• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Eylül Anneleri

Kizlar benim ikinci hamileligim ikinci gebeligi olanlar daha erken hissedebilirler takilmayin ilkinde anlam bende verenemistim simdi anliyorum icerde bluk bluk bakoncuklar hareket ozellikle yirminci hafta ve sonrasini brkleyin kaslari guclenicek ve tekme ler gelicek, tum kuzularimizin saglikla gelmesi dilegiyle

Merhabalar,

Arkadaşlar, uzuuunca bir doktor arayışımızdan sonra en sonunda hem eve yakın hem çok pahalı olmayan bir doktora gidiyoruz. Ancak 19. haftadayım, daha ne vitamin, ne bir demir hapı, ne bir kalsiyum hapı vermedi. Dengeli beslen dedi. Ben dengeli beslenemiyorum dediysem de işte haftada 2 balık ye bakliyat ye filan dedi. Yahu neden bi kan sayımıma bakıp da gerekmediğine öyle karar vermiyoruz?

Buradaki pek çok anne adayı ilaç alıyordur diye düşünüyorum. Benzer durumda olanlar var mı? Doktoru değiştirmeli miyim biliyorum...

Bu arada detaylı ultrason için İbrahim Bildirici hoca'dan randevu aldık. Ayın 24'ünde ona da soracağım ama sizlerden de fikir almak istedim...
Doktorum bana da en başından beri sadece decavit veriyor. Ki ben normalde de b12 iğnesi ve demir ilacı kullanıyordum. Geçen randevuda ısrarla ikisinden de tahlil istedim ama tahlil yaptırınca zaten düşük çıkacak deyip geçti. Hâlâ ekstra bi şey vermiyor ısrarla. Yaşadığım şehirdeki en iyi doktor, açıkçası ben de çok memnunum ama bu konu benim de kafama takılıyor.

Merhabalar,

Arkadaşlar, uzuuunca bir doktor arayışımızdan sonra en sonunda hem eve yakın hem çok pahalı olmayan bir doktora gidiyoruz. Ancak 19. haftadayım, daha ne vitamin, ne bir demir hapı, ne bir kalsiyum hapı vermedi. Dengeli beslen dedi. Ben dengeli beslenemiyorum dediysem de işte haftada 2 balık ye bakliyat ye filan dedi. Yahu neden bi kan sayımıma bakıp da gerekmediğine öyle karar vermiyoruz?

Buradaki pek çok anne adayı ilaç alıyordur diye düşünüyorum. Benzer durumda olanlar var mı? Doktoru değiştirmeli miyim biliyorum...

Bu arada detaylı ultrason için İbrahim Bildirici hoca'dan randevu aldık. Ayın 24'ünde ona da soracağım ama sizlerden de fikir almak istedim...
Canım ben sabahları kan hapı, akşamları da içinde d vitamini olan kalsiyum hapı ve omega 3 için alg yağı hapı içiyorum. İlk doktorum takviye vermeyi gerekli gören bir doktor değilim demişti. Doktorumu değiştirdim halimden memnunum.

ârkadaslar 17 haftalik hamileyim nasip olursa kızım olacak dün doktora gittim bebeğim iyiydi ama beyninde hem sağda hem solda kist göründü 17 mayısa ultrason günü verdi o zamana kadar geçmesi lazım dedi moralim çok bozuk
Benim de bebegimde görüldü maalesef ben 19. Haftadayim ama 28. Haftaya kadar geciyormus ve önemli bir sey degilmis bana oyle demisti dokror burda da okudum bayagi var bu durumu yasayan insallah gececek bizim de..

Canım ben sabahları kan hapı, akşamları da içinde d vitamini olan kalsiyum hapı ve omega 3 için alg yağı hapı içiyorum. İlk doktorum takviye vermeyi gerekli gören bir doktor değilim demişti. Doktorumu değiştirdim halimden memnunum.

Ben de başka doktor mu baksam diye düşünüyorum... Peki ilaç aldığından beri bir farklılık var mı?

