2017 EKİM Anne adayları

AYNI yaziyi okumusuz bende ise yaramio iradem gitti mqsallah size :)

bnmki 40+0 da doğdu ztn bakıym tabloya bni bayılttı okdr hareketli kiii inanamazsn kollar bacakları 1 dk durmuo çırpınıp duruo herşeye ağlıo

4 kere falan degistiriyorum bayagi doldurmus oluyo evet emerek uyuyo yoksa uyuyamiyor emzik bile tutmuyo

Bu dogru olabilir kendi ablama durumu anlattim bana direk sutun yetmiyo cocuk doymuyo tespiti yapti yok mok desemde anneme de demis onada izah ettim kendi birakiyor bazen bazende hic birakmak istemiyo diye savundum ama insan etkilenmemesi imkansiz ustune bebegim dun doymak bilmeyince surekli emmek isteyince oyle dusunmeye basladim cok sıkıldım hemen olumsuz yorumlardan usyelik ablam farkinda degilmisin bebegin yuzu kuculmus diyo daha fotodan ne anladiysa

Bu iyi bisey yani cok sevindim oyle olmasina herkes sert tas gibi akiyo kendi kendine yazinca basta bende de oluyodu ama su 2 gundur cip civik tabiri caizse. Ondan da endiselendim

Ben daha sezaryen Doğumdan yeni çıkmışım bebek daha memeyi ağzına almamıştı, kv senin göğüslerin çok sönük deyip napıcaz kaygısına düştü. Kendi annemle kendilerinin süt muhabbetine girdiler. Annem de ben sağıp dökerdim çok olurdu dedi. Kv Haftada bir geliyor yanıma ve mecburen yanında emzirmek zorunda kaldığım anlar oldu. Kafasını uzatıp göğsüme baktı “ yok ya senin sütün olsa bebek ağzını çekince akardı, bluzun ıslanırdı, sütün olsa göğüslerin sert olurdu dedi. Başka bir gün eltimle dakikalarca bu muhabbeti yaptılar yanımda. Eltimin bebek memeyi çekince etrafa fışkırırmış, çok kaynarmış, dayanamazmış şişlikten sağım yaparmış sürekli, sağıp lavaboya dökermiş yine de sütü azalmazmış. Falanlar filanlar ohooo. Başta savundum, sonra baktım anlayacak insanlar değil, bozuk ses tonuyla mamaya başlarım bende rahat ederim dedim sustum, anlayıp sustular. Bir hafta sonra bize geldiklerinde aaa nasıl büyümüş kilo almış mamaya başladın mı dediler. Halbuki doğduğu andan itibaren benim sütümden başka bişey girmedi midesine elhamdülillah. Bu arada benim bebeğimin çok hafif sarılığı oldu evde kısa sürede geçti ama eltimin 4bebeği de sarılıktan hastanede yatmış, uzun bir süre kilo alamamış bebişler. Benimki ilk ay kontrolde 1.070 almış çıktı. Madem sütün boldu niye böyle oldu diyeceksin de denmiyor.
Ben netten çok araştırdım fışkırma akma durumu meme ucuyla alakalıymış. Kiminin sütü oluşur oluşmaz akarmış kiminin ki sadece sıkınca gelirmiş. Sen hiiiiçççç söylenenlere bakma .
Bir de sütün bolluğu değil besleyici olması önemli

bnmki 40+0 da doğdu ztn bakıym tabloya bni bayılttı okdr hareketli kiii inanamazsn kollar bacakları 1 dk durmuo çırpınıp duruo herşeye ağlıo
Aynen benimde öyle diyorum oğlum kurtmu var sende ne ayağı ne bacağı durmuyor iki dakka başından ayrilsam çığlık çığlığa geri geliyorum ağlamasına alıştılar böyle işimiz çok zor

