- 14 Haziran 2016
- 1.207
- 520
-
- Konu Sahibi KarrTanesii
- #3.321
Tatli heyecanlar baslamistir, insallah hersey cok guzel olur
Canim biz nikâhımızı 15 aralık ta kiydirdik ilk önce sağlık ocağına gidiyorsun ben evlilik testi yani talasemi testi yaptırmak istiyorum diyorsun kan veriyorsun 1 hafta sonra gel al diyorlar aradan zaman geçiyor 1 hafta sonra sonucu aldığında sen kendi aile hekimine nişanlım ise kendi aile hekimine sonuçlarını götürüp gösteriyor her iki doktorda ayrı ayrı sağlık raporu hazırlıyor bu isimdeki şahsın evlenmelerine dair bir sorun yoktur diye belge veriyor bunu alıyorsunuz ama bunu alırken üzerine fotograf yapisyapistiriliyir yapistirulmadiginda evlendirme dairesi kabul etmiyor sonrada zaten diğer belgelerini alıp hepsiyle birlikte evlendirme dairesine gidip belgelerinizi teslim ediyorsunuz onlarda ne zaman saat kacta olmasını istersiniz diye soruyorlar sizde hangi tarih ve saatse onu söylüyorsunuz yapıyorlarMerhabalar, herkese evlilik hazırlıklarında Allah kolaylık versin :)
Sizlere bi sorum olacak. Biz mayıs ayı için gün alacağız bi iki haftaya. Sağlık raporu konusunda tereddutlerimiz var. Ikimizde aynı sağlık ocağından almak zorunda mıyız? Yoksa ayrı alabiliyor muyuz? Birde kaç günde hallediliyor herşey? Gün alan varsa yardımcı olursa çok memnun :)
Canim biz nikâhımızı 15 aralık ta kiydirdik ilk önce sağlık ocağına gidiyorsun ben evlilik testi yani talasemi testi yaptırmak istiyorum diyorsun kan veriyorsun 1 hafta sonra gel al diyorlar aradan zaman geçiyor 1 hafta sonra sonucu aldığında sen kendi aile hekimine nişanlım ise kendi aile hekimine sonuçlarını götürüp gösteriyor her iki doktorda ayrı ayrı sağlık raporu hazırlıyor bu isimdeki şahsın evlenmelerine dair bir sorun yoktur diye belge veriyor bunu alıyorsunuz ama bunu alırken üzerine fotograf yapisyapistiriliyir yapistirulmadiginda evlendirme dairesi kabul etmiyor sonrada zaten diğer belgelerini alıp hepsiyle birlikte evlendirme dairesine gidip belgelerinizi teslim ediyorsunuz onlarda ne zaman saat kacta olmasını istersiniz diye soruyorlar sizde hangi tarih ve saatse onu söylüyorsunuz yapıyorlar
Merhaba . Hayırlı olsunMerhabalar, herkese evlilik hazırlıklarında Allah kolaylık versin :)
Sizlere bi sorum olacak. Biz mayıs ayı için gün alacağız bi iki haftaya. Sağlık raporu konusunda tereddutlerimiz var. Ikimizde aynı sağlık ocağından almak zorunda mıyız? Yoksa ayrı alabiliyor muyuz? Birde kaç günde hallediliyor herşey? Gün alan varsa yardımcı olursa çok memnun :)
Merhaba . Hayırlı olsunaynı sağlık ocağndan almak zorunda değlsiniz. Biz yarım saatte hallettk tüm işlemleri. Sağlık ocağına gidip kan verip form dolduruyorsunuz sonra belediyeye gidip gün seçiyorsunuz tahlil sonuçlarını beklemek zorunda değilsiniz yani. Ama belediyeden belediyeye değişiyor bu tarz işlemler
Devlet hastanesinde de yapılıyor test fakat ücretliTeşekkürler sizinki de hayırlı olsun Allah utandırmasın hepimizi ❤
Bizde bi günde halletmek istiyoruz aslında ama sağlık ocağı aynı gün vermiyormuş sanırım. Sağlık belgesini almadan nasıl gün aldınız ki? O rapor olmadan verilmiyor diye biliyorum.
Yok canım sağlık ocağı belediyeye gönderiyor sonucu. Zaten bi sıkıntı varsa arıyorlar yoksa nikahınız kıyılıyor zaten. Ablamda farklı şehirdeydi eşiyle ikisi de kendi ilinde halletti sağlık işini sonra eniştemin yaşadğı şehirde belediyeye gidip hallettiler işteTeşekkürler sizinki de hayırlı olsun Allah utandırmasın hepimizi ❤
Bizde bi günde halletmek istiyoruz aslında ama sağlık ocağı aynı gün vermiyormuş sanırım. Sağlık belgesini almadan nasıl gün aldınız ki? O rapor olmadan verilmiyor diye biliyorum.
