• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Merhabalar nasip olursa bende temmuz annesi oluyorum ilk defa dun doktora gittim gebelik tesleri pozitif cikinca kan tahlili ister diye dusundum ama direk ultrasonda bakti ve keseyi gordu yine de kan idrar tahlili istedi cuma gunu tekrar gidecegim insallah
Tebrikler:KK24:

Amine Busra Amine Busra senin o akıntının renginin sarımsı olması bence tamamen progestana bağlı bende ilk gebeliğimde aldım ondan ve aynı akıntı vardı sonraki gebeliğimde kullanmadım akıntım beyazdı şimdikinde de beyaz cnm
ya baştan sandımki enfeksiyon oldum ama 2-3 litre su içiyorum hergün yanma şikayetimde yok şükür. zaten kendi beyaz renk peçetede yada çamaşırda sarı oluyor bende ondan biliyorum artık

Kızlar midem de sanki bir buz torbsı var hem soguk hem agır değişik bir bulantı iş yerindeyim kendimi çok kötü hissediyorum basım dönüyor midem bulanıyor gözlerim kapanıyor resmen ne yapmalıyım sizce corba ile soda söyledim birsey de yemek istemiyorum kusacakmışım gibi geliyor. Ben bugünü bir bitireyimde rapor mu alsam bilemedim böyle de verimli olamıyorum :kusmuk:
canım imkanın varsa rapor al bence

ben de dün yaptırdım testlerimi, d vitaminim çok düşük çıktı, zaten hep düşük nedense. bir de toksoplasmaya bağışıklığım yokmuş :KK43: sizlerin bağışıklığı çıktı mı kızlar?
D vitamini benim de hep düşük , önceki gebeliğimdeki doktorum 'ben Türkiye'deki ölçümlere güvenmiyorum , çünkü bugüne kadar bir tane bile değerleri normal insan gelmedi' demişti.

Yok canım 23 ünde çağırdı

Ben bugün gittim yine ilk defa hafta olarak hesapladı doktorum. 1 buçuk hafta kadar geç döllenmemiz varmış şuan 1.02 cm ve 5 haftalık dedi hafta cumartesi yani 25. de gidicem kalp atışı için. yine yakın tarihlerimiz haberleşiriz :) rabbim sağlıkla duymayı nasip etsin inş.

Kızlar midem de sanki bir buz torbsı var hem soguk hem agır değişik bir bulantı iş yerindeyim kendimi çok kötü hissediyorum basım dönüyor midem bulanıyor gözlerim kapanıyor resmen ne yapmalıyım sizce corba ile soda söyledim birsey de yemek istemiyorum kusacakmışım gibi geliyor. Ben bugünü bir bitireyimde rapor mu alsam bilemedim böyle de verimli olamıyorum :kusmuk:
Allah yardımcın olsun rapor alabilirsen al canım devletemisin özelmi isyerin gerci hamileyken bisey yapamazlar ben oglumda 7.ayı bitirene kadar calıstım hic bulantim olmadi cok hareketliydim hamile gibi degildim ama isim cok stresliydi cok gıcık patronlarim vardi izne cıktım 8aylikken dogum yaptim hamileyken calısmak kötü

hanımlar birşey soracam benım ılk bebeğimi 9 haftalık kalbı durdu aldılar gelişim 6+4 kalmıştı. sonra kızıma hamıle kaldım ılk 4 ay ınanılmaz bulantı kusma yemek gormeye dayanamadım sonrası rahat gectı. şimdi hamıleyım ama kızımdakı gıbı belırtı yok 6+0 da gıttım haftasıyla uyumlu dedı ama kalp atışı için birşey demedi dr haftaya carsamba cagırdı ama içimde bi korku varacılemı gıtsem kanama yok aşırı ağrım yok

10 gün önce duymuştuk kalp atışlarını. Bugün tekrar dinledik. Daha netti. Çok şükür bir problem yokmuş. Atışlar ritmikmiş. Tahlillerim normal çıktı çok şükür. Sırada ense kalınlığı ölçümü ve ikili test var dedi. Doktor kili test yaptırıp yaptırmayacağımıza birlikte karar veririz ölçümlere göre dedi. Halk arasında zeka testi deniyormuş. Sağlık ocağı takiplerini ihmal etmemem gerektiğini söyledi.Bu ikili test hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

süresi var mı kayıt için sağlık ocağına kayıtta ? ben kısmetse kalp atışını duyayım ondan sonra diyorum
Hastaneler kaydı yaptığında bildirim yapıyorlarmış sağlık ocaklarına. Gittiğin zaman bildirime bakıyorlar. Benim doktor bildirmemiş diye kızdılar hatta. Ben bildirmiş oldum

10 gün önce duymuştuk kalp atışlarını. Bugün tekrar dinledik. Daha netti. Çok şükür bir problem yokmuş. Atışlar ritmikmiş. Tahlillerim normal çıktı çok şükür. Sırada ense kalınlığı ölçümü ve ikili test var dedi. Doktor kili test yaptırıp yaptırmayacağımıza birlikte karar veririz ölçümlere göre dedi. Halk arasında zeka testi deniyormuş. Sağlık ocağı takiplerini ihmal etmemem gerektiğini söyledi.Bu ikili test hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

Kızımda yaptırıp afedersin köpek gibi pişman olduğum oğlumda yaptırmadığım şuanki gebeliğimde de asla yaptırmayacağım bi test. Kısacası çocuğun down sendromlu olup olmama riskine bakıyorlar. Eğer öyle olduğunda aldırmayı düşünmüyorsan ki sanmıyorum burda hiç bi anne bence bunu düşünmez, hiç ama hiç gerek yok yaptırma derim

meraba ben 2li test yaptırma taraftarıyım. bebeğimde bir sorun olsada aldıracak değilim elbette sadece bilmek istiyorum. benim kardeşim otizmli ve yıllarca teşhis konamadı. en azından önlem alabileceğim bir durum oluşursa da elimden geleni yaparım

