- 13 Haziran 2016
- 167
- 191
Bir iki marka var ama hepsi aynı farkeden birşey yok metal vitamin kaybına sebep oluyormus o yüzden cam rende kullanılıyorbn de aldm dün bn onu baya ildigin rende saniodm:))) ebebekte tek bi marka vardo zatn onu aldm bakalim daha acmadm
Masallah canim cok iyi kilo almis onceki aldogi kilolar bu ayi tolere edebilir ama bu ay icin bence de basla ki zaten besbucuk aya dogru gidiyor kuzun.ben de bir hafta sonra gibi yogurtla baslayacagim ama kasikla degil alistirma bardagitla kendisinin yemesini saglamaya calisacagim bakalim olacak mi hayirlisiCanım benim kızım da 2.960 doğdu 7. 200 Gr şimdi sadece anne sütü aldı ama bu ay hiç kilo almadığı için ek gıdaya geçtik.
Gece 2 kere kalkar emmeye sadece anne sütü alıyor.Canim gece beslenmeleri nasil araligi ne ve sut mu mama mi
Evet kilo alımı çok iyiydi maaşallah ama doktorumuz hiç almamış kilo kaybederse toparlayamaz dedi.Masallah canim cok iyi kilo almis onceki aldogi kilolar bu ayi tolere edebilir ama bu ay icin bence de basla ki zaten besbucuk aya dogru gidiyor kuzun.ben de bir hafta sonra gibi yogurtla baslayacagim ama kasikla degil alistirma bardagitla kendisinin yemesini saglamaya calisacagim bakalim olacak mi hayirlisi
Benim doktorum da yoğurt sonra dedi başlangıçta önce sebze sonra meyve mevsimine göre 3 gün aynı şeyi veriyorsun 1. Gün 1 çay kaşığı 2.gün arttırarak ben hep yarım kahvaltı fincanı kadar verdim yemediğini zorlamadım ilk kabakla başladım az suyla haşlayıp ezdim sonra patatesi haşladım sıcak su katıp püre yaptım elma kabuklarını soyup cam rendeden geçirip verdim elma ilk verebileceğin meyvelerden pütürlü olarak alıştırmak lazım bi de mümkün olduğunca şimdilik böyleKızlar bana ek gıda da yardımcı olabilir misiniz ??
Yoğurt dan başlayamıyorum 1 ay sonra dedi doktor.
Doktorun söyledikleri: şeftali, erik, kayısı, kiraz, elma, karpuz
Tavuk suyuna tereyağ sadece öyle.
Pirinç unundan muhallebi.
Patates, kabak, havuç dedi birde ama bunları nasıl yapayım.
Sizinde tavsiye edeceğiniz şeyler var mı??
Teşekkürler..
ya bazı hemşireler çok ezbere dayalı konuşuyor tabi bizim guzel hemsiremizYanitladigin icin cok saol canim benim kiz da 2 650 dogdu hast cikisi 2 500 du suan evde 6300 olcuyorum fena degiliz gecen ay hemsire devam sutu onerdi ama baslamadim zaten ek gidaya baslayavagimiz icin.blw uygulayacagim eger sabredebilirsem.insallah hersey yolunda gider benim kizim da 38 de dogmustu o zman 6 ayi da beklesem olur acele etmeme gerek yokmus
Teşekkür ederim canım. Bende deneyeyim.Benim doktorum da yoğurt sonra dedi başlangıçta önce sebze sonra meyve mevsimine göre 3 gün aynı şeyi veriyorsun 1. Gün 1 çay kaşığı 2.gün arttırarak ben hep yarım kahvaltı fincanı kadar verdim yemediğini zorlamadım ilk kabakla başladım az suyla haşlayıp ezdim sonra patatesi haşladım sıcak su katıp püre yaptım elma kabuklarını soyup cam rendeden geçirip verdim elma ilk verebileceğin meyvelerden pütürlü olarak alıştırmak lazım bi de mümkün olduğunca şimdilik böyle
