- 21 Temmuz 2016
- 932
- 874
- 103
- Konu Sahibi dilarazeynel
-
- #26.761
Kendi arabaniz varsa yavas yavas dinlenerek giidebilirsin canim ama cok sart degilse risk alma derimMerhaba kizlar size birsey danisacagim. Biliyorsunuz erken dogum riskim vardi ama son kontrolde rahim biyu 3.5cm oldugu icin dr disari cikabilirsin kendini uormadan vs demisti. Ama yolculugu sormayi unuttum. 1.5 saatlik yolculukta sizce sorun olurmu
Canım ben 10 saatlik yoldan geldim Ankaraya. Özel araç ise yavaş yavaş gidilebilir belki.Merhaba kizlar size birsey danisacagim. Biliyorsunuz erken dogum riskim vardi ama son kontrolde rahim biyu 3.5cm oldugu icin dr disari cikabilirsin kendini uormadan vs demisti. Ama yolculugu sormayi unuttum. 1.5 saatlik yolculukta sizce sorun olurmu
Kurban kesilecek memlekette esimde gitmek istiyor bende evde yalniz kalmak istemiyorum o yuzden cnm kendi aracimizKendi arabaniz varsa yavas yavas dinlenerek giidebilirsin canim ama cok sart degilse risk alma derim
Esimde oyle sesi yavas gidelim diye ama aklim karisti bi diyorum istanbulda fln hastahaneye bile o kadar masafede gidiyorlardı r diyorum. Dra onvesinde sormustuk yani rahim boyu kisayken yok dedi riske atamam ama uzayinca sormak aklimiza gelmediCanım ben 10 saatlik yoldan geldim Ankaraya. Özel araç ise yavaş yavaş gidilebilir belki.
Canim bence hiç riske atma. Ben 32. Haftamda kendi aracimizla memlekete gittim 2.5 saatlik yol. Ama mahvoldum. Giderken gelirken bel ağrısından duramadim. Dönüşte de midem bozuldu iki gün yemek yiyemedim. Şimdi de kurban kesmek için eşim gidecek 2 gün kalıp dönecek ben cesaret edemedim. Annemin yanına geldim.Kurban kesilecek memlekette esimde gitmek istiyor bende evde yalniz kalmak istemiyorum o yuzden cnm kendi aracimiz
Esimde oyle sesi yavas gidelim diye ama aklim karisti bi diyorum istanbulda fln hastahaneye bile o kadar masafede gidiyorlardı r diyorum. Dra onvesinde sormustuk yani rahim boyu kisayken yok dedi riske atamam ama uzayinca sormak aklimiza gelmedi
Bayram donemi olmasi da riskli canim Allah korusun bir sey olsa hastane doktor bulamayabilirsin gittigin yerde yine de iyi dusun eger giderseniz de 20 dk.da bir mola verin yavas yavas gidin canim nolur nolmazKurban kesilecek memlekette esimde gitmek istiyor bende evde yalniz kalmak istemiyorum o yuzden cnm kendi aracimiz
Esimde oyle sesi yavas gidelim diye ama aklim karisti bi diyorum istanbulda fln hastahaneye bile o kadar masafede gidiyorlardı r diyorum. Dra onvesinde sormustuk yani rahim boyu kisayken yok dedi riske atamam ama uzayinca sormak aklimiza gelmedi
Kızlar napiyorsunuz. Beni korkular sariyor.
Yalancı kasılmalar sancılar falan oluyor.gunlerimiz iyice azaldı.
Normal doğum yapacağım inşallah. Sezaryenden oldu bitti daha çok korkarim ama bi telaş aklıma geldikce terliyorum
İlişkide bile cani yanan biriyim nasıl olacak dogum off
Benim ailemde orada yani suanki sehirde birtek esimin babasinin teyzesi var. Onun disinda yalniz kalcam gitmezsem. Aslinda sadece hastahaneye giderken bile yarim saat gidiyorum yarim saat dönüş. Riskede atmak istemiyorum aklim karistiCanim bence hiç riske atma. Ben 32. Haftamda kendi aracimizla memlekete gittim 2.5 saatlik yol. Ama mahvoldum. Giderken gelirken bel ağrısından duramadim. Dönüşte de midem bozuldu iki gün yemek yiyemedim. Şimdi de kurban kesmek için eşim gidecek 2 gün kalıp dönecek ben cesaret edemedim. Annemin yanına geldim.
