- 26 Ekim 2012
- 5.018
- 4.073
-
- Konu Sahibi KarrTanesii
- #3.341
evet arkadşımızın dediği gibi her şehir ve hatta her belediye farklı.
biz direkt belediyey gittik onlar lazım olan şeylerin listesinin olduğu minik bi kağıt verdiler. adanada talasemi merkezi bir taneymiş mesela sağlık ocağı ve devlet hastanelere yapmıyormuş. nişanlım kan verdi bir gün sonra da aldı sonucu. eşlerden biri versin yeter dediler mesala. önce sağlık ocağına gitmştik bu sonuç olmadan rapor vermedi mesela doktor. birimiz yaptrdık ve bağlı olduğumuz sağlık ocakları ayrı nasıl rapor vereckler anlamadım. ( resimli olacakmış)nüfus müdürlüğünden evlenme ehliyet belgesi aldık. kimlik fotokopisi fotoğraf felan isteniyor. bir de ücret nikah salonunda ayrı düğün salonunda 3 katından fazla gbi
Bence artık gelinlik fln bakmaya başla :) benim senden 4 ay sonra ev tutma kısmı hariç gerisini biz de hallettkSelam kızlarr, benim düğünümde nisanda inşallah tutuldu salon falan, ev tutuldu mobilyaları aldık ama onun dışında daha hiç bir seye bakmadık, agırdan mı alıyoruz bilemedim, gelinlik bindallı bunlara zaten hiç karar veremedim kafamda hiç bişey yok.. biraz da kilo vereyim diye ugrasıyorum şubat sonu gec mi olur acaba?
Az kaldıkiiteşekkürler canım :) evet öyle sağlık ocağı ama tek yermiş oraya yönlendiriyolarmış cuma günü gelsin hemenn
Biz bohça fln yapmadık ama nişandan önce alışverşe çıktık kayınvalidemle. Bana elbise ayakkabı çamaşır gibi şeyler aldıKızlar merhaba nişanıma 2 aydan daha az bi zaman kaldı bohçamız tam olarak tamamlanmadı sorum şu bohça için siz neler aldınız damada, damat tarafı gelin bohçası için neler aldı teşekkürler şimdiden cevaplarınız için :)
en büyüklerini halletmişsiniz. geriye en önmli ola şey gelinlik kalmış. bol bol nette gez gelinlikçi gez . beğenmediğin model olsa bile dene giyince insanın fikri değişior. her denedeğin gelinlikte kafanda bir şeyler şekilleniyor.Selam kızlarr, benim düğünümde nisanda inşallah tutuldu salon falan, ev tutuldu mobilyaları aldık ama onun dışında daha hiç bir seye bakmadık, agırdan mı alıyoruz bilemedim, gelinlik bindallı bunlara zaten hiç karar veremedim kafamda hiç bişey yok.. biraz da kilo vereyim diye ugrasıyorum şubat sonu gec mi olur acaba?
ben netten baktım hiç model denemeden beğendm modaevine gidip bunu dikin dedim hiç kafam karışmadı :)en büyüklerini halletmişsiniz. geriye en önmli ola şey gelinlik kalmış. bol bol nette gez gelinlikçi gez . beğenmediğin model olsa bile dene giyince insanın fikri değişior. her denedeğin gelinlikte kafanda bir şeyler şekilleniyor.
benimde düğünüm nisanda ben de daha karar veremedm yani verdim de aklım başka gelinlklerde içimde o aklımda başka napacağım bilmiyorum
yaa ben hem denedim hemde klasik bir şey istemediğim için bulamadım. yani yok şu gelinliğin altı yok diğer gelinliğin üstü olsun askısı şöyle olsun dedk toplama bi gelinlik yaptık. en iyisi diktirmek diyor kimileri de konuştum bir kaç yerle de onlarda haliyle ikna edici konuuyorlar. ama ben diktirmekten korkuyorum istedğime yakın bi gelinliğin üstünde oynamak yapmak daha iyi gibi geliyor bana. daha somut daha güven verici fln diye. diktirdiği hadi istedim gibi olmazsa ne olur? sürem gittikçe azalmış olacak sonuçta min.3 haftada fln dikiyorlar.ben netten baktım hiç model denemeden beğendm modaevine gidip bunu dikin dedim hiç kafam karışmadı :)
canım bnm 4 ay var şimdiden başladılar olmayan yerini değiştircekelr baştan aşağı dikilcek kalıbım alındı kiloda veriyorum son 3 güne kadar prova olcak yavaş yavaş güzel diktirmek için erken karar verdim sende öyle konş olmayan yeri değişssin vs die. ben fransız küpürü falan gidip toptancılarındn kendim seçicem mesela çok ilgililer sende ayrıntılı konuş dikim bana daha iyi çünkü omuzlarım geniş kafama göre o bedende bulmam zor olur diye diktiriyrm :)yaa ben hem denedim hemde klasik bir şey istemediğim için bulamadım. yani yok şu gelinliğin altı yok diğer gelinliğin üstü olsun askısı şöyle olsun dedk toplama bi gelinlik yaptık. en iyisi diktirmek diyor kimileri de konuştum bir kaç yerle de onlarda haliyle ikna edici konuuyorlar. ama ben diktirmekten korkuyorum istedğime yakın bi gelinliğin üstünde oynamak yapmak daha iyi gibi geliyor bana. daha somut daha güven verici fln diye. diktirdiği hadi istedim gibi olmazsa ne olur? sürem gittikçe azalmış olacak sonuçta min.3 haftada fln dikiyorlar.
