2017 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Fincanda Bebek keki
1 yumurta sarısı
1 yemek kasigi yogurt
2 tatli kasıgı zeytinyagı
1 cay kasigi karbonat
1 tane hurma yoksa kayisi (siyah olan)
Yarım ceviz
2 yemek kasigi tam bugday unu yada yulaf unu
Guzelce cirpin sonra fincanlarin icini zeytinyagi ile yaglayip fincanin yarisina kadar malzemeyi koyun sonra kucuk bir tencereye fincanlari oturtup yarisina kadar suyu doldurun tencerenin agzini kapatin 20 dakikada hazir kurdanla bakin ici pismisse afiyet olsun.

Ben yaptim 3 tane cikti her gun 1 tanesini yedirdim cok sevdi kendi yedi zaten.
Tarifin için çok teşekkürler canım.Denerim inşallah.Birkaç ayrıntıyı soracaktım.Fincanları sıcak suya mı oturtuyorsun soğuk suya mı?Küçük gözde kısık ateşte mi pişireceğiz?

Tarifin için çok teşekkürler canım.Denerim inşallah.Birkaç ayrıntıyı soracaktım.Fincanları sıcak suya mı oturtuyorsun soğuk suya mı?Küçük gözde kısık ateşte mi pişireceğiz?
Soguk suya canim Altini ac kaynasin kaynadiktan sonra kıs ki ici güzelce pissin.
unuttugum ayrintilar olabilir sorabilirsiniz..
Ben de kek yapmayi dusunuyordum. Hemen deneyecegim. Tesekkurler Al_pi Al_pi
Afiyet olsun kuzulara ❤

Selam kizlar. Epeydir giremedim. Benim bebiş diş cikardi 2. De patladi. Artik ardi arkasi kesilmez. Gecelerimiz o lalalaa. Felaket bu aralar. Ve yine hasta oldyk :/

Alpi su koysak olur mu ki yoğurt yerine:KK43:

Bizim kızın ikinci azı dişi geliyor kafayı yemek üzereyiz,3 gündğr sürekli ağlıyor bağırıyor iyice yapıştı,az da ateşi var yawrum bişey de yemiyor,kaka da yapamıyor.azı böyle köpek dişinde ne olavsk merak ediyorum..bu arada böbrek taşlarımız düştü hepsi çok şükür:) yazdıklarınızı okuyorum ama yazacak çoğu zaman vakit olmuyor. Sağlıcakla kalın

Bizim kızın ikinci azı dişi geliyor kafayı yemek üzereyiz,3 gündğr sürekli ağlıyor bağırıyor iyice yapıştı,az da ateşi var yawrum bişey de yemiyor,kaka da yapamıyor.azı böyle köpek dişinde ne olavsk merak ediyorum..bu arada böbrek taşlarımız düştü hepsi çok şükür:) yazdıklarınızı okuyorum ama yazacak çoğu zaman vakit olmuyor. Sağlıcakla kalın
Olur neden olmasin sen pekmezi biraz daha fazla koy istersen tahinde kat az yogurdun yerini alir :KK66:
Oh sukur taslar gitmis Disler tamamlanana kadar boyle malesef :KK43:
Bizimde gece uykularimiz duzensiz hep memede kalmak istiyor ruh gibi dolaniyorum uykusuzluktan ama bu gunumuze sukur

Selam kızlar. Çok özlüyorum burayı. Geçen sene bu zamanlar ne heyecanla bekliyorduk gün sayıyorduk. Çok şükür 10 ayı geçeli 5 gün oldu. Lakin büyüyünce düzene girer dediler gittikçe zorlaşıyor sanki. Hala 2 dişimiz var ama son zamanlarda öyle mızmız ki. Uyku deseniz 1 gün iyiyse 1 hafta berbat. 1 haftadır 2-3 saniyeliğine ellerini bırakıp ayakta duruyor. Hafta sonu ilk adım ayakkabısı aldık. Öyle güzel oluyorki minnak ayakları. Arkadaşta ilk yürüme arkadaşı aldı onunla koştur koştur her yere sürüyor:) aranız klasik yöntemle ilerleyip çatalla ezmeyi ve blendırı bırakan anneler var mı? Ben çorbayı hep püre gibi vermeye çalıştım. Ağzına ne versem yiyor parça parça pütürlü demiyor. Kahvaltıyı da pütürlü yiyebiliyor lakin hala bulamaç şekilde. Kahvaltı da neler yapıyorsunuz?

