2017 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    221
canım erken değil mi tuvalet eğitimi için? walla ben bahara düşünüyorum .inşallah kolaylıkla geçer çünkü okuduğum kadarıyla oldukça zor bir süreç
Çocuk ne zaman hazırsa o zaman en uygun zamandır ve artık benim oğlum 2 haftadır söylüyor ve bezi çekiştirip kendisi çıkarıyor en ideali 24 ay ben eve dönünce 23 aya yakin olacak bakalım inşallah halledeceğiz..Zor süreç olup olmaması cocuga bağlı ben ilk oğlumda aynen böyle belirti verdi kakalara bay bay yapa yapa çok kolay atlattık :) Anneme göre bizler çok çok daha erken bezi bırakmışız düşün yani.

ben çok tırsıyorum çünkü benim oğlan bırak söylemeyi kaka yapınca bezini degistirmeme izin vermiyor, ben koşmasam peşinden öyle gezecek. eltimin kızı 27 aylık hâlâ uğraşıyorlar o yüzden de korkuyorum.
sen nasıl bir süreç izliyorsun? nasıl yapıyorsun ?yani bir kere çıkarınca bezi bir daha bağlama diyen var,gece gündüz aynı anda bırak diyen var. klozet adaptörü mü lazimlik mı kullandın?

Benim oglumda kaka ve cis söylüyor bende hazirmi acaba diye dolu marka klozet lazimlik aldim..bir iki oymadi etti derken aglamaya cope at.demeye basladi. Nette hep olumlu yorumlar vardi halbuki

canım merhaba, o gün buraya sana yazdım akşam eve gittim kız ateşli..Perşembe akşamı başladı ve pazar gecesine kadar 39-41 arası ateşi oldu. Artık yıldık biz. bunda var bir sıkıntı..PFAFA dan artık şüphelenmeye başladım..tabi yine yeme içme sıfır. Birde ağızında aftlar çıktı taa dış dudağında bile oldu.. Bu arada geçenlerde yine kız düşüp dişi köküyle koptu geldi( herşey kızımı buluyor. Dünde oğlan ateşlendi, biri bitiyor biri başlıyor yemin ederim.. Artık psikolojim altüst..Hayattan soğudum. Kızımın reçetelerini çıkardım ve 10 şişe antibiyotik olmuş 2018den bu yana.. 8 yaşındaki kızımın ise 5 düşün...

Yeme olayına gelince sabah kahvaltıda rafadan yumurta, labne veriyor bakıcı..Öğlen çorba 1 kase ikisine.. uyandıktan sonra meyve (muz, kivi ve şeftali) akşamda yemekte ne varsa yerlerse veriyorum çok zorlamıyorum. Yatmadan önce de içerlerse ballı süt yapıyorum 100 ml..

Benim çevremdeki herkes 24 aylık bırakmış banada söylediler öyle bırakmıştı ilk oğlum.Muzikli lazimlik vermişti kardeşim erkek çocuklara çok avantajlı olmadı çiş yapınca yukarıya falan sıçradı üst adaptörü çıkıyor onunla bizim klozete yaparak öğrendi arada biyerlere götürdüm lazimligi ama fazla kullanmadık şimdi küçüğe de aynı yapacağım.Bezi çıkardım ve bidaha takmadım gece gündüz farketmez gece takanlar yıllar sürdü bırakamadı çok gördüm.Sıvı geçirmez alezle birkaç kez gece yatağa çiş yaptı bidaha yapmadı geceleri aynı saatte kaldırıp çiş yaptırdık birde sabah erken yaptırdık 1 hafta gündüz 2.haftada geceler düzene girdi şükür inşallah küçük de aynı olur.

Benim oglumda kaka ve cis söylüyor bende hazirmi acaba diye dolu marka klozet lazimlik aldim..bir iki oymadi etti derken aglamaya cope at.demeye basladi. Nette hep olumlu yorumlar vardi halbuki
Bir iki hafta sonra bidaha deneyebilirsin çok zorlamadan söylemeye başladıysa yakınlarda alışır inşallah.

Oğlum aşı yaptırmama rağmen rotavirüs oldu! Daha önce de amipli dizanteri Geçirmişti. Asla isyan etmiyorum ama tüm mikroplar nasıl bizi buluyor.. temizliğine de dikkat ediyorum o kadar.

