- 2 Kasım 2016
- 778
- 729
- 103
- Konu Sahibi dilarazeynel
-
- #26.801
Benim de öyle canım bir haftadır geliştiği için miş öyle ağrı olduğunda kalkıp yürüyorum evin içinde rahatliyorsun o zaman ağrı hafifliyor
Devlet Hastaneleri artık öyle değil kızlar hepinizde bir on yargı oluşmuş bende de vardı ta ki bir yakınım maddi durumlari da cok cok iyi olmasina ragmen özellikle özel hastaneyi değil devlet hastanesini tercih edene kadar. Çok memnun kaldı odalar artık tertemiz ve cok iyi ilgileniyolar. Ayrıca en tecrübeli doktorlar doğum hastanesinde oluyor. Özel hastanede günde bir ya da iki doğum yapılırken devlet hastanesinde onlarca doğum yapılıyor. Tercih meselesi tabiki bende suan hem özele hem devlete gidiyorum kontrole ama doğumum büyük ihtimalle devlette olcak.
Her doktor işini biliyo orası ayrı. Önyargı değil aslında görünen köy kılavuz istemiyor.istisnalar olabılır tabıkı.Devlet Hastaneleri artık öyle değil kızlar hepinizde bir on yargı oluşmuş bende de vardı ta ki bir yakınım maddi durumlari da cok cok iyi olmasina ragmen özellikle özel hastaneyi değil devlet hastanesini tercih edene kadar. Çok memnun kaldı odalar artık tertemiz ve cok iyi ilgileniyolar. Ayrıca en tecrübeli doktorlar doğum hastanesinde oluyor. Özel hastanede günde bir ya da iki doğum yapılırken devlet hastanesinde onlarca doğum yapılıyor. Tercih meselesi tabiki bende suan hem özele hem devlete gidiyorum kontrole ama doğumum büyük ihtimalle devlette olcak.
Aynen memleketımde de öyle aynı anda 3 4 kişiyi alıolar muayeneye e ben ne anladm hem sırada bekle o kadar hemde topluca muayeneye girben de hep devlette yapmayı dusunuyordum ta ki ankaraya gelene kdr burda dogum yapmayı bırak hastaneye gitmekbile eziyet muayneye 4-5 kadın aynı anda giriyoruz sadece kadın hastanesi oldugu halde inanılmaz kalabalık bir oda da5 kisi kalmayı gozum yemedi bide muamele hic de ic acıcı degilmis ozelde dogum mecburi hale geldi
Seni de anlıyorum canım ama bir hastane kötü diye bütün devlet hastaneleri öyle olcak demek de değil.Canım öyleleride vardır elbette ama bu her devlet öyle olacak demek değil. Benim bahsettiğim hastane muayene odası kan içinde pis gibiydi gebelikten önce birkez gitmiştim ve bir daha gitmedim. Bana övdükleri hastanede o hastane oluyor.
Katılıyorum. Doktorumda çok aksi bisey olmadikca asla sezaryenle almam diyor.Benimde aklıma gelip duruyo normal doğumu nasıl yapıcam die ama motive ediyorum kendimi kararımdan vazgeçmemek için doktorum yolunda gitmeyen biley görürse o an beni sezeryana alır. Ya da sezeryan sonrası yaşayacagım durumdansa normalde o an yaşarım acısını sonra da rahat ederim diyorum.ya burda sezeryanı kötülemiyorum yanlış anlamasın kimse ama doktorlar da diyor normal doğum önceliğimiz die bende normal doğum die kararlılıkla devam ediyorum. İnşallah sağlıklı bişekilde kolay bi şekilde atlatırız. Sonucu öyle güzelki çektiğin acıya değecek.
Bende 30. Haftamda alttan muayene olmustum devlet hastanesine gitmisdim doktorum o gün yok diye.Canım valla ben de sezeryandan çok korkuyorum ama dün yaşadığım alttan muayene olayı da normal doğumdan gözümü aşırı korkuttu annemin ayaklarına yapışmak istedim resmen nasıl doğurmuşsun beni diye kıymetini anladım yani Allah başımdan eksik etmesin..geçen sene ekimde de bizim küçük gelin normal doğum yaptı onunla konuştum bugün dünkü rahatsızlığımdan dolayı.. doğum kolay dedi sakın alttan muayene gibi düşünme alttan muayene benim de canımı çok yaktı ama normal doğum öyle değil tabiki ağrın sancın oluyo ama bi an önce doğurayım diyosun o an gözün bi şey görmüyo diyo.. sağolsun o biraz rahatlattı beni.. Allah en hayırlısı neyse onu nasip etsin inşallah canım sağ salim kucağımıza alalım da..
