2017 EKİM Anne adayları

birde 4 buçuk 5 aylıkken ek gıdaya geçmeyi düşünen varmı. bu iştahsızlık yüzünden ben düşünür oldum. dr 4 buçuk aylıkken başla dedi bu ayki kontrolünde

birde 4 buçuk 5 aylıkken ek gıdaya geçmeyi düşünen varmı. bu iştahsızlık yüzünden ben düşünür oldum. dr 4 buçuk aylıkken başla dedi bu ayki kontrolünde
Kaç kilo dogdu şu an kaç kilo?
O dediklerin bu ara beendede başlar gibi...ek gidaya nasıl gececeksin?
Arkadaşım geçmişti.kasik mamasiyla.

Kaç kilo dogdu şu an kaç kilo?
O dediklerin bu ara beendede başlar gibi...ek gidaya nasıl gececeksin?
Arkadaşım geçmişti.kasik mamasiyla.
2835 doğdu 6300 kilosu ilk 2 ay iyi kilo almıştı ama 2 aydır 300grm alıyor. dr sebzeyle başla dedi 3 gün kuramına göre. ebe de yoğurtl başla dedi kararsızım. 2 aydır ara ara iştahsızlıklar oldu ama şimdilerde baya arttı

Bence kilosu gayet iyi korkma meme reddi şu an tum bebeklerde var ... İstersen az ama sık yedir ne dersin?

Benim bebeğim bu ay 500 gr aldı ilk aylar 1 200 falan alıyordu.. Ben başladım ek gıdaya.. Suan 4 aylığız.. Mama cok gaz ediyor bebeğime o yüzden kaşık mama ile başladım.. Yoğurt veriyorum arada meyve suyu.. Elma havuç suyu mesela.. 4 5 ay çok erken değil ek gıda için.. Yavaştan başlanabilir.. Eğer sütün varsa sık emzir.. Ve sütün kalitesini de arttırabilirsin.. Benim sütüm yeterli olmuyor diye başladım..

Benim bebeğim de ilk ay 1 kilo almıştı 2. Ay 700 gr 3. Ay 500 gr. 3. Ay kontrole gittiğimizde çok üzülmüştüm. 4. Ay için gittiğimizde hepten az kilo almış olacak diye endişe ediyorum şimdi.. dr a sorucam ek gıdaya geçeyim mi diye.. dr da bi rahat herşeye normal diyor. 500 gr sınır gibi bişey. Acaba bebeğimi besleyemiyor muyum düşüncesi beni cidden mahvetti sütümü de kaçırırsa bu his kaçırır bide hiç sağmadım şimdiye kadar kaç cc çekiyor onu da bilmiyorum

Stres yapma en önemlisi o.. Ve ne olursa olsun bir yudum da olsa anne sütü herşeye değer.. Ben sağdm ve iki ğöğsüm 20cc anca çıkmıştır.. Hemen bakıma aldım kendimi yeşillik olsun süt yapan yemekler falan.. O sırada da çocuğa ek gıdaya başladım.. Birde meme reddi başladı aç kalsın istemedim.. Şimdi sütüm daha fazla çok şükür ama ek gıdaya da devam ediyorum.. Önce süt sonra yetmezse ek gıda.. Bebekleri aç bırakmaktansa ek gıda tercihim..

canım 20 cc çok az. Doğru söylüyorsun son çare olarak başlamışsın. Ben de 4. Ay kontrolünde duruma bakıcam. Az almış olursa bi çare bulmam lazım yani. Sütüm de var gibi doluyor 3 saatte. Ama neden böyle oldu anlamıyorum

Canm ben memlekete gittigim icin orda farklı 2 dr gittim her ikisine de ek gıdaya ne zaman geçeceğimi sordum.biri 5.5 aylkken yogurtla basla sonrasnda ocine haşlanmış bulgur tanesi ezerek koy dedi digeri de kilosu iyiyse 6 aya kadar bekle dedi bir harta icinde kendi dr goturecem bakalm o ne zaman diyecek

Bazen süt kalitesi de önemli oluyor.. Bu lactamil tarzı şeyler kullanabilirsin yada daha vitaminli yiyecekler.. Bence bu ay da bak eğer az ise başlayabilirsin.. Sütünü sağamıyorsan bebekten de anlayabilirsin kakalı bezi çok olmaz.. Ağlama krizleri varsa.. Uykuya dalmada güçlük çekiyorsa tam doymamış olabilir..

Canım bir diğer sorunum da o zaten bebeğim çok Kaka yapıyor 3 buçuk aylık günde 5 kere falan az az yapıyor ishal falan da değil hatta genelde Emer emmez yapıyor. Yediği gibi çıkarıyor zaten acaba o yüzden mi kilo almıyor diye de düşündüm dr a sordum günde 13 kereye kadar normal dedi. Kadın herşeye normal diyor aramaktan da bıktım stabil normal diyo zaten

Ondan dolayı alamıyor olabilir.. Dr herşeye normal diyor zaten.. Pirinç unlu mama verebilirsin akşamdan akşam A.. 4 olsun tabi şimdi biraz küçük..

Eumovate isimli bi krem kullandik icerigini hic arastirmadim ama doktor gunde 2 kere kullan ve cok mecbur kalmadikca kullanma demisti. Bi kere surunce 10 dakka sonra kizarikliklar gitmisti 2 3 kere kullandim.suan olmuyo artik
doktor oyle dediyse o da kortizonlu demekki bende benzer bi krem kullandim hemen geçti Ama tekrar oldu bi süre sora simdi baska bi krem verdi bundada kortizon var yine tekrarlarsa kullanmicam napicam sasirdim surekli eli yuzundr uyumuyo bile oyüzden

Vallahi cnm cok yapiyorsa hicbir bezin çözümü yok malesef belini gevsek bagliyorsan ondan da olur cok yapinca her bez taşıriyo

Az az yapiyorsa alerji olabilur rengi yeşil köpüklü ve beyaz tanecikler var mi 9cinde

Bebeginizin alerjik durumu olabilir. Kilo alımı da az oluyor bu durumlarda.Kakasinda mukus ya da kan varsa inek sütü alerjisinden suphe edin derim. Benim bebegim de gunde 5 kez kaka yapiyor, kakasi mukuslu ve kan oluyor ara ara. Alerjisi varmış.

Seni cok iyi anliyorum kuruluktan da kaynaklaniyo ben her banyo sonrasi bepantol suruyorum yuzune surmezsem bembeyaz derileri soyulmaya basliyi hemen. Benimkinin dogdu dogali elleri yuzunde eskiden uyurken ellerini sariyodum artik saramiyorum sarinca cikariyo yuzuyle kulagiyla oynamaktan uyuyamiyo da dogru duzgun artik kafayi yicem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…