Boyunun masallahi var.Benim kızım 81 cm geldi.Demire ve diğer minerallere çocuk iyiyken baktirmani tavsiye ederim.Hastayken sonuçlar yanıltıcı cikabiliyormus.Benim kızım uykuya geçişte süt ve ayran içiyor..uyanınca da doğal olarak aç olmuyor ve az yiyor.Demiri 11 kusur çıktı ...haftada 2 gün demire başlıyoruz şimdi...senin de çocuğunun anne sütüne guvendigini bu yüzden az yediğini düşünüyorum.4. aydan 9. aya kdr demir takviyesi kullanmıştık rutin olarak. geçenlerde de bi hastalandı kan alınmışkken demirine baktırdım normaldi. boyu uzuyor kilo hiç almıyor. 19 aylık olacak Allah ömür verirse 84cm 10 kg.
Canım yeni girdim, çok geçmiş olsun, zona olmamasına çok sevindim.
Zamane hastalıkları da garip oldu, minnacık bebekte neden cilt enfeksiyonu olsun diyor insan..
Böylesi zamanlarda hep roman vatandaşlarının çocuklarına o şartlara rağmen aşırı dayanıklı olmaları ve pek hasta olmamaları sebebiyle gıpta ile bakıyorum.
Boy kilo aynı benimkiyle.ben de zor yediriyorum şimdi grip kaptı babasından hiç yemek istemiyor.demiri de normaldi dediğin gibi. Kucağına alan tüy gibi diyo deliriyorum4. aydan 9. aya kdr demir takviyesi kullanmıştık rutin olarak. geçenlerde de bi hastalandı kan alınmışkken demirine baktırdım normaldi. boyu uzuyor kilo hiç almıyor. 19 aylık olacak Allah ömür verirse 84cm 10 kg.
annemi aradı kahvaltıda sadece 2 tane zeytin yemişBoy kilo aynı benimkiyle.ben de zor yediriyorum şimdi grip kaptı babasından hiç yemek istemiyor.demiri de normaldi dediğin gibi. Kucağına alan tüy gibi diyo deliriyorum
2 tane zeytin başka bişey yememiş mi? Sonrasında anne sütü içmeye alışkınsa belki ondan mı böyle yapıyor acaba. Benimkide 84 cm 13 kilo çıktı aşılarını yaptırırken bende uğraşıyorum baya yemeyse başka bişey onu yemezse başka bişey yapıyorum içim rahat etmiyor başka türlü bu annelik zor iş.Diş yerleri ağrıyorsa çiğnenmek yemek istemiyor belki, benimkiler hergün mutlaka çorba içer akşam bizim yemekten yerler çorba ağırlık verseniz iyi gelir mi acaba.annemi aradı kahvaltıda sadece 2 tane zeytin yemiş
çorba da yemiyor. kendim bakmadığım için başka başka gibi bi durum yok tabi. annem bakıyor ama çok işbaz biri diil. sabah meseöa kahvaltı yapmadıyda çorba ver dedim. yapaym bakayım içecek mi diyor. bn söylene kdr akıl edemiyor.2 tane zeytin başka bişey yememiş mi? Sonrasında anne sütü içmeye alışkınsa belki ondan mı böyle yapıyor acaba. Benimkide 84 cm 13 kilo çıktı aşılarını yaptırırken bende uğraşıyorum baya yemeyse başka bişey onu yemezse başka bişey yapıyorum içim rahat etmiyor başka türlü bu annelik zor iş.Diş yerleri ağrıyorsa çiğnenmek yemek istemiyor belki, benimkiler hergün mutlaka çorba içer akşam bizim yemekten yerler çorba ağırlık verseniz iyi gelir mi acaba.
Ben bi yolunu bulup yediriyorum ama yine de az kilo alıyor çok hareketli uyumadığı saatlerde sürekli hareket ediyor. Bi de hasta olunca kusuyor o yüzden bi türlü toparlayamadı. Dişler de bi yandan zorluyo çocuğu. Ben değişik bişeyler vermesem benimki de çok az yer annen farklı yemek sunsa yada oynata oynata değişik oyuncak oyalanacak bişeylerle falan denese belki yedirebilirannemi aradı kahvaltıda sadece 2 tane zeytin yemiş
bnde oynatıyorum. aslında yemrk yediğini bilerek isteyerek yesin istiyorum ama yemeyince mecbur oyunla fln oynatırken ağzına tıkıştırıyorum. annem hiç öyle bi kadın diil. yap dediğim şeye bile yaptım olmadı der. öyle üstelemez.Ben bi yolunu bulup yediriyorum ama yine de az kilo alıyor çok hareketli uyumadığı saatlerde sürekli hareket ediyor. Bi de hasta olunca kusuyor o yüzden bi türlü toparlayamadı. Dişler de bi yandan zorluyo çocuğu. Ben değişik bişeyler vermesem benimki de çok az yer annen farklı yemek sunsa yada oynata oynata değişik oyuncak oyalanacak bişeylerle falan denese belki yedirebilir
Canım gece uyanıp emdiyse kahvaltıda iştahı olmamıştır belki. Dediğin gibi bir saat sonra çorba verilebilir. Ya da sevdiği şey olabilir. Kızım hiç yemezse balık kraker veriyorum ben artık. Paketli gıda ama aç durunca iyice huysuz oluyor.annemi aradı kahvaltıda sadece 2 tane zeytin yemiş
Ben kendim bakıyorum hem de kendimce en iyi şekilde, yine de 10 kilo. Çok hareketli diyorsun benimki de öyle belki ondandır. Sağlıklı olmasa hareketli olmaz boşver obez olsa daha kötübnde oynatıyorum. aslında yemrk yediğini bilerek isteyerek yesin istiyorum ama yemeyince mecbur oyunla fln oynatırken ağzına tıkıştırıyorum. annem hiç öyle bi kadın diil. yap dediğim şeye bile yaptım olmadı der. öyle üstelemez.
