2017 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    221
Bnmki de ıhh ıhhh diye 10 kere soruyor aynı şeyi ezberliyor öğreniyor herşeyi ama kendi söylemiyor. Biraz zorlayayım diyorum söylemiyorum ona soruyorum ama söylemeye yeltenmiyor bile.
Bizimki direk bu ne diyerek soruyor.Kitap okurken ben de hep bu ne diyerek ona soruyordum oradan aklında kaldı sanırım.onun söylemesini beklemektense kendin arka arkaya tekrarla daha ise yarıyor.Bu ağaç bak ağac de mesela arkaya bir kaç tekrardan sonra o da bak ağaç bu ağaç demeye başlıyor.Belki bu yöntem ise yarar

Maşallah canım kreşin de etkisi oluyordur mutlaka ama kız çocukları cidden meraklarından erken başlıyor bence

Benimki baya derdini anlatıyor ama annemde bana az konuşuyor gibi dedi aklıma takıldı erkek çocuklar genelde geç konuşuyor biliyorum ama yinede denerim demek istediğini anlayamadım nasıl yapmak lâzım?
24_28 ay arası çok farkeder bianda açılırlar adeta. Dediğim şey de onun elini mikrofon gbi düşün aç avucunu oraya konuş ara ara günde bikaç kere mesela. Sevgi sözcükleri kullanablrsin dediğim gbi şarkı tekerleme de olablr

Yok onun ağaç olduğunu biliyor ztn ama söylemiyor. Aaç diyo ağaça ama başka kelimeleride söylemio. Mesela babası başka oda da babaaaa gel dicek babaaa dio geli söylemio eliyle gel gel yapıo

Yok onun ağaç olduğunu biliyor ztn ama söylemiyor. Aaç diyo ağaça ama başka kelimeleride söylemio. Mesela babası başka oda da babaaaa gel dicek babaaa dio geli söylemio eliyle gel gel yapıo
Benim farkettiğim biz nasıl dersek o da öyle diyor.mesela öyle olunca baba gel de sen bir-kac kez belki tekrar eder.

Büyüdükçe daha çok fark edeceğiz. Konuşmaları bizim konuşmalarımızın aynısı olacak :)
Ben de kitapta, çevrede her şeyi anlatırken odaklansın diye hep “bak” derim. Kızım da sürekli baaak diyor :)

Benim farkettiğim biz nasıl dersek o da öyle diyor.mesela öyle olunca baba gel de sen bir-kac kez belki tekrar eder.
Öyle yapıyorum. Bizi taklit ediyor diye. Ama yok konuşmuyor. Baba anne dede pilav et mama meme ağaç araba aç yap ma ( mavi ) ışil (yeşil) moo (mor) bazı söylediği kelimeler bide hayvan sesleri

Bnmki de ıhh ıhhh diye 10 kere soruyor aynı şeyi ezberliyor öğreniyor herşeyi ama kendi söylemiyor. Biraz zorlayayım diyorum söylemiyorum ona soruyorum ama söylemeye yeltenmiyor bile.

Söylediği kelimelere çok tepki verdiğiniz oldu mu( beğenme anlamında) O zamanda konusmazlarmis. Bizim ki anca anne demeye basladi. Biraz daha küçükken bir kac defa anne dediginde aaa annemi dedin diye sevinc nidaları atmıştım bir daha uzun bir süre demedi. Uzmanlar cok tepku vermeyin diyor. Aklima bu geldi birde. Bizimkide biseyler diyor anlamiyoruz bazem anlamayınca cok sinir yapıyor bu aralar

Canim ben de uyku teroru yasayan bir anneyim ve bu dertten muzdarip olan anneleri tek cati altinda toplamak icin uyku teroru adli instagram sayfasi actim orada konusuyoruz doktora giden tedavi goren atlatan aileler var.. yasamayan bilmez cok berbat bisi uykusuz 2 yildir ruh gibiyiz..Ben instagramdan ulasabildiklerime ulasmaya calisiyorum..

İyi bayramlar herkesee
Ramazan bayramk tatilinde memeden kesmeye çalışmıştımm kesememiştim. Dün yine denemeye başladık. Gece 2 kere uyandı 2 şer saat uyanık kaldı. Nasıl uyuyacağını bilemedi ağladı susmadı. Bakalım bu gece nasl geçicek. Sütün kesilmesi için ne yapabilirim. Lahana bulamam heralde. Aklkma tek gelen azcık azcık sağmak ve soğuk kompres yapmak. Adaçayıda içmeye başladm.

Bnmki önlük takmayı bırakıp her kıyafeti kirleteli asırlar oldu sanırım. Hiç taktırmıyor. Senin kız konuşmaya başladı mı?
baya bir kelime söylüyor ama iki kelimelik cümleler yok hala. bir de çoğunu ilk hecesiyle yada ilk harfiyle söylüyor. mesela anne "a" :))
hala "ha", park "pak" dayı "da"
baba, dede, nene, mama ve kapak (papak) diyor sadece düzgün olarak.
düştü, gitti, bitti var
baby shark şarkısını söylüyor şöyle:
şak düdüdüdü :))

Bnmki de öyle heceler ya da harfler var. Ba lamba. Day dayı gibi kızı olan arkadaşlarımın kızları şakıdı resmen. Oğlanlar bnmkinden büyükler bile hala konuşmadı. Kızlar erken konuşur genellemesi doğru mu oluyor acaba diye ondan sordum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…