2017 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Karıyer yok bol çocuk var :KK66: Hayırlı olsun canım unutulmadın neden kayboldugunuda biliyorum inşallah tekrar aramıza dönersin diyede gecırmıstım.
Oğluşun nasıl hamilelik nasıl gidiyor
Çok teşekkür ederim alpicim geldim şükür. Valla iş başvuruları da yaptım ama dönen olmadı zaten istiyordum ikinciyi nasip böyle oldu ama bu bebiş fena gelecek çok üzdü bizi. 12 gün düzgün artmadı beta hiç 2 ye katlamadı son anda kese göründü bir hafta beklemek istedi doktorum sonra pat diye büyümüş hatta kalp atımını da gördük çok şükür

Oğlan fena teyzesi çok şükür valla peşinde koşturuyor sıpa hiç oturmuyor azı dişleri çıkmaya başladı birini patlattı 3u yolda iştah falan da gitti tabi

Yok kız epeydir yoktum ben uzaktan okudum yani:KK70: allah razı olsun canım evet istiyordum bana kalsa hatta şimdiye doğurmuş olmak isterdim şaka bir yana kısmetimizde varmış çok şükür geliyor ikincimiz
Hosgeldin rabbim isteyen herkese nasip etsin iki çocuklu hayatta bir başka oluyor herşeyin farklı güzelligi var hamdolsun artık çok kaybolma ama

Selam kizlar arada girip gunluk gibi yazip cikiyorum komik buluyorum ama evde infernet yok baska yerden de buraya giripte okuma firsatim olmuyor tabi. Şu bebek ozellikleri olan imza fikri cok hosuma gitti :)))
Benim sari papatya tek elle tutunarak her yeri gezmek istiyo. Artik yorgunluktan elimizi sakliyoruz kiyamet kopuyo. Arada bir cesaret kendi bir yerden bir yere gidiveriyo. Ama tabi uzun mesafe degil. Eninde sonunda yuruyecek diyorum acelem yok. Tek uzuntum 12 ay kontrolunde kilo ve bas cevresi sinirda cikmis olmasi... Bayramdan sonra iyi bir dra goturecegim. Bu srecte alerji olduk. Sut yada incirden suphelendim. Suan sut vermihorum. Bu ara yine ek gidada corba falan icmek istemiyor hic. Sizin cocuklara bakarak bu aralar konuşmaz oldu. Soyle ki bebek dilinde konusuyo hic ssusmuyo ama anlasilmiyo. Dede baba hadi gel ver bunlari soylerken âniden kesildi. Ama onu da tum adaptasyonunu yurumeye verdigi icin diyorum.. anne demeyede baslamisti ama isi dusunce diyo :KK70: egitici 2 kitap aldim dahada almayindusunuyorum. Biri kuklali ilk gorunce şoka girdi. Bide sanki onu opermis gibi yaptim put gibi kalakaldi. Yine ust işte koymali bardak, labirent ve bultak aldim. İnsallah faydasi olur

Kizlar merhabalar arada girip okuyorum ben de bebeisler buyuyor cok sukur ama bebimkinde yurume yok daha sadece siraliyor yurumesine cok takilmiyorum allah saglik versin zamani gelince yurur ama su siralar ostahtan yana kafayi yemek uzereyim hel ayni seyleri ayni zamanlarda yemek istiyor yeni hic bir sey tattiramiyorum ama hic bir sey buna icecekler dahil bi yerlerde hata mi yapiyorum bilmiyorum erkek bebeklere gore kilomuzda az 9 bucuk kiloyuz boyumuz fena degil en son 79cm ciktik ama ince uzun bir sey yemek yemeyi sevmiyor ve cevremde herkes takintili gibi degisik seyler ver yesin diyor sabahlari karisim oglen ve aksamlari 5 degisik cesit corbamiz var onlari iciyor aralarda da sevdigi meyveler bunun haricinde yemiyor yani yogurt et tavuk balik vs yediremiyorum corbalarin icinde yutma probleminden degil tattiramiyorum bile cok takildim bu konuya var mi bizim gibi olanlar ya

Kizlar merhabalar arada girip okuyorum ben de bebeisler buyuyor cok sukur ama bebimkinde yurume yok daha sadece siraliyor yurumesine cok takilmiyorum allah saglik versin zamani gelince yurur ama su siralar ostahtan yana kafayi yemek uzereyim hel ayni seyleri ayni zamanlarda yemek istiyor yeni hic bir sey tattiramiyorum ama hic bir sey buna icecekler dahil bi yerlerde hata mi yapiyorum bilmiyorum erkek bebeklere gore kilomuzda az 9 bucuk kiloyuz boyumuz fena degil en son 79cm ciktik ama ince uzun bir sey yemek yemeyi sevmiyor ve cevremde herkes takintili gibi degisik seyler ver yesin diyor sabahlari karisim oglen ve aksamlari 5 degisik cesit corbamiz var onlari iciyor aralarda da sevdigi meyveler bunun haricinde yemiyor yani yogurt et tavuk balik vs yediremiyorum corbalarin icinde yutma probleminden degil tattiramiyorum bile cok takildim bu konuya var mi bizim gibi olanlar ya
Canim sizin yine bebeginiz biseyler yiyomuş

