2017 Şubat Anneleri

Gecmis olsun cnm....Aynen bende de kalktığım dan beri baş ağrısı var ne yapsam geçmiyor... hayat kalitemi düşürüyor..

Sana da gecmis olsn cnm..Ayni durumdayiz inan sabahtan beri bir isin ucundan tutamadm ve aksama caya misafirim varr
Allahim guc kudret ver hepimizee
 

Bir sorunu ortadan kaldirdigimiza sevindim. Keşke en basinda bu sekilde yazsaydiniz.. Ben biraz once yazdiklarimi kizimi mamayla besledigim icin yazmadim. Anne sutu veriyor olsaydim da ayni seyleri yazardim. Mesele baskalarini da dusunerek yazmakti aslinda. Acikliga kavustu simdi.Bu konu defalarca tartisildi ve benden once de rahatsizligini belirtenler oldu. Uzatmanin anlami yok.Anne sutune kimse laf soyleyemez, soylediklerini de hatirlamiyorum. Bagimlilik yapmasi hususunu acikladiginiz icin tesekkur ederim. Mevzunun uzamamasi adina bu konudaki fikrimi kendime saklayacagim.


Yazdiginiz tek bir satira katilmiyorum. Biz cocuk degiliz moderatorler de ebeveynimiz degil. Kufur, hakaret ya da forum kurallari aşılmasi durumunda tabii ki gerekli olanlari yaparlar. O seviyede bir diyalogun icinde zaten bulunmam. Sizleri az cok tanidigim icin kusura bakmayin ama diyerek birsey paylastim. Benim dedigimi anlamamissiniz demeyecegim ben anlatamamisim sanirim. Neyse gerginlik olusturacak bir mesele degildi.
 
Iste mesele dusunceye katilip katilmamak (sizin gibi dusunen vardir illaki) inanin tartismak icin soylemiyorum -ne tur bi gayem olabilir ki-evet moderatorler ebeveynimiz degil ama forum kurallari kati ve net..
 
Arkadaslar yogurt makinesi tavsiyelerinizi alabilir miyim soguj sutlede yapılan varmı bildiginiz
Ben ilk zamanlarda kendim yapcam ama ilerde usengeclik durumum olur mu diye bakmistm bi ara tefal cok pahali ama sut sogukken bile yapiliyormus tefalde..weewell profilo uygun gibi..Alirken cam veya plastik durumuna bakmak lazim sinbo uygn ama plastik..
 
Kızlar moralim çok bozuk canımda çok sıkkın az önce görümcemin evinden geldim.1 buçuk aylık oğlu var maşallah bebek çok iyi dolgun. Benim kızımda bir iki ay oldu çok zayıfladı ayy başladılar söylenmeye. Kızım zayıfladığı için bende üzüldüm ama sağlıklı olması önemli sonuçta. Bide laf anlatamıyorsun 5 aylık bebekle 1 buçuk aylık bebek aynı mı ya şuan hareketli dönemde benim kızım ve yaşıtları. Ya insan hiç anne sütüne yorum yaparmı ? Senin sütün vitaminsiz galiba kızına yaramamış. Bu ne demek ya? Hadsiz insan çok gerçekten. Hemen orayı terk ettim. Bide gerçekten bazı bebekler huysuz ya benimkide öyle. Ya 4 saate yakındı oturdum orda oğlu hiç uyanmadı. Uyku çok önemli bebekler için ama bizim en büyük sorunumuz uykuydu doğduğundan beri. Hala saçımı kaşıyacak vakti bulamazken böyle hadsiz insanlar okumadan bilip bilmeden konuşurlar üstelik bebekleri de çok uysal. Şaşıyorum(. Allah bütün bebişlere huzur sağlık versin tabi )
 
Famm işte insanlar ne dediğini bilmiyor. Benim oğlumda sadece mama ile besleniyor, biz de gittik bi misafirliğe. 7,5 kilo bebeğim. Yok siz çok mu besliyorsunuz, kaç saatte bi besliyorsunuz diyo, diyorum 3-3,5 saatte bir besliyoruz diyo ki oooo napıyorsunuz ondan böyle şişmiş. Yani milletin ağzı torba değil büzelim. Sağlıklı olsunlar yeter
 
Şu kıyaslamalardan gına geldi sırf bu
Yüzden hiçbiryere gitmiyorum annem hariç. Hem zayif diyorlar aa neden böyle ağlıyor diyorlar napabilirim diyorum uykusuda yok benim kızın. Millet çok patavatsız gerçekten kendinde yorum yapma hakkı buluyor herkes.

