2017 EKİM Anne adayları

Bebeginizin alerjik durumu olabilir. Kilo alımı da az oluyor bu durumlarda.Kakasinda mukus ya da kan varsa inek sütü alerjisinden suphe edin derim. Benim bebegim de gunde 5 kez kaka yapiyor, kakasi mukuslu ve kan oluyor ara ara. Alerjisi varmış.
Kakasına test yaptırdık mukus çıkmadı. De yediklerine dikkat et kuruyemiş yeme inek sütü içme seri o kadar

Seni cok iyi anliyorum kuruluktan da kaynaklaniyo ben her banyo sonrasi bepantol suruyorum yuzune surmezsem bembeyaz derileri soyulmaya basliyi hemen. Benimkinin dogdu dogali elleri yuzunde eskiden uyurken ellerini sariyodum artik saramiyorum sarinca cikariyo yuzuyle kulagiyla oynamaktan uyuyamiyo da dogru duzgun artik kafayi yicem
Aynen öyle. Bende yeni sarmaya basladim artik vunku hic uyuyamiyodu cikariuo cirpiniyo ama yinede sariyorum. Doktor teşhis koydumu dermatit diye. Bize her doktor baska bisey dedi emin olsam ona göre krem bakim ürünü secicem. Acaba bu hastalikta gun icinde yanip sonuyo mu bjzim sabah uyaninca yok ama bi saat sora acayip kabariyo ve kizariyo

Kakasına test yaptırdık mukus çıkmadı. De yediklerine dikkat et kuruyemiş yeme inek sütü içme seri o kadar
Calprotectin baktirmak gerekiyor kaka tahlilinde. Bağırsaklarda olusan tahribatı gösteriyor bu protein miktarı. Tahribat da alerjiden dolayı oluyormuş. Insallah bebeginizde yoktur. Zor bir durum hem anne hem bebek için.

Aynen öyle. Bende yeni sarmaya basladim artik vunku hic uyuyamiyodu cikariuo cirpiniyo ama yinede sariyorum. Doktor teşhis koydumu dermatit diye. Bize her doktor baska bisey dedi emin olsam ona göre krem bakim ürünü secicem. Acaba bu hastalikta gun icinde yanip sonuyo mu bjzim sabah uyaninca yok ama bi saat sora acayip kabariyo ve kizariyo

Doktor dermatit dedi canim ama dedigim gibi bikac kez kullandim kremi artik olmuyo oyle kizarmiyo yani hic 1 aylikken kullanmistim kremi suan sadece kuruyo yüzü ama ellerinin yuzunde olmasinin nedeni o degil bizimkinin ya cunku hep yuzundeydi elleri karnimdayken bile :)

Calprotectin baktirmak gerekiyor kaka tahlilinde. Bağırsaklarda olusan tahribatı gösteriyor bu protein miktarı. Tahribat da alerjiden dolayı oluyormuş. Insallah bebeginizde yoktur. Zor bir durum hem anne hem bebek için.
Sizin bebeğiniZde mi vardı? Kakasını çok yapıyor diye mi baktırdınız? Ben bi gün kakası yeşildi ve sümük gibi uzuyordu o nedenle gönderdim tahlile eşim baktırdı bişey çıkmadı mukus enfeksiyon falan YOk dedi dr yediklerine dikkat etsin demiş sadece. ama sonuç elimde yok söylediğine bakıldı mı bilmiyorum. Belirtileri nedir tekrar baktırırım olmadı

Bence kilosu gayet iyi korkma meme reddi şu an tum bebeklerde var ... İstersen az ama sık yedir ne dersin?
şöyleki ilk iki ay emmedi bebeğim sonrasındada sütün yeterli gelmedi sağdığımda 10-20cc çıkıyor. şuandada meme reddi yaşıyorum ve bazen biberonuda kabul etmeyip uykuda yediriyorum ancak. o yüzden az yiyor ama istemediği zaman yediremiyorum. ek gıdayıda yermi orasıda muallak kaşıkla yemeyide sevmiyo ilacını vs

Benim bebeğim bu ay 500 gr aldı ilk aylar 1 200 falan alıyordu.. Ben başladım ek gıdaya.. Suan 4 aylığız.. Mama cok gaz ediyor bebeğime o yüzden kaşık mama ile başladım.. Yoğurt veriyorum arada meyve suyu.. Elma havuç suyu mesela.. 4 5 ay çok erken değil ek gıda için.. Yavaştan başlanabilir.. Eğer sütün varsa sık emzir.. Ve sütün kalitesini de arttırabilirsin.. Benim sütüm yeterli olmuyor diye başladım..
kaşık mama ne kullanyıorsun havuç haşlayarakmı normal mi veriyorsun dr ilk sebzeyle başla demiştide

kaşık mama ne kullanyıorsun havuç haşlayarakmı normal mi veriyorsun dr ilk sebzeyle başla demiştide

Ben püre hiç vermedim daha.. Havucu rendeden geçiriyorum suyunu sıkıyorum.. Sadece suları veriyorum..Elma da aynı sekilde..Kaşık maması için hazır aldım kutulu olan var ya marketlerde ağır geldi biraz bebeğime.. Evde şimdi kendim muhallebi yapıyorum akşamdan akşama o dokunmadı onla devam ediyorum..