Ya hadi onlar el benim kendi ailem boyle yapiyo cok uzucu o sut muhabbetlerini cok duydum. Sanki ilk zamanlar oyle sutleri olmus gibi sordum hepsinin 3 gunde gelmis sutu hem eskiden bebege bakabiliyorlar miydi calisip tarla tapanda kac saat sonra emzirmeye geliyorlarmis eh benimde oyle dolar goguslerim diyeceksin amma denilmiyor dedigin gibi. bende dedim mamaya baslamami istiyosunuz herhalde sonra dedigin gibi toparladilar. Ben en cok kendi ailemin bu sekilde davranmasina uzuluyorum kadesim bile abla sutun kesilmis duyduguma gore diyo gelde cildirma daha 21gunluk olduk ailemin amaci beni depresyona sokmak sanirim. Buraya yazinca rahatliyorum sizlerdende olumlu mesajlar alinca ne yapmam gerktigini anliyorum tesekkur ederim gercekten

Aman gitme CNm çocuğu nasıl aglatiyorlar bunun başka yolu yok mu ki
Bence 6 aylıkken daha zor olur şimdi birşey bilmiyor diye düşünüyorum ben çok şükür iyi çıktı bidaha da gitmeyiz birde tembellik falan olabiliyormus cnm o yüzden

Bizim de dun oyleydi buyume atagi nedir ki ilk defa duyuyorum. Dun gece biz de tam ustumuzu giydik hastaneye goturuyoduk babanesinin kucaginda uyuyakaldi tam evden cikacakken geri gitmekten vazgecti

Benim de dogumun ilk gunlerinde bebegi emzirdikten sonra bebek agladikca acaba ac mi doymuyo mu bu cocuk ondan mi agliyo felan diyolardi hatta yeni dogum yapan birinden azcik mama getirttiler bi de mama verelim bakalim belki karni doyarsa aglamaz bizde mama almaya baslariz diye ama ben bebegin sutu yuttugundan emindim zaten sesi duyuyosun cocuk yuttukca. Daha 2 gunluk felandi bu olay oldugunda ben yine de mamayi verdirmedim esime gogus ucu cikaricili pompalardan aldirdim onla sagdim sütü süt oldugunu gorduklerinde rahatladilar anca. Bebegim de bugun 30 gunluk henuz kac kilo aldigini bilmiyorum ama 1 numara bez dar gelmeye basladi. Bebek hep araniyo zaten surekli emmek istiyo benimki acken de tokken de emmek istiyo o yuzden doymuyomu acaba diye dusunme zaten doktora goturdugunde eger gelisimi iyi degilse soyler sana o zaman ne yapman gerekiyosa yaparsin. Mama da öcü degil sonucta verilmesi gerekirse hepimiz vericez illaki. Bana da simdi diyolar ki simdi sutun yetiyo olabilir ama 3 4 aylik olunca zaten sutun yetmicek mecbur biseyler verceksin diyolar ben de hihii evet diyorum sadece napalim agzi olan konusuyo :):)

Sana ne dediler tatlım... Gel git yaptırıyor bu fakülte ilkinde iyi dedi ikincide başka doktorda iyi dedi bir daha gelmez dedi sonra onun bı üstü baktı 3 hafta sonra tekrar gel dedi önemli mi diye sordum yoo ama bakicam bir daha dedi. Gitmiycem 6. Ayda doğru bı özele gidecem.

Gayet güzel dedi CNm Fikrimi sorarsan git derim 6. Ayda çocuk için daha zor şimdi bı bağrına basıyorsun susuyor o zaman susmaz da ama tek o Dr a baktır 3 Dr niye bakiyor denek mi bu çocuk yada ikisinin sözüne güvenip gitmeyecek bilirsin biraz da biz mi abartiyoruz diyorum ben artık

Bizim de dun oyleydi buyume atagi nedir ki ilk defa duyuyorum. Dun gece biz de tam ustumuzu giydik hastaneye goturuyoduk babanesinin kucaginda uyuyakaldi tam evden cikacakken geri gitmekten vazgecti
beyinleri belli haftalarda hızla büyüyomuş o hafta 2 3 gün çocuğun huyu suyu değişiyomuş sonundada bi beceri kazanıyomuş bi bak netten :)

Merhaba kizlar. Benim yaramaz huysuz birnkizim oldugu icin ancak ev isleri ve ona yatisiyorum giremiyorum. Nasilsiniz? Kizlar rota virusu asisi yaptiracakmisiniz hangisinden? Drumuz rotateq yazdi ama herkes rotarix iyi diyor kafam karisti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…