- 2 Kasım 2016
- 778
- 728
-
- Konu Sahibi dilarazeynel
- #34.641
Bizim ki dede diyor gibi babam saolsun :))Heheh bak evdeym bana da blw nasip olmadıbizimki de baba diyor maşallah onlara :)
Ya bizdede yogurda alerji olustu belli bir sure yemiycez maalesef. Belkide doyuyordur o yuzden sut azalmıştır. Sevmedigi seyde israr etmeyin 1 hafta sonra tekrar donun.
yoğurt kötü olmuş olsun zamanla geçer geri kalan kısım nasl gçdço kahvaltıya muhallebiyr geçtiniz mi biz sebze çorbası yoğurt ve elma verdik daha çok yavaş ilerliyoruzHeheh bak evdeym bana da blw nasip olmadıbizimki de baba diyor maşallah onlara :)
Ya bizdede yogurda alerji olustu belli bir sure yemiycez maalesef. Belkide doyuyordur o yuzden sut azalmıştır. Sevmedigi seyde israr etmeyin 1 hafta sonra tekrar donun.
bnmkide baba baba dolanıo ortalarda nerdeyse emeklicek istediği yere gidio sürüne sürüne ayaklar emekleme pozisyonunda da elleri beceremioHeheh bak evdeym bana da blw nasip olmadıbizimki de baba diyor maşallah onlara :)
bn 12 kg almıştm ztn 2 si kalmıştı hala o 2 kilo duruo bnm oğlan çok mıymıy çalıştığım için doya doya emziremiyorumda 6. ay kontrolünde 67.5 cm 7750g dıKızlar benim bebegim maşallah çok iştahlı 10 kilo oldu nerdeyse biz ne yersek istiyor anne sütünü de aynı şekilde alıyor. Bu iyi mi kötü mü bilemedim. Ayrıca hala göğsümde uyuyor.
Kilo durumlarınız nasıl gidiyor bu arada. Benim başlangıç kiloma 4 kilo kaldı 11 kilo gitti. Kalanını da ramazanda veririm inşallah diye düşünüyorum. Çünkü açlıktan içim kiyiliyor yemeden duramıyorum. Ramazanda mecbur yemiycem:)
Sadece elma ve armutu rendeleyip verdim. Günkurusunu suda yumuşatıp verdim. Diğer biçok şeyi buharda pişirip eline verdim. Blw klasikten daha zahmetsiz geldi bana. Yumurtayı haşlama yapıp kendim yedirmeye çalıştım heryer battı. Kaşığı kendi tutmak istiyor. Artık omlet yapıp şerit kesip önüne koyuyorum.zafrina89 Mavikelebek0134 nasil gidiyor blw yapiyormusunuz? Bizim kızı kabiz yaptı püre gidicez belli bir sure :) iki disimiz çıktı.
yoğurt kötü olmuş olsun zamanla geçer geri kalan kısım nasl gçdço kahvaltıya muhallebiyr geçtiniz mi biz sebze çorbası yoğurt ve elma verdik daha çok yavaş ilerliyoruz
Aynen benimde oyle bu ara elleri de calistiriyor ama aktif değil. Baba babababababa hep boyle .bnmkide baba baba dolanıo ortalarda nerdeyse emeklicek istediği yere gidio sürüne sürüne ayaklar emekleme pozisyonunda da elleri beceremio
Sadece elma ve armutu rendeleyip verdim. Günkurusunu suda yumuşatıp verdim. Diğer biçok şeyi buharda pişirip eline verdim. Blw klasikten daha zahmetsiz geldi bana. Yumurtayı haşlama yapıp kendim yedirmeye çalıştım heryer battı. Kaşığı kendi tutmak istiyor. Artık omlet yapıp şerit kesip önüne koyuyorum.
Bu hafta bizimkine bi haller oldu. Sürekli gezip dolaşmak istiyor. Ayakta yabancı birini dahi görse sırf gezdirir umuduyla o kişiye kollarını açıp ağlıyor (ilginç oğlum yabancı kişi onu aldığında mutlu oluyor) Hiç bişeyden memnun değil hep bi mızmız. Gece sık sık ağlayarak uyanıp memeye saldırıyor. Çok acıkmış gibi içiyor ve tabii sıksık bez değiştirmek zorunda kalıyorum. 3gün öncesine kadar sadece 1defa uyanırdı. Halaa çıkmayan dişin habercisi galiba bunlar
Akşam emip uyuyor kendi odasında yatağında. Kapıyı kapatıp çıkıyorum. Uyanınca kameradan görüyorum kapıya bakıp mıkırdanıyor .Ben irmik su kaynatiyom az yumurta biraz lor koyuyom bazen labne birde soguk sikim pekmez. Yediriyom.
Aynen benimde oyle bu ara elleri de calistiriyor ama aktif değil. Baba babababababa hep boyle .
