüyorum:) 2.yi çok istiyorum ama eşimi ikna edemiyorum. İşe dönmeyi düşünüyorum eşim döneyim çok istyor ama kızımdan ayrılmak zor geliyo

Selam kızlar, uzun süredir yazma fırsatı bulamadım giremedim. Herkesler iyidir umarım. Geçmiş bayramınızı kutlarım. Bir yazı daha bitirdik. 2 hafta önce tatilimizi yaptık. Bu sene otel tatilini tercih ettik mecburi. Çocukla ne kadar olursa tabi:) benden çok kızım tatil yaptı. O uyuduğu sürece gündüzde dahil bizde uyuduk:) yeme konusu berbat. İştahı dehşet açık olan kızıma birşeyi binbir uğraşla çok az yediriyorum. Hele tatilde hiçbirşey yemedi. Tatilden döndük pazartesi sabahı bi uyandık ateş içinde. İlaçla düştü 2 saat sonra yine çıktı. 2 kere doktora götürdük kanda enfeksiyon çıktı ve ne yazıkki antibiyotiğe başladık ve daha bir sürü ilaç. Hala toparlayamadık. Üstüne ben hasta oluyorum:KK43:
Konuşma konusunda nerdeyse herşeyi diyebiliyor su haricinde:)) her dediğimi anlıyor, gözümün önünde büyüyor ve ben çok üzülüyorum:) 2.yi çok istiyorum ama eşimi ikna edemiyorum. İşe dönmeyi düşünüyorum eşim döneyim çok istyor ama kızımdan ayrılmak zor geliyo
Geçmiş olsun canım.Biz de bayramda memlekete gittik hastalandık.Şimdi iyiyiz çok şükür.2.bebeğin de olur inşallah. Bir de birkaç günlüğüne denize gittik ama kızım denizden çok korktu.Dalgalar geldikçe çok ağladı.Apar topar uzaklaştık denizden.Aslında suyu çok severdi evde havuzda oynardı suyla ama deniz gözünü korkuttu yavrumun.Üstü açık geniş bir çocuk havuzu vardı.Kızım ayağını yere basınca boynuna geliyordu.Onu çok sevdi.İçinde gezdi oynadı.Çıkmak istemedi.

Iyi aksamlar anneler ve bebisler
Öğretmen olan arkadaşlar yarın seminer başlıyor.ve bizim bakıcı maceramiz da.ilk defa bir bakıcı evime gelip cocuk bakıcak.sanki gorevgöreve yeni basmıyormuşum sanki hic çocuğumu başkasına teslim etmemişim gibi değişik duygular içindeyim.buyuk kızıma karşı komşum bakimbakmıştık.oyle samimiydikki akrabamdan öteydi.hic gözüm arkada kalmadı.gecen dönem annem baktı oğluma bu dönem yeni bir dönem olacak bizim için arkadaşımın önerdiği bir bayan tanıştık iyi birine de benziyor ama insan canlarını emanet ediyor. Allahım tüm çocuklarımızın karşısına iyi insanları çıkarsın inşallah.ilk günleri iyi geçer cabucçabucak alışırlar inşallah.
Yeni eğitim öğretim dönemi tüm öğretmen ve öğrencilere de hayirli olsun.

Geçmiş olsun canım.Biz de bayramda memlekete gittik hastalandık.Şimdi iyiyiz çok şükür.2.bebeğin de olur inşallah. Bir de birkaç günlüğüne denize gittik ama kızım denizden çok korktu.Dalgalar geldikçe çok ağladı.Apar topar uzaklaştık denizden.Aslında suyu çok severdi evde havuzda oynardı suyla ama deniz gözünü korkuttu yavrumun.Üstü açık geniş bir çocuk havuzu vardı.Kızım ayağını yere basınca boynuna geliyordu.Onu çok sevdi.İçinde gezdi oynadı.Çıkmak istemedi.
Saol canım benim sizede çok geçmiş olsun. Dalga sesinden ve kumun verdiği histen rahatsız oluyolar sanırım. Benim kızda havuzcu sanırım ordan kaptık hastalığı. Bayram sönemi olduğundan çok kalabalıktı

merhaba anneler, oğlum el ayak ağız hastalığına yakalandı. başka bir çocuktan bulaştı bize de. var mı bu hastalığı geçiren?
Canım benim büyük oğlum geçen yıl 3 yaşında yakalandı her çocuk farklı geçiriyor biz çok ağır atlattık inşallah sizin şimdiye kadar geçmiştir çok giydirme poposunda çok varsa ters yatir dilinde de çok varsa iştah gidiyor serin şeyler yedirmek iyi geliyor

Canım benim büyük oğlum geçen yıl 3 yaşında yakalandı her çocuk farklı geçiriyor biz çok ağır atlattık inşallah sizin şimdiye kadar geçmiştir çok giydirme poposunda çok varsa ters yatir dilinde de çok varsa iştah gidiyor serin şeyler yedirmek iyi geliyor

atlattık elhamdulillah. ilk 3 gün ateş dışında pek sıkıntı olmadı. poposu kaşındı biraz. şimdi tamamen geçti sayılır. cevap için teşekkürler..

atlattık elhamdulillah. ilk 3 gün ateş dışında pek sıkıntı olmadı. poposu kaşındı biraz. şimdi tamamen geçti sayılır. cevap için teşekkürler..
İyi hadi atlatmanıza sevindim bizim çok uzun sürmüştü oğlumun vücudunda hâla izleri var 5 tane tırnağı gitti kuzumun hiç unutmuyor anne popomun acısı çok kötüydü diyor ama her çocuk öyle geçirmiyor çok şükür

X