Kızımda yaptırıp afedersin köpek gibi pişman olduğum oğlumda yaptırmadığım şuanki gebeliğimde de asla yaptırmayacağım bi test. Kısacası çocuğun don sendromlu olup olmama riskine bakıyorlar. Eğer öyle olduğunda aldırmayı düşünmüyorsan ki sanmıyorum burda hiç bi anne bence bunu düşünmez, hiç ara hiç gerek yok yaptırma derim
ilkinde neden pişman oldunuz

ilkinde neden pişman oldunuz
Çünkü hamileliğim mahvoldu Büyük ölçüde down sendromlu dendi ve ben kabul ettim bunu amniyo sentez yaptır derdi doktor hayır dedim bana dediği o Zaman sakat bi çocuk getirmeyi kabul ediyorsun dünyaya kaçıp gittim ordan doktorumu değiştim 6.ayda zaten renkli ultrasonda herşey görünüyor erkenden test yaptırmak önlem değil psikolojik bunalımdan başka bişi değil bence. Renkli dooplerde kızım sağlıklı çıktı şükür Allah'ıma da öyle de doğdu yazık ağladığım harap olduğum bebeğimi de üzdüğüm o aylara. Zaten öyle yada böyle 6.ay renkli de çıkıyo doktor söyledi bana oğlumda aldırmayı düşünmüyorsan bu testler gereksiz dedim tabiki hayır o Zaman derdi altıncı ayda bakıcaz herşeye. Kızım 2 kg doğdu stres üzüntüden mahvolmuştum oğlumsa 5 kiloya yakın doğdu. Bu 2li ve 3lü test insanın içini kemirmekten başka öteye gitmeyen bişey bence tabi bu benim düşüncem herkes yapıp yapmamakta özgür. Keza üstte teyzemin gelini de 3 ay ağladı renkli ultrasonda iyi çıktı Bebek ama doğurana kadar ikna olmadı ve Bebek kolik oldu geceler boyu ağlardı o annenin stresinden. Allah'ıma emanetler

ben ikili test yaptıracağım, eğer isterse üçlü test ve dörtlü test (yeni çıkmış sanırım) de yaptıracağım. doktor ne isterse yaptıracağım. Allah göstermesin ama eğer bir problem olursa ben düşünmeden aldırırım. sağlıklı insanlar için bile Türkiye'de yaşamak çok zorken, sağlıksız bir bebek dünyaya getirmek istemem, ne onun hayatını, ne de kendi hayatımı mahvetmek istemem.

Merhaba hanımlar
Benimde dün inanılmaz başım döndü bayılacak kadar oldum neredeyse işten izin alıp eve gittim biraz yattım şimdi daha iyiyim çok şükür.
Midem hiç bulanmıyor ama reflüm olduğu için o hepsine bedel :(

Çünkü hamileliğim mahvoldu Büyük ölçüde down sendromlu dendi ve ben kabul ettim bunu amniyo sentez yaptır derdi doktor hayır dedim bana dediği o Zaman sakat bi çocuk getirmeyi kabul ediyorsun dünyaya kaçıp gittim ordan doktorumu değiştim 6.ayda zaten renkli ultrasonda herşey görünüyor erkenden test yaptırmak önlem değil psikolojik bunalımdan başka bişi değil bence. Renkli dooplerde kızım sağlıklı çıktı şükür Allah'ıma da öyle de doğdu yazık ağladığım harap olduğum bebeğimi de üzdüğüm o aylara. Zaten öyle yada böyle 6.ay renkli de çıkıyo doktor söyledi bana oğlumda aldırmayı düşünmüyorsan bu testler gereksiz dedim tabiki hayır o Zaman derdi altıncı ayda bakıcaz herşeye. Kızım 2 kg doğdu stres üzüntüden mahvolmuştum oğlumsa 5 kiloya yakın doğdu. Bu 2li ve 3lü test insanın içini kemirmekten başka öteye gitmeyen bişey bence tabi bu benim düşüncem herkes yapıp yapmamakta özgür. Keza üstte teyzemin gelini de 3 ay ağladı renkli ultrasonda iyi çıktı Bebek ama doğurana kadar ikna olmadı ve Bebek kolik oldu geceler boyu ağlardı o annenin stresinden. Allah'ıma emanetler
haklısın ama bende bilmek isterim diye düşünüyorum işte bakalım zaman gelsinde karar vereceğiz

Arkadaşlar devlet hastanesindekilerle özeldekiler aynı vakitte yakalar keseyle kalp atışını değil mi?
6. haftada duyanlar özelde mi duydular devlette mi? Makine duyarlılık farkı erken görüp duymaya engel olabilir mi?

Arkadaşlar devlet hastanesindekilerle özeldekiler aynı vakitte yakalar keseyle kalp atışını değil mi?
6. haftada duyanlar özelde mi duydular devlette mi? Makine duyarlılık farkı erken görüp duymaya engel olabilir mi?
Makina önemli tatlım cihazın kalitesi önemli bebeği net göstermek adına ama devlet hastanelerinde de kaliteli ultrason olabilir ben devlet w de özel e de gittim iyi bi ultrason da 5+3 de karindan ultrason ile kalp atışını duyduk

Devlete tahlil için gitmiştim bir hafta önce. Gel ultrasonda da bakalım dedi. Kalp atışını yine görmüştü.

Back