Canim peki ne ile baslaniyor sebze meyve yogurt mu yoksa once yogurt mu.Bir de cam rende ezerek yedirme vs var miya bazı hemşireler çok ezbere dayalı konuşuyor tabi bizim guzel hemsiremizmete58 oyle degil bizi takip eden de öyle bana diyor ki geçen ay bu ay az kilo almış 600 grama az diyor ben de az değil ayına göre normal, doğum kilosuna göre de gelişimi iyi dedim ha öyle mi diyor. blw için kitabını almıştım çok gaza geldim 1 yaşına kadar anne sütü ya da formül mama ana besin diyor o yüzden ben acele etmeyi düşünmüyorum vereceğimiz hiç bir şey anne sütünden(mumkunse tabi) daha faydalı değildir. yine kitapta ilk 45 gün tek öğün tadımi yapılacak 3 gün kuralına uyularak. İkinci 45 gün öğün sayısı 2 ye çıkarılacak. fırsat buldukça kitaptaki hap bilgileri paylasicam belki birilerine fikir olur
kuzum 3 aylık süreler halinde tadım listesi tablosu oluşturmuşlar taze olma durumları falan göz önüne alınarak sanırım. mesela Haziran /temmuz /ağustos için liste şöyle: yeşil kabak, tatlı patates,Bebe havuç, patates, avokado, taze kayısı, şeftali, murdum erigi, peynir,yoğurt,kefir, yumurta sarısı , taze sarımsak, taze soğan,yeşil biber. cam rende, ezme yontemi falan kullanılmıyor.Canim peki ne ile baslaniyor sebze meyve yogurt mu yoksa once yogurt mu.Bir de cam rende ezerek yedirme vs var mi
Kitabi tedarik etmem gerekecek sanirim canim internetten siparis edeyim buralarda bulamam sanirsamkuzum 3 aylık süreler halinde tadım listesi tablosu oluşturmuşlar taze olma durumları falan göz önüne alınarak sanırım. mesela Haziran /temmuz /ağustos için liste şöyle: yeşil kabak, tatlı patates,Bebe havuç, patates, avokado, taze kayısı, şeftali, murdum erigi, peynir,yoğurt,kefir, yumurta sarısı , taze sarımsak, taze soğan,yeşil biber. cam rende, ezme yontemi falan kullanılmıyor.
cnm dogum kilosuna gore iyi sanki kilosu 5.ay kontrolündeki kilosu mu bu? 4.ay kontrolunde bnm oglan da 300gr almıştı sadece.bn ek gıdaya basladm cunku mama ile besleniyor..tam ogunler olarak degil tatttrim olarak veriyorum su an..Canım benim kızım da 2.960 doğdu 7. 200 Gr şimdi sadece anne sütü aldı ama bu ay hiç kilo almadığı için ek gıdaya geçtik.
paylas cnm iyi olur:) bn su an tek ogun tattiriom iyi bari oylr yapiliomus:) ama 3 gub kuralina uymuyorm ya :/ yiyor benimki bi sıkıntı da olmadi şimdilikya bazı hemşireler çok ezbere dayalı konuşuyor tabi bizim guzel hemsiremizmete58 oyle degil bizi takip eden de öyle bana diyor ki geçen ay bu ay az kilo almış 600 grama az diyor ben de az değil ayına göre normal, doğum kilosuna göre de gelişimi iyi dedim ha öyle mi diyor. blw için kitabını almıştım çok gaza geldim 1 yaşına kadar anne sütü ya da formül mama ana besin diyor o yüzden ben acele etmeyi düşünmüyorum vereceğimiz hiç bir şey anne sütünden(mumkunse tabi) daha faydalı değildir. yine kitapta ilk 45 gün tek öğün tadımi yapılacak 3 gün kuralına uyularak. İkinci 45 gün öğün sayısı 2 ye çıkarılacak. fırsat buldukça kitaptaki hap bilgileri paylasicam belki birilerine fikir olur
Bizimki henüz kapanmadı 1 parmak kalınlığında hemen hemen ama daha sert eskisine göre..Kizlar bebekkerinizin bingildaklarindaki son durum ne kayboldu mu?
Evet 5.ay kilosu canım.cnm dogum kilosuna gore iyi sanki kilosu 5.ay kontrolündeki kilosu mu bu? 4.ay kontrolunde bnm oglan da 300gr almıştı sadece.bn ek gıdaya basladm cunku mama ile besleniyor..tam ogunler olarak degil tatttrim olarak veriyorum su an..
Kizim 5 ay doldurdu kaybolmadi canimKizlar bebekkerinizin bingildaklarindaki son durum ne kayboldu mu?