- 5 Mart 2017
- 851
- 687
- 18
- Konu Sahibi dilarazeynel
-
- #24.761
Balla zencefil karıştırıp ye. Bana çok iyi geldi. Boğazlarım geçti. Sadece sol burunda hafif sinüzit var.Sagol canim simdi bademcigimde sismis sinirden agliycam yaa
Ben de yıkamadım henüz. Kaç kıyafet yıkamak lazım? Kullanamayacaklarımız da olabilir. Çabuk büyüyorlar ya.Ben daha hiç birşeyi yıkamadım, hiç bir hazırlığım yok. Ayy Allah'ım nasıl olacak bilmiyorum. Doğuma Ankara'ya gideceğim diye hiç bir şey yapmıyorum.
Ben chicco aldım.Kızlar kanguru alan oldu mu hiç ben alıcam da bir marka var boba kanguru çok güzel ama bana fazla geliyo fiyatı alan oldu mu hiç?
Ha kuzenden duymustum bunu. Kuzenimin ucuzleri oldu cok zorlandilar maddi olarak. Basvurmuslardi. Ama devlet kolay kolay vermiyor o parayi dedi:) eve gelmisler gercekten ihtiyac sahibimisin diye. Duzgun bir apartman dairesinde oturduklarini gorunce biz bu parayi zor durumdakilere veriyoruz deyip gitmisler:)Onu bilmiyorum biz izindede maaş aldığımız için. Ama devlet o parayı veriyor. İlk çocukta 200, ikincide 400, 3.de 600. Hastane otomatikte yollayabiliyomuş raporu. Hastaneden çıkarken sorarsın.
Canım bi arkadaş 5520 almış ama o özelde çalışıyormuş. Sgk 1 senelik süt paradı diye yatırmış.bende tam anlamadım.Evet hastane raporu gönderiyormuş ama merak ettim çok karışık yazmışlar sayfada bazıları 3000 civarı fılan alınabiliyor dedi bende çok araştırdım net sonuca ulaşamıyorum
Canım ben aldıklarımın hepsini yıkayacağım. Zaten çok bişey almadım 5er takım :)Ben de yıkamadım henüz. Kaç kıyafet yıkamak lazım? Kullanamayacaklarımız da olabilir. Çabuk büyüyorlar ya.
Canım ünvde de prof olan hocamız aldı en son 3. Çocuğu oldu ve 600 vermişler. 2015 ve sonrası doğanlara çıkan birşey bu.Ha kuzenden duymustum bunu. Kuzenimin ucuzleri oldu cok zorlandilar maddi olarak. Basvurmuslardi. Ama devlet kolay kolay vermiyor o parayi dedi:) eve gelmisler gercekten ihtiyac sahibimisin diye. Duzgun bir apartman dairesinde oturduklarini gorunce biz bu parayi zor durumdakilere veriyoruz deyip gitmisler:)
Canım bi arkadaş 5520 almış ama o özelde çalışıyormuş. Sgk 1 senelik süt paradı diye yatırmış.bende tam anlamadım.
Canım ben aldıklarımın hepsini yıkayacağım. Zaten çok bişey almadım 5er takım :)
Canım ünvde de prof olan hocamız aldı en son 3. Çocuğu oldu ve 600 vermişler. 2015 ve sonrası doğanlara çıkan birşey bu.
onun da belli bi yüzdesini mi ödüyo sgkDogum parasi olarak bilmiyorum. Ama bizim isyerinde dogum izninde oldugumuz 4 ay maas almadigimiz donemdeki parayi sgk rapor bitiminde toplu veriyor benim alabilecegim tek para o
bnm diş etim yara olmuştu dişçi tuzlu suyla gargara yap gğnde 3 4 ksre dedi ii geldi gerçekten bi dene istersenGeçmiş olsun canım. Benim de gribim hafiflemişti ama dün sol yanağım ve dişimde çok fena ağrı vardı. Ne ağzımı açabiliyordum ne de sol dişimle çigneyebiliyordum. Hep sola yatıyordum. Grip devam ederken de aynı. Bu gece sağa yattım ve ağrı kalmadı. Yine de dr gittim. Antibiyotik vermedi ama otrivine sprey verdi. Ama merak etme ben 2. Ayda da grip olmuştum ve antibiyotik kullandım mecburen. O zaman benim de geniz akıntım vardı. Verdiği antibiyotik hamilelerin kullanabileceği türdendir ama endişelenme o yüzden. Ne verdi?
5520 nedir yaaa nasıl bi yardımmış o nasıl alınıomuş kiCanım bi arkadaş 5520 almış ama o özelde çalışıyormuş. Sgk 1 senelik süt paradı diye yatırmış.bende tam anlamadım.
Canım ben aldıklarımın hepsini yıkayacağım. Zaten çok bişey almadım 5er takım :)
Canım ünvde de prof olan hocamız aldı en son 3. Çocuğu oldu ve 600 vermişler. 2015 ve sonrası doğanlara çıkan birşey bu.
