2017 EKİM Anne adayları

evet canım devamlılık önemli benim şimdiye kadar başlayamama sebebimde bu aslında ben işteyken dayanamayıp sallarlar diye . ayrıca ben sallarkende en az 20 dk uğraşıyorum uykuya dalsın diye bugün biraz sallamayı geciktirdim yanına yatırdım ağlar gibi numaradan ağlıyo susuyo yan gözle bana bakıyo tepki yok yine ağlama numarası o yüzden bu bebişler bizi kullanıyo yarından itibaren bende başlıycam tek kötü yanı pazartesi kayınvalidegil gelecek ağlatma vs derler gerilirim yada ben yokken yine sallayalım diye tutturur benim kızımı ayakta sallamaya daha sonrada battaniyede sallamaya alıştıran o çünkü tabi sonrasında devam ettirmek zorunda kaldık kolik olupta susmadan ağlayınca anca öyle uyurdu. uyku eğitimi için 4-6 ay idealmiş sonrası daha uzun sürüyormuş. hem arada bu süre uzayabilir pes etme öğrenilen davranışlar sönmeden önce artış gösterir.

Kızlar benim kizn dunden beri bir burbu hiriltisi var . Bazen tikali, arada hapsiriyor ve oksuruyor genelde burnunu temizleyince. Ates falan yok sizce bu ne?
benim kızda da geçen hafta öyle oldu terliyken hafif üşüttü diye düşündüm burnunu temizledim bir iki güne geçti ama çok öksürmüyordu. burnunu serum fizyolojikle temizlersin balgamda yapmaz öksürük azalır. bir ay önce benim kızın burun tıkanıklığı balgam yapmış öksürüyordu hergün 4 kez temizleyerek kurtulduk şükür

Oyle yapiyorum insallah ilerlemez.

Bizimki 2 saati asti uyuyamadi diye ayaga kaldirdi herkesi hastaneye gittik en sonunda yani uyku egitimi vermeye kalksam biraksam yemez tirsiyorum acayip

Tabi ki oyle kimse kaldiramaz gece yoksa bizleri 3 4 kez sabahlara kadar uyumadik ne icin evlat iste sevgisi cok başka

Ha ha aynen benim kiz da baslarda mizilandi iyice bagriyo ama gozunde yaş yok simdi anladi annesi almayacak kendi kendine eee deyip uyuyor bende oturuyorum yaninda sandalye de bide uykusunun gelio gelmedigini gozlemle cnm o zaman daha kisa sürüyor benim kiz uykusu eee dedigi icin anliyorum hemen

Bizimki 2 saati asti uyuyamadi diye ayaga kaldirdi herkesi hastaneye gittik en sonunda yani uyku egitimi vermeye kalksam biraksam yemez tirsiyorum acayip
Vallahi cocukdan cocuga degisir ama cok asiri uykusu gelmeden yatiriyorum ben eger cocuk esnemeye basladiysa cok daha zor uyuyo

Ek gidaya 6 aysan önce gecmem diyordum.ama arastrmalarma göre erjen tattrmak lazm.6 aydan sonra baslanlan cocuklar istahsz oluyormys.o hücreleri islevlerini harekete gecirmek lazm sanrm tatrmaya başlayacam.
Canım benim ikizler bugün 5. Ayı doldurdu, ben yaklaşık 15-20 gündür yoğurt veriyordum. Diğer şeylerinde hep tatlarına baktırdım. Çünkü büyük kızımda dediğin gibi 6. Aya kadar su bile nadir verdim ve şuan 6 yaşında hiç birşey yemiyor. Zorla yediriyorum. Bu sefer herşeyden tattırdım bunlara. Bakalım nasıl olacak bende merak ediyorum :))
Canım büyüğü biz deli gibi sallardık :)) çok şükür gayet zeki bir kız oldu:)) merak etme salak olmaz. Durmayınca bazı yapmam dediğin şeyleri mecbur yapıyorsun. Kızım hiç durmuyordu benim. Şimdi bunlarda da oğlan aynı. Kız sallamadan uyuyabiliyor ama oğlanı hem kundak yapıyorum hem de sallıyorum. Kundağa da sanırım yoğun bakımda alışmış

