2017 AGUSTOS ANNELERI BLW VE EK GIDAYA GEÇİŞ SÜRECİ

merhaba anneler. biz ek gıdada 3.haftadayız oğlum ilk başta yoğurdu sevmemişti artık ona alıştı seviyor. Yalnız ek gıdaya başlayınca oğlum çok fazla kaka yapmaya başladı eskiden günde iki kez filan yapardı şimdi günde 6 kez gece bile uyurken kaka yapıyor bu normal mi. yediği sebzeler fazla geliyor olabilir mi.
Bu konuyla ilgili doktorumuzla konuştuk belki aynı durumda karşılaşanlar olursa diye paylaşmak istedim. Doktorumuz bu durumun ek gıdayla ilgili olmadığını, ek gıdada bebeklerin daha çok kabızlık problemi yaşadığını, bağırsak florasının bozulmuş olduğunu ve probiyotik damla kullanmamızı söyledi. Bir de bu dönem patates, muz ağırlıklı beslenmemizi söyledi.

kızlar İrem sonunda geçtiğimiz cumartesi günü 180 + 2 günlük olarak düzeltilmiş yaşını doldurdu :) ve ben de bir pre annesi olarak sabırla bu zamanı bekledim zira doktorumuz kronolojik olarak 5. aydan beri kızıma ek gıda vermemi talep ediyordu. ben kızımın kronolojik yaşı ( yani doğduğu tarihteki yaşının 7,5 ay ) ve düzeltilmiş yaşı (doğması gereken tarihteki yaşının 6 ay yani 180 günü tamamlaması ) olana kadar bekledim.

ilk günümüz İrem in havucunu haşlamaya çalışmakla geçti. ilk olarak boş cam bir kavanoz içerisine parmak şeklindeki havuçları koydum. Kapağını kapatıp içi su dolu tencereye koydum ve tencereyi ısıtmaya başladım. bu yöntemi blw yapan bir arkadaşımdan duymuştum ancak havuçlar 2 saatin sonunda bile pişmemişti:işsiz: sonuç olarak bu yöntem havuç haşlamak için doğru değil. Sonrasında fırında 1 saatlik pişme sonucunda istediğim kıvama geldi.

o ilk tepkisi ağzına havuçları götürmesi inanılmazdı :KK49:4 parçanın 2 parçasıyla haşır neşir oldu suratını ekşitti pek sevmedi gibi... ikinci gün elledi bir iki yaladı aynı tad olduğunu görünce tenezzül etmedi yemeye:KK12: üçüncü gün ise şasırtıcı biçimde 4 parçanın 4 üyle de oldukça haşır neşir oldu... hepsinin yarısını ısırdı ağzında çevirdi biraz tükürdü biraz da yuttu :KK66: oldukça mutlu gözüküyordu :dondurma:

bugün balkabağı tadımımız var ayrıntıları aktaracağım :super:

kızlar İrem sonunda geçtiğimiz cumartesi günü 180 + 2 günlük olarak düzeltilmiş yaşını doldurdu :) ve ben de bir pre annesi olarak sabırla bu zamanı bekledim zira doktorumuz kronolojik olarak 5. aydan beri kızıma ek gıda vermemi talep ediyordu. ben kızımın kronolojik yaşı ( yani doğduğu tarihteki yaşının 7,5 ay ) ve düzeltilmiş yaşı (doğması gereken tarihteki yaşının 6 ay yani 180 günü tamamlaması ) olana kadar bekledim.

ilk günümüz İrem in havucunu haşlamaya çalışmakla geçti. ilk olarak boş cam bir kavanoz içerisine parmak şeklindeki havuçları koydum. Kapağını kapatıp içi su dolu tencereye koydum ve tencereyi ısıtmaya başladım. bu yöntemi blw yapan bir arkadaşımdan duymuştum ancak havuçlar 2 saatin sonunda bile pişmemişti:işsiz: sonuç olarak bu yöntem havuç haşlamak için doğru değil. Sonrasında fırında 1 saatlik pişme sonucunda istediğim kıvama geldi.

o ilk tepkisi ağzına havuçları götürmesi inanılmazdı :KK49:4 parçanın 2 parçasıyla haşır neşir oldu suratını ekşitti pek sevmedi gibi... ikinci gün elledi bir iki yaladı aynı tad olduğunu görünce tenezzül etmedi yemeye:KK12: üçüncü gün ise şasırtıcı biçimde 4 parçanın 4 üyle de oldukça haşır neşir oldu... hepsinin yarısını ısırdı ağzında çevirdi biraz tükürdü biraz da yuttu :KK66: oldukça mutlu gözüküyordu :dondurma:

