- 21 Temmuz 2016
- 932
- 874
- 103
- Konu Sahibi dilarazeynel
-
- #25.301
yok doktor ümidini kesti diye hastaneye yatırmamazlık yapmamıştır canım aynı ilaçları evde de kullanıp dinlenebileceğini düşünmüştür bi problem halinde ztn hastaneye koşuyoruz hemen doğurcaksın die düşünse asıl hastaneye yatış yapardı sen mümkün mertebe kalkma forumda başka bi arkadaşın rahim ağzı 15mm idi şimdş 34 35 lerde sanırım rahim ağzı sıfırlanmış demiş doktoru hala evde yatıo ve henüz doğurmadı bu problemler hemen doğuracağımız anlaına gelmio sen içini ferah tut duanı et bebişini sev :) hem artık doğsalarda çok kritik olan süreçleri geçtik öyle düşün artık öyle hızlı büyüyolar ki ben gittiğimde 1500 du çok küçük daha diyodum şimdi 1800 olmuş bi hafta daya dayansa 2 kg olucak inşallah bi hafta bi haftadr bizim içinEvet varmis surekli yatarak 35 38e kadar gelen ntsdeki hemsirede soyledi ama drun hastahaneye yatirmaya gerek yok evde dinlen gibi bisey dedi. Umudunu kesmis gibi konusmasi aklima takildi. Sende yorma canim kendini ben hata yapmisim eskisine gore daha az yoruluyorum diyip evde islerimi yapiyodum. Ama hic yapmamak lazimmis pismanim daha 31. haftadayiz
Evet @pembebasliklikiz olmasi lazim dedigin uye. Onun da uzun zamandir kisalma var yatiyor 1,5 filandi sanirimyok doktor ümidini kesti diye hastaneye yatırmamazlık yapmamıştır canım aynı ilaçları evde de kullanıp dinlenebileceğini düşünmüştür bi problem halinde ztn hastaneye koşuyoruz hemen doğurcaksın die düşünse asıl hastaneye yatış yapardı sen mümkün mertebe kalkma forumda başka bi arkadaşın rahim ağzı 15mm idi şimdş 34 35 lerde sanırım rahim ağzı sıfırlanmış demiş doktoru hala evde yatıo ve henüz doğurmadı bu problemler hemen doğuracağımız anlaına gelmio sen içini ferah tut duanı et bebişini sev :) hem artık doğsalarda çok kritik olan süreçleri geçtik öyle düşün artık öyle hızlı büyüyolar ki ben gittiğimde 1500 du çok küçük daha diyodum şimdi 1800 olmuş bi hafta daya dayansa 2 kg olucak inşallah bi hafta bi haftadr bizim için
progestan kullanmıyo musunBenmde bi hafta oncesi normal dedi tam bi hafta sonra agrim oldu. Ama kendinizi sartlamayin ve olumlu düşünün ama herkese tek tavsiyem hamile gibi davranin fazla yormayin kendinizi. Kalinlasma icin ilac vermedigi icin pek sanmiurm sadece oldugu gibi kalir belki
Aynen 2500 olunca kuvezdede bikacgun yatiriyolarmis sanirim. Umarim carsambaya kadar duzeliryok doktor ümidini kesti diye hastaneye yatırmamazlık yapmamıştır canım aynı ilaçları evde de kullanıp dinlenebileceğini düşünmüştür bi problem halinde ztn hastaneye koşuyoruz hemen doğurcaksın die düşünse asıl hastaneye yatış yapardı sen mümkün mertebe kalkma forumda başka bi arkadaşın rahim ağzı 15mm idi şimdş 34 35 lerde sanırım rahim ağzı sıfırlanmış demiş doktoru hala evde yatıo ve henüz doğurmadı bu problemler hemen doğuracağımız anlaına gelmio sen içini ferah tut duanı et bebişini sev :) hem artık doğsalarda çok kritik olan süreçleri geçtik öyle düşün artık öyle hızlı büyüyolar ki ben gittiğimde 1500 du çok küçük daha diyodum şimdi 1800 olmuş bi hafta daya dayansa 2 kg olucak inşallah bi hafta bi haftadr bizim için
Yok cnm vermedi progestanprogestan kullanmıyo musun
evet canım o arkadaş :) bnm de kısalma başlayınca forumda görüp yazıştık bugün yazdım hatta rahim ağzı nerdeyse sıfırlanmış diye cvp verdi evde yatıo dediğin gibiEvet @pembebasliklikiz olmasi lazim dedigin uye. Onun da uzun zamandir kisalma var yatiyor 1,5 filandi sanirim
benim annem çok kusuyomuş haftayı tamamlamamıza rağmen ben 2100 kardeşim 2200 doğmuşuz tabi kuvöz fln yok herşeyin hayırlısıAynen 2500 olunca kuvezdede bikacgun yatiriyolarmis sanirim. Umarim carsambaya kadar duzelir
prolutan depot iğne fln ne verdi ne içiosun sadece adalat mı bn 2 tane progestana devam ediyorum kırmızı gitarda prolutan depota neye göre karar verio doktorlar acabaYok cnm vermedi progestan
Bu benim de kafami karistiriyo.prolutan depot iğne fln ne verdi ne içiosun sadece adalat mı bn 2 tane progestana devam ediyorum kırmızı gitarda prolutan depota neye göre karar verio doktorlar acaba
ciğer geliştirici de doktorun insiyatifine bağlı sanırımBu benim de kafami karistiriyo.
