Tadım | Pişirme sekli | İrem 'in Düzeltilmiş Yaşı | Verdiği tepki | Alerji | |||||
Havuç | Fırında 1 saat | 180+2 | tutup agza götürme ve surat ekşitme | Gözlenmedi | |||||
Havuç | Fırında 1 saat | 180+3 | sadece elledi tatmak istemedi | Gözlenmedi | |||||
Havuç | Fırında 1 saat | 180+4 | geçen iki günün aksine tüm parmak havuçları denedi | Gözlenmedi | |||||
Balkabağı | buharda pisirme aparatinda 30 dk | 180+5 | Çok sevdi | Gözlenmedi | |||||
Balkabağı | buharda pisirme aparatinda 30 dk | 180+6 | Elini bile surmedi | Gözlenmedi | |||||
Balkabağı | buharda pisirme aparatinda 30 dk | 180+7 | Mıncıkladi saga sola atti | Gözlenmedi | |||||
Taze patates | Kabugu ile suda pisirim | 180+8 | Tadini pek sevmedi | Bekleniyor | Taze patates | Kabugu ile suda pisirim | 180+9 | Sevmedi | Gözlemlenmedi |
Taze patates | Kabugu ile suda pisirim | 180+10 | Sevmedi | Gozlemlenmedi | |||||
Avokado | Buharda pisirme aparatinda | 180+11 | Inceledi agzina götürdü- pure olarak yedi | Gozlemlenmedi | |||||
Avokado | Buharda pisirme aparatinda | 180+12 | Elledi birakti | Gozlemlenmedi | |||||
Avokado | Buharda pisirme aparatinda | 180+13 | Elledi agzina goturdu ama yemek istemedi | Gozlemlenmedi | |||||
Armut | Buhqrda pisirme aparatinda | 180+14 | Cok sevdi | Gozlemlenmedi | |||||
Armut | Buharda pisirme aparatinda | 180+15 | Çok sevdi | Gozlemlenmedi | |||||
Armut | buharda pisirme aparatinda | 180+16 | Çok sevdi | Gozlemlenmedi | |||||
Enginar | Buharda pisirme aparatinda | 180+17 | Mincikladi diline degdirdi | Gozlemlenmedi | |||||
Enginar | Buharda pisirme aparatinda | 180+18 | Mincikladi birakti | Gozlemlenmedi | |||||
Enginar | Buharda pisirme aparatinda | 180+19 | Sevdi | Gozlemlenmedi | |||||
Yumurta sarısı | Suda pisirim | 180+20 | Sevdi | Gozlemlenmedi | |||||
Yumurta sarisi | suda pisirim | 180+21 | Sevdi | Gozlemlenmedi | |||||
Yumurta sarisı | Bekleniyor | 180+22 | Sevdi | Gozlemlenmedi | |||||
Ayva | Buharli pisirme aparatinda | 180+23 | Sevdi | Gozlemlenmedi | |||||
Ayva | Buharda pişirme apaatimdar | 180+24 | Sevdi | Gozlemlenmedi | |||||
Ayva | Buharda pisirme aparatında | 180+25 | Sevdi | Gozlemlenmedi |
Canım bu doğması gereken tarihe göre muhabbeti prematüre bebekler için mi benim oğlum 9 Ağustos doğacaktı ona göre mi hesaplamalıyım? Hayırlı olsun bu arada yeni topiğinBlw yöntemi son zamanlarda populer olmaya başlamasına karşın aslında ilkel dönemlerden beri uygulanan bir yöntemdir. Blw yönteminde en önemli şey yiyeceklerin doğru boyutta ve doğru kıvamda verilmesidir.
Blw nedir ne değildir için detaylı bilgiye bu linkten ulaşabilirsiniz.
http://blwturkiye.com/blw-bebek-liderliginde-beslenme-2/blw-nedir/
Ek gıdada önemli bir nokta da ek gıdaya geçiş zamanıdır. Bebeğinizin "doğması gereken tarihe göre" 180 günü tamamlaması ve destekli ya da desteksiz oturabiliyor olması gerekir.
