- 8 Mayıs 2013
- 11.896
- 25.512
Balkabağı da şekerli gibi aslında. Bebekler için çok faydalı ama hem de bol lifli:)Cok tesekkur ederim canm. Valla bende sebze bulamadim yedirecek. Neyle baslasam diye kara kara dusunuyorum kac gundur. Havuc biraz sekerli ya o yuzden ilk onu vermiim diye dusunmustum ben. Balkabagi mantikli olabilir o zaman. Allahim bal kabagini ben bile yemem ki oglum yesin
Hic sevmem ve yemem sekerli oldugunu bile bilmiyomBalkabağı da şekerli gibi aslında. Bebekler için çok faydalı ama hem de bol lifli:)
Çok da dert etme ya yiyecekler bir şeyler elbet. Ben bu tatlı yedi sebze yemez olayına çok da inanmıyorum zaten :) Tattır damak tadı oluşsun diyen teyzeler aklıma geliyor.Hic sevmem ve yemem sekerli oldugunu bile bilmiyomamannn corba oldu kafam yine cok dusunmekten
Haklisin aslinda. Neyse hayirlisiyla ustesinden gelirim ins.Çok da dert etme ya yiyecekler bir şeyler elbet. Ben bu tatlı yedi sebze yemez olayına çok da inanmıyorum zaten :) Tattır damak tadı oluşsun diyen teyzeler aklıma geliyor.
Benim oglumda 14 agustos dogumlu. Martta ise baslayacagim icin 180 gunu baz aldim. 180 gun bugun doluyor. O yuzden yarin baslicam tadimlara. Bide ilk gun yanimizda babamiz da olsun istiyorum.Birkaç sayfaya gözattim kızlar. 30 ağustos doğumlu oğlum. Tadimlara başlasam mi acaba birkaç gün sonra. Yogurtla başlamayı dusunuyorum
Ah canim herkes cok biliyor.insallah gorundukleri gibi istahli olurlar duygularimizla dalga gecmiyorlardir umarim:) benim oglum 38+5 te 28 agustosta dogdu.40 hafta +180 gun hesabina gore 6 martta baslayacagiz insallah.sizin ne zaman doluyorÇok hevesli görünüyor oğlum. Her gören başla diyor. 6. Ay dolmadan düşünmüyorum dedikçe herkes tuhaf tuhaf konuşuyor. Çok sabirlisin diyen bile oldu. Ne alakaysa :)
Sadece anne sutu aliuor su da vermiyor musun dr a sordun mu emin misin diyen bile var
Aynaen vallahi. Umarım iştahlı olurlar. 40+1 de doğdu ay sonunu bekliyorum bende insallah :)Ah canim herkes cok biliyor.insallah gorundukleri gibi istahli olurlar duygularimizla dalga gecmiyorlardir umarim:) benim oglum 38+5 te 28 agustosta dogdu.40 hafta +180 gun hesabina gore 6 martta baslayacagiz insallah.sizin ne zaman doluyor
Ya probiyotik yoğurt faydalı faydasından yana zerre şüphem yok ama sümük gibi uzuyo yani kendim tiksiniyorum başka sebebi yok :) yoğurdun kendisi zaten faydalı, kefir de içiyor zaten.. o yüzden aklımda kalmıyor :)Aaa teşekkür ederim baya ayrıntılı yazmışsın. Hepsine bakıyorum şimdi. Yavaştan sipariş vermem lazım. Bu arada yoğurdu neden sevmiyorsun?
