2017 Şubat Anneleri


inglesina çok güzel benimde içim gitti ama gereksiz pahalı... Aslında Maclaren çok mantıklı bende arabamı satarsam ondan alıcam.. Yenidoğandan itibaren kullanılan baston en güzeli zaten bir de araba için anakucağı alırsın onu hiç çıkarmazsın sadece dışarda gezerken amclaren e koyarsın miss. Hem evladiyelik:)) yani benim şimdiki aklım olsaydı kesinlikle böyle yapardım. Zaten dediğim gibi bebek 9 kiloyu geçtikten sonra sabit arabakoltuğu almak zorundasın oyüzden travel sistemlere hiç gerek yok.. Kaldıki bizimkiler şubatta doğucak havalar iyileşti çıktık dışarı derken mart nisan oldular 3 aylık :)
 


Ben de yaptırmayacağım. Doktoruma söyledim birşey çıkarsa endişeli bir hamilelik geçirmek istemiyorum dedim tamam o zaman geldiğinde ultrasondan bakarız burnuna ense kalınlığına falan dedi fikrin değişirse de yaptırırsın dedi. Ama hala kararliyim yaptırmayacağım. Herhangi bir tedavi mümkün mü dedim Hayır dedi o zaman gerek yok yani. Ben biraz doğalcıyım akışına bırakıyorum herseyi


Oda konusunda kafam çok karışık eşim ve ben çok karşıyız aslında böyle aşırı süslü püslü abartılı odalara (hele ki çocuk da yatmıyorsa boşuna masraf) ama gel gör ki bütün kuzenler akrabalar en zor durumda olanı bile bir oda yaptı. Çok şükür durumumuz musait ama onun yerine cocuguma daha faydalı şeyler için masraf yapmak istiyorum. Mesela bireysel emeklilik.... ama bu fikrimizi bu derdimizi kimseye anlatamıyoruz....

Işte x gil bile oda yaptı. Sizin neyiniz eksik, musait odamız da var işte annem de dahil korkuyoruz gelen giden bak bak ikisi de kadrolu çalışıyor da bebeğe bir oda alamadınız mı derler diye


Baya araştırmışsın canım sen
 
Aynen aynen..travel sistemlere hiç bakmadım transit geçtim zaten kaba,ağır,bi yere sığmayacak kadar büyük modeller hiç benim kalemim değil ama o trilogy yok mu o keşke o kadar pahalı olmasaydı ya
Valla maclaren bana bayağı bayağı göz kırpıyor birde maxicosi yada cypex ana kucağı alıp (işte böyle derken kafadan bi hesap yapıyorum gidiyor 2000₺ e 3000₺'e ne kaldı ki diyorum) işi bitiririm hem dediğiniz gibi evladiyelik

Ha birde mamas papas urbo 2 var o da eşimin favorisi onun hakkında var mı bi görüşünüz?
 
M Miskito canım ben tesadüf eseri bir yiyecek buldum benim de tam kabızlık değil de biraz sıkıntılar oluyordu. Yedim sabahına inanamadım

Adını şimdi yazmayım mazallah canı çeken olur eğer istersen şehrini yaz bana orada bulunuyorsa sana özelden adını yazarım yiyeceğin
 

BAzen kulakları tıkamak gerekiyor
Bizimde yer durum müsaitti ilk başta heveslendim ama çok bişeyde diil belki 3 5 bişey ama ne güzel fikir işte ona verip kullanmayacağım birşeye para yatıracağıma emeklilik açarım, hesap açarım her ay koyarım gerekirse çocuğumu yazın dil öğrensin diye yurtdışına yollarım vs vs diye konuşunca içimiz çok rahatladı.. yazık yani bir de bebek odası yapıyorsun 3-4 yaşına gelince beğenmiyorlar haydi çocuk odası genç odası :)
 
Ehehehe pek meraklıyımdır söylemesi ayıp ellerim dede tipi arkadan bağlı gözlerim koca koca geziyorum mağaza mağaza

bu arada ikili test konusunda aynı fikirdeyiz

Beşiktir şudur budur fiyattır istediğini sor bana seve seve yardımcı olmaya çalışırım zaten bu topiğin amacıda bu değil mi?
 
canım bendede bişi yok çok şükür. ben normalde de oburum ondan herhalde diyorum
 
yaaa işte hepsi harika görünüyo ama baston olmayan herşeye karşıyım
 
Teşekkür ederiz çok faydalı bilgiler verdiniz. Aklınıza geldikçe yazın :)
 
Kızlar benim de 4 yaşında bir oğlum var. Ben de bir kaç tavsiyede bulunayım.

