2017 EKİM Anne adayları

Ben daha hiç birşeyi yıkamadım, hiç bir hazırlığım yok. Ayy Allah'ım nasıl olacak bilmiyorum. Doğuma Ankara'ya gideceğim diye hiç bir şey yapmıyorum.
Ben de yıkamadım henüz. Kaç kıyafet yıkamak lazım? Kullanamayacaklarımız da olabilir. Çabuk büyüyorlar ya.

Kızlar bugun dışarı çıktım yürüdüm biraz ama yoldayken böyle kızım rahıme vuruyomuş hissi sürekli oldu hatta his değil vurdu bunu bugun çok sık yaptı. Eve geldim hala devam ediyor bu normal bir durummu? Tedirgin olmaya başladım aşağı aşağı vuruyo sanki

Onu bilmiyorum biz izindede maaş aldığımız için. Ama devlet o parayı veriyor. İlk çocukta 200, ikincide 400, 3.de 600. Hastane otomatikte yollayabiliyomuş raporu. Hastaneden çıkarken sorarsın.
Ha kuzenden duymustum bunu. Kuzenimin ucuzleri oldu cok zorlandilar maddi olarak. Basvurmuslardi. Ama devlet kolay kolay vermiyor o parayi dedi:) eve gelmisler gercekten ihtiyac sahibimisin diye. Duzgun bir apartman dairesinde oturduklarini gorunce biz bu parayi zor durumdakilere veriyoruz deyip gitmisler:)

Evet hastane raporu gönderiyormuş ama merak ettim çok karışık yazmışlar sayfada bazıları 3000 civarı fılan alınabiliyor dedi bende çok araştırdım net sonuca ulaşamıyorum
Canım bi arkadaş 5520 almış ama o özelde çalışıyormuş. Sgk 1 senelik süt paradı diye yatırmış.bende tam anlamadım.

Ben de yıkamadım henüz. Kaç kıyafet yıkamak lazım? Kullanamayacaklarımız da olabilir. Çabuk büyüyorlar ya.
Canım ben aldıklarımın hepsini yıkayacağım. Zaten çok bişey almadım 5er takım :)

Canım ünvde de prof olan hocamız aldı en son 3. Çocuğu oldu ve 600 vermişler. 2015 ve sonrası doğanlara çıkan birşey bu.

Bahsettigim ucuzler 2016 dogumlu. Onlar neden alamadi ki acaba?

bnm diş etim yara olmuştu dişçi tuzlu suyla gargara yap gğnde 3 4 ksre dedi ii geldi gerçekten bi dene istersen

5520 nedir yaaa nasıl bi yardımmış o nasıl alınıomuş ki

Slm kızlar bilginize ihtiyacım var
Kasılma denilen sanırım bebeğin kendini toplaması anladığım kadarıyla bunun sık sık olması
Bugün bu durumu çok yaşadım ve hala yaşıyorum yalnız bu toplanma tam mideme yakın yerde yine de kasılma olarak tanımlanır mı yoksa kasıklara yakın yerlerde olursa mı kasılma diyoruz

Bende de oluyordu, son 1,5 aydır olmuyor çünkü pozisyon değiştirdi. Sanki vura vura vajinayı genişletip Her an çıkacakmış gibi hissediyordum. Hatta burda Bikaç arkadaş da aynı durumu yaşadıklarından bahsettiler. 24.haftam bittiğinde doktora söylemiştim, olabilir zaten ayakları vajinanın üstünde, korkma bişey olmaz dedi.
Hareket ritmik olduğu zaman doktorlar enfeksiyondan da şüpheleniyorlarmış. Kontrolünde tahlil yaptır istersen

Bahsettigim ucuzler 2016 dogumlu. Onlar neden alamadi ki acaba?
Ben ikiz anneleri grubundayım orda benim gibi 1 çocuğu olan ve sonrada ikiz olan öğretmene 1000 yatmış. Diğer arkadaşa 5520, biri 260 süt parası aldım demiş. Neye göre bilmiyorum ama. Ben kızımda 2012 de 150mi ne sadece doğum parası almıştım.
Hiç bilmiyorum canım sgk kendi yatırmış. Ama o özelde çalışıyormuş. Biz maaş aldığımız için bence bize vermezler.

ohh rahatladım ya doktoruma gidicem de memleketime geldim gitmedim hiç 1 ay sonra gel dedi die burdan artık rapor almaya gittiğimde sorarım inşallah enfeksıyon değildir ya.

Canm tarif ettigin tek taraflı oldugunda bebek hareketi.kasılmada bütün karın toplanıp sertlesiyo böyle icerden bütün keseden komple kan çekiliyor gibi bi his oluyo karın ice dogru geriliyo gibi düşün

Ya yeni bi kanunla sigortalı anneye doğum parası verlcek diye duydum net bilgiye henuz ulaşamadım sgkdan sorucam bende iş göremez raporı aldıgım zaman .haklarımızdan yararlanalım sonuçta

Ya yeni bi kanunla sigortalı anneye doğum parası verlcek diye duydum net bilgiye henuz ulaşamadım sgkdan sorucam bende iş göremez raporı aldıgım zaman .haklarımızdan yararlanalım sonuçta
Canım nette okuduğum kadarıyla bu doğum parası 4a ve 4b li olanlara veriliyormuş. Ben 4cliyim. Emekli sandığı bizim. Sen de bir sor bende öğrenirsem bişey yazarım

Canm tarif ettigin tek taraflı oldugunda bebek hareketi.kasılmada bütün karın toplanıp sertlesiyo böyle icerden bütün keseden komple kan çekiliyor gibi bi his oluyo karın ice dogru geriliyo gibi düşün
Teşekkür ederim tek taraflı oluyor bende bebek hareketi o zaman zaten toplandıktan sonra hareketleniyor bayağı

Bahsi gecen 5520 lira dogum parasi degil. Ozel sektorde calisanlar (bende oyle) daha onceki mesajimda da dedigim gibi dogum izninde oldugumuz sure boyunca maas almiyoruz. Sgk rapor bitiminde ise donerken yani bize 16 haftalik maasimizi toplu yatiriyor.

Bende 4 aylik tum maasimi dogum izni bitiminde toplu alicam bu dogum parasi degil ama sogum parasi diyor herkes... aslinda sgk ya odenen primlerden rapor paramiz...

Piriminiz maasiniz uzerinden odenmiyorsa ( bazi firmalar maaslari asgariden gosterip sgk primini asgari yatirip maasin ustunu elden veriyor) bu durumda 16 haftalik toplam maasinizi almazsiniz tabiki. Sgk ya bildirilen maasiniz ne kadarsa onu toplu alirsinjz.

Bunun disindaki bir defaya mahsus olan sut parasi (sanirim 150 tl ) ve bebek yardimi tek bebek icin 300 tl gibi onlari calissaniz sa calismasaniz da devlet dogan tum bebeklere veriyor zaten...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…