kızlar İrem sonunda geçtiğimiz cumartesi günü 180 + 2 günlük olarak düzeltilmiş yaşını doldurdu :) ve ben de bir pre annesi olarak sabırla bu zamanı bekledim zira doktorumuz kronolojik olarak 5. aydan beri kızıma ek gıda vermemi talep ediyordu. ben kızımın kronolojik yaşı ( yani doğduğu tarihteki yaşının 7,5 ay ) ve düzeltilmiş yaşı (doğması gereken tarihteki yaşının 6 ay yani 180 günü tamamlaması ) olana kadar bekledim.
ilk günümüz İrem in havucunu haşlamaya çalışmakla geçti. ilk olarak boş cam bir kavanoz içerisine parmak şeklindeki havuçları koydum. Kapağını kapatıp içi su dolu tencereye koydum ve tencereyi ısıtmaya başladım. bu yöntemi blw yapan bir arkadaşımdan duymuştum ancak havuçlar 2 saatin sonunda bile pişmemişti
sonuç olarak bu yöntem havuç haşlamak için doğru değil. Sonrasında fırında 1 saatlik pişme sonucunda istediğim kıvama geldi.
o ilk tepkisi ağzına havuçları götürmesi inanılmazdı
4 parçanın 2 parçasıyla haşır neşir oldu suratını ekşitti pek sevmedi gibi... ikinci gün elledi bir iki yaladı aynı tad olduğunu görünce tenezzül etmedi yemeye
üçüncü gün ise şasırtıcı biçimde 4 parçanın 4 üyle de oldukça haşır neşir oldu... hepsinin yarısını ısırdı ağzında çevirdi biraz tükürdü biraz da yuttu
oldukça mutlu gözüküyordu
bugün balkabağı tadımımız var ayrıntıları aktaracağım