• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Ocak Ayı Tüp Tedavisi Olacakların Mekanı :)

tabiki yok zaten 5 dk suren bir islem sakin narkoz almayin bunun icin, bebegimizin rahiminize yerlestirildigini izlemek o ana taniklik etmek ve o an dua etmek tum acilara bedel. ayrica aci vs de yok jinekolojik muayene olabilen herkes yapabilir. sadece iceriyi gorebilmek icin vajina girisine bir aparat yerlestiriliyor. hic smear testi yaptirdiniz mi bilmiyorum o testteki aleti yerlestiriyor o da aci veren bir sey degil. o ana taniklik etmek icin mutlaka ayik olun derim. zaten transferde uyutulan hic duymadim
Çok sağol canım yaptırmak istemiyorum zaten Allah herşeyin gücünü verir bu kadar uğraştık ettik sonuna geleceğiz inşallah en güzeli olur hepimiz için :dua:

Canim benim ilk 2 denemede zaten 9 civari saymisti takip yapan doktor..ikisinde de 35 saat sonra toplandi ve 14 er yumurta cikti..
1.de hamile kaldim dogurdum.
2. De 10 yumurta 5.gune gitti 4 kaldi.. 1 olsun diye israr ettim.. o da tuttu ama düştü. Belki 2 isteseydim olurdu.
3.de doktorun saydigi 6veya 7 vardi zaten.. ben 10 toplanir diye beklerken 2 dediler dalga gecer gibi.uyarmasam 36 saat oldu niye opa girmiyorum dedigim halde 36saat 45 dk sonra toplandi..tabiki bu durumda kim olsa catladigini düşünür.
Hayir şimdi tabiki Allahin takdiri bilemeyiz ama diger orneklere bakildiginda ben kendimden gerçekten umutluydum.ve maddi olarak son imkanimda boyle bisey yasatmalari üzüyor.. hani hersey normal gitseydi en iyisini seçip transfer etselerdi de olmasaydi nasip diyecektim

Ay gunahlarini almak istemiyorum ama 36 saatten 10 dakika geçse tedavin çöp olur dedi bana doktor. Simdi ben de oyle düşündüm acikcasi oyle bisey yaptilarsa eger Rabbim sorsun.
Her halukarda negatif olsaydi o zaman ellerinden geleni yaptilar ama kismet degilmis derdin simdi boyle birsuru soru isareti kalmis bence hakkini aramalisin. Dosyada illa yazar ultrasonda kac yumurta gozukuyor filan.
Muayenedeki yumurta sayisindan fazla yumurta toplanir ama eksik toplanmaz.

Peki mesela sey mi dediler acaba atıyorum 10 tane yumurta toplandi ama 2 tanesi islem.icin uygundu falan? Boyle dedilerse bi nebze haklı olabilirler ama diger turlu hakkini savun birakma ins.

yani bir kez daha aynı işlemler yapılıp daha fazla embriyo oluşturulup dondurulup öyle transfer ediliyor, ama kısmet bir arkadaş daha böyle yaptırdı sonunda o ilk elde edilen embriyodan bebişi oldu belli mi olur seninde olumlu olur belki :)

Ay gunahlarini almak istemiyorum ama 36 saatten 10 dakika geçse tedavin çöp olur dedi bana doktor. Simdi ben de oyle düşündüm acikcasi oyle bisey yaptilarsa eger Rabbim sorsun.
Her halukarda negatif olsaydi o zaman ellerinden geleni yaptilar ama kismet degilmis derdin simdi boyle birsuru soru isareti kalmis bence hakkini aramalisin. Dosyada illa yazar ultrasonda kac yumurta gozukuyor filan.
Muayenedeki yumurta sayisindan fazla yumurta toplanir ama eksik toplanmaz.

Peki mesela sey mi dediler acaba atıyorum 10 tane yumurta toplandi ama 2 tanesi islem.icin uygundu falan? Boyle dedilerse bi nebze haklı olabilirler ama diger turlu hakkini savun birakma ins.
Takip yapan yasadigim ildeki baska doktordu nasil ispatlayabilirim ki bu durumda.. yok 3 toplandi 2 saglam dediler.. sonra da hayret genelde paralel gider ama niye boyle oldu ki dedi..ben iyide benim zaten yumurta sayim yime fazlaydi deyince gecistirdi konuyu.. 36 saat kuralini bildigim icin kac kez hemsireyi ikaz ettim ben ve 45 dk geçirdiler.. neye yaniyorum 1 gece önceden gittim kar yağarsa yolda kalmayayim diye..

