2017 AGUSTOS ANNELERI BLW VE EK GIDAYA GEÇİŞ SÜRECİ

Merhaba hanımlar dün itibariyle başladık ek gıdaya geçen hafta az haşlanmış havuçla küçük bi deneme yapmıştık başarılıydı bence ilk sefere göre 180+14 günde başladık işte havucu buharda pişirdim yaklaşık 15 dk yeterli yine kontrol edersiniz ben tencereye su koydum üzerine metal süzgeç koydum havuçları parmak boyu kesip koydum üzerine kapak kapatıp pişirdim bayağı yumuşak kıvama geldi hatta bugün eliyle püre haline getirip avuçlayarak yedi :) tutup ağza götürüyor ama çiğneme pek yok onu bilmiyor henüz karşısında çiğneme hareketi yaptım ama anlamadı sanırım :) küçük parça bölüp yutmaya çalışıyor yutamazsa tükürüyor bence başarılıydı yani yarın havuç bitiyor sonra balkabağı verecem onu tost makinasında hazırlamayı düşünüyorum bizde durumlar böyle sizde başlayın da artsın tecrübeler merakla bekliyorum

Merhaba canım hayırlı olsun ek gıda serüveniniz sağlıkla afiyetle yesin büyüsün kuzu.

Bizde başlayalı 5 gün oluyor şimdilik klasik başladık . Daha çok tadım şeklinde gidiyoruz sabahları meyve suyu veriyorum bugun armut suyu verdim 20cc kadar , öğleden sonra kabak patates havuç et ve et sıyu, birde pirinç katıp çorba yapıcam rondodan çekiyorum ama pütürlü bırakıyorum başta tükürsede sonra azda olsa yiyor .

Hayırlı olsun arkadaşım iltahlı bir bebek olsun

Iyi aksamlar kızlar. Bizim bu cumartesi 6. ay dr kontrolü ve aşılarımız var ve tabiki ek gıda dönemi başlıyor. Ben henüz hiç bir şey vermedim, çok heyecanlıyım. Ilk cocugum ve yardımcı olacak kimsede yok umarım başarırız. Bir yandan merak ediyorum tepkilerini bir yandan da anne sütü ne kolaydı diyorum.
Blw turkiye grubuna uyeyim çok istiyorum bu şekilde ek gıdaya başlamayı ama bir yandan da korkuyorum. Sanirim bende klasik +blw gideceğim. Tabi doktorumuzun görüşüde önemli henüz konuşmadık, tek bildiğim sebzelerden başlayacağız dediği.
Herkese hayırlı olsun bu süreç.

Elmayı rendeledim verdim hep. Ama bugün ömrümden 10 yıl gitti.:ruh:
Öğürmeye başladı:KK43:
Bekledim.... Yutmadı.
Bekledimm bekledimmmm...yuttu gibiydi sonra tekrar öğürmeye başladı. Kucağıma aldım ters çevirip ilk yardım müdahelesinse bulundum. Çevirdiğimde sırıtıyordu sıpa. Arkasından hemen su verdim yutsun diye çok korktum :KK42:

Bu arada ben az çok sizi tanıyorum, ağustos anneleri grubunu takip etmeye calistim. Benimde bir oğlum var. Uzun süre bekleyip kavustugumuz bir bebek, onun için işi gücü bırakıp evde çocuk bakanlardanım:)
Henüz dişimiz çıkmadı, destekli oturabiliyoruz. Mama sandalyemiz bu gün geldi:) onluklerimiz, tabagimiz, alistirma bardagimiz ve buharda pişirme aparatimiz ile haziriz:))

Elmayı rendeledim verdim hep. Ama bugün ömrümden 10 yıl gitti.:ruh:
Öğürmeye başladı:KK43:
Bekledim.... Yutmadı.
Bekledimm bekledimmmm...yuttu gibiydi sonra tekrar öğürmeye başladı. Kucağıma aldım ters çevirip ilk yardım müdahelesinse bulundum. Çevirdiğimde sırıtıyordu sıpa. Arkasından hemen su verdim yutsun diye çok korktum :KK42:

Ay işte bende paniklemekten korkuyorum. Bogazina kacmismiydi, ağzının içindeyken mi öğürüyordu dikkat ettin mi.
Benimki emerken bile sürekli tıkanıyor kıpkırmızı oluyor sonra öksürüp kendine geliyor ve gülüyor bende alıştım artık öyle bekliyorum.