Benimle ayni durumda olan bir arkadas prolutan haftalik, gunluk progestan igne ve 6 tane peogestan fitil aliyo gunde.
Bir baskasina doktor progestan bile vermiyo...
Neye gore belirleniyor bu dozlar? Doktorun insiyatifi midir, kisinin eahim yapisi mi? Haftasi mi?
Elbetteki butun doktorlar biliyor bu isi, biz burda uc bes kaynak karistirip yorum yapiyoruz onlar yillsrini veriyor... illaki var bir bildikleri de, insan sorgulamiyor degil...
evet bide diğer arkadaş vardı doğum yapan A Aysmll doğru mu etiketledim bilemedm amaBabylicious nasılsınız?
Bencede mantiken progestan yada igne vermeliydi ama vermedi drlarda fikir soylemeye kiziyo diye bu seferkinde soylemedim ama bi dahakine sorcam zaten evde progestanda var daha oncesindenprolutan depot iğne fln ne verdi ne içiosun sadece adalat mı bn 2 tane progestana devam ediyorum kırmızı gitarda prolutan depota neye göre karar verio doktorlar acaba
Ciger gelistirici ile ilgiliciğer geliştirici de doktorun insiyatifine bağlı sanırım
bnm kuzenin ilk aylar kanaması oluodu geçen konuştuk 2 tane progestan ne ki ben 6 tane alıyodum bide haftalık iğne vuruluyodum dedi mesela şimdi bebişi sağlıkla kucağında :)
Canim dinlenmene bak ben hastaneye yattim daha pazartesi gunu ciktim tam 5 gun boyunca hastanedeydim evde dinlenmenle fark yok acikcasi.ciger gelistirici igne yapildi iki doz adalat kullandim yattigim surece.bugun gene gittim kontrole progestan basladik adalata devam et dedi dinlenip bol bol su ic dedi doktorum.yani sen evde dinlenemiyorsan hastaneye yat bence ama evde dinlenebiliyorsan hicbir fark yok.Rabbim buyuk Allah hepimizin yavrusunu bagislasin :)Aynen 2500 olunca kuvezdede bikacgun yatiriyolarmis sanirim. Umarim carsambaya kadar duzelir
Bazi doktorlar progestanin kanitlanmis bir etkisi yok diyip sadece dinlenin diyebiliyor canim cunku okudugum makalelerden anladigim kadariyla etkisi kanitlanmis deil yine de kullanmakta fayda var zaten hicbir zarari olmayan bir ilac denemeye deger :)prolutan depot iğne fln ne verdi ne içiosun sadece adalat mı bn 2 tane progestana devam ediyorum kırmızı gitarda prolutan depota neye göre karar verio doktorlar acaba
Soyle de bir durum var canim ciger gelisimi 34 e kadar tamamlaniyormus eger 34 e kadar vurulmamis olursa riskli oldugu icin kar zarar hesabi 26.haftadan sonra vurulabiliyormus bana 27.haftada vurdular rahim agzim iyi ama nst de sancim vardi riske atmayalim dedi perinatolog vurdurdum ben de hicbir zarari yokmus zatenCiger gelistirici ile ilgiliokeanoss00 un doktorunun yaptigi yorum cok tatmin etti beni.. doguma ne kadar yakin vurulursa o kadar iyiymis. Bakti dogum
Basliyo durdurulamiyi o zaman yapacsk muhtemelen onunki de benimki de... bu tabi benim tahminim.
Ama anladigim kadariyla igneyi vurduktan 24.48 saat icinde cigerlerin oksijenle bulusmasi gerekiyor ki igne ise yarasin verimli olsun... cok erken yapmanin mantigi olmayabiliyor bu durumda
sanada geçmiş olsun canım. hastahanede atmayı sevmem zaten sadece önce hastahaneye alıcam geçmese diyip sonra vazgeçince ümidini mi kestiki dedim. Allahtan ümit kesilmez ve olacak ve öleceğe çare yok derler. ben tedbirimi alıp yatayım sonrası nasip artıkCanim dinlenmene bak ben hastaneye yattim daha pazartesi gunu ciktim tam 5 gun boyunca hastanedeydim evde dinlenmenle fark yok acikcasi.ciger gelistirici igne yapildi iki doz adalat kullandim yattigim surece.bugun gene gittim kontrole progestan basladik adalata devam et dedi dinlenip bol bol su ic dedi doktorum.yani sen evde dinlenemiyorsan hastaneye yat bence ama evde dinlenebiliyorsan hicbir fark yok.Rabbim buyuk Allah hepimizin yavrusunu bagislasin :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?