• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Eylül Anneleri

hayır neden almalı mı ? eşim dogurtmayacak ki sadece babaları alıyorlar ya ızlemeye neden eğitim alması gerekli anlayamadım ?
Doğuma girmesine; doğum öncesi ve sonrasıyla ilgili bilgi sahibi olmadan karar verilmemesi gerektiğini düşündüğüm için sordum.Eğitimden kastım çift olarak gidilen hamilelik kursları.Doğuma giren eşler sonrasında çok farklı etkilenebiliyorlar.Bu kestirilemeyebilir.Ben şahsen eşim girmek istese bile kabul etmem.Onun doğumu izlemesi evliliğimizin sağlıklı sürmesinden önemli değil.

Doğuma girmesine; doğum öncesi ve sonrasıyla ilgili bilgi sahibi olmadan karar verilmemesi gerektiğini düşündüğüm için sordum.Eğitimden kastım çift olarak gidilen hamilelik kursları.Doğuma giren eşler sonrasında çok farklı etkilenebiliyorlar.Bu kestirilemeyebilir.Ben şahsen eşim girmek istese bile kabul etmem.Onun doğumu izlemesi evliliğimizin sağlıklı sürmesinden önemli değil.
Nasıl bir olumsuz etkilenme olabiliyor ki canım merak ettim?

Doğuma girmek derken doğumu izlemek ve sadece eşinin yanında olmak elini tutmak bunlar ayrı şeyler bence. Ama sadece eşinin elini tutmak için yanında olsada görebileceği en ufak bi kötü sahneyi unutmaz.Aşağıdaki cümleler Psikiyatrist ve Psikologların cümleleridir.
''eşine cinsel anlamda yaklaşması gereken durumlarda bir anda o görüntülerin zihninde belirmesiyle performans kaybı yaşayabilir.''
''Bu sahne cinsellikten soğutabilir. Erotik gelen bir organ genişliyor ve içinden bir şey çıkıyor. Bu hoş bir şey değil!''
''Cinsel partner yerine doğum yapan ve bebek emziren anne görüntüsü akla geliyor. Cinsel bölge için negatif görüntüler aklına geliyor. Evlilik için negatif durum olabiliyor.''

Doğuma girmek derken doğumu izlemek ve sadece eşinin yanında olmak elini tutmak bunlar ayrı şeyler bence. Ama sadece eşinin elini tutmak için yanında olsada görebileceği en ufak bi kötü sahneyi unutmaz.Aşağıdaki cümleler Psikiyatrist ve Psikologların cümleleridir.
''eşine cinsel anlamda yaklaşması gereken durumlarda bir anda o görüntülerin zihninde belirmesiyle performans kaybı yaşayabilir.''
''Bu sahne cinsellikten soğutabilir. Erotik gelen bir organ genişliyor ve içinden bir şey çıkıyor. Bu hoş bir şey değil!''
''Cinsel partner yerine doğum yapan ve bebek emziren anne görüntüsü akla geliyor. Cinsel bölge için negatif görüntüler aklına geliyor. Evlilik için negatif durum olabiliyor.''
Anladim canim.enine boyuma oturup dusunmek.lazim bunu da

olumsuzluk aklıma bile gelmedi düşündüm ve hala da gelmıyor. tam tersi bunun çok önemli oldugunu evliliğimiz ve bebegimiz sıkı ve sevgi dolu bir aile olmamıza daha da katkıda bulunacağını düşündüm . sen syleyince düşündüm tekrar ama fikrim hala değişmedi. eşlerimiz doktorun oldugu yerden bakmıyorlar ki bize yanımızda oturuyorlar bu neden olumsuzluk yaratacak ki inan anlayamadım.

yok biz ncesi bir eğitime beraber gitmiyruz. daha erken bunu henüz düşünmedim bile çünkü daha doğum hastanemi secmedım önceliklerimi halledınce belki düşünrüm. hamilelik yogasını düşünecegım ama önumuzdekı aydan sonra onuda düşünürüm ancak .