heryer oyle degildir tabiki ben kocaeli de gayet seviyordum devlet hastanesini dogumdan sonra en fazla iki kisi kalıyordu odalarda..burda riskli gebelikte bir gece yattım oda bulantı yuzunden di sadece 5 kisiydik oda da hasta bakıcı yok kurtaj olmus kadınlara birsey lazım olsa kendileri kalkıyor alıyor refakatci alınmıyor koca bolumde bir tuvalet var sadece yogunluktan dolayı boyle buyutmeleri sart yoksa kimse para vermeyi sevmiyor ki:) ama dogum cok onemli en ufacık bir olumsuzluk dogumun gidisatını bile etkilerAynen memleketımde de öyle aynı anda 3 4 kişiyi alıolar muayeneye e ben ne anladm hem sırada bekle o kadar hemde topluca muayeneye girDevlet hastanesını kötülemek istemiyorum ama bazıları gerçekten çok kötü durumda. Eski devlet hastane binaları özellikle daha kötü hadi yenı yapılan da belki özen gösterirler diyelim
Sleepy aldım ben canım.Kızlar mama ve bez ne düşünüyorsunuz? Ben mama evolvia, bezide bu sefer molfix ya da sleepy alayım diyorum. Kızımda prima kullanmıştım ama sonra başka beze geçemedim pişik yaptı. Mamada aptamil içti kızım ama çok gaz ve kof şişlik yaptı.
Kocaeli de hangi hastane o dediğin canım bende kocaeli deyim hep devletmi ozelmi karar sizimheryer oyle degildir tabiki ben kocaeli de gayet seviyordum devlet hastanesini dogumdan sonra en fazla iki kisi kalıyordu odalarda..burda riskli gebelikte bir gece yattım oda bulantı yuzunden di sadece 5 kisiydik oda da hasta bakıcı yok kurtaj olmus kadınlara birsey lazım olsa kendileri kalkıyor alıyor refakatci alınmıyor koca bolumde bir tuvalet var sadece yogunluktan dolayı boyle buyutmeleri sart yoksa kimse para vermeyi sevmiyor ki:) ama dogum cok onemli en ufacık bir olumsuzluk dogumun gidisatını bile etkiler
derince egitim ve arastırma hastanesi orası iyiydi ablam iki dogumunuda orda yaptı cok memnunduKocaeli de hangi hastane o dediğin canım bende kocaeli deyim hep devletmi ozelmi karar sizim
Seni de anlıyorum canım ama bir hastane kötü diye bütün devlet hastaneleri öyle olcak demek de değil.
Ben zamaninda çok şiddetli bi trafik kazası geçirdim ve cok ağır yaralandim özel hastane direk devlet hastanesine sevk etti. Çünkü hiç bir özel hastanede suan ki tecrübeli doktorlar ve yeterli donanım yok. Allaha Şükür (tabi once Allah sonra) doktorların tecrübesi sayesinde eski sağlığima kavuştum. Bir ay hastanede yattım hergün yatak örtüsü değişiyor saatinde kahvaltı ve yemek geliyordu. Hemşireler ve hatta hasta bakıcılar bile çok iyi davraniyordu. Bu bahsettigim olay 7 sene önceydi şimdi daha da gelişti devlet hastaneleri.
Yanlış anlaşılma olmasın Allaha Şükür bende çalışıyorum eşim de çalışıyor maddi durumumuz iyi. İstediğim özel hastanede doğum yapabilirim. Ama inanin bu para meselesi değil. Kendi yaşayacağım konforu da geçtim bebegimizin sağlığı icin hangi hastane iyiyse o hastane olsun diyoruz. Çünkü ben şimdiye kadar gittiğim hiç bi özel hastanede derdime care bulamadım. Detaylı ultrasonu özelde yaptırdım sadece ama yaptırdığım kişi Atatürk hastanesinde çalışıyor.
Hamile kalmadan önce gittim özele beni kısır yaptı doğum hastanesine infertilite bölümüne sevk etti. Halbuki öyle bişey yokmuş. Biraz uzun oldu ama Çok şeyler yaşadım devletçilik yonum o yüzden biraz ağir basıyor :)
heryer oyle degildir tabiki ben kocaeli de gayet seviyordum devlet hastanesini dogumdan sonra en fazla iki kisi kalıyordu odalarda..burda riskli gebelikte bir gece yattım oda bulantı yuzunden di sadece 5 kisiydik oda da hasta bakıcı yok kurtaj olmus kadınlara birsey lazım olsa kendileri kalkıyor alıyor refakatci alınmıyor koca bolumde bir tuvalet var sadece yogunluktan dolayı boyle buyutmeleri sart yoksa kimse para vermeyi sevmiyor ki:) ama dogum cok onemli en ufacık bir olumsuzluk dogumun gidisatını bile etkiler
Basima aynisi geldi, cidden patladim en sonunda zaten. 3 aylik bebegin bir koca gardrop giysisi var, sadece 3 tane tulum almisim bebegime, alma yeter yeter giydiremiceksin diye kuduruyo... bi de sanki salaktim, 2 tulumla 3 ay gecirdim ben birini yikadim birini giydirdim diyo... dayanamadim en sonunda, dedim her gordugumde baska baska giyiyo bu cocuk, onlar hediye geldi dedi. Oturup hediye getirirler diye bekleyemem ben dedim.galiba öyle parasına kıyamıyolar yoksa baska bi acıklaması olmuyor bu yaptıklarının. Gece gece uyuyamadım sinirden valla. Aynı dediğin gibi herşeyi aldılar kendi çocuklarına ben neyi almak istesem ya kullanışsız bulurlar ya gereksiz delirmemek elde değil. sevincime ortak olsunlar diye salak gibi anlatıyorum herseyi millet hevesimi kursagımda bırakıyor.