İlgilenenlere duyurulur

Eklentiler

• CCDCB78F-7B57-4CA3-9340-4B6C6CC2C02B.jpeg
    CCDCB78F-7B57-4CA3-9340-4B6C6CC2C02B.jpeg
    63,9 KB · Görüntüleme: 87
  • 12283783-8138-476C-AA08-C2E98D3B9D54.jpeg
    12283783-8138-476C-AA08-C2E98D3B9D54.jpeg
    75,4 KB · Görüntüleme: 79
Sagligi sukur iyi ama istahsiz yemiyor yemeyince uyuyamiyor surekli miz miz. Tabi birde insan istahi iyiyken neden boyle oldu diye uzuluyorum iste
Benim kide öyle 20 günden beri çok emmiyor emsede kısa tutuyor çocuk işte hergün bir huy çıkarıyor bir kaç gün beride aglamiyor ama sanki bir şey ankatmak ister gibi bağırıyor ben bakincada gülüyor

Benim kide öyle 20 günden beri çok emmiyor emsede kısa tutuyor çocuk işte hergün bir huy çıkarıyor bir kaç gün beride aglamiyor ama sanki bir şey ankatmak ister gibi bağırıyor ben bakincada gülüyor
Sanırım sesini kesfediyor. Mutfaktan bi geliyom agliyor diye gülüyor yani cok degisik...

İyi geceler anneler , bu ek gıdaya geçmiş yada geçmek isteyenlere bi kaç tavsiye vermek istedim okuduklarımdan sonra. Öncelikle lütfen bebeğinize ilk 6 ay anne sütü vermeye özenle gayret edin. Sütünüz yok diye bşy yok az olabilir azalmış olabilir ama bu sizin elinizde olan bşy. Bi kere mutlaka süt arttırcı gıdarla beslenöelisiniz emzirme dönemi boyunca . Ceviz kuru incir dut bal kabağı tahin helvası arpa çemen otu roka bulgur tüm yeşillikler ve en az 3 lt su bunlar ciiddi anlamda süt yapıyor. Ayrıca azaa bile emzirmek diğer süt yapan bi olay. Meme reddi varsa pompayşa sağı yaparak da arttırabilirsiniz. Deneyimlerim bunlar ben bu şekilde iki göğsten 200cc ye kadar süt çıkartıyorım. Ek gıdaya geçiçek olursak 3 gün kuralıyla ve sebze pürelriyle günde 2 tatlı kaşığı geçmeyecel şekilde 6 ayda tadımda başlamalısınız. 3 gun boyunca tek bi sebze seçip öğlen aç karnına tadtırmalısınız ki bebeğinizin alerjik durumu yedikten sonra kakası vucudu vs gözlenebilsin. Buharda haşlama yöntemi en uygunu hafif pütürlü olursada yutkunma becerisini dilini geliştiriyor. Ayrıxa 6. Aydan önce verdiğiniz ek gıdalarla bebeğinizin tam gelişmemiş olan bağırsaklarını sindirim sistemini yoruyorsunuz. Bebepinzin ilk 1 sene ana gıdası anne sütü yoklığunda en yakın formül mama olabilir. Lütfen birden ek gıdaya yüklenip yavrularızno yormayın mutlu olun iyi pozitif düşünün o bile süt yapıyor. Herkese Allah yardım etsin İnşallah :KK200:

KIZLAR SIZIN BEBISLERIN DİŞ DURUMLARI NASIL. BIZIMKI ELINI GOZDEN CIKARDI. ELIYLE KASIYAYIM DERKEN YUZUNU GOZUNU HERYERINI CIZIYOR. VE COK HUYSUZ. O PLASTIK KASIYICILARI DAHA TUTAMIYOR. ELIMI YAKALADIGI GIBI AGZINA GOTURUYOR. CANI ACIYO ANLAYABILIYORUM. MAMASINI ICMIYOR BAZEN. BIBERON UCUYLA DISINI KASIMAK ICIN. NE YAPMAM GEREKIYOE BIR FIKIR VERIN. DENTINOX ALMIS DEDEMIZ AMA ONUNDA TADI BIR GARIP.

Kızlar bebeğim uykudan ağlayarak uyandi çok kötü içli içli agladi çok zor susturdum. Bazen böyle oluyor. Her aglamasindan sonra da karnı atıyor. Hani hiçkırık tutar da atar ya işte öyle. Sizce normal mi

Kızlar bebeğim uykudan ağlayarak uyandi çok kötü içli içli agladi çok zor susturdum. Bazen böyle oluyor. Her aglamasindan sonra da karnı atıyor. Hani hiçkırık tutar da atar ya işte öyle. Sizce normal mi
Bazen benimki de ağlayarak uyanıyor bazen de uyurken yüzünü buruşturuyor baZen tam tersi gülümsüyor. Kayınvalidem melekler güldürür burup ağlatır diyo hiç bilimsel değil ama bilmiyorum başka açıklaması var mı

Aynisi demin benimkine oldu... Cok korktum sarıldım baya o sirada pirt yaptı rahatladı gaz sancisi birden gelmis olabilir mi?

X