2017 de evlenecek olanlar veya evlenmek isteyenler, buyrun sohbete :)

Selam arkadaşlar, başlığı görünce baktım anaaaaa bende 2017 de adayım bari bir yazayım dedim. Konu bayağı olmuş açılalı ama yazmadan duramadım

benimki 23 temmuzda canım neden o kadar bekliyceksiniz pekii
Aman annem duymasin bu yazdigini, zaten biraz ertelemek icin bayagi ugrastim Valideye kalsa bu dönemlerde olsun diye bakiyordu ama daha yeni meslek egitimini bitirdim, onunla beraber birde Nisan telasi kaldiramazdim. Ve ayrica aile arasinda yapacak oldum ama bir türlü rahat birakilmadigimdan dedim iyi yav madem öyle salonda olacak. Validenin yüz ifadesini göreceksin, birde dedim 11.12. olacak dedim, cünkü 12.12 benimkinin dogum günü ve sansima öyle ayarladik bizde.

aa tam gönlüne göre olmuş o zaman canım. hayırlısı olsun. benmkinin de annesi aşırı aceleci. bu yaz evlenin diyor anneler genel olarak aceleci heralde

aa tam gönlüne göre olmuş o zaman canım. hayırlısı olsun. benmkinin de annesi aşırı aceleci. bu yaz evlenin diyor anneler genel olarak aceleci heralde
Hahaha evet bu durumda benimki aceleci ama onunda iyi tarafından bakmaya başladım. Sözlüm ile görüştüğümde her defasında ayrılma noktasında depresif moduna giriyoruz çünkü aramızda 1 saatlık yol mesafesi var. Geçen de benimki, şimdi anlıyorum kayınvalide ve senin o etkide hemen evlenelim demenin sebebini.. evleneceğiz üleeeen hemde seneye demeye başladı, onu da kayıp ettik galiba

Bendeki asıl neden meslek eğitimin finaline doğru başka şeylerle kafa yormayıp başarı ile onu tamamlamamdı. Şimdi o kademeyi atlattık ve ister Nişan ister Kına ve Düğün hazırıy artık

hadi gözün aydın canım
zaten ayrılıklar b süreci hızlandırıyor. sen yine 1 saat diyorsun biz ayrı şehirlerdeyiz sözlümle ben atandıktan bi kaç ay sonra direk evlenme teklifi etti

hadi gözün aydın canım
zaten ayrılıklar b süreci hızlandırıyor. sen yine 1 saat diyorsun biz ayrı şehirlerdeyiz sözlümle ben atandıktan bi kaç ay sonra direk evlenme teklifi etti
Sağol dilerim sende mutlu mesut hedefe ulaşırsın. Bizde farklı şehirlerdeniz ama işte her zaman olmasa bile haftada bir iki haftada bir görüşmeye cesaretliyiz. Eh araba su yakmıyor işte

Benimki de evlenme teklifinden öte ''sen benkadınımsın eşimsin'' diyerek kaptı. Evlilik teklifi almadı o şekil hatta kayınvalide sen niye teklif etmedin diye de sorgulamış ama aldırışa vermşyorum. Ha arada bir diyorum teklif yapmadın diye o zaman da adana damarına denk geliyorum galiba

hala teklif için geç kalmış sayılmaz bence
biz de 2 haftada bir filan görüşmeye çalışıyoruz ama yine de çok zor ya ee hazırlıkların ne alemde anlat bakalım

hala teklif için geç kalmış sayılmaz bence
biz de 2 haftada bir filan görüşmeye çalışıyoruz ama yine de çok zor ya ee hazırlıkların ne alemde anlat bakalım
Hahaha, yok canı sağ olsun zaten elinden geldiğice kendi derdini kenara itekleyip benim ile ilgilenmeye çalışıyor, o yüzden teklif olsun olmasın başımdan eksilmesin yeter. Vallahi hazırlık dedinde daha hiç birşey yapmadım. Nişan törebi için yer tutuldu o kadar. Ve beni tam olarak neler bekliyor vs. bilemiyorum. İlk aşamada davetiyeleri halledeyim diyorum. Kendim Almanyada yaşıyorum ve burada Türkiyedeki kadar fazla seçenek olmadığından davetiye sitelerinde geziniyorum belki kargo imkanı bulurumda öyle hallederim diye. Kına için ise fazla kafa yormuyorum Kamera ve Fotoğraf olayı olsun da gerisini annem istediği gibi yapsın, türkiye'de yapılacak allah nasip ederse. Nişana hazırlık yaparken de Nikah tarihini ve Dügün salonunu da şimdiden halledelim diyoruz. Düğün Nikah bir arada olsun fikrine yöneldik burada çevrede bu şekil yapan az, bilmeyenler de çok :) Sen peki?