Doktorum bana da en başından beri sadece decavit veriyor. Ki ben normalde de b12 iğnesi ve demir ilacı kullanıyordum. Geçen randevuda ısrarla ikisinden de tahlil istedim ama tahlil yaptırınca zaten düşük çıkacak deyip geçti. Hâlâ ekstra bi şey vermiyor ısrarla. Yaşadığım şehirdeki en iyi doktor, açıkçası ben de çok memnunum ama bu konu benim de kafama takılıyor.

heh bendeki de aynı sıkıntı. doktordan genel olarak çok memnunum. panikletmiyor, güzel bilgi veriyor. Ama ilaç diyorum gerek yok diyor, yahu bari tahlil yap diyorum, güzel besleniyorsun diyor, güzel beslenemiyorum diyorum, anlattım yediklerimi, ortalamanın çok üzerindesin diyor... Var bi bildikleri heralde ama biraz gerildim bu konuya...

Benim de bebegimde görüldü maalesef ben 19. Haftadayim ama 28. Haftaya kadar geciyormus ve önemli bir sey degilmis bana oyle demisti dokror burda da okudum bayagi var bu durumu yasayan insallah gececek bizim de..
ins cnm ya ben dünden beri hiç kendimde değilim çok üzgünüm allah ins sifatlarini versin çok zor

Ben de başka doktor mu baksam diye düşünüyorum... Peki ilaç aldığından beri bir farklılık var mı?
1 hafta önce tahlil yaptırdım canım kan depo değerimim yükseldiğini söyledi doktorum bir de hiç bacağıma kramp girmiyor ağrım olmuyor. Kalsiyum eksikliğinden kramp oluyor diye duymuştum.

ins cnm ya ben dünden beri hiç kendimde değilim çok üzgünüm allah ins sifatlarini versin çok zor
Inşallah canım sağlıkla doğsunlar sağlıkla büyütelim.. ama içimizi ferah tutmamiz lazim.bebeğe stres de zararlı ben baya okudum bir şeyler konuyla ilgili hepsinin geçmiş ve sağlıklı doğmuş bebekleri canım..

heh bendeki de aynı sıkıntı. doktordan genel olarak çok memnunum. panikletmiyor, güzel bilgi veriyor. Ama ilaç diyorum gerek yok diyor, yahu bari tahlil yap diyorum, güzel besleniyorsun diyor, güzel beslenemiyorum diyorum, anlattım yediklerimi, ortalamanın çok üzerindesin diyor... Var bi bildikleri heralde ama biraz gerildim bu konuya...
Aynen benm de canim yaa bi kan hapi yazdiramadm sonunda baska dr yazdi yedek dr gbi bseym var o kut die yazdi allhtan 4li test yapmicam gerek yok dedi digeri yapti allhtan sen kac haftaliksn

uzaksa ne yapacaksın canım son zamanlar sürekli cagiriyorlarmis neresi yakinsa oraya git tabi bende memnunum doktorumdan inşallah doğumdan sonrada boyle diyebilirim :)
Ben zaten Ankara'da Doğum yapmayı da düşünmüyorum :) ya kendi memleketimde ya da eşimin memleketinde yaparım diyorum ya hayırlısı inşaallah

Biz de 17 haftalık olduk çok şükür. Son 3-4 gündür bariz hissediyorum :KK68: bu konuda erken ya da geç diye bir kavram olduğunu sanmıyorum. Bebeğin kesenin neresine yerleştiğine bağlı. Ön tarafta olanlar çabuk arkada olanlar daha geç hissediyormuş. Küçük kelebek hareketleri ya da minik balon patlamaları gibi bir şey hissediyorum ben. Sürekli olmuyor zaten. Bizimki özellikle gece 11 den sonra hissediliyor daha çok. Bir de rahatsız olduğu pozisyon yüzünden daha çok kıpırdıyor. Sırt üstü yattığımda eğer uyanıksa daha çok hareket oluyor. Bir de ben elimi üzerine hafif bastırınca daha rahat hissedebiliyorum.
Bende geceleri elimi karnıma koydugumda hissediyorum sadece şimdilik inşallah bir an önce daha net tekmelerini de hissetmeye başlarım :))

Back