• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Ben bugün gittim yine ilk defa hafta olarak hesapladı doktorum. 1 buçuk hafta kadar geç döllenmemiz varmış şuan 1.02 cm ve 5 haftalık dedi hafta cumartesi yani 25. de gidicem kalp atışı için. yine yakın tarihlerimiz haberleşiriz :) rabbim sağlıkla duymayı nasip etsin inş.
İnş canım ya duyalımda biraz rahatlayalım günlerde geçmiyo sanki hiç

Sinirimden ağlıyorum ya :cry:
Sakın ol tatlım sen nerde yaşıyorsun bilmiyorum ama ankara da özel tip.merkezleri bile veriyor 300 tl ye ama aile hekimi bile verdi geçen olanüstü hal yüzünden biraz sıkıyolqr sanırım üzülme bi veren olur

Geçmiş olsun canım. Benim de temmuz ayında geç döllenmem vardı. Bende ağustosta kaybettim. Hayırlısıyla bu gebeliklerimizi Allah bağışlasın bize.
amin canım inşallah Rabbim çok büyük çok sıkıntılar yaşadım ben her düşük bi hasar bıraktı neler yaşadım Allah bilir ama olsun hersey bizim. İçin hep sabır dedim Rabbim benim için de güzel bi vakit biliyordur kalbimi doğru tutmaya çalışıyorum ve de çok ca dua :dua::dua:

benim ilk gebeligim olunca aklıma gelen herşeyi soruyorum demek ki 12 . Haftaya kadar yok teşekkür ederim
benimde ilk gebeliğim canım hatta bizim en son iğne olduğumda olmuştu yani perhize çok erken başlamışız :KK70: ben gebeliğimi öğrenmeden lekelenmem oldu, gebe olduğumu öğrenincede eşime direkt 3 ay unut dedim dr a sormadım bile anlayacağın

D vitamini benim de hep düşük , önceki gebeliğimdeki doktorum 'ben Türkiye'deki ölçümlere güvenmiyorum , çünkü bugüne kadar bir tane bile değerleri normal insan gelmedi' demişti.
Fransa da ayni seyi gecen gun doktorum banada soyledi. Benimki de dusuk hatta 200 000 ui lik bir ampul verdi ama icmedim. recetede bu dozaj hamileye fazla yaziyordu. Bekliyorum bakalim.

Sanırım yakın zamanda benim de seruma ihtiyacım olacak gözlerimin altı çöktü resmen :KK43: iki yaşında bir de kızım var o ne yiyecek diye iyice stres oluyorum daha çok bulanıyor midem :hasta:
Ahh yaa benimde annem bakıyor çocuğa. İyi ki var anneler. Yoksa yemek yapmak zulüm olurdu. Çocuk küçük olunca
bende senin gibiyim canım hep birsey istiyor ama en çok bu ara İşkembe çorbası taktım buna ne olacak halim bilmiyorum midem bulanıyor gibi sürekli ama yinede yemekten alamiyorum kendimi hayırlısı
işkembeyide severim iri iri olacak ama kelle paça bu dönemde eeeen iyi çorba o da sarımsaksız içilmez ki işteyken de içilmiyor maalesef :KK12:

Ahh yaa benimde annem bakıyor çocuğa. İyi ki var anneler. Yoksa yemek yapmak zulüm olurdu. Çocuk küçük olunca

işkembeyide severim iri iri olacak ama kelle paça bu dönemde eeeen iyi çorba o da sarımsaksız içilmez ki işteyken de içilmiyor maalesef :KK12:
Sen de bendensin ben nöbet usulü çalışıyorum o yüzden sorun olmuyor Ayy şimdi olsa da yesek bol sarımsaklı

geçen işyerinde çıktı kelle paça tanelerini ayırdım sırf bebeğe yararı olsun diye suyundan içtim :işsiz::KK57:
Oohhh yaramıştır o iyi yapmışsın afiyet olsun yarasın :kk77:

Kızlar birde kalsiyum malum çok önemli. İkinciye hamile olanlar yapıyordur eminim. İlk hamileliğinde olanlar kemik suyunuzu kendiniz yapın. Bol bol çorbalara yemeklere koyun. Bebelere can olsun.

Baskalari konussa kizarsiniz hamileler var canı çeker diye siz yemeklerden corbalardan konusuyorsunuz ☺
Yapmayin isimsiz soyleyin canı ceken olur yiyemez siz gunaha girersiniz ;)

kızlar selamlar..bugün ilk dr kontrolüme gittim.
ben 48 kilo bir insan olduğumdan:olamaz: bana vajinal muayene yapmadı.direk karından ultrosandan baktı. Allah'ıma şukurler olsun kesemiz gayet güzel yerleşmiş. sat'a göre 5+2 deyim kese ölçümünde 6+1 11 mm çıktı.dr tez canlı olacak bu dedi:halay: haftaya cuma kalp atışı dinlemeye gidicez:KK200:
tavsiyeleri;:kahve:
-folik asite devam
-kilomdan dolayı karnıma ayrica dikkat ve 10 haftadan sonra karın üzerime yatmam yasak.Çunku benim vücut yağ oranım düsük ve karın bölgemde cok fazla yağlanmam olmadığından artı dikkat etmem gerekiyor.
-yerlesme kanamam olmuştu 3 gün. bundan dolayı 10. haftaya kadar iliski yasak.
-50 kilo oluncaya kadar kilo takibi yok .
-kızımı fazla kaldırmam yasak.

genel olarak çok iyiyim şükür . :nazar:ilk 3 yaşadığım bulantilar,bel ağrılarım gecti. umarım ilk hamileligim gb geçer bu da.

Back