- 9 Temmuz 2014
- 6.836
- 10.345
-
- Konu Sahibi dilarazeynel
- #34.661
ben çorbalarına 1 yemek kaşığı kadar kıyma koyuyorum. doktorun vardır bir bildiği. 2 ayrı doktor da aynı şeyi dedi. bak sende öyle okumuşsun.bende hep öyle okudum et suyu yerine et yemeli die
bnde yarın itibariyle kıyma atmaya başlıfqm sebze çorbaları pek sevmio ama inşqllah kıymaları yutar pütürlü şeylernistemio hiç geçen elmalı yoğurt verdim ağzına alıp yoğurtla elmanın auyunu somuruo elmanın kalan posasını yutmuo diliyle dışarı itioben çorbalarına 1 yemek kaşığı kadar kıyma koyuyorum. doktorun vardır bir bildiği. 2 ayrı doktor da aynı şeyi dedi. bak sende öyle okumuşsun.
Benim ki daha kucuk ya ondan. Bana dr demedi hemsire dedi birde :)ya doktor bana kemik suyunu önermedi. kemik suyu sadece yağ dedi etin kendisini yedir çorbalarına kıyma koy dedi
ben kıymayı tencereye koydum üzerini geçecek kadar su koyup kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirdim. yumuşak oldu. onu saklama kabına alıp dolaba attım. hergün çorbasına 1 yemek kaşığı koyuyorum. sebzeyle de pişiyor. yumuşak olduğu için çatalla eziliyor. istersen sende dene rahat yer. benim kızım sorunsuz yiyiyor. ayşe öner'in sayfasını incele derim. gün gün önerilerde bulunmuş. ben çok faydalandım. güzel öneriler var.bnde yarın itibariyle kıyma atmaya başlıfqm sebze çorbaları pek sevmio ama inşqllah kıymaları yutar pütürlü şeylernistemio hiç geçen elmalı yoğurt verdim ağzına alıp yoğurtla elmanın auyunu somuruo elmanın kalan posasını yutmuo diliyle dışarı itio
ne kadarlık şuan bebeğinBenim ki daha kucuk ya ondan. Bana dr demedi hemsire dedi birde :)
Ya mesela meyve suyu yerine meyve yedirin diyo ya doktorlar da ama et bu ayda baslamiyor diye biliyorum ben ..ben çorbalarına 1 yemek kaşığı kadar kıyma koyuyorum. doktorun vardır bir bildiği. 2 ayrı doktor da aynı şeyi dedi. bak sende öyle okumuşsun.
7.aydayız başlanıyor. 6.ayın son haftası başla dedi bana 2 ayrı doktor. kıyma verebilirsin.meyvenin suyunu değil caam rendede rendele püre halinde ver dedi. bende püre yada silikon meyve emziği ile veriyorum.Ya mesela meyve suyu yerine meyve yedirin diyo ya doktorlar da ama et bu ayda baslamiyor diye biliyorum ben ..
ay nekdr karışık6.ay 26.gün mesela
26. GÜN
YAZ
Kuzu kıyması, kabak, taze fasulye, semizotu, enginar, maydanoz,bezelye, pirinç, buğday ve bulgur suyla birlikte kaynatılır. Kaynadıktan sonra altı kısılarak çatalla ezilebilecek kıvama gelince altı kapatılır. Zeytinyağı pişen çorbaya eklenir. Daha sonra süzgeçten geçirilir ya da çok az blender yardımıyla püre haline getirilir.
- 1 tatlı kaşığı kırmızı mercimek
- 3 çay kaşığı kuzu kıyması
- ⅕ Kabak
- 1 Adet Taze Fasulye
- 2-3 dal Semizotu
- 9 – 10 adet Bezelye
- ¼ Enginar
- 2-3 dal Maydanoz
- 1 tatlı kaşığı Bulgur
- 1 tatlı kaşığı Pirinç
- 1 tatlı kaşığı buğday
- 1 Su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı
7 aylıkken başla dedi doktor bizeYa mesela meyve suyu yerine meyve yedirin diyo ya doktorlar da ama et bu ayda baslamiyor diye biliyorum ben ..
ben buradakilerin hepsini koymuyorum. tadına göre ayarlıyorumay nekdr karışık
Bizde 9 ay gozukuyor .7.aydayız başlanıyor. 6.ayın son haftası başla dedi bana 2 ayrı doktor. kıyma verebilirsin.meyvenin suyunu değil caam rendede rendele püre halinde ver dedi. bende püre yada silikon meyve emziği ile veriyorum.
Bilmiyorum çevremdeki herkes 7. ayda başladı. Bana 2 ayrı doktor başlamamı söyledi. Bende başladım bir sıkıntı olmadı.Bizde 9 ay gozukuyor .
bnde başladım bugün itibariyle :) 7. ay derken dün tam 7 aylık oldu ztnBilmiyorum çevremdeki herkes 7. ayda başladı. Bana 2 ayrı doktor başlamamı söyledi. Bende başladım bir sıkıntı olmadı.zafrina89 da 7.ayda başlayacakmış ona da öyle demişler. İstersen bir araştır derim. 9.ay bana geç gibi geldi.
maşallah zaman ne çabuk geçti değilmibnde başladım bugün itibariyle :) 7. ay derken dün tam 7 aylık oldu ztn
6 ay 1 haftalik. :) en son doguranlardanimne kadarlık şuan bebeğin
4 aydr çalışıyorum bide bana sor nasıl geçio zaman koşturmamtan yorgun düşüyorummaşallah zaman ne çabuk geçti değilmi
Ben ke dim yaptım evde öyle veriyorum yoksa biz ye.ek terke o da ekmeğe saldırıyor vermezsek basıyor çığlığıGünaydın kızlar
Bebeklerinize bebe bisküvisi veriyormusunuz?