Oğlum aşı yaptırmama rağmen rotavirüs oldu! Daha önce de amipli dizanteri Geçirmişti. Asla isyan etmiyorum ama tüm mikroplar nasıl bizi buluyor.. temizliğine de dikkat ediyorum o kadar.
canım biz de daha önce amipli dizanteri geçirdik. malesef ne kadar dikkat etsek de dokunduğu bir yerden alabiliyor mikrobu. toplum olarak da elini yıkama alışkanlığımız çok az malesef ,birinin tuttuğu bir yere dokunuyor bir şekilde. bir de artık merakları çok daha fazla herşeyi elliyorlar

Kızlar kızım da bu yıl 8. Kez hasta oldu. Gripti ama kulağı da kızarmış. Allah hepimize kolaylık versin.
Bu arada kızım şarkı repertuvarını genişletti. Şimdi de ciciki şarkısını söylüyor :) kalbim eriyor ya bu ne tatlılıktır :)

Benimki artık kelimeleri baya baya çıkarmaya başladı her derdini anlatabiliyor kaka yapıyor hemen gelip bezi çekiştiriyor kaka diye, dediğin gibi birden bülbül kesilecekler kimse meraklanmasın :)
Kızlar çabuk konuşur diyolardı inanmıyordum. Kıvanç kadar konuşmayan 1 2 kelime söyleyen akranlarından kız olanlar şimdi bülbül. Benimki konuşmuyor. Bazı kelimeleri söylüyor sadece.

konuşma konusunda bizimkilerde de bir şey yok kızlar ya, 22 aylık olduk. sadece anne baba ve aba..büyük kızım bu vakitler bülbül gibiydi valla..Çocuklar hastalıktan bir gün görmüyorlar ki.. Artık o kadar bunaldım ki kendimi aşırı derece de sigaraya verdim. çok canım sıkılıyor, kış geçsin biter dedik yok yaz da aynı..kızımın reçetelerini çıkardım tam 11 şişe antibiyotik olmuş 12 ayda o kadar içim parçalanıyor ki çaresiz olup elimden bir şey gelmemesine..Bazen isyan derecesine bile kaydığımı hissediyorum Rabbim affetsin.. Biliyorsunuz kızıma kene bile yapışmıştı ve 2 gündür keneden ölen bir adam olmuş burada ve şimdide oğlu refekat ederken kapmış..oda Ankara da bir hastaneye kaldırılmış. Biz düşünün farketmedik 1 hafta başındaydı, ben banyo yaptırdım vs kopmamış.. Öyle bir şükretmem gerekiyor ki, kızıma yapışan kene de ankara da 1. derece de zararlı çıkmıştı yapılan incelemede..Yavrumun göreceği demekki daha günler varmış Düşündükçe ürperiyorum ya kopsaydı, ya hepimize bulaşsaydı...Gerçekten Rabbim çok büyük..Şu aralar öyle imtihandan geçiyoruz ki eşimle, vardır bir hayır diyoruz..Bazen bizim düşündüğümüz şer gibi görünen hayır oluyor bizim için..

Kızlar çabuk konuşur diyolardı inanmıyordum. Kıvanç kadar konuşmayan 1 2 kelime söyleyen akranlarından kız olanlar şimdi bülbül. Benimki konuşmuyor. Bazı kelimeleri söylüyor sadece.
Ben hep inanıyordum çünkü kızlar çok daha erken ve hızlı konuşuyorlar yaratılış gereği :) Benimki de yeni yeni başladı konuşmaya derdini anlatıyor ve birkaç gündür istemediği bir söz söylenirse kaşlarını çatıyor ellerini göğsüne bağlayıp küsüp gidiyor annemler bir seviyor bu huylarını güldükçe daha da çok yapıyor :))

Bnmkide herşeyi hareketlerle anlatıo. İstediğini yapmayınca ağlayarak başka odaya koşuyor.

Bnmkide herşeyi hareketlerle anlatıo. İstediğini yapmayınca ağlayarak başka odaya koşuyor.
Çok sevimli oldular çok.Allahım hepsine sağlık versin.. Akcaydayiz biz denize giriyorlar hergün ama deniz biraz soğuk genel olarak hava baya serin bilmiyorum, hasta etmeden bunları eve dönebilirim inşallah.

Çok sevimli oldular çok.Allahım hepsine sağlık versin.. Akcaydayiz biz denize giriyorlar hergün ama deniz biraz soğuk genel olarak hava baya serin bilmiyorum, hasta etmeden bunları eve dönebilirim inşallah.
Bizde cmt izmire gideceğiz 1 haftalık tatile. İnşallah iyi geçer. Oğlumda bayılıyor denize

Bizde cmt izmire gideceğiz 1 haftalık tatile. İnşallah iyi geçer. Oğlumda bayılıyor denize
Yaa benim oğlum yıkanırken bile çığlık çığlığa yıkandı bugün teyzesinin sitesinin havuzunda sokmayı denedik hiç istemedi ağladı hemen çıktık ağustosta tatile gideceğiz bilmiyorum ne yapacağız kızlar nasıl aşabiliriz bu durumu biz ya

Canım Allah kolaylık versin. İnşallah hemen toparlar da bir daha hastalık uğramaz. Allah’a korumuş yavrunu

Bnm arkadaşımın kızını tatilde denizden çıkartamamıilar bizimkilerle akran. Ama otelde duş başlığı çok büyüklerdenmiş. Ondan korkmuş. Su delisi olan kız şimdi banyo yapmak istemiyormuş korkuyor çok ağlıo diyo arkadaşım. Bu yıl myminibaby kolluklardan aldık biz cmt izmire gidicez kısmetse merakla bekliyorum tepkisini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…