Şahsen ben 3 yaşında hala arkasında kaşıkla koştuğum ya da pütürlü gıda verilince kusan bir çocuğum olmasını istemiyorum. yemekleri hep bilikte aynı anda ve keyifle yediğimiz bir aile olmak istiyorum. O nedenle blw yöntemini uygulamayı düşünüyorum.
Bu başlıkta ek gıdaya geçişi, bu süreçte yaşadıklarımızı bildiklerimizi bilmediklerimizi, heyecanımızı paylaşabiliriz. öğünlere geçtiğimizde en büyük sorunumuz olacak olan menüleri paylaşabilir değişik tarifler öğrenebiliriz.
hoşgeldiniz
Canim bende aynı soruyu sormuştumCanım bu doğması gereken tarihe göre muhabbeti prematüre bebekler için mi benim oğlum 9 Ağustos doğacaktı ona göre mi hesaplamalıyım? Hayırlı olsun bu arada yeni topiğin
Evt cnm aynen oyle bizim icin de gecerliCanım bu doğması gereken tarihe göre muhabbeti prematüre bebekler için mi benim oğlum 9 Ağustos doğacaktı ona göre mi hesaplamalıyım? Hayırlı olsun bu arada yeni topiğin
Tabiki buyrun beklerizMerhabalar, öncelikle grubunuz hayırlı olsunBen temmuz annesiyim. 13 ocakta blw ye başlayacağım inş.
Geçen hafta da yeni bir blw grubu açılmıştı orayı da takip ediyorum. Sizi de takip etmek isterim
https://www.kadinlarkulubu.com/foru...ek-gidaya-gecis.1045535/page-12#post-53912605
Blw Türkiye grubunun yazarlarının kitabını okumaya başladım şimdilik tek hazırlığım
Evt cnm beklenen dogum tarihine gore hesaplayacagizCanım bu doğması gereken tarihe göre muhabbeti prematüre bebekler için mi benim oğlum 9 Ağustos doğacaktı ona göre mi hesaplamalıyım? Hayırlı olsun bu arada yeni topiğin
Tamam canım çok sağol yani ben 6.5 ayda başlayacam şimdiden ver diyenler delirecek :)Canim bende aynı soruyu sormuştumarch2401 ve G gunesli gunler cevap vermişlerdi. Benimki de normalde 5 ağustosta doğacakti bu 180 günü de normal doğması gereken zamana göre hesaplayacakmisiz
Atladım böyle ama görünce cevap yazmak istedim :)
Cnm kusura bakma dun bizim topik bayagi bir hareketliydi sana da yazacaktim sizi de takip edecegiz tabiki zaten sizden gordukMerhaba Sayfanız hayırlı olsunarch2401
Umarım herkesein bebeği için eğlenceli ve başarılı bir blw süreci gerçekleşir.
Ben sadece dikkatimi çeken bir konuya değinmek rahatsızlığımı dile getirmek için burdayım. Sayfamda kendi yazdığım bilgilendirme ve açılış mesajımı yazı karakterinden sonundaki smileye kadar kopyalamış ve alıntı olmadan kullanmışsınız. Mesajı ve içeriği bu kadar beğendiyseniz keşke bize katılsaydınız.Sevgiler.
https://www.kadinlarkulubu.com/foru...-ek-gidaya-gecis.1045535/page-1#post-53912605
Hosgeldin cnmKoşa koşa geldim.araniza kbl ederseniz cok sevinirim.
Yok canım hiç sıkıntı değil. Dediğin gibi haber verseydin ya da alıntı yapsaydın zaten yine sıkıntı olmazdıCnm kusura bakma dun bizim topik bayagi bir hareketliydi sana da yazacaktim sizi de takip edecegiz tabiki zaten sizden gordukacilis mesajiniz tam bir sablon niteliginde ve cok aciklayici tebrikler bu sebeple alip kullandim ama istemezssen vakit bulup ayri bir acilis mesajida yazabilirim
Konu acarken de alinti yapilabildigini bilmiyordum cnmYok canım hiç sıkıntı değil. Dediğin gibi haber verseydin ya da alıntı yapsaydın zaten yine sıkıntı olmazdı
Hosbulduk:)Hosgeldin cnm