Yok canım sağlık ocağı belediyeye gönderiyor sonucu. Zaten bi sıkıntı varsa arıyorlar yoksa nikahınız kıyılıyor zaten. Ablamda farklı şehirdeydi eşiyle ikisi de kendi ilinde halletti sağlık işini sonra eniştemin yaşadğı şehirde belediyeye gidip hallettiler işte
Hallolur inşallah :) rca ederimIyimis o zaman. Yarın sabah gidince görücez nasıl olduğunu bakalım. Keşke bi günde halledilse bizimki de. Sağol cevaplar için :)
Evet canım o zaten sağlık ocağı oluyor. Tabi her sağlık ocağı olmuyor bazı sağlık ocakları buna özel yer ayarlıyorlar. Hayırlı olsn :)bizde cuma günü gidicez nikah işlemlerini başlatmaya sağlık ocağına gidin demediler :) aile sağlığı toplum merkezleri varmış oraya gidip kan vericez sonucu almadan kan alındı raporunu belediyeye vericez bide fotograf ikametgah istediler onun dışında başka işleme gerek yokkmuş belediye ile görüştüm :) hayırlısı olsun bakalım cumaya :)
Selam kızlarr, benim düğünümde nisanda inşallah tutuldu salon falan, ev tutuldu mobilyaları aldık ama onun dışında daha hiç bir seye bakmadık, agırdan mı alıyoruz bilemedim, gelinlik bindallı bunlara zaten hiç karar veremedim kafamda hiç bişey yok.. biraz da kilo vereyim diye ugrasıyorum şubat sonu gec mi olur acaba?
teşekkürler canım :) evet öyle sağlık ocağı ama tek yermiş oraya yönlendiriyolarmış cuma günü gelsin hemennEvet canım o zaten sağlık ocağı oluyor. Tabi her sağlık ocağı olmuyor bazı sağlık ocakları buna özel yer ayarlıyorlar. Hayırlı olsn :)
Merhabalar, herkese evlilik hazırlıklarında Allah kolaylık versin :)
Merhaba.
Ben nikah işlemleri ile ilgili birimde çalışıyorum, evet birlikte başvurmak zorundasınız. Biz kendi verdiğimiz evrağı sağlık ocağında onaylatıyoruz. Ama belediyeler arası uygulama farklılıkları olacağı için bir telefonla sorarsanız bilgi verirler. Yönetmelikler birlikte başvurulması gerektiğini söylüyor, hatta ikametgah değil evlenme ehliyet belgesi isteniyor. Siz belediyeye sormadan işlem yapmaın, kendi evraklarının doldururlmasını isterlerse tekrar sağlık ocağına onaylatmaya gidebilirsiniz.
Ben bilmiyodum o şekilde oldugunu tesekkür ederim , bi de nisanın başı 3 aydan inmeye basladık bile :) ceyiz hala alıyorum bemfr bitti sanıyorum ama mutlaka cıkıyo, eksik bitmiyo ki :))ben gelinliğimi diktiriyorum mayısta düğünüm ama son 3 güne kadar prova alcaklar kilo bnde vermeye çalışıyrm o yüzden zaten moda evleri provayı son güne kadar alabiliyor bilgin olsun :) ev eşyası vs biz baktık daha almadk bazı sebeblerden ötürü ama senin az kalmış sanki sen kafanda belirle yavaş yavaş alınacakları sonra zor oluyor ben çeyizi ala ala bitiremedm daha :)
Merhaba.
Ben nikah işlemleri ile ilgili birimde çalışıyorum, evet birlikte başvurmak zorundasınız. Biz kendi verdiğimiz evrağı sağlık ocağında onaylatıyoruz. Ama belediyeler arası uygulama farklılıkları olacağı için bir telefonla sorarsanız bilgi verirler. Yönetmelikler birlikte başvurulması gerektiğini söylüyor, hatta ikametgah değil evlenme ehliyet belgesi isteniyor. Siz belediyeye sormadan işlem yapmaın, kendi evraklarının doldururlmasını isterlerse tekrar sağlık ocağına onaylatmaya gidebilirsiniz.
Teşekkür ederim cevabınız için çok iyi oldu. Dün beraber gittik ama sağlık ocağı hava muhalefeti nedeni ile yapmadı. Devlet hastaneleri biz yapmıyoruz dedi haftaya kaldı. O zaman ilk belediyeye gider öyle sağlık belgesi alırız.