Kesinlikle rutinde zaten buda varya :) birileri gelince bozuluyor esniyor aglayarak aglayarak uyuyor.
Bugun 3. Gun misafir de gelse yaparim kusura bakmiycak kimse ben cocuklu bi anneyim sonuçta ilk gun bi saat agladi simdi mizilaniyor sonra eee deyip uyuyo darisi sizlere vallahi cok buyuk rahatlik

Kizlar selam:) dun 4 aylik kontrole gittik, bu ay ise dondum ve sagarak birakiyorjm ama sahimla tum gun yetecek kadar dut cikmiyor malesef simdilik stoklu gidiyorduk ama bir haftaya kadar stoklar tukenecrk muhtmelen dolayisiyla mama takviyesi gerekecek. Doktora dun sordum aslinda 6 aydan oncr baslamiyoruz ama bu ayi atlatin onumuzdeki ay ek gidaya baslayalim dedi. Bana hatta liste verdi tarifler filan var bir iki. Simdi 5. Ayi doldursun ek gidaya baslicam ufak ufak insallah sorun yasamayiz bu gune kadar aldigi damlalar disinda hic bir gida vermedim anne sutunden baska.

Bu arada hala donmuyor, ama doktor oturma egzersizlerine baslayabilirsiniz dedi destekli 10 dk filan.

Bir de bingildagimiz cok buyukmus:) bize devit yerine bir multivitamin verdi. İnsallah kapanmaya baslar ya bir de onunla bogusmayayim.

Uyku rutini olusturamihoruz ne yazikki, bizim o konuda durumlar karisik. Ama en azindan gece uykusuna gecince sabaha kadar uyuyo, 4 saatte bir besleniyor genelde, bazen saatte bir uyaniyor degisik oglum benim:)

bugun denedim ve basarisiz oldum uykusu gelmisti zaten ilk 15dk iyiydi bakindi falan 2. 15 dk mizmizlik yarim saattesn sonrasi aglama 45. Dk sonrasi felaket aglama susmadan 65dkdan sonra artik pes ettim malesef bogulurcasina agladi.sallaninca normalde 20dkda uyuyan kizim 5 dkda sizdi. Benim icin kötü oldu pes etmek ama dayanamadim. Keske benimkide pes edip uyusaydi

Afedersin kaç kilo almis biz 5. Ayda 600 gr aldık bir daha ki ay ek gıda olcakmis.

Canm helimiz anneyiz.ve bebeklerimiz canımzdan öteler.hepimiz en iyi sekilde bakmaya calisyrz.yine de senbilirsin ama bebegi bu sekilde birakmak bana uygun gelmiyo.farzet ki sen isin olmadığı o an orda bulunmak lüzumsuz olan bi mekandasn.banyo mesela banyo dışında orda durup vakit gecirmek sana sıkıcı gelir.sen çıkmak isterken eşin kapıyı üstüne kilitlese ve çıkmana musaade etedigini düşün.bu durum seni mutsuz eder ve hatta hircinlastrr bile.bu yöntem de bebegeayni seyi yapmak fikrimce.düşüncelerimi yanlış anlamazsn ins.bilemiyorum belki bana böyle geliyordur bebekler icin zorolacagini düşündüm sadece.empati. yaparak.

Afedersin kaç kilo almis biz 5. Ayda 600 gr aldık bir daha ki ay ek gıda olcakmis.
4. Ay kontrolunde 560 gr almisti, doktor bu ay icin 500 iyidir dedi aslinda ama dedigim gibi ben yokken sagip biraktiklarimla uzun sure idare edemez. Ay sonunda pirinc unu muhallebi felan baslicaz sanirim listeyi daha tam incelemedim

4. Ay kontrolunde 560 gr almisti, doktor bu ay icin 500 iyidir dedi aslinda ama dedigim gibi ben yokken sagip biraktiklarimla uzun sure idare edemez. Ay sonunda pirinc unu muhallebi felan baslicaz sanirim listeyi daha tam incelemedim
Evet bizde de gecen ay oyle olmustu 500 gr cikmisti doktor sinir demisti. Ayy bu ek gida isine bende cok taktim bakalim hayir olsun. Ya eylul annelerinde pirinc ununun soyleyenler vardi bi bak istersen sanırım besin degeri yokmus.

ssylg_03 arkadasim bizim kizda cok terliyor ne yapsam bilemedim. Sumugu seffaf yesil diil su an.