Bende öyle kendi haline bıraksam hiç yemezler uğraşıyorum sürekli, büyükler de çok iyi bakıyorlar elbet ama kimse anne gibi olamıyor.Misal bugün kahvaltıyı çok az yedi kalktım rahat yiyor diye tarhana yaptım beğenmedi yayla çorbası yaptım koca bir kase yedi, aslında açmış demekki diyorum akşam da aynı kuzu gerdan haşladım akşam yemeği yemediler kokuyo dedi büyük oğlum küçük de yemedi abisini taklit ediyor artık tamamen, onu biz yedik onlara da iki parça külbastı yaptım tavada iki üç kaşık bulgur pilaviyla yediler halbuki ikiside kuzu eti pişirme tekniği bile çocukların yemesine etken çocuklara akıl sır erdirmek zor.Hepimiz istiyoruz yesin aynı dediğin gibi yesin iştahlı ne yediğini bilsin ama ışte o çocuğun yapısı iştahsız çocukla uğraşmak lazım yoksa olmuyor ben hep uğraşıyorum 6 senedir alıştım galiba bu duruma başka türlü içim rahat etmiyor Allah bize sağlık güç versin de uğraşalım yapacak bişey yok.çorba da yemiyor. kendim bakmadığım için başka başka gibi bi durum yok tabi. annem bakıyor ama çok işbaz biri diil. sabah meseöa kahvaltı yapmadıyda çorba ver dedim. yapaym bakayım içecek mi diyor. bn söylene kdr akıl edemiyor.
2 yaş sendromları başlıyor yavaş yavaş. kardeşim sinirlendiğinde kafasını duvara vururdu. ama evde kimse kafasını duvara vurmuyordu tabi. yani illa gördüğünü yapıyor diye birşey yok. beyninin hızla büyümesi onu çok yoruyor öfkelendiriyor uyum sağlamaya çalışıyor. bu öfkeyi de nasıl yansıtacaklarını bilemiyorlar. bizim için diş sıkma dönemi geldi. bnmki de yapamayınca ağlıyor mesela.Hepinize iyi geceler kızlar. Forumu çok uzun zamandır takip ediyorum ama hiç yazmadım. Benim de 18. Ayını doldurmuş bir bebeğim var. Son bir haftadır özellikle çok sinirli bir bebek oldu. Her şeye kızıyor kendi başına vuruyor, saçlarını dahi çekebiliyor. Ben veya eşim asla böyle bir şeye şahit etmedik onu. Nereden nasıl öğrendi bilemiyorum. Çok üzgünüm ve şaşkınım. Aranızda bu tarz bir durumla karşılaşan oldu mu ?
.
Ben de 2 yaş sendromuna bağladım kendimce ama deli sorular da gelmedi değil hani bu kadar hırçınlığına karşı. Bir pedago tanıdığımız anneyi sınıyor hangi davranışınımda istediğimi yapacak acaba diye demiş ablama ama tabi anneyi dinlemem gerekiyor da demiş bakalım bugün konuşacağım. Bir de bu yaptıklarına paralel yemek yemez oldu yavrum en sevdiği köfteyi bile istemedi dün.2 yaş sendromları başlıyor yavaş yavaş. kardeşim sinirlendiğinde kafasını duvara vururdu. ama evde kimse kafasını duvara vurmuyordu tabi. yani illa gördüğünü yapıyor diye birşey yok. beyninin hızla büyümesi onu çok yoruyor öfkelendiriyor uyum sağlamaya çalışıyor. bu öfkeyi de nasıl yansıtacaklarını bilemiyorlar. bizim için diş sıkma dönemi geldi. bnmki de yapamayınca ağlıyor mesela.
canım bizde de vurma,ısırma, cimcik atma ne ararsan var. tv izlemiyoruz,evde öyle birşey görmüyor ama nasılsa sınır küpü istediği olmadığındaHepinize iyi geceler kızlar. Forumu çok uzun zamandır takip ediyorum ama hiç yazmadım. Benim de 18. Ayını doldurmuş bir bebeğim var. Son bir haftadır özellikle çok sinirli bir bebek oldu. Her şeye kızıyor kendi başına vuruyor, saçlarını dahi çekebiliyor. Ben veya eşim asla böyle bir şeye şahit etmedik onu. Nereden nasıl öğrendi bilemiyorum. Çok üzgünüm ve şaşkınım. Aranızda bu tarz bir durumla karşılaşan oldu mu ?
.
Boyu persentil olarak düşmediyse ve kilosu %10 persentil ve aşağısı değilse tıbbi olarak araştırılması gereken bir durum yok diyorlar, gelde anne kalbine anlat orası ayrı tabi...valla bi kaç aydır böyle azıları altlı üstlü şişmiş ama çorba da yemiyor. ne kahvaltı ne yemek beni bitirdi artık. her gören minicik kalmış diyo. kiloau değişmiyor boyu uzuyor daha da zayıf gözüküyır. hiç bişey yemiyor ama hiç durmuyor. emzirmekten yoruldum artık herkes kes aetık memeden diip duruo