2017 Aralık Anneleri

Benim doktorumdan kıza benzer 11 haftalıklar dedi baktı gülerek kız dedi daha çok erken bunun için dedi :) hayırlı sağlıklı olsun

Selam hamişler bişey dicem ben geçen doktoruma gittiğimde 2 li Testden bahsetti bende Allah korusun bebek özürlü çıkarsa yapabileceğiniz bişey varmı dedim iğne ilac hayır dedi peki almayı önerirmisiniz ki ben kesinlikle öyle bir şey düşünmemde bana kesinlikle ona karışamayız cünkü sonuçlar çoğu zaman yanılta biliyor prki dedim bu testi yapıp sitrese bunalıma giren onca insan var gurupdan bende psikolojimi bozmama gerek var mı dedim hayır mantıklı konuşuyorsunuz ama bizim prosedür böyle dedi ve sunu ekledi down sendromlu olupda sağlam doğan çok bebeğimiz var ha arada sağlam diyip özürlü olanda var takdir Allah'ın dedi ve bende yaptırmak istemediğimi söyledim ben zaten bu 3 ay içinde kanama lekelenme agrı ha düştü düşücek die pskolojim bozuldu Allah korusun onu hiç kaldıramam takdir Allah'ın dedim haklısınız dedi ben karışamam arkadaşlar tabiki yaptırın ama negatif bişeyle karşılaşırsanız hiç takmayın gurupdan okadar ağlayan anne varki bu testden dolayı sonuç sağlam bebekler maf olmuş bi hamilelik

Şimdiki yeni gündemimiz 2li test olacak sanırım..Ben 39 yaşında olduğumdan zaten yaşdan dolayı riskim otomatik artacak..Bunun stresi bendede çok fazla..Ama geçen gün burda bir arkadaştan duyduğum ve en son doktoruma gittiğimde onunda bahsettiği bir test varmış..Sonrasında bende netten çok araştırdım birçok kişi bunu yaptırıyor, özellikle yaş 35 den büyükse..Kanla yapılan bir test..Yapıldığı ülkeye göre 5 değişik adı var..En yaygını sanırım HARMONY TEST..Kan alınıp yurtdışına gönderiliyor ve ortalama 10 gün içinde sonuç geliyor ve doğruluk oranı %99.7 gibi çok yüksek bir oran..Tek sorun testin çok pahalı olması..Ortalama 2000-2500tl civarında..Benimde kafam karışık ama bu testi yaptırmassamda içim rahat etmeyecek gibi..Sizlerinde araştırmasını öneririm..Ama benim için önemli değil diyenler bence 2li test bile yaptırıp boşa stres yaşamasınlar..Allah hiçbirimizi bebeğimizin sağlığıyla sınamasın inşallah..Çok zor bir süreç..

Canım o dediğin testi ben doktoruma sordum da şuan için ne gerek var o kadar para odemene. Eğer ikili test riskli çıkarsa yaptırırsin dedi. Allah korusun inşallah ikili testlerimiz temiz çıkar. Allah bebeklerimizi bize bağışlasın sağlıklı sıhhatli evlatlar olmayı nasip etsin

Senin yaşın muhtemelen küçüktür canım..Yaş arttıkça riskte artıyormuş..Benim yaşla ilgili özel durumumdan dolayıda bu testi yaptırmamı isteyecek sanırım doktorum Hayırlı haberler alırız hepimiz inşallah..

Senin gibi düşünüyorum 38 yaşındayım bende ilk gidişimde soracağım doktoruma, ikili risk yüksek çıkarsa ve tüm hamileliğimi ahla vahla geçirmemek için

Peki canım bişey sorucam hemen hemen çoğumuz olduk 3 aylık rabbım korusun rabbim göstermesin ama olaki negatif çıktı diyelim kıyabilecekmisin nedense ayrıntılı ultrason mantıklı geliyor hem cinsiyet hemde merak burnu yüzü ama yasın sorun olduğunu bilmiyordum bende 30 oldum

Canım ben tam 30 yaşındayım. Kaç yaşından sonra risk grubuna giriliyor ya da öyle bir yaş sınırı var mı.