olsun ya yavaştan hallolur. düğünü ne zaman düşünüyosunuz peki?
biz de zaten nişana baya az kaldı. mekanı tuttuk benim nişanlığım hazırlandı geçen hafta teslim aldım. alyanslarımızı aldık takılacak saatleri aldık sözlümle. bir tek onun takımı kaldı geriye onu da bayramda halletmeyi planlıyoruz bakalım.
o sırada ben davetiyemizi kendim tasarladım zarf alır almaz ölçüsünü ayarlayıp basacağım tahminimce önümüzdeki hafta helletmmiş olurum. misafirler için kokulutaş yapıyorum o baya zamanımı alıyor daha yarısını bile yapamaıdm yani.
ayakkabımı kayınvalidemle almıştık. ben bi de el buketi yaptım nişan hazırlıklarım bu şekilde.
düğünü biz seneye temmuzda düşünüyoruz ama öncesinde bu sene eylül gibi nikah kıymayı planlıyoruz benim tayin durumumdan ötürü. nişan bitert bitmez nikah için koşşturmaya başlıcaz işte
çeyizlerimi de tamamladım diyemem ama büyük parçaları hallettim ufak tefek şeyler kaldı zamanla halledicem inşallah onları da

Çeyiz olayında yavaş yavaş kademe kademe olduğu kadar tamamlamak yanayız. Düğünü Kınayı tatil sezonunda düşündüğümüz için 8.-9. aylarda düşünüyoruz. Nişan da takı olayı nasıl oluyor? Yani annem diyor kıza takılır ancak ben kendisine zaten Nişan Töreni gece bittiğinde doğumgününe giriş yapacağımızdan sevdiği bir Saat modelleri var örneğin Diesel den sportif ve şık duran öyle birşey düşündüm ve ona göre de aksesuar var aklımın ucunda.

canım valla takı olayını biz de netleştiremedik. takı törenini soruyorsun değil mi ??
biz saat aldık karşılıklı olarak. haricinde annesi bilezik takacakmış. onun dışında gelenlerde çeyrek filan takarlar muhtemelen. ama takı işini nasıl yapcaz bilmiyorum hiç

Çünkü annem diyorki hani Nişan olduğundan Kayınvalide falan vs. Kıza takı takarlarmış, annemde şimdi sadece bana birşey almış. Bende ama hani elim boş olmasını sevmiyorum. Sözlümden birşey beklemiyorum bu konuda çünkü düğünü evi düzmesini falan mümkün oldukça kendisi yapacak. Ailesine yük olmayı sevmez veyahut diyelim onların durumu göz önünde bulundurup herşeye yetişme peşinde. Kayınvalide mesela Nişan için olsun Düğün için olsun takı olarak ne düşündün diyor bende ne diyeyim öyle yok vay arkadaş 10 burma şart 5 metre şundan bundan diye beklentim yok, gönülden ne koparsa diyorum. Çünkü tek evlat ve Anneanne ile Dedenin ilk torunu her biri çok hevesli ve evliliğin derecesine kadar zamanı iplik ile çekiyorlar.

en iyisini yapmışsın bana da sordu ben de aynı senn gibi dedim. ama bzm tek adetimiz karşılıklı saat takılması işte onu aldık biz de. ama takı töreni için ne düşündün sen ? nasıl bişey yapıcaksın

Hangi takıda ve ne gibi mesela? Ben böyle evlilik öncesi sonrası mevzularını pek bilmem o yüzden buradan forumdan biraz kendimi bilgilendirmekle mesgul oluyorum :)

Hangi takıda ve ne gibi mesela? Ben böyle evlilik öncesi sonrası mevzularını pek bilmem o yüzden buradan forumdan biraz kendimi bilgilendirmekle mesgul oluyorum :)
yani insanlar takı takarkenki törenden bahsediyorum. takı töreni yapacak mısınız yoksa insanlara hoşgeldiniz filan derken mi takacaklar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…