Takip yapan yasadigim ildeki baska doktordu nasil ispatlayabilirim ki bu durumda.. yok 3 toplandi 2 saglam dediler.. sonra da hayret genelde paralel gider ama niye boyle oldu ki dedi..ben iyide benim zaten yumurta sayim yime fazlaydi deyince gecistirdi konuyu.. 36 saat kuralini bildigim icin kac kez hemsireyi ikaz ettim ben ve 45 dk geçirdiler.. neye yaniyorum 1 gece önceden gittim kar yağarsa yolda kalmayayim diye..
Canim herseyin hayirlisi...Vebali onların boyunlarına,tez zamanda kendiliğinden gelsin insallah yavrun.Hangi merkezde geçti bu olaylar?

Allah emeklerinin karsiligini verecektir. Kendiliginden olacak belki de Allaha zor degil. Yine elhamdulillah bir evladiniz var. Ama cok zor gercekten.
O zaman 45 dakika meselesini gorusun belki de catladi zayi oldu. Anlamiyorum ya 100 200 lira degil ki en az 10 bin lira sirf hastane masrafi. Arti sehir disiymis b irsuru yol eziyet vs. Allah ihmalleri varsa onlara sorsun . Hangi hastanede yaptirdiniz peki?

Yok maddi anlamda 4 yil toparlanmam imkansiz.. sınırlarımi biraz daha zorlayacak durum yok o derece...bu yüzden kızıyorum ya.
2.gun bile sayilmazdi ki.. yumurta toplamadan 36 saat sonra transfer ettiler aceleyle.neyi hazmedemiyorum nasil oldu da bunda 2 tane cikti normalde orantılı olur dedigi zamn iyide zaten gorunen bir sürü yumurta vardi onlar nereye gitti dedim.. konusmama bile izin verilmedi her ay ayni olacak diye bisey yok bunyeye bagli deyip gecistirdi.. transfer oncesi cok erken degil mi dedigimde istersen 5.gun yapalim sen beklet dersen gitsinler 5.gune diye artist sekilde cevap verdi.. yahu ben mi karar vericem buna doktor muyum ben? Şehir dışından oralara kadar çağırıyor bunu diyor.
Hep 14 yumurta toplandı benden.. zaten kalite sorunum var bu yuzden 5.gun transferi onemliydi.. 2.denemede 10 yumurta ile 5.gune gitmislerdi 4 tane kalmisti.. tek olsun diye ısrar ettim ikiz korkumdan dolayi o da düşükle sonuclandi.cift konsaydi belki olurdu.. bunda o hatayi yapmam derken zaten 2 yumurta toplandi nasıl seçecek ki icinden iyisini?hemen dollenip konuldu..
haa tabi olacak olsa olurdu ve kendi basarisi sayardi. Ama olmayinca yumurtan kalitesizmis.. gelin doktorla görüşün demisler yahu sen tedavi sürecinde benim konusmama bile izin vermeyip yok efendim istanbullarda 2 kat para odeyip havalarini aliyorlar deyip sonra olmadi gel sorun ne bulalim mi diyorsun..
Benim çocuğumun anne Allah isterse mi kardesim olur demesi icimi yakıyor.. ne diyeyim ben cocuga?
Ay canım inanki okuduğumda resmen ağladığım Rabbim hakkını sorsun inşallah eğer bir daha tedavi görürsen çörek otlu ballı karışımı yap yumurta kaliteni arttır bir yerden maddi olarak mutlaka bulursunuz arkadaş dost akraba belki biri verir borç ama pes etme

Yenidunya3 Yenidunya3 koskoca bir sıfır aldım.. merkezimin bu kadar geçiştirme ve ilgisizligine bağlıyorum sadece.. son denemede boyle talihsizlik yasamis olmak üzüyor halbuki kendimden umitliydim.. hepinizin bu surecte allah yardımcisi olsun insallah.
Canim yaa Rabbim önce hakkını bırakmasın :((( sonrads dilerim Rabbim kendiliğinden hayirli sağlıklı evlat versin :dua:

En azindan aradı gecmis olsun demek icin.. sordum catlamis olabilir mi diye siz beni teselli edeceginize ben sizi ediyorum dedi bana..
Tutsaydi nolacakti bunu diyebilecek miydiniz ne diyecektiniz dedi..sadece kendime ait mucize olarak gorecektim dedim.. bizim merkezimiz şöyledir boyledir deyip çocuğunuza sahip olmanizi sagladik falan filan dedi.. ya ben catlamis olabilir mi diye soruyorum bi care arıyorum bi yol goster şöyle yapalım boyle yapalim de bana dimi? Bu nasıl savunmadir anlamadim ben..
-ilk cocugunuz da grade 2 den olmuş kötü çocuk diye mi seviyorsun onu dedi.
-arayip ta geçmiş olsun diyelim dedik siz bizi teselli etmelisiniz dedi.
- senden toplanan oymus dollenmeyebilirdi de, 20 toplanabilirdi yine olmayabilirdi dedi
-5 yas daha küçük olsaydiniz cok sayida saglam yumurta mi aldik ta bisey yapalim dedi..