- Öyle yok bu da lazım olur ,şunu da alalım diye bir sürü şeyi eve stoklamayın. Bebek büyüdükçe onları sonradan koyacak yer bulamıyorsunuz. Mesela en basit örnek yan yatış yastığı :)
Ben oğlumu yan çevirip sırtını ve karnını battaniye ile destekliyordum. Aynı görevi görüyordu :)

-Bebek arabası için travel sistem kullanışlu görünsede hiç öyle değil. Kraft horn aldım ve en fazla 6 ay kullanabildim anakucağını. Çok terlettiği için içerisinde durmayı istemiyordu hiç oğlum. Büyüdükten sonra kullanılan bebek arabası ise tam bir işkence. Hem ağır hem bagajı tamamen kaplıyor. Şimdi ki aklım olsa kesinlikle baston alırdım.

-Oda olarak ben büyüyen beşik ,dolap ve şifonyer aldım. Hiç pişman değilim.
Beşiği kendi odama koydum 1.5 yaşına kadar.
Dolabı şifonyeri ve oyuncakları filan kendi odasındaydı. Kıyafeti battaniyesi,ayakkabıları,oyuncakları,bezi ,ıslak mendili derken bir sürü ıvır zıvırı oluyor. Benim dolabım bana anca yettiği için oda takımının dolabını alman kurtarıcım oldu. 2.5 yaşında yattığı beşiğin parmaklıklarını çıkarıp büyüyen beşik yaptık ve çok rahat 9-10 yaşına kadar yatar. Yani evi ufak olanların az ve öz eşya almalarını tavsiye ederim.

-Süt pompası için bir şey diyemiyorum. İlk oğlumda aldım ,sütüm çok az olduğu için oğlum emmedi. Sırf iki damla anne sütü alsın diye gün içerisinde sağıp içirirdim biberonla. Çok zor ve eziyetli oldu benim için.

-Kıyafet olarak çok fazla küçük beden ve tulum almayın. Tulum çok şirin görünsede çok kısa süre giyiliyor. Alt üst takımlar çok daha uzun süre kullanılıyor. En çok uzun kollu ve kısa kollu çıt çıtlı pamuklu badi bulundurun. Çok iyi oluyor.

-Bebek bezi için oğlum doğduğundan beri prima aktif kullandık. Çok memnun olduğum için bu defa da aynısını kullanacağım. Diğer marka bezleri de denedim ama beğenmemiştim.
Evet stoklama taraftarı değilim ama doğumdan sonra ilk bir ay deneyin,pişik sıkıntısı olmazsa sonraki ayları stoklarsınız.

- En büyük tavsiyemm doğum sonrası göğüs yaraları için kullandığım lansinoh krem ve avent göğüs kalkanı. Kalkan çok abes gibi görünsede hiç göğüs yaram olmadı diyebilirim. Müthiş memnun kaldım. Mutlaka hastane çantasında bulundurulmalı ..

Şimdilik benden bu kadar tavsiye. Aklıma geldikçe yazarım yine :)
 
kızlaaaarrrrr
şimdi sağlık ocagına gttım aşı için fılan kayıt olmak gerekıyomus ya bana decavit(vitamin ilacı) ve demır ılacı verdı ordakı dr.ama kendı dr ma sormadan kullanmak ıstemıyorum sızler kullanıyomusunuzzzzzzzz iş arkadaslarım sormadan kullnma dıe kafamı karıstırdı
 
Tecrübeye saygım sonsuz
hiç kafa bulandırmaya gerek yok iyisimi maclaren alayım (diyip gidip trilogy almazsam iyi)
Teşekkür ederim yardımlaşma için

Trilogy nin fiyatını görünce dudağım uçukladı valla :))
Tavsiyem bu kadar harcama yapmaman çünkü her bebek farklı. Benim oğlum severdi bebek arabasını ama 1 yaşındaki yeğenimi bindiremiyoruz. Kıyameti koparıyor :)
Yani eğer sizinkide sevmezse elinizde kalmasın
 

Ben şimdilik bir şey kullanmıyorum. Doktorunun tavsiyesiyle kullan derim ben. Sağlık ocağında takibini ve aşılarını yaptır yeter.
 
bir sürü modeli var bunun... hangisi acaba ?? bende çok kazarsızım yeni bir model var hem araç koltuğu oluyo sonra bebek arabasına dönüşüüyo ama fiyat bulamadım onda sizin bilginiz varmı?
Yenidoğandan itibaren istiyorsanız quest en iyisi eski modellerinde tam yatış yoktu yenilerine koymuşlar. O modeli ben de gördüm ama boyu çok kısa gibi geldi bana. Araba almadan önce deneyin mutlaka iki büklüm sürmek çok rahat olmaz :)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…