- 1 Mart 2007
- 6.009
- 12.278
- 37
Ben bugün blw sayfasında 7 aylık için bir tabak gördümIyı akşamlar sevgili Şubat anneleri hepimiz özenle sevgiyle büyütüyoruz meleklerimizi giderek daha da tatlılaştılar bir birey oldular nerdeyse soframıza bile paylaşır olduk ailecek soframızda yer alıyorlar merak ettigım şey neler yiyebiliyorlar nasıl menüler hazırlıyorsunuz şuan bebişlerinizle ben öyle doyumluk bişey vermıyorum hala emme yorgunlukla siz nasıl yapıyorsunuz paylaşırmısınız
böyle baktım..
Kahvaltı tabağı..
İçinde yumurta haşlaması(küçük doğranmış beyazı ile), peynir, tahin pekmez, zeytin, patates kızartması(zeytinyağı ile harmanlamış) vardı..
Anne beraber yiyeceğiz demiş ama doğal olarak yazmışlar zeytin olmaz, kızartma olmaz,
Yumurtanın beyazı karışır küçük
En sonunda biri yazmış 10 aylık bebeğim var bu kadar çeşit daha yemiyor diye
Velhasıl bazı anneler bir anda başlayıp çok yükleniyor..
Dr'lar 6-9 ay 1 çay bardağı kadar
9-12 ay 2 çay bardağını aşmayacak kadar diyor..
Bize gelirsek; yiyebileceği sebzeleri meyveleri tadıp daha yeni karışım yapmaya başladık..
Pazar ilk kez semiz otu ve yumurta sarısından omlet yaptım yarısını yedi yarısını attı yerlere..
Genelde ikindiye doğru ya meyveli yoğurt ya da buharda pişmiş sebze..Akşam da birkaç kaşık tahıllı muhallebi - ama bu ara kabız diye kemiksuyu ile yaptığım sebzeli çorba- Max.3 saatte bir anne sütü..