2017 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bugün kk bi konuda aşılarla ilgili bir yazı okudum

Bebegine aşı yaptirmayan var mı aranızda ?

Ben yaptirdim aşılarını tabi ama yine de yaptirmayan var mı merak ediyorum
Aşıları hiç aksatmadım. Hele ki ülkemizde artık ülke dışından çok insan olduğu için hastalığın yayılması daha kolay. Bebekler hastalığa yakalanınca kolay atlatamıyorlar. Bunu düşünerek rotavirusu bile yaptirdim.

Benimki ne emekliyor ne de surunuyor döne done gidiyor cok ilginc. Tay tay duruyor 3 4 adim atiyor kendi kendine tek elinden tutuncada yuruyebiliyor ama kendi bi yerden tutunup kalkamiyor emekleme surunme yok 9 ayligiz
Benimki de öyleydi. 9.5 aylikken emeklemeye başladı. Şimdi siraliyor, elinden tutunca avmde sokakta falan yuruyor, bugün de tutunmadan durdu. Acele etme, onlar zamanlarını biliyor

Kangruda solombaby'ye karar verdim ama gec mi kaldim kizlar kangru almakta sizce ? Durmazsa icinde bosa gidecek kararsizim alip almama konusunda. Disa dogru bebegi koymak sakincali diyorlar bana dogruda oglum sikilir durmaz gibime geliyor

Solomombabyde disa dönük duruş yok zaten. Yan oturusu kullanisli olur belki ama ben sisman geliyorum, yetmiyor ipi kenar kisimlari hep bebegin agzina geliyor, surekli orlari yiyip islatiuyor. Kiziyorum sana kadar kangurusunu yiyen bebek yok diye))
Şimdiki aklim olsa 2. El alirdim, daha kaliteli bisi alirdim. Ama el mecbur kullanicam. Simdiye kadar ben de yogunluklu araba kullandigim icin kullanamadim, ama artik hep kucakta gezmek istiyor.

Kangruda solombaby'ye karar verdim ama gec mi kaldim kizlar kangru almakta sizce ? Durmazsa icinde bosa gidecek kararsizim alip almama konusunda. Disa dogru bebegi koymak sakincali diyorlar bana dogruda oglum sikilir durmaz gibime geliyor
Solomombaby kullaniyorum cok memnunum koltuk altimdan disariya bakiyor :) Genelde ben yukari kaldirir gibi tutuyorum kucakta tasimaktan kat kat iyi ne belim ne sirtim agriyor.
Ki bir suru inceledim hepsi birbirine benziyor gereksiz pahali coguda gec degil bundan sonra zaten hep kucaginda olmak isteyecek.
Biz disariya gidince yanimiza aliyoruz arabada durmazsa kanguruya koyuyorum uykusu varsa hemen uyuyor arabasina koyup yola devam ediyoruz :)

Iade etseydin ya gelmiyorsa sana. Neden kullanmak istedin yerine alirdin baska istedigini.

Az cok taniyosunuzdr bebeginizi. Benmki kucukken durdu ama smdi kesnlkle durmaz. Eger tanidk birinde varsa once deneyip kullanin derim

Ben tula almistim ikinci el cok memnunum ama zaten ergonomik kangurularda hep ice donuk kullaniliyor sadece ergobaby 360 var onda da disa donuk kullanmanin suresi var yoksa sakincali oluyor. Hic sikilmiyor merak etme etrafi izliyolar :)
Benim boyun fitigim var 1 saatten fazla takamiyorum ama simdi agirlastigi icin, 5 6 kiloyken 2 3 saat yururdum hey gidi gunler :)

Aynen canim artik kendi haline biraktim ben de babasi da emeklemeden yurumusuz belki bu da oyle yapar diyorum dedigin gibi tek elinden tutunca baya yuruyor yorulunca yalpalamaya basliyor:) kangruyu sanirim alicam cunku cidden tasiyamiyorum en azindan denerim belki sever :)