Maşallah İrem’e :):KK200:

Maşallah :nazar: yiyecek olduğunu keşfetmiş afiyet olsn İreme :KK200:

Son düzenleme:
Kizlar verdigimiz tadimlar kadar bunlarin pisirilme tarzi da cok önemli mesela firinda yaparken asla yagli kagit kullanmayin zira iceriginde kâğıda yağlıymış gibi kayganlık hissi veren silikonize formül, mum ya da kromstearat gibi malzemeler kullandığı belirlenmistir. Bunlarin bebek sagligina etkisini henuz bilmiyoruz. Ayrica mumkunse buharda pisirirken icme suyu kullanmak daha iyi olacaktir.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar ,
Ağustos anneleri olarak coğumuzun 180. günü tamamladığı tarih şubat ayına denk gelmekte bu sebeple bu aydan başlamak üzere topiğimizde yoğun paylaşımlar başlayacağını ön görmekteyim.
bu başlıkta blw - blw + klasik - klasik beslenme ile ilgili de pek çok soru sorabilir görüş ve düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz. öncelikle her anne çocuğu için en güzel ve doğru olduğunu düşündüğü yöntemleri uygular hiçbir zaman bir yöntem bir diğerinden üstün veyahut ayrıcalıklı değildir.
ancak topiğimizin başlığından da anlaşıldığı gibi ben bir blw annesiyim üstelik premature olan bir bebekte blw uygulamaya başladım :) buradan tüm prematüre annelerimize de umut olsun :KK66: kızım İrem ile ilgili tüm blw seruvenimizi buradan takip edebilirsiniz. Ayrıca topiğimizde kendi blw günlüklerinizi paylaşabilir ek gıdaya dair tüm bildiklerinizi - menülerinizi tadım listelerinizi de paylaşabilirsiniz. ben de gün gün olmak üzere tadım listemi bu ilk mesaj da güncelleyerek gideceğim.

TadımPişirme sekli İrem 'in Düzeltilmiş YaşıVerdiği tepkiAlerji
HavuçFırında 1 saat 180+2tutup agza götürme ve surat ekşitmeGözlenmedi
HavuçFırında 1 saat 180+3sadece elledi tatmak istemediGözlenmedi
HavuçFırında 1 saat 180+4geçen iki günün aksine tüm parmak havuçları denediGözlenmedi
Balkabağıbuharda pisirme aparatinda 30 dk180+5Çok sevdi Bekleniyor

Blw nedir ne değildir için detaylı bilgiye bu linkten ulaşabilirsiniz.
http://blwturkiye.com/blw-bebek-liderliginde-beslenme-2/blw-nedir/

güzel paylaşımlar diliyorum
Çok iyi olmuş :) Başlayacaklar için fikir olur. Klasik başlayan anneler de yazsınlar lütfen. :KK200:
Ben de mutlu paylaşımlar ve bol istahlar diliyorum.

Bende havuçları pek beceremedim püre yaptım ellerini tabağa şap şap vurdu bende ani bi heyecanla ayy dedim ve durup suratıma baktı ve elleriyle bir daha tabağa vurmadı. Keşke hakim olsaydım kendime :) ama olsun üstünden 3 gün geçti unutmuştur :) bugün yoğurt denedim dudak kenarına 20 dk bekledim herhangi bir kızarıklık olmadıpı için verdim ağzını açmayı öğrenemedi heralde daha :) yoğurdu klasik verdim kaşıkla ama geçen az bi muz verdim eline maşallah iyi götürüyo ağıza birde yeşil soğan verdim dişlerini kaşısın diye şarkılar söyleye söyleye kaşıdı :halay: yarında yoğurttan devam ederim 3 gün verince bal kabağı düşündüm. Cuma 6. Ay aşımız ve doktor kontrolümüz var bakalım doktorumuz ne diyecek

Merhabalar :KK25: Ravzanur un 180 günü doldurması a az bir süre kaldığı için yavaş yavaş alışverişe başlamam gerek. Tabak seti aldınız mı? Aldıysanız ne tarz aldınız yada hangi marka. O kadar çok çeşit var ki. Bambu fiber, Melamin, keramika hangisi daha iyi. Birde alıştırma bardağı olarak biberon uçlular mı pipetle olanlar mı. Çalıştığım için öğlene kadar sütü biberonla veriyorlar ve kendisi içiyor umarım rahat bir ek gıda başlangıcı yaşarım:dua:

Damliko'nun BLW Günlüğü

Merhaba sevgili günlük;
Bugün havucun 2. günüydü. Yine hüsran:)
Anne beceriksiz, anne yeteneksiz...
Bugün havucu tost makinasında yapacagimi siz, sevgili gönül dostları ile paylaşmıştım hatirlarsiniz.

