2017 Şubat Anneleri


Oh ne şanslısın valla.. lüks olması hiç önemli değil.. huzur olsun sağlık olsun..

Bende onu diyorum işte.. artık kutu sütü geçtim inekten direk sağılan süt bile eğer o ineğe sen bakmıyorsan sen yedirip içirmiyorsan şüpheli...
 

Evet malesef aynen öyle.. büyük bir firmanın iç denetçiliğini yaptım uzun bi süre.. yemek fabrikaları, turşu fabrikaları ve reçel fabrikaları vardı.. 3 gıda mühendisiyle uzun süre birlikteydim ve dediğin gibi en masum zannettiğiniz gıda bile ne işlemlerden ne makinelerden geçiyor.. turşu fabrikasında turşunun nasıl yapıldığını gördüğümde paketli hazır hiçbir gıdanın yenmemesi gerektiğini anlamıştım ama malesef günümüzde mümkün değil.. o yüzden kutu süt yararlıdır içirilmelidir malesef diyemiyorum..
 
Kizlar o kadar uzgunum ki ogluma 2. Ayindan bu yana atopik dermatit teshisi konuldu. Ilj zamanlar yuzunun sol kisminda cok az bir yerdeydi. Sonra oglum buyudukce egzamasi da artti. Vucudunu kaplama yolunda. Kadir tugcuya yazdim ce bu yasta baslamasi asiri sicak tutmaktan oluyor dedi. Etrafimdaki prof.lar (!) bu oglan usuyor iste bak oksuruyor hava serin falan dedikce usutumesin dedim biraz fazla kalin giydirdim sanirim. Kadir beyde oyle cevap verince kendimi suclamaktan alamiyorum. Cok uzgunum oglum benim yuzumden buyuk insanlar gibi yuzunu, vucudunu kasiyor yara yapti
 
O etraftaki prof lar yok mu zaten her şeye karismasalar olmuyo benim oğlum zatürre oldu onda bile dr üşütme ile ilgili değil direk olarak ona baglayamayiz solunum yolu ile geçmiş dedi
 
O etraftaki prof lar yok mu zaten her şeye karismasalar olmuyo benim oğlum zatürre oldu onda bile dr üşütme ile ilgili değil direk olarak ona baglayamayiz solunum yolu ile geçmiş dedi

Hic sorma canim dr. Un dedigine bile inanmiyorlar ki. Ilk bebek olunca bazen ne yapacagimi bilemiyordum sanli soyledikleri dogruymus gibi gelmisti iste.
 
Allah kolaylık versin Can'ım yardımcın olsun. Kadir hoca esmiş gürlemiş :)
 
Doğru kendimiz görüyoruz buralarda. Ama bizim ineğe bakan çoban çok temiz ve düzenli baktığı için göz önünde. Güven olmuyo hiç.
 
Bayram'da eşimin memleketindeydik seraları var ne bulduysam getirdim ama maalesef köyde yetişenler bile ithal tohum ilaçlaması vs. bir çoğu yine katkılı. Eltim ekmiş yüzüne bakıp alınmaz burada kesin patatesler, salatalık vs ilaçlamamış yerli tohum tadı asla yediklerimizden değil şehir hayatı yaşayan bizlerin çocukları o kadar şansız ki bende çocuklar olunca çok özeniyorum doğal yaşama. En azından kutu sütleri çıkardım İstanbul da Şile den güvenilir bir sütçü buldum, gezen tavuk buldum yumurta için şuan yapabildiğim tek bunlar var Rabbim herkesim gönlüne göre nasip eder bir gün Bahçeli müstakil ev isteyenlere. Oyuncu annenin prefabrik evini gördüyseniz bayılıyorum bazen istemek şart galiba dua niyetine arkası geliyor
 
Arkadaslar icimde tutamayacagim kusura bakmayin lutfen her firsatta mamayi bir zehirmis gibi lanse etmekten vazgecebilir miyiz?
Hepimiz daha iyisinin ne oldugunu biliyoruz tabii ki cocuklarimiz icin. anne sutu olan ya da vermesinde bir sakinca olmayanlar vrsinler 2 yasina kadar. Bunu hamileligimizden beri defalarca konustuk zaten. ancak hala alakali ya da alakasiz her konuda mamayi kotulemesek, diger annelerin uzulebilecegini dusunsek daha kibar olmaz mi? Herkes gibi mama kullanan annelerin de forumdan cani sıkılmamis olarak ayrilma haklari oldugunu dusunuyorum. Biraz daha hassas olabilirsek cok sevinicem.
 