Boş yorum yapmasınlar diye annsmler hariç kimseye süt alerjisi var demiyorum onun üzerinede kalbimi kıracakları için
 
Maalesef bu kpnudan birçok anne muzdarip. Şahsen biçok insanı istemeyerek kırmışlığım bile var. Bir kere çocukları karşılaştırıp o böyle bu şöyle diye yorum yapmak cehaletin daniskası. Bazı bebekler sakin bazıları zor olabiliyor. Beneğine göre değişiyor. Bence hiiiiiç canınızı sıkmayın. Vitaminsiz süt diye bir şey yok. Benim oğlum başlarda ayda 1 kilodan fazla alıyordu tosuncuktu ama bu ay daha 100 gr bile almadı. Ama gayet sağlıklı bir problemi yok çok şükür. Biraz takmamayı öğrenicez ben lafı yapıştırıyorum hemen artık bana yorum yapamıyor insanlar ama beni bu hale onlar getirdi. Bence oraya gitme bidaha mümkün mertebe. Boşa niye canını sıkasınki.
 
Bu arada kızlar bebeğim ishal oldu. Çok canım sıkkın ne yapsam bilemedim. Yarına devam ederse doktora götürcez ama içim içimi yiyor. Su veriyorum su kaybı yaşamasın diye. Bugün 9 keredir cır cır altını doldurdu. Normalde günde 1-2 kere yapardı hiç yapmadığı günlerde olmuştur arada. Sizlerin de başına geldi mi böyle bir durum?
 
MaHlass İnsanlar bazen sebepsizce anlaşamaz ben bunu ögrendim. Mevzu yine nereye geldi ve son mesajinizla ne kastettiniz inanin anlamadim. Neyse forum kurallarini hatirladigimiza (hatirlattiginiza) sevindim her ne kadar alakayi kuramasam da. Bu bir soru degildi. Sadece mesajiniz yerine maalesef ulasamadi bunu belirtmek istedim.
 
Mesela benim oğlum gece erken uyuyor, bu yüzden ben misafirliğe gideceksem anneme bırakıp gitmek zorunda kalıyorum. İftar vb durumlarda. Bi akrabamız var eşimin tarafından, ne Doğumda aramış sormuş ne birşey. Bana gelmiş diyor ki kızzz blackflowerr sen ne güzel çocuk büyütüyorsun öyle gezmelerde. Halbuki gitmemiz gereken yerlere gidip iftar yapıp 2 saate hemen geri döndük ama işte ne dediğini bilmesler böyle oluyor
 
Bazen aynı dili konuşmak yetmez
Bir de aynı yerden anlamak gerekir (demis sair)
Birbirimizi bu kadar yanlış anladığımıza göre
(sizin inatla ters bir şey diyormuşum gibi lanse etmenizden)uzatmaya lüzum yok bence de
 
Kızlar şimdi ben yoğurt veremiceğime göre ne verebilirim başlangıçta ek gıda olarak,yoğurdun yerini ne tutar. Kadir hocaya sormaya korkuyorum adam sağolsun cevap verip güzelce haşlıyor
Meyve ile de başlıyorlar cnm ama tatlıyla başlamayım diyosan sebze ile başla
Meyve olarak; Elma, Avokado, Kayısı, Muz, Nektarin, Şeftali, Armut, Mor Erik
Sebze de;Balkabağı, havuç, kabak, patates, yer elması
 
Son düzenleme:
:)) evet bu kötü biri demek anlamına gelmez zaten öyle olsa eltim dünyanın en iyisi olurdu dilinden bal damlıyor mübarek:)))
Biri benim yerime sorsun hayrina
Ben sana diyimmmi ne dicek kadir hocayoğurt ver dicek bir sürü açıkşamasıyla beraber. Dokunursa sonuçları konuşalım der.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…