Bende de oluyordu, son 1,5 aydır olmuyor çünkü pozisyon değiştirdi. Sanki vura vura vajinayı genişletip Her an çıkacakmış gibi hissediyordum. Hatta burda Bikaç arkadaş da aynı durumu yaşadıklarından bahsettiler. 24.haftam bittiğinde doktora söylemiştim, olabilir zaten ayakları vajinanın üstünde, korkma bişey olmaz dedi.Kızlar bugun dışarı çıktım yürüdüm biraz ama yoldayken böyle kızım rahıme vuruyomuş hissi sürekli oldu hatta his değil vurdu bunu bugun çok sık yaptı. Eve geldim hala devam ediyor bu normal bir durummu? Tedirgin olmaya başladım aşağı aşağı vuruyo sanki
Ben ikiz anneleri grubundayım orda benim gibi 1 çocuğu olan ve sonrada ikiz olan öğretmene 1000 yatmış. Diğer arkadaşa 5520, biri 260 süt parası aldım demiş. Neye göre bilmiyorum ama. Ben kızımda 2012 de 150mi ne sadece doğum parası almıştım.Bahsettigim ucuzler 2016 dogumlu. Onlar neden alamadi ki acaba?
Hiç bilmiyorum canım sgk kendi yatırmış. Ama o özelde çalışıyormuş. Biz maaş aldığımız için bence bize vermezler.5520 nedir yaaa nasıl bi yardımmış o nasıl alınıomuş ki
ohh rahatladım ya doktoruma gidicem de memleketime geldim gitmedim hiç 1 ay sonra gel dedi die burdan artık rapor almaya gittiğimde sorarım inşallah enfeksıyon değildir ya.Bende de oluyordu, son 1,5 aydır olmuyor çünkü pozisyon değiştirdi. Sanki vura vura vajinayı genişletip Her an çıkacakmış gibi hissediyordum. Hatta burda Bikaç arkadaş da aynı durumu yaşadıklarından bahsettiler. 24.haftam bittiğinde doktora söylemiştim, olabilir zaten ayakları vajinanın üstünde, korkma bişey olmaz dedi.
Hareket ritmik olduğu zaman doktorlar enfeksiyondan da şüpheleniyorlarmış. Kontrolünde tahlil yaptır istersen
Canm tarif ettigin tek taraflı oldugunda bebek hareketi.kasılmada bütün karın toplanıp sertlesiyo böyle icerden bütün keseden komple kan çekiliyor gibi bi his oluyo karın ice dogru geriliyo gibi düşünSlm kızlar bilginize ihtiyacım var
Kasılma denilen sanırım bebeğin kendini toplaması anladığım kadarıyla bunun sık sık olması
Bugün bu durumu çok yaşadım ve hala yaşıyorum yalnız bu toplanma tam mideme yakın yerde yine de kasılma olarak tanımlanır mı yoksa kasıklara yakın yerlerde olursa mı kasılma diyoruz
Ya yeni bi kanunla sigortalı anneye doğum parası verlcek diye duydum net bilgiye henuz ulaşamadım sgkdan sorucam bende iş göremez raporı aldıgım zaman .haklarımızdan yararlanalım sonuçtaBen ikiz anneleri grubundayım orda benim gibi 1 çocuğu olan ve sonrada ikiz olan öğretmene 1000 yatmış. Diğer arkadaşa 5520, biri 260 süt parası aldım demiş. Neye göre bilmiyorum ama. Ben kızımda 2012 de 150mi ne sadece doğum parası almıştım.
Hiç bilmiyorum canım sgk kendi yatırmış. Ama o özelde çalışıyormuş. Biz maaş aldığımız için bence bize vermezler.
Canım nette okuduğum kadarıyla bu doğum parası 4a ve 4b li olanlara veriliyormuş. Ben 4cliyim. Emekli sandığı bizim. Sen de bir sor bende öğrenirsem bişey yazarımYa yeni bi kanunla sigortalı anneye doğum parası verlcek diye duydum net bilgiye henuz ulaşamadım sgkdan sorucam bende iş göremez raporı aldıgım zaman .haklarımızdan yararlanalım sonuçta
Teşekkür ederim tek taraflı oluyor bende bebek hareketi o zaman zaten toplandıktan sonra hareketleniyor bayağıCanm tarif ettigin tek taraflı oldugunda bebek hareketi.kasılmada bütün karın toplanıp sertlesiyo böyle icerden bütün keseden komple kan çekiliyor gibi bi his oluyo karın ice dogru geriliyo gibi düşün
5520 nedir yaaa nasıl bi yardımmış o nasıl alınıomuş ki
Ben ikiz anneleri grubundayım orda benim gibi 1 çocuğu olan ve sonrada ikiz olan öğretmene 1000 yatmış. Diğer arkadaşa 5520, biri 260 süt parası aldım demiş. Neye göre bilmiyorum ama. Ben kızımda 2012 de 150mi ne sadece doğum parası almıştım.
Hiç bilmiyorum canım sgk kendi yatırmış. Ama o özelde çalışıyormuş. Biz maaş aldığımız için bence bize vermezler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?