Bence yanlis anlamissiniz..Burda karalama kotuleme anlaminda kimse bir sey yazmadi oyle olsaydi kimse mama vermezdi TuRuNCu Sma verdigini soyledi @ivo evolvia mesela..Ben de cok sikstigimda kullandim,kullaniyorum.. Tartistigimiz konu neden katkisiz bir sey olmamasi bu sutte dahil mama da..Anneler olarak dogal urunler yetismemesinden, yapilmamasindan, ulkelerin de sarlatanlara goz yummasindan muzdaripiz onu dile getirdiklerini dusunuyorum..
 
Son düzenleme:

Coseff hanim oncelikle sozum size degildi neden siz savunma geregi duydunuz anlamadim savunulacak bisey de soylemedim ustelik. Kotuleme tabii ki vardi. Gorusunuz olabilir saygi duyarum duydum da bu gune kadar. Defalarca konusuldu dedigim gibi. Hic konusma geregi duymadim. Ancak dediginizde cok haklisiniz biz sutun dogal olup olmamasindan bahsederken konu birden mamanin bagimlilik yaptigi gibi dayanaksiz mesnetsiz bi iddiaya geldi. Herkes herseyi soyleyebilir bu dogru oldugu anlamina gelmez. Benim de pek cok annenin uzucu gunlerindeki yorumuyla ilgili bildigim can sikici gercekler/ihtimaller olmasina karsin kirmamak uzmemek adina sesimi cikartmamisligim vardir. Burasi hepimizin rahatlama alani, bildigi seyi tekrar tekrar duyup uzulme alani degil. Ben kibarca bunu hatirlatmak istedim. Bu platform hepimizin rahatsizlik duymadan girdigi yorum yapabildigi bir platform olmaya devam etmeli.

Bu sebeple soylemek istedikleri soyledigim icin uzatmayacagim daha fazla. Cogumuz burada akli basinda egitimli insanlariz. Paylasmak olmali amacimiz. Rahatsizligim rahatsizlik verdiyse kusura bakmayin.
 
Masallah sayfada 7 kisi online hic ayni anda bu kdr bulunmamistik uzun zmndir..
Sabah kalktigimda inanilmaz bir bas agrim vardi dusa giriyim de rahatliyim dedim bi de gittim ki sular yok
Aman Allah'ım bugun ters gunumdeyimm
Gecmis olsun cnm....Aynen bende de kalktığım dan beri baş ağrısı var ne yapsam geçmiyor... hayat kalitemi düşürüyor..
 

Üzerime alınmalıyım galiba ?
Kimse burda mamaya tüü kaka demedi ki arkadaşım?
İlk oğluma 6 ay küçük oğlana 3 ay mama verdim biliyorsunuz ?
Kimse mamaya zehir muamelesi yapmıyor ki ?
Sadece daha ucuz bir yöntem olan sütü konuştuk ,o kadar ?
Ayrıca mama bağımlılık yapar derken yanlış anlaşıldım sanırım.
Sorun şu ki damak tadı mamaya alışmış olan çocuklar 2 yaşından sonra sütü kabullenmekte zorlanıyor. Mama sadece bir iki yıl kullanılırken süt çocukluk döneminde mutlaka tüketilmesi gereken besinler arasındadır. İleride içmek için zorlanmasınlar diye erkenden süte geçilmesi öneriliyor sadece ?
Hassasiyetinizi ,kırılganlığınızı anlıyabiliyorum ama şurda yapılan muhabbetlerde kimse mamaya zehir muamelesi yapmadı.
Süt kullanan anneler de var ,onlara da burda yorum yapanlar oluyor ?
Herkes kendi tercihini kendi doğrusunu uyguluyor...
 
Yazinizi sahsi algilamadim cvbimi da sahsi vermedim(yaziyorum ama cvp verilmesin mi istediniz acaba yoksa hedef kisiler mi vermeliydi)hamilelik yolumuzun basindan beri burda bazilarimiz,kimsenin rencide edici laflar soyleyecegine inanmayanlardanim merak etmeyin konu oralara giderse de sevgili moderatorlerimiz aninda mudahale ediyor bu forum cok 2 3 gun 1 hafta veya komple kapatilan hesap gördü..Tabiki fikir beyan etceksiniz(biz de etcez oyle bencillik yok)Herkes rahatsiz oldugu seyi yazar, kimse de niye yazdin demez ..Kimse dusuncesini konusmazsa blogger oku vlogger izleye doner portalin ne manasi var dimi?
 
ebebekten aldım bende 59 tl
 

Eklentiler

  • image.jpg
    51,3 KB · Görüntüleme: 76
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…