- 20 Mart 2016
- 9.147
- 11.032
- 248
- 35
- Konu Sahibi dilarazeynel
-
- #25.901
bugün uygun emzik kutusu bulamadm diye almadm da sonradan alırım madem bende dediğiniz gibi yapıyımHenüz onları hazırlamadım ama eylül anneleri hep steril edip kilitli buzdolabı poşetine koydular, bende öyle düşünüyorum.
Kendi emzik kapağı varsa ayrıca almana gerek yok bence dicektim Ama şöyle düşününce o kapaklar dış kısmını kapamıyor ve bebek Bikaç ay sonra emziği çevirip sap kısmını ağzına sokuyor
6 liraya aldim ben.bugün uygun emzik kutusu bulamadm diye almadm da sonradan alırım madem bende dediğiniz gibi yapıyımkirmizigitar :)
:) bitane gördğm 50 tl yazıyodu görünce komaya girdim6 liraya aldim ben.
6 liraya aldim ben.
Bu kutunun markasi ne nereden aldin ben de alayim:)Benim kutu ve emzik ekte fotosu bak. Gayet guzel uyum sagladilar
Eki Görüntüle 2035551 Eki Görüntüle 2035553
Ben böyle bir liste yaptım ordan burdan bakarak. Kabin boy valize sığdırma planım var. Yanına küçük bir çanta daha olabilir. Şampuan, yağ değil ama pişik kremi yazıyor özellikle listelerde. Koysam mı bilemedim. Ablam da ekim de Doğum yaptığı için anne için havlu ve yedek kıyafet yazdım. Çok terleniyormuş. Yine yetmezse ev yakın hastaneye.
Bebek için
*1adet 10lu,1adet 5li hastane çıkışı
*2adet tulum
*1adet zıbın pantolon takım
*2adet ağız bezi (hastane çıkışının harici)
*1adet müslin battaniye
*20adet bebek bezi
*1paket ıslak mendil
*1adet tek kullanımlık alt açma
*emzik,biberon,göğüs pompası
*kirli torbası
*ana kucağı
Anne için
*1adet pijama takımı, 1adet gecelik, sabahlık, 2adet yazma/şal, 1adet rahat kıyafet
*2adet kalın çorap
*1çift terlik
*2adet emzirme atleti
*1adet emzirme sütyeni
*2adet hamile külodu
*2adet mini havlu
*1adet saç havlusu(yer kalırsa banyo havlusu)
*göğüs ucu kremi, Bikaç göğüs pedi/kalkan
*depend külot, 4adet orkid
*1paket ıslak mendil
*diş fırçası,macunu, tarak,toka, makyaj malz.
*1rulo havlu kağıt
*sıcak su torbası
*humana still tea, vitamom/lohusa şerbeti
(Koyabilirsem ısıtıcı)
*kirli torbası
*geçmiş evraklar(tahliller,detaylı ult. raporu,filmler)
*cüzdan, şarj aleti,
*atıştırmalıklar
*not defteri,kalem
Not:eve dönüş kıyafeti duruma göre giderken giydiğim veya yeni koyucam
Refakatçı için
*rahat kıyafet , iç çamaşırı, terlik
*havlu
*şarj aleti
Ne kadar tületiyorsun kalsiyum? Ben her gün 1 bardak süt, 1 kibrit kutusu beyaz peynir, 1 kibrit kutusu kasar peynir, 1 yumurta ve 1 kase yoğurt yiyorum. Yeterli mi acaba?Kalsiyumu ihmal etmeyin kızlar. Benim anne tarafında kemik erimesi genetik. Bu yüzden korkumdan galiba birazda, mutlaka takip ediyorum içtiğim miktarı. Yine de yeterli değil tabi. Bebek zaten günlük 250ml bizden alıyormuş. Yani bir su bardağından fazlasını o tüketiyor. Depolarınızı tüketirse yerini doldurmak daha zor. Sadece bugünü düşünmeyin. Her bebek bir diş kaybı diye boşa demiyorlar