Selam kızlar. Çok özlüyorum burayı. Geçen sene bu zamanlar ne heyecanla bekliyorduk gün sayıyorduk. Çok şükür 10 ayı geçeli 5 gün oldu. Lakin büyüyünce düzene girer dediler gittikçe zorlaşıyor sanki. Hala 2 dişimiz var ama son zamanlarda öyle mızmız ki. Uyku deseniz 1 gün iyiyse 1 hafta berbat. 1 haftadır 2-3 saniyeliğine ellerini bırakıp ayakta duruyor. Hafta sonu ilk adım ayakkabısı aldık. Öyle güzel oluyorki minnak ayakları. Arkadaşta ilk yürüme arkadaşı aldı onunla koştur koştur her yere sürüyor:) aranız klasik yöntemle ilerleyip çatalla ezmeyi ve blendırı bırakan anneler var mı? Ben çorbayı hep püre gibi vermeye çalıştım. Ağzına ne versem yiyor parça parça pütürlü demiyor. Kahvaltıyı da pütürlü yiyebiliyor lakin hala bulamaç şekilde. Kahvaltı da neler yapıyorsunuz?
Selam canim seninki de erken emekleyenlerdendo sanirim yanlis mi hatirliyorym bilemedim
Ben klasil yontemle devam ediyorym
bizimki artik meyve puresi bile istemiyor
Biz yerken oturtuyorum masaya onune koyuyorym kendi yiyoe yiksa hicbisey yemiyor.muzu omleti patatesi herseyi kesip kesip onune koyuyorum baski yapolmadigini hissettiginde, kontril kendinde oldugunda daha guzel yiyor :)

Evet canım bizimki 6.5aylıkken emeklemeye başladı. Bizde 4-5 gündür yemede sorun yaşıyoruz. Ama önüne bişey koyduğumda çokgüzel yiyo. Kahvaltıda neler veriyosun. Doyduğunu nasıl anlıyosun sadece önüne koyarak yediğinde

Evet canım bizimki 6.5aylıkken emeklemeye başladı. Bizde 4-5 gündür yemede sorun yaşıyoruz. Ama önüne bişey koyduğumda çokgüzel yiyo. Kahvaltıda neler veriyosun. Doyduğunu nasıl anlıyosun sadece önüne koyarak yediğinde
Ben hala ana ogun olarak formul sut veriyorum
Aralarda mesela ben kendim kahvalti ederken ogle yemegimi ve aksam yemegimi yerken onun onune de koyuyorum.mesela sabahlari ona yumurta sarisindan omlet yapip(bazen hippin tahil karisiminida katarak) cubuk seklinde kesiyorum ve oni mama sandalyesine oturtup, onune yedikxe koyuyorum.bakiyorum yemege istekle devam ediyor muz kesmeye basliyorum.bir sure sonra elinde sikip oynamaua basliyor kesiyorum orda
Ayni sekolde ogle yemeginde onune ne yapttiysam koyuyorym mesela tavuk.
Parcalara ayirip yavas yavas koyyoyorum onune...
Aksam babasi ben birlikte cok hevesle oturiyor o da biz ne yersek tadiyor

Bizimki kasikla agzina verilen seylerde agzoni kapiyor niye boyle bilmiyorum basta cok zorladim sanirim ondan..bemde formulu.boyle buldym

Gecmis olsun canim

Selam kizlar bizim dokuz ay 1 hfta olmasina ragmen hic disimiz yok daha her ilk goren kac disi var diye soruyo yok diyince aaa diyolar cok mu gec ki acaba cikarmayanlar var mi aranizda bir de benim oglum onune ne koyarsam koyuyum hic bir seyi agzina goturmuyo aslinda genel olarak eline aldigi hic bir seyi agzina goturmuyo sadece parmaklarini agzindan cikarmiyo cok bir esamesi yok ama dis yerleri kasiniyodur belki diyorum...hareketlenmelere gelince genel olarak asiri hareketli bir bebek kucakta araba koltugunda ya da arabasinda tutmak cok guc ama emeklemekten nefret ediyo zorlarsa ileri doru biraz gidiyo ama gozu yurumekte beni yurut diyo toplarimiz var en gozde oyuncaklri surekli toplara vuruyo baya sut cekiyo:)) ama bel falan kalmiyo malesef su siralar baba dede anne araba bye bye diyo alkis gel gel cak ve bye bye yapiyo bir de .. bizden haberler bu kadar