Aaa öyle mi oluyor probiyotik olunca? Aslında dediğin gibi yoğurt her türlü çok faydalı. Probiyotik olması çok elzem degil.Ya probiyotik yoğurt faydalı faydasından yana zerre şüphem yok ama sümük gibi uzuyo yani kendim tiksiniyorum başka sebebi yok :) yoğurdun kendisi zaten faydalı, kefir de içiyor zaten.. o yüzden aklımda kalmıyor :)
Kaka yapmıyor olmak mı, kaka yapamıyor yaptığında da katı kaka yapıyor mu? Kaka yapmamak kabızlık değil. Kakayı zorla ve katı şekilde yapıyorsa kabızdır.Herkese gunaydinn. Bugun itibariyle blw seruvenimiz basladi. Balkabagiyla basladim. Buharda 10 dk hasladim verdim. Sevdi sanirim. Bide bi parca kopardi cignedi yuttu. Bu iyiye isaret sanirim. Ins guzel olur ek gida seruvenimiz.
Birde bisey sormak istiyorum kizlar ya. Oglum 1 aydir haftada 1 kaka yapiyodu. Simdi ne olacak? Herkes ek gidaya baslayinca kabizlik oluyor diyorlar. Ama bilemedim
Bu kadar aytintili bir cevap icin gercekten cok tesekkurler. Soyleki oglum bugun 180 gunu doldurdu. 6 aydr sadece anne sutu aliyordu. Kabiz degil ama haftada 1 kaka yapiyor. Anne sutu alirken 10 gune kadar normal diye bildigim icin cok onemsemiyorum. Ama bakalim bundan sonra ne olacak. Ilginiz icin tekrar tskKaka yapmıyor olmak mı, kaka yapamıyor yaptığında da katı kaka yapıyor mu? Kaka yapmamak kabızlık değil. Kakayı zorla ve katı şekilde yapıyorsa kabızdır.
Süreci yöneten sizsiniz. Çocuğunuz ne yediğinde 1 hafta kaka yapmıyor? Bunu kontrol edin. Kızım 1 yaşına girecek ek gıdadan dolayı hiç kabız olmadı. Bu tarz genellemeler çok yanlış. Bebeğiniz kaç aylık falan bilmiyorum ama mesela bir örnek; bebeğiniz muz yedi.(+8) Ve kaka yaparken zorlanıyor ve yaptığında da katı kaka yapıyorsa bebeğiniz muz yediği için rahatsız olmuştur. Çözüm: Durum aşırı kritikse ek gıdayı kesmek ve anne sütü tercih etmek düzelene kadar. Durum yalnızca muzdan dolayı ya da yediği şeyden dolayıysa, kuru kayısı (+7) ve kefir(+6) önerebilirim.
Rica ederim, bekleyip görelim bakalım :) umarım aksilik çıkmaz :)Bu kadar aytintili bir cevap icin gercekten cok tesekkurler. Soyleki oglum bugun 180 gunu doldurdu. 6 aydr sadece anne sutu aliyordu. Kabiz degil ama haftada 1 kaka yapiyor. Anne sutu alirken 10 gune kadar normal diye bildigim icin cok onemsemiyorum. Ama bakalim bundan sonra ne olacak. Ilginiz icin tekrar tsk
Hadi bakalım afiyet olsun Damla ya .Damliko'nun BLW Günlüğü
Bugün havuç verdim, ilk günümüzdü. Ani bi kararla bugün başladım. Kahvaltıda artık elimizdekileri görüp ağlamaya başladı. 7 günümüz kalmıştı. Neyse sağlık olsun diyelim :))
Gelelim tadimimiza;
Havuclari fazla mi yumusattim nedir eline aldıkça parcalandilar. Zar zor bi iki havuç götürdü ağzına. Büyük bi parça koparıp onu çiğnedi güzelce yuttu sonra da. Çok büyük parçaları da diliyle geri çıkardı.
Korktuğum gibi öğürme filan olmadi. Yarın tost makinasında deneyeceğim hazırlamayı.
Zaten az şu koymuşum aparayım altına dibi tuttu :))) Benim acimdan başarısız Damla acısından basarili bi gündü sanırım.
Yalnız degilim desene:))Hadi bakalım afiyet olsun Damla ya .
İlk gün bende tencereyi yakmıştım daha su var sanarak
Bence ikiniz içinde çok başarılı bir gün olmuş