Canm bizim cikti hala oyle oyle hep uyaniyor emmek istiyor bir de artik sanki bnmle uyumak istiyor. Siz salliyormusunuz nasi uyuyor eskiden yatakta teknyatardi simdi beni istiyor
Bende oyle ama artık geceleri bildigin kalkiyor ve uyumuyor belli bir saat sadece emmek istiyor odasindaki koltukta beraber uyuyalim istiyor kalkinca agliyor. Ezana karşı daliyor. Bi anlam veremiyorum .Akşam emip uyuyor kendi odasında yatağında. Kapıyı kapatıp çıkıyorum. Uyanınca kameradan görüyorum kapıya bakıp mıkırdanıyor .
Sallanma olayı sadece gündüzleri karnı toksa uyku saati geçiyorsa biran önce beni uyut der gibi sallanmak istiyor.
Ahh dostum!!!Bizimkinin yumurtaya alerjisi baş gösterdi. 1ay evvel 3gün kuralıyla verdiğimde hiç bir şey olmamıştı. Geçtiğimiz haftasonu çiftlikte organik yumurta verdim öğleden sonrada Malta eriği tadımı yapmıştı. Fışkırır tarzda kustu defalarca. Suçlu Malta eriği sandık ama bu sabah yine yumurta verdim. 3gündür de hiç birşey vermedim midesi dinlensin diye. Bugün yumurtanın ardından yine kusuyor. İçinde hiç birşey kalmadı yavrumun, her yer de battı. Yumurtalı ne çok hayalim vardı oysaki.
Çok kötü olduk bugün ya. Eşim izinliydi dışarı çıkacaktık bütün plan iptal oldu üstelik ev temizliğine giriştim mecbur. Halaa gözlemliyoruz ha kustu ha kusacak diye.Ahh dostum!!!
Desene bizim yoğurt gibi oldu. Kac gun yedirdim ama sonradan cikti. Halbuki meyveyi falan onnla verecektim.
bebeğin kaç kilo ve boyu kaç. Ben doktorları anlamıyorum artık. Hepsi farklı konuşuyor. Bizim doktor birşey demedi. Kilosu çokmu dediğimde ne yapacaksın rejimemi sokacaksın dedi. hareketlendikçe kilosu düşer dedi. Öylede oldu eskiye göre daha az kilo alıyor. Birde benim kızımın boyu uzun.Maşallah bide benim oğluma obez sınırında dedi :)
Kızın damlayı içmiyor diye doktorumuz bana tadı güzel olan bir şurubu yazdı. Eskiye göre daha rahat veriyorum. Bunu içmezse diyerekten ayrıca bir damla daha yazdı. Ama şimdilik şurubu içiyor.Biz 6. Ay başladık
Sağlık ocağı 4 damla demişti
Doktorumuz her bir kg için bir damla dedi
9 damla kullanıyoruz
3 er damla 3 kerede veriyorum
Tek verirsem yutmuyor
Ya suya ya çorbasına vs damlatıp veriyorum
Bütüm bebeklere test yapmadan verilen bir damla bu. Ben doktorumuza içiremiyorum dedim. Bana tadı güzel olan bir şurup ve damla yazdı. Şurubu al dene içmezse damlayı al dedi. Onuda içmezse içmesin bu takviye dedi. Et yedikten sonra damlayada gerek yok dedi. çorbalarına kıyma koy dedi. Bende dünden beri kıyma vermeye başladım.M Msspinkie @-Mavi A Arya Stark @nurr123 kızlar çok teşekkür ediyorum cevaplarınız için bizede doktorumuz ferrumix saşe yazdı sideferi de biliyorum henüz ikisinede başlamadım çünkü gerçekten test yapılması taraftarıyım...
Eksikliğindeki ve fazlalığındaki zararlar arasında kaldım sanırım test sonucına göre karar vereceğim tşk ediyorum sağlıkla büyüsün bebişlerimiz
odasını ne zaman ayırdın. Bende ayıracam ama bizim dönmede sıkıntımız var. Yüz üstü dönüyor sırt üstü daha dönemiyor. Gece yüzüstü uyumak istiyor dönüyor yorulunca bağırmaya başlıyor geri dönemediği için. Dönmeye başlasın hemen ayıracağım. şükürler olsun uyku düzenini kendiliğinden oturtdu. En geç saat 22:00 de uyumuş oluyorAkşam emip uyuyor kendi odasında yatağında. Kapıyı kapatıp çıkıyorum. Uyanınca kameradan görüyorum kapıya bakıp mıkırdanıyor .
Sallanma olayı sadece gündüzleri karnı toksa uyku saati geçiyorsa biran önce beni uyut der gibi sallanmak istiyor.