Ben hala ana ogun olarak formul sut veriyorum
Aralarda mesela ben kendim kahvalti ederken ogle yemegimi ve aksam yemegimi yerken onun onune de koyuyorum.mesela sabahlari ona yumurta sarisindan omlet yapip(bazen hippin tahil karisiminida katarak) cubuk seklinde kesiyorum ve oni mama sandalyesine oturtup, onune yedikxe koyuyorum.bakiyorum yemege istekle devam ediyor muz kesmeye basliyorum.bir sure sonra elinde sikip oynamaua basliyor kesiyorum orda
Ayni sekolde ogle yemeginde onune ne yapttiysam koyuyorym mesela tavuk.
Parcalara ayirip yavas yavas koyyoyorum onune...
Aksam babasi ben birlikte cok hevesle oturiyor o da biz ne yersek tadiyor

Bizimki kasikla agzina verilen seylerde agzoni kapiyor niye boyle bilmiyorum basta cok zorladim sanirim ondan..bemde formulu.boyle buldym

Bizimde elle yiyor jasikla degil.. ama benim elimle :/

Selam kizlar bizim dokuz ay 1 hfta olmasina ragmen hic disimiz yok daha her ilk goren kac disi var diye soruyo yok diyince aaa diyolar cok mu gec ki acaba cikarmayanlar var mi aranizda bir de benim oglum onune ne koyarsam koyuyum hic bir seyi agzina goturmuyo aslinda genel olarak eline aldigi hic bir seyi agzina goturmuyo sadece parmaklarini agzindan cikarmiyo cok bir esamesi yok ama dis yerleri kasiniyodur belki diyorum...hareketlenmelere gelince genel olarak asiri hareketli bir bebek kucakta araba koltugunda ya da arabasinda tutmak cok guc ama emeklemekten nefret ediyo zorlarsa ileri doru biraz gidiyo ama gozu yurumekte beni yurut diyo toplarimiz var en gozde oyuncaklri surekli toplara vuruyo baya sut cekiyo:)) ama bel falan kalmiyo malesef su siralar baba dede anne araba bye bye diyo alkis gel gel cak ve bye bye yapiyo bir de .. bizden haberler bu kadar

Benjm kizda yeni yeni sürünüyor. Dişleride daha yeni patladi. Bence gec degil. Yasinda cikaranda var

Bizimde elle yiyor jasikla degil.. ama benim elimle :/
Bizimki de elle yedirilmesini seviyor.kendi eliyle de tut tut diye diye alistirdim
Benjm kizda yeni yeni sürünüyor. Dişleride daha yeni patladi. Bence gec degil. Yasinda cikaranda var
Ben ve esim yasimizda cikarmisiz bizimkinde tik yok muhtemelen oda yasinda cikaracak genetik oluyormus cunku

9 ay 3 haftaligiz bizde de dis yok. Doktrlar norml diyor zaten. Hatta tanidigm dis doktru ne kadr gec cikarsa o kadr iyi oldugunu soylemisti.:) cikarlar yanii

Maşallah senin bebeğin yürüyor mu canım? 9 aylık olmadan! Benim kızım da tam emeklemedi karnı üstünde geri geri gidiyor ama yürümeye hevesleniyor.Day day duruyor,elinden tutup yürütelim istiyor.
Masaallah canim, bizimki de oyle basladi sonra arkasi geldi once iki uc adim sekiz aylikken, arttira arttira simdi gidiyor baya tabi biraz sarhos gibi eller acik denge kuruyor popo ustu dusuyor sonra

Benimki ne emekliyor ne de surunuyor döne done gidiyor cok ilginc. Tay tay duruyor 3 4 adim atiyor kendi kendine tek elinden tutuncada yuruyebiliyor ama kendi bi yerden tutunup kalkamiyor emekleme surunme yok 9 ayligiz
Canim benimki cok hareketliydi ilk elli gunluk falandi bizi sok ettiğinde koltuga biraktim erkek kardesim vardi kardesimin bagirisini duydum koştum donmus kardesim ablam bunu birakma bu dönüyor dedi doktor kontrolmuz vardi doktirda cok nadir olabilecegini soyledi normalde simdi bebekler emekler ve bir yerden tutunup kalkabilirlermiş masaallah dedi ilk adim ayakkabisi almami onerdi

Kangruda solombaby'ye karar verdim ama gec mi kaldim kizlar kangru almakta sizce ? Durmazsa icinde bosa gidecek kararsizim alip almama konusunda. Disa dogru bebegi koymak sakincali diyorlar bana dogruda oglum sikilir durmaz gibime geliyor
Ben kullandim dedigin gibi disa dogru cubku bana donuk sıkıldı kilosu 8 e yaklastiysa ya da geçiyorsa hic alma canim

X