özetle kararsız kaldım
Ya valla ne güzelmiş ben kime sorsam aman diktirme sakın istediğin gibi olmuyo vs vs gibi seyler söylüyolar benim zaten karısık olan kafam daha da karısıyor tabi :) ankaradayım ben, guzel bi gelinlikci arıyorum bende diktirmeyi düşünüyorum sansımıza artık ne diyim. Bindallı konusunda fikriniz var mı peki? Şimdi alsam iki ay sonra kilo verdiğimde (inşallaahh) daraltırlar mı :)))canım bnm 4 ay var şimdiden başladılar olmayan yerini değiştircekelr baştan aşağı dikilcek kalıbım alındı kiloda veriyorum son 3 güne kadar prova olcak yavaş yavaş güzel diktirmek için erken karar verdim sende öyle konş olmayan yeri değişssin vs die. ben fransız küpürü falan gidip toptancılarındn kendim seçicem mesela çok ilgililer sende ayrıntılı konuş dikim bana daha iyi çünkü omuzlarım geniş kafama göre o bedende bulmam zor olur diye diktiriyrm :)
Ben de ankaradayım gelinlk için and çarşıyı düşünüyorm tecrübeli birisine diktirmeyi... bindallı ben almıyorm organizasyon şirketim o gün hediye edecek seçtiğimi :)Ya valla ne güzelmiş ben kime sorsam aman diktirme sakın istediğin gibi olmuyo vs vs gibi seyler söylüyolar benim zaten karısık olan kafam daha da karısıyor tabi :) ankaradayım ben, guzel bi gelinlikci arıyorum bende diktirmeyi düşünüyorum sansımıza artık ne diyim. Bindallı konusunda fikriniz var mı peki? Şimdi alsam iki ay sonra kilo verdiğimde (inşallaahh) daraltırlar mı :)))
Ben de ankaradayım gelinlk için and çarşıyı düşünüyorm tecrübeli birisine diktirmeyi... bindallı ben almıyorm organizasyon şirketim o gün hediye edecek seçtiğimi :)
canım bu ulustaki yerler genelde ölçü alıp izmirden direk getiriyorlar. babamın arkadaşı izmirde bu işi yapıyor. ankarada ulustaki yerlere hep gönderiyoruz demişti. hatta ablam evlendi geçen yaz ona da aynı senink gibi dediler ölçü alacaz direk gelinliğin gelecek diye.. bindallı da aynı biçimdeydi. gelinliği and çarşısında yaptırdık provalarla üzerine göre güzelce yaptılar o yüzden aklmda orası var.. düğünün ne zamandı nisan mı ?bende ankara keçiörendeyim, keçiörende bi modaevine dikim yaptırıyorum organizasyon şirketi ayarlamadım bizim kınamız beraber olcak kalabalık olcak o yüzdn organizasyon şirketine ihtiyaç duymadık organizasyon şirketinden sadece kına tahtı alıcaz :) bindallımı kiralıcam boşuna alıp masraf etmek istemedm bi kere giyicem diye açıkcası :)
nişan elbisemi anafrtalarda bi modaevine diktirdim güya ama dikim olmamış hazır kalıp getirmişler kuğu gibi olmak istersen kalıp gibi oldum şişko çıktım o yüzden öyle büyük yerlere gidipte diktirmek istemedim gelinliği ve nişanlığımda hiç prova yapmadım gidince fiyatta anlaştık ölçümü aldı 1 ay sonra aradı nişanlığın geldi gel al dedi gittim giydim aldım üstüme oturdu ama rahat değildi ve beğnmediğim yerini falan söylemedm kolları yanlış yapılmıştı kısacası sıkıntı yaşadm yoksa gelinlik için teklif ettiler gelin diye ama istemedm dikcez diyip hazır kalıbı getiriyolar. ama şuanki yerim ölçümü aldı önce alt kalıbı çıkarıcak sonra üst kalıbı vs derken 3-4 kere provada istediğim gibi yapıcak nasipse. sende and çarşısında modaeviyle konuşurken böyle konuş alt kalıbı vs provası bol olsun derim canım bana nişşanlık tecrübe oldu o yüzden :)
evet canım izmirden geliyomuş bende şuanki gelinlikçime gidince öğrendm izmirden geldiğini zamanında çok iş yaptık o gittiğiniz nişanlıkçıya ama artık izmirden hazır kalıp geliyor dedi.neyseki gelinliğimin gazabına uğramadım şansılıyım :)canım bu ulustaki yerler genelde ölçü alıp izmirden direk getiriyorlar. babamın arkadaşı izmirde bu işi yapıyor. ankarada ulustaki yerlere hep gönderiyoruz demişti. hatta ablam evlendi geçen yaz ona da aynı senink gibi dediler ölçü alacaz direk gelinliğin gelecek diye.. bindallı da aynı biçimdeydi. gelinliği and çarşısında yaptırdık provalarla üzerine göre güzelce yaptılar o yüzden aklmda orası var.. düğünün ne zamandı nisan mı ?