o neymiş öyle bende 5.80tl ye aldım:) bitane gördğm 50 tl yazıyodu görünce komaya girdimdiğerleri de çok ufaktı emzim sığmaz gibi geldi almadm bende alırım elbet ha şimdi ha yarın derken doğuruvercez o yokmui bu yokmuş olcak
benimde aynısıBenim kutu ve emzik ekte fotosu bak. Gayet guzel uyum sagladilar
Eki Görüntüle 2035551 Eki Görüntüle 2035553
E bebekten almistim markasini hatirlamiuorum ki, ama heryerde var hatta e bebek bana yanlislikla pembe gondermis bizim eczanede de aynisindan vardi getirsem degistirirmisiniz dedim olur dediler goturdum onlardan maviyle degistirdim orda da 6 liraydi:)Bu kutunun markasi ne nereden aldin ben de alayim:)
chiccoydu snaırım 2 emzik alıodu ama şok geçirdim resmen plastik kutu yahuu 50 tl nedir wee fln bulup alırım ben onu 5 tlye diye düşündüm almadm ztn :)o neymiş öyle bende 5.80tl ye aldım
benimde aynısı
Bakiyim canim ben de :)E bebekten almistim markasini hatirlamiuorum ki, ama heryerde var hatta e bebek bana yanlislikla pembe gondermis bizim eczanede de aynisindan vardi getirsem degistirirmisiniz dedim olur dediler goturdum onlardan maviyle degistirdim orda da 6 liraydi:)
wee marka olması gerekBakiyim canim ben de :)
kızlar hastane çantanıza süt arttırıcı çay koydunuz nu içmeyi düşünüyo nusunuz humana still tea yi çok okudum bide momsell stilltea var
Bakiyim canim ben de :)
2-3 büyük bardak günlük süt (sütün yanında meyve tüketiyorum hem şekeri dengelemiş olur diye ara öğünlerde) bir büyük kase yoğurt, kahvaltıda yiyebildiğim kadar kaşar domates ikilisinden çatallıyorum. Yumurta protein niyetine iki tane haşlama yiyorum(zorlansamda).Ne kadar tületiyorsun kalsiyum? Ben her gün 1 bardak süt, 1 kibrit kutusu beyaz peynir, 1 kibrit kutusu kasar peynir, 1 yumurta ve 1 kase yoğurt yiyorum. Yeterli mi acaba?
evet bunu gördüm de bizim e bebekte yoktu eczaneden marketten bi yerden alırım artk
Bana doktor kalsiyum ilacı vermedi.2-3 büyük bardak günlük süt (sütün yanında meyve tüketiyorum hem şekeri dengelemiş olur diye ara öğünlerde) bir büyük kase yoğurt, kahvaltıda yiyebildiğim kadar kaşar domates ikilisinden çatallıyorum. Yumurta protein niyetine iki tane haşlama yiyorum(zorlansamda).
Süt bulamadığımda calciday d3 suda eritilen kalsiyum ilacı alıyorum(O da haftada iki ancak).
Kullandığınız diğer ilaçlarla karşılaştırarak almalı ama. Mesela osteocare kullanıyorsan onun içinde de 1000ml (idi galiba )süte eşdeğer kalsiyum var.
Ben hastane cantasina humana still tee cay ve vitamom sur arttirici icecek koydum. Aklim cikiyor sutum gelmezse diye. Yine de her ihtimale karsi sut gelmeyince hastanede mama veriyorlar bebeklere diye golden goat keci sutu mama aldim yanima, bari mama vereceklerse bile guvenebilecegim bir mama olsun dedim...kızlar hastane çantanıza süt arttırıcı çay koydunuz nu içmeyi düşünüyo nusunuz humana still tea yi çok okudum bide momsell stilltea var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?