Basima aynisi geldi, cidden patladim en sonunda zaten. 3 aylik bebegin bir koca gardrop giysisi var, sadece 3 tane tulum almisim bebegime, alma yeter yeter giydiremiceksin diye kuduruyo... bi de sanki salaktim, 2 tulumla 3 ay gecirdim ben birini yikadim birini giydirdim diyo... dayanamadim en sonunda, dedim her gordugumde baska baska giyiyo bu cocuk, onlar hediye geldi dedi. Oturup hediye getirirler diye bekleyemem ben dedim.
Bebek arabasi almis 1300 liraya, bana diyo ki sen bosuna alma, 70 liralik baston satiliyo bim de en kullanisli o ondan alsana.
Bebege kuvet alma, 1 ay yikadim sonra kullanmadim gereksiz yer kapliyo ilk zamanlar legende yikamak daha mantikliymis (madem kullanmiyosun ver ben kullanim diyemiyosun iste)
Ya soka girdim soka! Emzik alma 0-3 ay kullaniliyo zaten ben veririm sana biz 3 ayi doldurmus oluyoruz seninki dogana kadar dedi!
Bahsi gecen konusma gorumcemle yaptigim bir konusma degil ustelik, bu tam tersi benim kendi tarafimdan birisi, kiskancligin dibine vurmus akli cikmis ondan bi tik iyisini alirsam da o benden asagi kalirsa diye...
Yoksa kimsenin umurunda degil kocamin ne kadar masraf ettigi.... seninkiler de oyledir, uyuz oluyorum bu insanlara. Bosver o yuzden, ben en son actim agzimi sovdum soylendim simdi konusmuyoruz cok rahatim:)
ben hayatımı sadece alınan mal mülkle geçirmek istemiyorum tabi ki ev araba herkese lazım ama yeme içme gezme giyme olmadan hiç bişey harcamadan sırf mal mülk almaya çalışanlarıda anlayamıyorum madem hiç bişeyden zevk alamıcam herley içimde kalacak neden çalışıyoruz karılı kocalı bebek el kadarken bırakıp işe gidicez nasipse neden bebeğimin ihtiyaçlarını elimden geldiğince en iyi şekilde karşılamayayım ki ne için çalışıyoruz sankiAy inanmıyorum gerçekten şok oldum hepsine ayrı ayrı. Onların çocukları herseyin en iyisine layık bizimkiler aman öyle de büyür böyle de düşüncesindeler. Benimki daha aldıgım hicbir seyi görmedi eminim onları görse bu tarz seyler o da söyler. Sürekli dilinde ben sıka sıka 3 ev aldım lafı var ama cocukları bir giydiğini bir daha giymiyor bu nasıl sıkmaksa :) bana alttan alttan sürekli mesaj verme çabasında alma harcama gezme diye :)
Canım bende sana katılıyorum. Nedense hiç özel hastaneler bana hitap etmiyor. Kızımda Tıp fakültesinde özel oda tutmuştuk 2 gün ve herşey düzenliydi dediğin gibi. Birde devletin yenidoğan üniteleri falan daha iyi.Seni de anlıyorum canım ama bir hastane kötü diye bütün devlet hastaneleri öyle olcak demek de değil.
Ben zamaninda çok şiddetli bi trafik kazası geçirdim ve cok ağır yaralandim özel hastane direk devlet hastanesine sevk etti. Çünkü hiç bir özel hastanede suan ki tecrübeli doktorlar ve yeterli donanım yok. Allaha Şükür (tabi once Allah sonra) doktorların tecrübesi sayesinde eski sağlığima kavuştum. Bir ay hastanede yattım hergün yatak örtüsü değişiyor saatinde kahvaltı ve yemek geliyordu. Hemşireler ve hatta hasta bakıcılar bile çok iyi davraniyordu. Bu bahsettigim olay 7 sene önceydi şimdi daha da gelişti devlet hastaneleri.
Yanlış anlaşılma olmasın Allaha Şükür bende çalışıyorum eşim de çalışıyor maddi durumumuz iyi. İstediğim özel hastanede doğum yapabilirim. Ama inanin bu para meselesi değil. Kendi yaşayacağım konforu da geçtim bebegimizin sağlığı icin hangi hastane iyiyse o hastane olsun diyoruz. Çünkü ben şimdiye kadar gittiğim hiç bi özel hastanede derdime care bulamadım. Detaylı ultrasonu özelde yaptırdım sadece ama yaptırdığım kişi Atatürk hastanesinde çalışıyor.
Hamile kalmadan önce gittim özele beni kısır yaptı doğum hastanesine infertilite bölümüne sevk etti. Halbuki öyle bişey yokmuş. Biraz uzun oldu ama Çok şeyler yaşadım devletçilik yonum o yüzden biraz ağir basıyor :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?