benim kına mekanım zaten organizasyonla çalışıyordu hepsi dahildi fiyata saolsun kızda beni kırmayıp bindallıyı da dahil etti o da baya işime geldi açıkçası ben de almak istemiyordm çünkü
evet o iyi olmuşevet canım izmirden geliyomuş bende şuanki gelinlikçime gidince öğrendm izmirden geldiğini zamanında çok iş yaptık o gittiğiniz nişanlıkçıya ama artık izmirden hazır kalıp geliyor dedi.neyseki gelinliğimin gazabına uğramadım şansılıyım :)
Bende and carsısına bakacagım buldum bi kac yer inşallah içimize siner :))Ben de ankaradayım gelinlk için and çarşıyı düşünüyorm tecrübeli birisine diktirmeyi... bindallı ben almıyorm organizasyon şirketim o gün hediye edecek seçtiğimi :)
Bende bindallı kiralamak istedim basta ama sordugum yer satın alma ile aynı oluyo dedi acaba ben yanlış mı bilgilendirildim? Bi de ne tür bi bindallı düşünüyosunuz. Ben tarlatansız düz alayım dedim cok sönük mü kalırım acaba ?bende ankara keçiörendeyim, keçiörende bi modaevine dikim yaptırıyorum organizasyon şirketi ayarlamadım bizim kınamız beraber olcak kalabalık olcak o yüzdn organizasyon şirketine ihtiyaç duymadık organizasyon şirketinden sadece kına tahtı alıcaz :) bindallımı kiralıcam boşuna alıp masraf etmek istemedm bi kere giyicem diye açıkcası :)
nişan elbisemi anafrtalarda bi modaevine diktirdim güya ama dikim olmamış hazır kalıp getirmişler kuğu gibi olmak istersen kalıp gibi oldum şişko çıktım o yüzden öyle büyük yerlere gidipte diktirmek istemedim gelinliği ve nişanlığımda hiç prova yapmadım gidince fiyatta anlaştık ölçümü aldı 1 ay sonra aradı nişanlığın geldi gel al dedi gittim giydim aldım üstüme oturdu ama rahat değildi ve beğnmediğim yerini falan söylemedm kolları yanlış yapılmıştı kısacası sıkıntı yaşadm yoksa gelinlik için teklif ettiler gelin diye ama istemedm dikcez diyip hazır kalıbı getiriyolar. ama şuanki yerim ölçümü aldı önce alt kalıbı çıkarıcak sonra üst kalıbı vs derken 3-4 kere provada istediğim gibi yapıcak nasipse. sende and çarşısında modaeviyle konuşurken böyle konuş alt kalıbı vs provası bol olsun derim canım bana nişşanlık tecrübe oldu o yüzden :)
Bindallı için mi dediler?bana kiralamasına 3000 satın almasına 3500 dediler. dikimevleri de bu fiyat civarında söyledi hazır satan gelinlikçilerde. yani hazırla dikim arasında bir fark yok fiyat olarak
inşallah canım :) ne zaman bakacaksın ve düğünün ne zamanBende and carsısına bakacagım buldum bi kac yer inşallah içimize siner :))
tarlatansız ablama almıştık gelinliğin tarlatanını giydi daha güzel olduBende bindallı kiralamak istedim basta ama sordugum yer satın alma ile aynı oluyo dedi acaba ben yanlış mı bilgilendirildim? Bi de ne tür bi bindallı düşünüyosunuz. Ben tarlatansız düz alayım dedim cok sönük mü kalırım acaba ?
Bende bindallı kiralamak istedim basta ama sordugum yer satın alma ile aynı oluyo dedi acaba ben yanlış mı bilgilendirildim? Bi de ne tür bi bindallı düşünüyosunuz. Ben tarlatansız düz alayım dedim cok sönük mü kalırım acaba ?
evet o iyi olmuşpeki ne kadara yaptırıyorsun gelinliği acaba
Haftaya bakmaya baslayacagım :)8 nisan düğünüm inşallah :))) szinki ne zamaninşallah canım :) ne zaman bakacaksın ve düğünün ne zaman
tarlatansız ablama almıştık gelinliğin tarlatanını giydi daha güzel olduya istanbulda 200 e fln satılık bindallılar var gayette güzel .. kaftanlar daha pahalı işte .. ankarada mesela bi yere sordum 3500 dedi kiralama da 700.. bi yer de 500 e kiralıyor bindallıyı bildiklerim bunlar.