dogum olsa bile 1.5 saatte buraya gelirim zaten ki bicok arkadasim ilceden merkeze dogum icin bu kadar yol geldi diyorum. Ama tabi yolculuk bu ne olacagi belli diil. Birde su geliyo aklima dogumda ne olacagi belli diil olmaz ama ya olursa durum kotu giderse bana birsey olursa sevdiklerimi son kez gorsem diyorum hamilelik psikolojisi isteBayram donemi olmasi da riskli canim Allah korusun bir sey olsa hastane doktor bulamayabilirsin gittigin yerde yine de iyi dusun eger giderseniz de 20 dk.da bir mola verin yavas yavas gidin canim nolur nolmaz
Oyle dusunme canim Allah'in izniyle bir sey olmaz icini ferah tut:)Benim ailemde orada yani suanki sehirde birtek esimin babasinin teyzesi var. Onun disinda yalniz kalcam gitmezsem. Aslinda sadece hastahaneye giderken bile yarim saat gidiyorum yarim saat dönüş. Riskede atmak istemiyorum aklim karisti
dogum olsa bile 1.5 saatte buraya gelirim zaten ki bicok arkadasim ilceden merkeze dogum icin bu kadar yol geldi diyorum. Ama tabi yolculuk bu ne olacagi belli diil. Birde su geliyo aklima dogumda ne olacagi belli diil olmaz ama ya olursa durum kotu giderse bana birsey olursa sevdiklerimi son kez gorsem diyorum hamilelik psikolojisi iste
Benim ailemde orada yani suanki sehirde birtek esimin babasinin teyzesi var. Onun disinda yalniz kalcam gitmezsem. Aslinda sadece hastahaneye giderken bile yarim saat gidiyorum yarim saat dönüş. Riskede atmak istemiyorum aklim karisti
dogum olsa bile 1.5 saatte buraya gelirim zaten ki bicok arkadasim ilceden merkeze dogum icin bu kadar yol geldi diyorum. Ama tabi yolculuk bu ne olacagi belli diil. Birde su geliyo aklima dogumda ne olacagi belli diil olmaz ama ya olursa durum kotu giderse bana birsey olursa sevdiklerimi son kez gorsem diyorum hamilelik psikolojisi iste
Ya kızlar gece gece aklımı karıştırdılar benim. Gebeliğimi öğrendiğimden beri hep özel hastaneye gittim. Doğumumu da orda düşünüyorum. Hastaneyi gezdim içime sindi ama görümcem 3 çocuğunuda özelde doğurmuş olmasına rağmen şimdi devlet hastanesi savunucusu oldu birden. Neyse çok kulak asmadım dediklerine ama bugun eşimin kuzenide yakınımızda bulunan devlet hastanesinde doğum yapacağını söylemiş özeldeki doktorlardan memnun kalmamış. Nedir bu ille de devlette doğur diye milletin baskısı anlamadım gitti. En sonunda beni delirtecekler hic hastaneye gitmeyip evde doğurcam galiba
' He 'de geç bence. Görümce işte.Ya kızlar gece gece aklımı karıştırdılar benim. Gebeliğimi öğrendiğimden beri hep özel hastaneye gittim. Doğumumu da orda düşünüyorum. Hastaneyi gezdim içime sindi ama görümcem 3 çocuğunuda özelde doğurmuş olmasına rağmen şimdi devlet hastanesi savunucusu oldu birden. Neyse çok kulak asmadım dediklerine ama bugun eşimin kuzenide yakınımızda bulunan devlet hastanesinde doğum yapacağını söylemiş özeldeki doktorlardan memnun kalmamış. Nedir bu ille de devlette doğur diye milletin baskısı anlamadım gitti. En sonunda beni delirtecekler hic hastaneye gitmeyip evde doğurcam galiba
Kardeslerinin parasina kiyamiyor olabilirler mi? Var benim cevremde de bunlardan, kendileri en iyisini aldi yapti cocuklsrina, ben yapmaya kalktigimda hiiiiic gerek yok bosuna alma bosuna masraf etme bok gereksizmis bugunku aklim olsa gibi laflar ediyorlar... carp agizlarina iki tane
' He 'de geç bence. Görümce işte.
Ben ilk zamanlar kontrollerime devlete gidiyordum, dr servikal ölçüm için Doğum acile sevk ediyordu. Ayy mümkün değil burda Doğum dedim. 40haftayı doldurmuş suyu bitmiş bir kadın bile sırada bekledi 2saat. Alt tarafı 5dk kadına çatal muayenesi yapıp yatışa alacaklar. Ben görevliye anlattım kadının durumunu ama hiç oralı olmadılar. İki yıl evvel şubatta yine orada bahçedeydim ve yeni doğmuş yaklaşık 10 bebeğin yeşil örtülere sarılı ebelerin kucağında bir binadan diğerine taşındığını gördüm. Hava buz ve mesafe çok fazla. Dışarda Sigara içenleri saymıyorum bile. Ki etraf inşaat kalıntısı dolu, ebenin ayağı takılıp düşse gitti sabii...
Ben dr. un kontrolllerinden çok memnundum çok iyi ilgileniyordu kadın perinatologdu ama Doğum başka.
Birde sancılarında diğer kadınlarlasın kurbanlık pazar gibi. Yanına yakınını sokmuyorlar destek için falan.
Ben Doğumla alakalı konuşturmuyorum kimseyi. Bi güzel laf gelse ardından kendi Doğum hikayelerine kaptırıp kabus gibi anlatıyorlar. Gebeliğim boyunca ayy başına şu gelecek öyle zor böyle zor diyen eltim şimdilerde 5.yi yapsam mı acaba, çok heveslendim diyor beni gördükçe.Madem zordu öldün bittin niye okadar çocuk . Başına şu gelecek dediği hiçbiri de gelmedi bu arada çok şükür. Her gebelik kendine özgü çünkü.
Ayar oluyorum Doğumdan konuşana
Muayene odası öyleyse doğumhane nasıldır kim bilir.Ben de devlete birkez muayene olmaya gittim gebelikten önce afedersin ama muayene odası kan icinde pis gibiydi. Daha gider gitmez de bana kadın dogum hapı yazdı ben bebek dusunurken :) bir daha da gitmedim gidesimde gelmiyor.
Dediklerin gibi birşeye şahit olsam herhalde önünden bile geçmezdim bir daha. Çok üzüldüm onlar adına keşke böyle şeyler yaşanmasa güvenerek gitse herkes.
Muayene odası öyleyse doğumhane nasıldır kim bilir.
Ben eşimle bile konuşmuyorum doğumu. Çünkü bize gelenler onlara da gidip anlatıyor. Eşler Zaten saf. Geçenlerde kaynım bile eşime suni sancıyı anlatmış. Müdahalesiz Doğumun nekadar güzel olduğunu falan. Riskli gebe olmama rağmen, ebe tutup evde mi doğumu yapsak dedi. O ha dedim. Tamam sus. Sanki kendi doğurucak.
Doğumu yapacak olan benim ve nasıl ne şekilde nerde olacağına ben karar veririm dedim. Herkes uzman bu devirde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?