13 aylık kizim hala hic birsey yemiyor.haftada bir kez falan cani isterse 2 yada 3 tatli kasigi yemek suyundan veriyorum.düşün artik hiç ama hiç yemiyor sadece anne sütüyle devam ediyoruz hala.buda beni üzmüyor nasil olsa yiyecek :KK66: zaten süt ve besin alerjisi var bebegimin o yüzden çok fazla yiyecek seçenegimiz de yok
Yemedigi için üzülme sende.her zaman bunu söylerim " anne sevgisi yiyecekten daha önemlidir " :)
Süt ve süt ürünlerini bende kullanmiyorum emzirdigim için diyetteyim bebegim icin yani o yuzden kalsiyum eksikligimiz çok fazla ve hala yürümüyor benim bebegim de ve sıralamıyor bile.bende bunun için üzülüyorum biraz :KK43:

@AcedaA Aijoo Aijoo kizlar bir damla bile sut geliyorsa ve emzirmeye devam etmek istiyorsaniz facete emzirme sanati diye bir grup var orda yardimci oluyolar. Benim oglum da ilk ay emmedi biberona alismisti o donem sagarak verdim ama saginca da iki gogsumden 20 cc ancak cikiyordu. Sonradan memeye dondu emmeye basladi sukur.
Ben anne sutu alamadigim icin mama vermisler ona da alerjim cikmis baya zor donemler gecirmisim ve su an bagisikligim cok zayif. Ben hep anne sutune baglarim bu durumu. Eger emzirmek istiyorsaniz bence deneyin bebisler daha cok kucuk cunku, en azindan 6 ay emsinler. Ama sut yoksa da yapacak bisey yok tabi.

Biberona alistiktan sonra tekrrar emmesini nasil sagladin?

Biberona alistiktan sonra tekrrar emmesini nasil sagladin?
Ah alintilanan mesajimi okuyunca eski zamanlarimi hatirlayip duygulandim :) medela calma marka biberon aldim az akiskanli ve sadece bebek emince geliyor, ondan sonra oglum emmeye basladi beni de. 4 aya kadar hem biberonla mama hem meme devam ettik sonra tamamen biraktik sukur.

Ah alintilanan mesajimi okuyunca eski zamanlarimi hatirlayip duygulandim :) medela calma marka biberon aldim az akiskanli ve sadece bebek emince geliyor, ondan sonra oglum emmeye basladi beni de. 4 aya kadar hem biberonla mama hem meme devam ettik sonra tamamen biraktik sukur.

peki 4.aydan sonra sutunu artirmayi mi basardin yoksa ek gidaya mi basladin?

Herkese iyi bayramlar .topi ge uzun zamandır uğrayamıyorum.
Bizim oglan da daha yürümüyor .cok hızlı emekliyor ayakta uzun süre duruyor ama adım atmıyor.yakinda başlar sanirim.

Geçen hafta sünnet ettirdik.yazin biraz daha zor ama okullar açılmadan yaptıralım istedim.sonrasinda yeni bakıcımızla yola devam edicez alışma dönemi derken daha zor olacaktı.

Artık hic emiyor beni barış. Siz de durumlar nasil.kizim cok istekliydi onu 20 aya yakın emzirmiştim.ama oğlum hic emiyor. Bundan sonrada emmez galiba bizim emme serüveni sona erdi.tekrar herkese mutlu saglikli bayramlar

Kizlar bakici ucretleri ne alemde? Kucuk bir anadolu sehrinde yasiyorum. Yarim gun calisacagim.
Biz bu seneyi daha konusmadik bakicimla. Gecen yil haftada 3 gun 8.00- 16.00 400 vermistim. Bu sene 500 yaparim herhalde.
Arkadasim haftada 4 gun 8.00-15.30 650 demisler. Ikimizde bakicinin evine goturecegiz cocuklari. 1 yasindalar. Aizin calisma sartlariniz nasil?

Kizlar bakici ucretleri ne alemde? Kucuk bir anadolu sehrinde yasiyorum. Yarim gun calisacagim.
Bende kucuk bir sehirdeyim. Bakicilik tecrubeai olanlar arkadaslarindan fikir aliyorlar. 700 -800 arasinda degisiyor. Haftada 3 veya 4 gunden bahsediyorum. Ben calistigim koydeki bir velime birakiyorum. O nedenle uygun oluyor.

Biz bu seneyi daha konusmadik bakicimla. Gecen yil haftada 3 gun 8.00- 16.00 400 vermistim. Bu sene 500 yaparim herhalde.
Arkadasim haftada 4 gun 8.00-15.30 650 demisler. Ikimizde bakicinin evine goturecegiz cocuklari. 1 yasindalar. Aizin calisma sartlariniz nasil?
Hmm fiyatlar makulmus. Ben de 8.30 -12.30 5 gun calisirim diye dusunuyorum ders programim daha belli degil ama, bir de ben kendi evimde bakilmasini istiyorum. Kamera da koyucam. Gecen donem kv bakmisti simdi gerginim biraz insallah merhametli birini bulurum.
Dikkat etmem gerekenler konusunda tavsiyeniz var mi?

X