20günlükken onun odasına geçtik. Alışması için ben de onun odasında kanepede yattım. 5.ayı bitirmesine 1hafta kalmıştı odasından çıktım. Uyutup kamerayı açıyorum ıhh dese algılıyor. Bizimki düz yani sırt üstü yatmayı seviyor.bebeğin kaç kilo ve boyu kaç. Ben doktorları anlamıyorum artık. Hepsi farklı konuşuyor. Bizim doktor birşey demedi. Kilosu çokmu dediğimde ne yapacaksın rejimemi sokacaksın dedi. hareketlendikçe kilosu düşer dedi. Öylede oldu eskiye göre daha az kilo alıyor. Birde benim kızımın boyu uzun.
Kızın damlayı içmiyor diye doktorumuz bana tadı güzel olan bir şurubu yazdı. Eskiye göre daha rahat veriyorum. Bunu içmezse diyerekten ayrıca bir damla daha yazdı. Ama şimdilik şurubu içiyor.
Bütüm bebeklere test yapmadan verilen bir damla bu. Ben doktorumuza içiremiyorum dedim. Bana tadı güzel olan bir şurup ve damla yazdı. Şurubu al dene içmezse damlayı al dedi. Onuda içmezse içmesin bu takviye dedi. Et yedikten sonra damlayada gerek yok dedi. çorbalarına kıyma koy dedi. Bende dünden beri kıyma vermeye başladım.
odasını ne zaman ayırdın. Bende ayıracam ama bizim dönmede sıkıntımız var. Yüz üstü dönüyor sırt üstü daha dönemiyor. Gece yüzüstü uyumak istiyor dönüyor yorulunca bağırmaya başlıyor geri dönemediği için. Dönmeye başlasın hemen ayıracağım. şükürler olsun uyku düzenini kendiliğinden oturtdu. En geç saat 22:00 de uyumuş oluyor
evet bende aldım kamera. Bu zamana kadar kızımda sırt üstü yatıyordu kafasını yan çeviriyordu. şimdi yüzüstü yatıyor. İnşallah 10 güne kalmaz bende odasını ayıracağım. Sıkıntı yaşayacağımı sanmıyorum. Yanlız bıraktığımda yatıyor. Uyandığında ağlamıyor. Aksine kendi kendine oynuyor konuşuyor. Battaniye ile oyun yapıyor kendi kendine. etrafı izliyor. Ben konuşma sesine uyanıyorum.20günlükken onun odasına geçtik. Alışması için ben de onun odasında kanepede yattım. 5.ayı bitirmesine 1hafta kalmıştı odasından çıktım. Uyutup kamerayı açıyorum ıhh dese algılıyor. Bizimki düz yani sırt üstü yatmayı seviyor.
Ben pier cardinin bastonunu aldım onu kullanıyorum gayet memnunum onerebilirimdiğer ekim anneleri topiği çok aktif bn orayada bakıyorum ohlala da çok çıkıo net reklamlarında biz henüz baston arayışına girmedik travelı kullanıyoruz casual cadillac air hayvan gibi tek başa çıkmak imkansız ötesi kanguru kullanıyorum bazende :)
Canim banada verdi saglik ocagi ben kullanmadim aynen senin gibi dusundugum icin bunu hemsireyede soyledim 8. Ayda kan tahlil zamani imis o zaman baktirirsin ama o vakite kadar bebegin corbalarinda et suyu kemik suyu kullanmami tavsiye etti paylasayim dedim :)M Msspinkie @-Mavi A Arya Stark @nurr123 kızlar çok teşekkür ediyorum cevaplarınız için bizede doktorumuz ferrumix saşe yazdı sideferi de biliyorum henüz ikisinede başlamadım çünkü gerçekten test yapılması taraftarıyım...
Eksikliğindeki ve fazlalığındaki zararlar arasında kaldım sanırım test sonucına göre karar vereceğim tşk ediyorum sağlıkla büyüsün bebişlerimiz
Hemde nasiiilKızlar hiç Sesiniz çıkmaz oldu. Bebisleriniz çok değişti mj. Benim ki resmen evrim geçirmiş gibi :)) 2 aylik resimlerine bakıyorum da ne kadar cirkinmis
ya doktor bana kemik suyunu önermedi. kemik suyu sadece yağ dedi etin kendisini yedir çorbalarına kıyma koy dediCanim banada verdi saglik ocagi ben kullanmadim aynen senin gibi dusundugum icin bunu hemsireyede soyledim 8. Ayda kan tahlil zamani imis o zaman baktirirsin ama o vakite kadar bebegin corbalarinda et suyu kemik suyu kullanmami tavsiye etti paylasayim dedim :)
bende hep öyle okudum et suyu yerine et yemeli dieya doktor bana kemik suyunu önermedi. kemik suyu sadece yağ dedi etin kendisini yedir çorbalarına kıyma koy dedi