Ben de oyle dusunuyorum canim biraz dursa rahatlatr surekli disari ve kucak istiyor cunku. Solombaby hem kullananlar memnun hem de digerlerine gore daha uygun sadece keske kucukken alsaydim baya kullanirdim diyorum artik almasam mi falan dedim ama yaz geliyor bolca lazim olacak denemeye deger :)

Az cok taniyosunuzdr bebeginizi. Benmki kucukken durdu ama smdi kesnlkle durmaz. Eger tanidk birinde varsa once deneyip kullanin derim
Aslinda tanidigim icin bu kadar kararsizim ya sikilir gibime geliyor. Ama dedigim gibi tasinmiyor artik disarda arabasinda da durmuyor bi deneyim diyorum insallah severde bosa almis olmam. Etrafimda hic yok kangru kullanan kullanmis yaa onu ben de cok dusundum en azindan severse alirim diye, hatta e bebekte 50 tlye gordum bi tane bunu mu alsam dedim sevmezse de ucuzmus diye ama o da sagliksz olur rahat fln edemezse diye almadim

Offf keske 5 6 kilolardayken alsaydim ben de cok diyorum onu niye ihmal ettim almadiysam bi de hep kucakci bi bebekti zaten bugun yarin derken cocuk buyudu. Zararin burasindan donelim bari umarim severde beraber yuruyuslere cikariz :))

Benimkide ayni arabada bile durmuyor. Kucakta bile saga sola harektleriyle yoruyor gercktn:) ben ergobaby kullandm cok da memnunum. Ama dedgm gibi artik zor bize

Kızlar ben sallana tahta besinlerden almıştım (vib) alt kademeye aldık ama benim kiz uyanı nca ayağa kalkıp sarkıyor, düşecek diye korkuyorum. 5 yaşına kadar kullanırız demistik( PARK yataklarda bu sorun var mi? Park yatak mi alsam diyorum. Dokuz buçuk ayligiz. Size danışmak istedim. Yeni bir yatak alayım mı yoksa bununla idare edip üç dört sene sonra oda mi yapsam? Park yatak önerirseniz hangi markayı önerirsiniz?

Durmazsa benim ki durmazdi diyorum cook asiri hareketli bir bebek kucakta kesinlikle durmaz bebek arabasinda kendini kaydiriyor asagiya dogru özgürlük seviyor ama kanguruda hiic sesi cikmiyor aksine uyuyor etrafi seyrediyor.
Gec kalmis sayilmazsin 4 yasina kadar kullaniliyor :))

Iade etseydin ya gelmiyorsa sana. Neden kullanmak istedin yerine alirdin baska istedigini.
Cünkü 4 aylikken almistim. Yan kullanim ayina gelince denedim(9 muydu kacsa artik). Üzerinden 5 ay geçmişken ve her yeri asya tarafından yalanmişken iade edemedim))
Genel olarak kangurunun şart oldugunu dusunuyorum. Ne kol ne bel ne de boyun dayaniyor çünkü artik.

Park yatakta sarkma sozkonusu degil. Gauet rahat oluyor. Yani kac yasa kadr kullanr bilmyrm ama. Park yatak sonrada norml cocuk yatagina gecerm diyrm bnde

Fincanda Bebek keki
1 yumurta sarısı
1 yemek kasigi yogurt
2 tatli kasıgı zeytinyagı
1 cay kasigi karbonat
1 tane hurma yoksa kayisi (siyah olan)
Yarım ceviz
2 yemek kasigi tam bugday unu yada yulaf unu
Guzelce cirpin sonra fincanlarin icini zeytinyagi ile yaglayip fincanin yarisina kadar malzemeyi koyun sonra kucuk bir tencereye fincanlari oturtup yarisina kadar suyu doldurun tencerenin agzini kapatin 20 dakikada hazir kurdanla bakin ici pismisse afiyet olsun.

Ben yaptim 3 tane cikti her gun 1 tanesini yedirdim cok sevdi kendi yedi zaten.

Ben de kek yapmayi dusunuyordum. Hemen deneyecegim. Tesekkurler Al_pi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…