Kızlar selam nacizane bir şey söylemek isterim. Muhallebiyi irmikle yapmanızı öneririm. Pirinç unu kilo aldırır fakat pek bir faydası yok. İrmik ise çok faydalı.
  • Kan Şekerini Yavaş Yavaş Yükseltir: İrmik içerisindeki yüksek protein değeri sayesinde, düşük glisemik indekse sahip bir besindir. Bu yüzden yavaşça sindirilir ve kan şekerinizi yavaş yavaş yükseltir. Doktorlarca, diyet yapanlara, şeker hastalarına ve insülin direnci sorunu olanlara, belli ölçülerde irmik tüketmeleri tavsiye edilmektedir.
  • Yüksek Enerji Verir: İçerisinde bol miktarda karbonhidrat vardır. Bu da yüksek enerji sağlar. Aktif kişilerde, büyüme çağındaki çocuklarda irmik tüketimi önemlidir.
  • Tokluk Hissi Verir: İrmikdeki lifler, besleyici özelliği dışında, diyet yapan kişilerin tokluk hissetmelerini sağlar.
  • Kas Ve Sinir Sisteminin Çalışması: İçeriğindeki magnezyum sayesinde kas ve sinir sisteminin çalışabilmesi için gerekli olan minerali temin eder.
  • Hemoglobin İçin Faydası: Kanımızda oksijen taşımak ile görevli hemoglobin, demir minerali sayesinde verimli çalışır. İrmiğin içerisinde bolca bulunan demir minerali, hemoglobine fayda sağlar.
  • Kalp Ve Böbrek Sağlığına Faydası: Elektrolit, kalp ve böbrek için oldukça önemlidir. İrmikte bulunan potasyum sayesinde elektrolitler yeterli sayıda kalabilirler. Elektrolit eksikliği ölümcül sonuçlara sebep olabilir.

İrmiğin Diğer Faydaları

• Kanın pıhtılaşmasında etkilidir.
  • Kemik ve diş sağlığında etkilidir.
  • Hazmı kolaylaştırır.
  • Kas sisteminde etkilidir.
  • Enerji depolanmasını ve taşınmasını sağlar.
  • Ph dengesini sağlar.
  • Vücudumuzdaki su dengesini sağlar.
  • Bağışıklık sistemine etki sağlar.
  • Merkezi sinir sisteminde etkilidir.
  • B ve E Vitaminleri bakımından zengindir.

100 gram İrmiğin İçerisindeki Besin Değerleri

İrmik, var olan bir çok faydasını, içerisindeki besin değerlerine borçludur. Zengin bir besin içeriğine sahip olan irmik, çok kalori barındırmaz. 100 gram irmik içerisinde;

• 360 kcal enerji
  • 12,68 gr protein
  • 72,83 gr karbonhidrat
  • 3,9 gr lif
  • 17 mg kalsiyum
  • 1,23 mg demir
  • 47 mg magnezyum
  • 136 mg fosfor
  • 186 gram potasyum
  • 1 mg sodyum
  • 1,05 mg çinko bulunmaktadır.

Gece uyanma durumunu nasıl yapıyorsun. Gece besleniyor mu. Beni en düşündüren bu.
Bi de Bu sisteme geçince kalkma sayısında bi artış falan oldu mu.

4. aydan sonra kundak önerilmio die biliyorum

Doktor bi liste verdi orda pureler felan var daha incelemedim artik bakicam uygun bi sekilde

bn 5 ocakta işe başladm o zamandan beri sağıyorum aabah 6.30da emzirip evden çıkıyorum akşam eve gelmem 6yı buluo 10da 12.30da 16 da sağıyorum 2 saatte bir 120cc içio bnm oğlan 4×120sağabiliyorum sıfıra sıfır giditoruz gerçi işe başlamadan baya stoklamıştım buzluğumda dolu ii ki stoklamışım diyorum şimdi 5. şişeyi içmeai gerektiğinde imdada yetişen sütler var bizde yarın gidicez doktora bakalım ne durumdayız sağlık ocağı 64cm 7300g ölçtü bnmde merak ettiklerim vae kusmamız hala devam edio yatrığı yersen kafasını kaldırıp çok zorluo oturma egzersizi yapabilir miyiz ek gıda başlanmasa da tattırmalı mı fln filan :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…