• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Ben de hamile pantalonu aldım. Çünkü artık belirli bir çıkıntı var. ve dar giyince ağrı oluşuyor. O kadar yer gezdim en güzel pantolonlar H&M de.
Aaa çok sevindim fitoterapi alanında çalışmış birine rastladığıma. Bende bir arkadaşımın yakını kanser olunca ondan duymuştum. Ümit hocaya götürmüşler. Ondan bayaa bilgi almıştım. Sizden de bayaa bilgi alacağız inşallah. Lisansınız ne idi?
İnşallah elimden geldiğince :) Eczacıyım ben canım

Birde şeyi sorayım. Kimse kibirlenmek yada Türkiye'yi küçümsemek gibi algılamasın ama Türk doktorlarına %90 itimadım kalmadı. Çünkü farklı bir sağlık sisteminde 2 yıl yaşadım. Çok da memnun kaldım. Sağlık hizmetleri mükemmel miydi? Hayır rezalet yavaştı. Ama doğal olandan yanaydılar. Az ilaçtan yanaydılar. Önce sen odaklı. İlaç firmalarının oyuncakları olmamış doktorların olduğu; ameliyatı ticarete dönüştürmemiş bir sistemdi. Ordan kalma alışkanlıkla bir şey öğrendiğimde onu yabancı sitelerde de aratırım bende. Peki sizce baharatı çok kullanan ülkeler var. Uzak doğu ülkeleri ki bizzat Güney Kore'den açlıktan 2 kilo vermiş olarak döndüm. Pakistan Hindistan. Burda ne yapıyorlar acaba?
Doğal olan zararsızdır algısını kırmak lazım öncelikle. Çoğu zararsız diye kullandığımız bitkiler ilaçlardan çok daha zararlı. İlacın içerisinde en azından neler olduğunu biliyor ve minimal dozlarda kullanıyoruz ama bitkilerin daha içinde ne olduğunu bilmeden şifa niyetine habire kullananlarda karaciğer iltihapları böbrek yetmezlikleri vs daha çok görülüyor. Papatya diye satılan çayların papatyayla uzaktan yakından alakası olmadığını biliyor musunuz, ve güçlü bir karaciğer toksini olduğunu? Çoğu bitkinin (baharat dahil) vücudun bir çok yerinde etkili olduğu gerçektir, bir nevi ilaç etken maddesidir. Dikkat etmek lazım.
Benim fikrim dünyanın hiçbir yerinde gebe iken bitki çayları ve yoğun baharat kullanımı yapılmıyordur. Eser miktarda kullanılıyordur. Geçmişten görerek gelmiş bilgi birikimi ile Afrika yerlilerine kadar neyin düşük yaptıracağı neyin iyi geleceği biliniyordur.

Ayy evet aynen bende :))) masa başı çalıştığımdan kalkana kadar açık kalıyor . Ne yapacağız böyle? Tayt falan da giyemem iş yerinde. Alışverişe vurmak için erken değil mi yaa ?
Benim önceki gebeliğimden pantolonlarım var, kullanmaya başlayacağım sanırım, ben de masa başı çalışıyorum ama biri geldiğinde kalkmam gerektiğinden ne yapacağımı şaşırıyorum :) Aç kaldığım zaman mide bulantım artıyor o yuzden biraz kilo aldım sanırım artık otururken değil ayakta bile pantolonlar sıkıyor.

Günaydın güzel anne adayları 8+2 olduk ama bir kez bile midem bulanmadi bazen siskinligim gazım oluyor bir de bazı yiyeceklerden soğudum resmen tiksinme değil ama zorla yiyorum et ve tatlı göresim yok bir de çok fazla su içemiyorum günde 1 lt anca iciyorumdur siz ne kadar su içiyorsunuz az su içmenin bir zararı olur mu

Günaydin herkese ..
Kendinizi baskalariyla kiyaslayip moralinizi niye bozuyorsunuz ki ? Herkeste farklidir belirtiler kiminde gogus agrisi olur kiminde bulanti kusma bel agrisi kalca agrisi olur .. Kimindede hic bisi olmaz ..

Bende gogus bel ve kasik agrisi vardi bel haric diger butun belirtiler bir anda yok oldu .. Doktora gidene kadar yedim bitirdim kendimi ama normalmis ilk belirtiler gecip yerine yeni belirtiler gelebilirmis ..

Tabi umarim yeni belirti kusma olmaz :KK48:biz boyle iyiyiz ;)

Amine Busra Amine Busra gecmis olsun canim bazi insanlar 9 ay boyunca lekelenme yasar ama saglikla kucagina alir ..
imkanin varsa bir sure izin al yoksa cidden cik isten sizi cok zorlamayacaksa en azindan yatip dinlenirsin pismanlik duymazsin..12.haftaya kadar izin verseler super olur ..

Günaydın güzel anne adayları 8+2 olduk ama bir kez bile midem bulanmadi bazen siskinligim gazım oluyor bir de bazı yiyeceklerden soğudum resmen tiksinme değil ama zorla yiyorum et ve tatlı göresim yok bir de çok fazla su içemiyorum günde 1 lt anca iciyorumdur siz ne kadar su içiyorsunuz az su içmenin bir zararı olur mu
Zorla kendini su icin 2litre icmeye calis icine limon sık bi iki damla belki daha kolay icersin ..Bende en az 1.bucuk iciyorum evdeysem .. Disari cikacaksam az iciyorum wc yuzunden ..

Su cok onemli demisti benim doktorum sisele yanına al yudum yudum ic birden bi bardağı bitircem diye ugrasmassın cnmm hemde olcmus oluyorsun

akşam acildeki doktor bol bol su iç dedi. ben zaten idrar enfeksiyonundan çok çektiğim için az su içsem hemen yanma başlıyordu. işyerinde şişem var. bence sizde şişe edinin yanınıza mumkunse cam olsun.. daha çok içiliyor görünce ne kadar içtiğini

Allah bizede nasip etsin kardeşim kızlar randevu 2 aralık :anne::KK200:

amin canımmmm benimde yarın Allahın izniyle. bu gece çok kötü rüyalar gördüm yaa hayır olsun. dün akşam arkadaşımda otururken 2 ortak arkadaşımız vardı onlarda hamileydi kaybetmişler bebeklerini çok üzüldüm :( ondan çok etkilendim sanırım rüyamda benim bebeğimde gelişmemiş diyordu doktorum :( Rabbim korusun o kadar kötü uyandım kii Allahım korusun yavrularımızı. bizde hayırlısıyla duyalım inş kalp atışlarını.

Allah bizede nasip etsin kardeşim kızlar randevu 2 aralık :anne::KK200:

amin canımmmm benimde yarın Allahın izniyle. bu gece çok kötü rüyalar gördüm yaa hayır olsun. dün akşam arkadaşımda otururken 2 ortak arkadaşımız vardı onlarda hamileydi kaybetmişler bebeklerini çok üzüldüm :( ondan çok etkilendim sanırım rüyamda benim bebeğimde gelişmemiş diyordu doktorum :( Rabbim korusun o kadar kötü uyandım kii Allahım korusun yavrularımızı. bizde hayırlısıyla duyalım inş kalp atışlarını.

Back