eşimin doğuma girmesi konunda hem hevesli hem kararlıyım ama o son dakika fıkır değiştirirse de kendını nasıl ıyı hıssederse onu anlayısla kabul ederım. bebeğin ilk doğdugu anı nsıl ben görebileceksem onunda görmeye hakkı var dogum anını o da yaşamalı diye düşündüm ben o da çok hevesli bu konuda

risk her zaman heryerde vardır ben bunu önemseyecegımı sanmıyoru tam tersi aile bagımızı güçlendırır bu muhtesem dogum anını beraber yasamak karısını ve cocugunun önemli ve yasamsal bır anına şahitlik etmek bence önemli . bizim ortak kararımız şimdilik bu ve heyecan verıcı bızım ıcın

erkekler cinsellikten sogur demek istemiş. bana hiç mantıklı gelmedi. sankı kocalarımız bızı her zaman ıpek çamasırlarla göruyorlarda . trafık kazası gecırsem benı perısan haldede görse benden soguyabılır bunların her bırı sadece yasamda bır ıhtımal bunlar uzerıne yasamımızı kurarsak hıc yasamadan ölürüz. son derece sacma geldi bana . en azındna benım ıcın gecersız .

kötü bir sahne her ne ıse o zaman da benım yanımd aolmalı evlılık bu flört etmıyorum adamla adamın çocugunu doguruyorum ve doğum muhteşem muzızevı bır seydır . doğum sırasında çıkan kan vb bır seyden benden soguyacak adamın ben ınsanlıgından soğurum. düşündükçe saçmalaştı . inanın dogallıgını sevmemesı guvenmemsı ve kadınlıgına saygı duymamasıdır bu. kocam. kaza geçirmiştim kolum paramparca oldu kan ıcınde kaldım ve resmen kemıgımım ortaya cıkmıstı onu da gördü cinsellik değilse bile benden mı tıksınecek yanı itici mi gelecek . bundan farkı ne ki !

hoş değil cümlene de şunu söylemedne edemeyecegım cinsellikte baya baya hoş değil yani sıvılar kokular sexden sonra ne hale gelınılıyor bu hoş mu çok mu estetık ! değil ama insan bu doğallıgımız bu varlıgımız yaratılısımız bu dogumda aynen böyle

Selam herkese..bugun dr kontrolum vardi .bebegimin cinsiyetini ogrenmek heyecaniyla bekledim ama bebegim sirtini dönmüs bize bi türlü göstermedi kendini. Hem kiz gibi hem erkek gibi derken öğrenemedik. Bunun nedeni de pantolon giymemizden kaynakliymis dr oyle dedi. İlla elbise gibi rahat giymek gerekir diyo .birde rahimde parcali görünüyormus . ilerde erken dogum riski yaratabilirmis . bi fikriniz var mi bu konuda:KK17:

Selam herkese..bugun dr kontrolum vardi .bebegimin cinsiyetini ogrenmek heyecaniyla bekledim ama bebegim sirtini dönmüs bize bi türlü göstermedi kendini. Hem kiz gibi hem erkek gibi derken öğrenemedik. Bunun nedeni de pantolon giymemizden kaynakliymis dr oyle dedi. İlla elbise gibi rahat giymek gerekir diyo .birde rahimde parcali görünüyormus . ilerde erken dogum riski yaratabilirmis . bi fikriniz var mi bu konuda:KK17:
hiç duymamıştım ilginç, acaba doktorun mu tecrübesiz.çünkü bu döneme kadar çoktan öğrenmek gerekirdi sanki. pantolon giymek erken doğum riski yaratabilir belki ama pantolon illaki giymek zorunda kalırız.yinede biz şanslıyız mevsim olarak etekler,elbiselerde giyebiliriz yazın.tabi hergüne elbise mi dayanır.şahsen ben hiç hamile kıyafeti bulamıyorum.

bende dün detaylı ultrasona gittim,ama benim 19. haftamdı. herkes 20 den sonra demiş çok mu erken gitmişim? doktor riskli gebelikte uzman profmuş. 20 dk. falan bütün organlarını inceledi.şükürler olsun hiç bir sıkıntısı yokmuş bebeğimizin.tarama sonrası yüzünün çok büyütülmüş resmini verdi.iki gündür onu seviyoruz eşimle :KK45:

hiç duymamıştım ilginç, acaba doktorun mu tecrübesiz.çünkü bu döneme kadar çoktan öğrenmek gerekirdi sanki. pantolon giymek erken doğum riski yaratabilir belki ama pantolon illaki giymek zorunda kalırız.yinede biz şanslıyız mevsim olarak etekler,elbiselerde giyebiliriz yazın.tabi hergüne elbise mi dayanır.şahsen ben hiç hamile kıyafeti bulamıyorum.
Evet bende hamile pantolonu giyiyorum halbuki ama bilemedim acikcasi. Ozel bir dra gorunecegim bakalim sonuc ne olacak

Back