Aramalari da bisey ama doktora sadece dedim ki ben aglamamak icin zor duruyorum..sinirlerim bozuk bi neden arıyorum size soru soruyorum..cok insan gormussunuzdur boyle..ne duygular icinde olduğumubilmeniz lazim ben sizi mi teselli edicem siz beni edeceksiniz dedim.. saskinlik icindeyim arkadaşlar

S
En azindan aradı gecmis olsun demek icin.. sordum catlamis olabilir mi diye siz beni teselli edeceginize ben sizi ediyorum dedi bana..
Tutsaydi nolacakti bunu diyebilecek miydiniz ne diyecektiniz dedi..sadece kendime ait mucize olarak gorecektim dedim.. bizim merkezimiz şöyledir boyledir deyip çocuğunuza sahip olmanizi sagladik falan filan dedi.. ya ben catlamis olabilir mi diye soruyorum bi care arıyorum bi yol goster şöyle yapalım boyle yapalim de bana dimi? Bu nasıl savunmadir anlamadim ben..
- senden toplanan oymus dollenmeyebilirdi de, 20 toplanabilirdi yine olmayabilirdi dedi
-5 yas daha küçük olsaydiniz cok sayida saglam yumurta mi aldik ta bisey yapalim dedi..

Aramalari da bisey ama doktora sadece dedim ki ben aglamamak icin zor duruyorum..sinirlerim bozuk bi neden arıyorum size soru soruyorum..cok insan gormussunuzdur boyle..ne duygular icinde olduğumubilmeniz lazim ben sizi mi teselli edicem siz beni edeceksiniz dedim.. saskinlik icindeyim arkadaşlar
Senin adına çok üzüldüm canm nasıl insanlarla karşılaşmışsın böyle Allah yolunu açık etsin şansın bol olsun inşallah

A acelya30 ama dememisler hayir catlamadi diye. Hayir onlar ne tesellisi bekliyo onu anlamadim.
Bence hatalarinin farkndalar ama ustunu kapatmaya ve uste cikmaya calisiyolar

İnsallah canim dualarim seninle.surec nasil ilerliyo bilmiyorum ama eger transferin olursa ki insallah olacak ve sonuc pozitif olunca su anda pgt yapmadiklari icin pozitiften sonra bakilacakmi boyle bir durum oluyomu?
Amniyosentez yada cvs olarak bakılacak sağlıksız ise gebelik sonlandirilacak

Amniyosentez yada cvs olarak bakılacak sağlıksız ise gebelik sonlandirilacak
Canim bu amniyosentez riskli diye biliyorum birde cvs dedigin anneden kan aliniyor ve bebegin durumuna bakiliyor bumu? Birde bu testlerde neler belli oluyor dawn yada engelli bebekmi?simdiden tesekkur ederim.

Kızlar birşey soracağım transferden bir gün önce mı haber veriliyor acaba ? Benim embriyolar ,3. Gün bitti 4 güne devam ediyor acaba yarın çağırırlar mı yoksa perşembe mı? Bugün konuştuk bölünme devam ediyor dedi yarın yada perşembe dediler

Kızlar birşey soracağım transferden bir gün önce mı haber veriliyor acaba ? Benim embriyolar ,3. Gün bitti 4 güne devam ediyor acaba yarın çağırırlar mı yoksa perşembe mı? Bugün konuştuk bölünme devam ediyor dedi yarın yada perşembe dediler
Cnm büyük ihtimalle 5.gün embriyosu transfer edecekler sana .. Sen yarın yine ara onları teyit et ..idrara sıkışık olacaksın transferde ve çok sakin ol.bak 5. Gun embriyosu en iyi embriyo sayılır. İşallah Rabbim sorunsuz bir transfer nasip eder.sonucunda hayırlısıyla müjdeli haberler verdirir

Yuhhh diyorum pes diyorum s........t dkt diyorum

Yuhhhh diyorum pesss diyorum s.......t dkt diyorum daha çok şey demek isterdim :işsiz::KK57:

Cnm büyük ihtimalle 5.gün embriyosu transfer edecekler sana .. Sen yarın yine ara onları teyit et ..idrara sıkışık olacaksın transferde ve çok sakin ol.bak 5. Gun embriyosu en iyi embriyo sayılır. İşallah Rabbim sorunsuz bir transfer nasip eder.sonucunda hayırlısıyla müjdeli haberler verdirir
Saol cnm bende perşembe çağırırlar diye bekliyorum çok heyecanlıyım inşallah transfer Dr rahat geçer biraz korkuyorum açıkçası inşallah güzel haber alırım alırız herkesten de :dua::dua:

Back