Banada dedi Daha ayrintili olan Doktora gidin diye biz gitmedik esim bakti internetten ben gitmem sivi aliyorlarmis yok bebekten kan. aliyorlarmis hastaligi oldugunu söylerse Moralim bozulur sende kafana takarsin Allaha birakmak eniyisi dedi.Allahtan Gelen herseye raziyim dedi gitmedik oysaki ben sadece bebegimi görmek icin gidicektim 12+3 Bir kere gördüm bebisimi

Benim halamda 40 dan fazlaydi Hamile kaldi.Allah kimsenin basina vermesin özürlü dediler.Esi cok israr ettim al felan diye Ama o almadi simdide cocugu 5 yaşında vardır herhalde maşallah sapa sağlam zehir gibi kafası .

Kendi adıma cevap vereyim asla düşünmem aldırmayı, ne gelirse kabulüm.
Yaş sorun maalesef özellikle 35 yaş üstü ve ilk gebeliklerde

merhaba arkadaşlar, günlerdir ben de ikili yaptırsam mı neyi yaptırsam diye düşünmekteyim. daha önce bahsetmiştim ilk çocuğumda hayati olmasa da sıkıntılı bir hastalık var. yaşım da 30 u geçti. bu yüzden ikili üçlü ile kafamı bulandırmaktansa net sonuç veren bir test yaptırmaya karar verdim. maternit21 diye geçiyor, 17 adet kromozomal hastalığa bakılıyor. erken haftalarda yapıldığı için ve evet-hayır diye sonuç verdiği için tercih edeceğim. 11. haftamı bekliyorum.en azından en sıkıntılı 17 hastalığı ekarte etmek niyetindeyim. abd ye gidecek, iki hafta içinde de sonuçlar gelecek. daha sonra da detaylı ultrasonda iyi bir hocaya gideceğim.
ilk çocuğumda hiç aklıma gelmedi bile testleri önemsemedim. zaten testle belirlenseydi de oğlumun engel durumu yok ancak yine de şoka girdim 2 sene sonra. allah düşürmesin, hastanelerin çocuk nöroloji servislerinde neler yaşadık neler gördük. dilerim kimse yaşamasın.ilk evladıma iyi bakabilmek için dilerim bu evladımın ciddi bir sağlık sorunu çıkmaz.

İnşallah iyi haberler alırsın

Canım ben tam 30 yaşındayım. Kaç yaşından sonra risk grubuna giriliyor ya da öyle bir yaş sınırı var mı.
35 yaş ve üstünü riskli grupta saymaya başlıyorlar canım..Sen şanslısın:) Ama tek başına bir etken değil tabi..40 yaşında olup sağlıklı doğuranda var, 20 yaşında olup Allah korusun özürlü doğuranda.. Ama 35 yaş üzerinde kromozomlarda sorun olma riski biraz daha yüksek oluyormuş..Konu o yani..

Allahım inşallah böyle bir sınava tabi tutmaz canım Ama eşim bu yaştan sonr çocukta sorun olabilir diye çocuğa çok sıcak bakmadığından dolayı, hamilelik öncedinde benden söz istemişti, sağlıksız bir hamilelik olduğunu öğrenirsek illa doğuracağım diye ısrar etmeyeceksin diye..Bende tamam demiştim..Ama iş başa düşünce Allah kimseye yaşatmasın öyle bir durum olursa naparım hiç bilmiyorum Bu saatten sonra çocuk sahibi bidaha olamam heralde..Allahım kimseyi bu kararla sınamasın inşallah

AYnen bir kaç hafta kalıyor. Raporla halledebiliriz heralde ya sıkıntı olmaz

Normalde günde 3.5/4 litre su içerdim. Su Bile içemiyorum ben de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…