Sabahın köründe uyanan bir adet Damla alınır mutfağa gidilir. Saat 07:30 sularıdır.
Tost makinası önce zeytinyaglanir. Daha sonra "o mondü, ben ne yapıyorum?" denilerek tekrar temizlenir. Cünkü zeytinyagi pişince zararlıdır, pistir, alaşağı gelesidir. Her neyse yolumuza yağsız devam etmen kararı alarak havuclari parmak?! şeklinde keserek ızgaraya dizdik. Kahvaltıyı hazırlarken oracıkta pisedurdu zerzavatlar. Yeni gelinlerin sunum telâşesi ile kızçemi oturttum koltuğuna. Havuçlar pişti mi diye bakarken bir de ne göreyim. Kanserojen havuç olmuşlar. Kıvamı da adeta kayış. Neyse temizledim kozlesen yerlerini, koydum kızın önüne. Eşim de o sırada kahvaltı yapıyor. Dedi ki "Kızım anan sana işkence ediyor." O anda benim beynimdeki havuctan kayışlar koptu tabi. Aldim çatalla bir güzel ezdim ve döndüm beyefendiye "Hadi yedir." dedim. Kaşıkla verdikçe bizimki diliyle itiyor dışarı. Bu sefer de bu yöntemi beğenmedi beyimiz. Neymis, bu ne igrenc bir seymis. Eee bu cocuk ya klasik ya blw beslenecek yahu! Aile meclisimiz Damla'yi besleme konusunda mutabık kalamadı anlayacağınız. Onun parlak fikri olan "En iyisi biz bu kızı damar yolundan besleyelim." ile "havuç sunumumuza" bir son verdik.

Yarın tekrar buharda pişirme aparatimiza keskin bir dönüş yapıyoruz.

Görüşmek üzere:)

Merhabalar :KK25: Ravzanur un 180 günü doldurması a az bir süre kaldığı için yavaş yavaş alışverişe başlamam gerek. Tabak seti aldınız mı? Aldıysanız ne tarz aldınız yada hangi marka. O kadar çok çeşit var ki. Bambu fiber, Melamin, keramika hangisi daha iyi. Birde alıştırma bardağı olarak biberon uçlular mı pipetle olanlar mı. Çalıştığım için öğlene kadar sütü biberonla veriyorlar ve kendisi içiyor umarım rahat bir ek gıda başlangıcı yaşarım:dua:
Merhaba:) Ben tabak almadım henüz ihtiyaç olmadığı için ama sanırım bambu fiber iyi. Gerçi ben porselen tercih etmek isterdim ama blwde imkansız :)
Alıştırma bardağı olarak silikon uçlu aldım pipetle çekemez gibi geldi ama çekenler varmış sanırım.

Merhaba:) Ben tabak almadım henüz ihtiyaç olmadığı için ama sanırım bambu fiber iyi. Gerçi ben porselen tercih etmek isterdim ama blwde imkansız :)
Alıştırma bardağı olarak silikon uçlu aldım poşetle çekemez gibi geldi ama çekenler varmış sanırım.
Teşekkürler :KK200: tabak olarak aynen porselen kullanmak istiyorum ama imkansız :KK70:

Damliko'nun BLW Günlüğü

Merhaba sevgili günlük;
Bugün havucu tost makinasında yapacagimi siz, sevgili gönül dostları ile paylaşmıştım hatirlarsiniz.

Sabahın köründe uyanan bir adet Damla alınır mutfağa gidilir. Saat 07:30 sularıdır.
Tost makinası önce zeytinyaglanir. Daha sonra "o mondü, ben ne yapıyorum?" denilerek tekrar temizlenir. Cünkü zeytinyagi pişince zararlıdır, pistir, alaşağı gelesidir. Her neyse yolumuza yağsız devam etmen kararı alarak havuclari parmak?! şeklinde keserek ızgaraya dizdik. Kahvaltıyı hazırlarken oracıkta pisedurdu zerzavatlar. Yeni gelinlerin sunum telâşesi ile kızçemi oturttum koltuğuna. Havuçlar pişti mi diye bakarken bir de ne göreyim. Kanserojen havuç olmuşlar. Kıvamı da adeta kayış. Neyse temizledim kozlesen yerlerini, koydum kızın önüne. Eşim de o sırada kahvaltı yapıyor. Dedi ki "Kızım anan sana işkence ediyor." O anda benim beynimdeki havuctan kayışlar koptu tabi. Aldim çatalla bir güzel ezdim ve döndüm beyefendiye "Hadi yedir." dedim. Kaşıkla verdikçe bizimki diliyle itiyor dışarı. Bu sefer de bu yöntemi beğenmedi beyimiz. Neymis, bu ne igrenc bir seymis. Eee bu cocuk ya klasik ya blw beslenecek yahu! Aile meclisimiz Damla'yi besleme konusunda mutabık kalamadı anlayacağınız. Onun parlak fikri olan "En iyisi biz bu kızı damar yolundan besleyelim." ile "havuç sunumumuza" bir son verdik.

Dün bizimde havuçta ilk günümüzdü, bende tost makinasında yapamadım. zaten klasik+blw gittiğimden ezdim kayış gibi olduğu için yemedi. O arada sinirlenince zorlamayım diye aldım sandalyeden.Akşam bizim yemek saatimizde buharda haşlayıp ezdim verdim. Güzel güzel yedi oğluşum.
Alıştırma bardağı alanlar ne alacağıma karar veremedim. Önerileri bekliyorum.

Damliko'nun BLW Günlüğü

Merhaba sevgili günlük;

Ya gözümde canlandı resmen. :KK48:
En iyisi buharda pişirmek canım kettle da su kaynat arada kenarından tencereye dök bidaha yanmazHoppa

Dün bizimde havuçta ilk günümüzdü, bende tost makinasında yapamadım. zaten klasik+blw gittiğimden ezdim kayış gibi olduğu için yemedi. O arada sinirlenince zorlamayım diye aldım sandalyeden.Akşam bizim yemek saatimizde buharda haşlayıp ezdim verdim. Güzel güzel yedi oğluşum.
Avent aldık ama kullanamadı içemiyor ondan.

Buhar en iyisi:)
Bardak Nuk ya da Wee öneriyorlar. Wee aldım ben ucuzdan başladım. Memnunum.
Ya gözümde canlandı resmen. :KK48:
En iyisi buharda pişirmek canım kettle da su kaynat arada kenarından tencereye dök bidaha yanmazHoppa
:)) Aynen buhar candır gerisi boşuna heyecandır.

Damliko'nun BLW Günlüğü

Merhaba sevgili günlük;

Inanilmaz keyifle okudum damliko nun blw macerasini :dondurma: devamini heyecanla bekliyorum. Havuc zor pisiyor gercekten...

Teşekkürler :KK200: tabak olarak aynen porselen kullanmak istiyorum ama imkansız :KK70:
Avent alistirma bardagindan memnunum ama nuk dan da cok memnun olan var. Bizim simdilik onceden alinmis 2 takim silikon kasik catalimiz var ki onlara daha cok var... klasik beslemeyeceksen tabak icin de acele etme bu blw sayfasinda satilan tip tabaklar aslinda blw icin uygun asagida resmini ekliyorum ama o tabaklara ogunlere gecildiginde geciliyor simdilik mama sandalyenizin tablasi tabak olarak en uygunu...

Eklentiler

• silikon-tabak-gri.jpg
    silikon-tabak-gri.jpg
    3,9 KB · Görüntüleme: 39
Avent alistirma bardagindan memnunum ama nuk dan da cok memnun olan var. Bizim simdilik onceden alinmis 2 takim silikon kasik catalimiz var ki onlara daha cok var... klasik beslemeyeceksen tabak icin de acele etme bu blw sayfasinda satilan tip tabaklar aslinda blw icin uygun asagida resmini ekliyorum ama o tabaklara ogunlere gecildiginde geciliyor simdilik mama sandalyenizin tablasi tabak olarak en uygunu...
Teşekkür ederim :KK200:

X