Ay işte bende paniklemekten korkuyorum. Bogazina kacmismiydi, ağzının içindeyken mi öğürüyordu dikkat ettin mi.
Benimki emerken bile sürekli tıkanıyor kıpkırmızı oluyor sonra öksürüp kendine geliyor ve gülüyor bende alıştım artık öyle bekliyorum.
Valla ben yuttu sandımağzı boştu . Bende çok paniğim. Hatta ilk yardımdan önce, evde yalnızım yan komşuya götürecektim elim ayağıma dolaştı resmen. :KK43:

Bu arada ben az çok sizi tanıyorum, ağustos anneleri grubunu takip etmeye calistim. Benimde bir oğlum var. Uzun süre bekleyip kavustugumuz bir bebek, onun için işi gücü bırakıp evde çocuk bakanlardanım:)
Henüz dişimiz çıkmadı, destekli oturabiliyoruz. Mama sandalyemiz bu gün geldi:) onluklerimiz, tabagimiz, alistirma bardagimiz ve buharda pişirme aparatimiz ile haziriz:))
Merhaba o zaman hoş geldin:)
Güzel bir başlangıç olsun inşallah.

Merhaba :)
Bize blw marketimden bi başlangıç alışveriş tavsiyesi verebilir mısınız? Başlangıç paketine baktım ama emin olamadım. Tavsiyelere açığım her türlü :)
Geç dönüş için kusura bakmayın. Bu aralar her şey çok yoğun :KK17:

BLWMARKETİM:
  • UPEK Keçiboynuzu özü - (+7.5 aya uygundur, her gün 1 çay kaşığı verilebilir, serin ve kuru yerde saklanır.)
  • OTS Kuru Kayısı (+7 aya uygundur)
  • Başlangıç paketlerindeki ZIPLA ürünlerini tavsiye etmiyorum kayısı dışındakiler yenilebilir katılıkta değil. Yumuşatmayı başarabilirseniz alın ama ben beceremedim. (Armut ve kuru erikten bahsediyorum.)
  • Essbaby silikon tabakları güzel kullanışlı
  • OTS Keçiboynuzu unu (+8 aya uygundur, her türlü tarifte 1 çay kaşığı, 1 tatlı kaşığı kullanılabilir, buzdolabında saklanır.)
  • OTS Mısır unu (+8 aya uygundur, buzdolabında saklanır.)
  • Buranlar Siyez Unu (+8 aya uygundur, buzdolabında saklanır.)
  • OTS Şekersiz Vişne Reçeli (+9 aya uygundur, harika tadı vardır, dolapta saklanır.)
  • OTS Soğuk Sıkım Üzüm Pekmezi (+9 aya uygundur, dolapta saklanır)
  • OTS Diskler (+10 aya uygundur)
  • Kavut (+2 yaştır, kendiniz için alabilirsiniz, harikadır.)
  • +8 aya uygun tarhanası var ama ben beğenmedim, yeni çıkanları denemedim, alerjik bebekler için tarhana da mevcut
  • OTS Kuru incir ve kuru üzüm (+9 aya uygundur, harika tatları vardır.)
  • Başlangıç için, kefir (büyüdanem, sevdanem, endanem den herhangi biri)
  • Ben sevmiyorum ama probiyotik yoğurt mayası
  • Yoğurt mayalamak için sıvı termometresi
  • Tam buğday unu (+8 aya uygundur.)

Hatırladıklarım bunlar kızlar.. Başka varsa atladığım diyiverin gari :KK25::KK22:

Geç dönüş için kusura bakmayın. Bu aralar her şey çok yoğun :KK17:

BLWMARKETİM:
  • UPEK Keçiboynuzu özü - (+7.5 aya uygundur, her gün 1 çay kaşığı verilebilir, serin ve kuru yerde saklanır.)
  • OTS Kuru Kayısı (+7 aya uygundur)
  • Başlangıç paketlerindeki ZIPLA ürünlerini tavsiye etmiyorum kayısı dışındakiler yenilebilir katılıkta değil. Yumuşatmayı başarabilirseniz alın ama ben beceremedim. (Armut ve kuru erikten bahsediyorum.)
  • Essbaby silikon tabakları güzel kullanışlı
  • OTS Keçiboynuzu unu (+8 aya uygundur, her türlü tarifte 1 çay kaşığı, 1 tatlı kaşığı kullanılabilir, buzdolabında saklanır.)
  • OTS Mısır unu (+8 aya uygundur, buzdolabında saklanır.)
  • Buranlar Siyez Unu (+8 aya uygundur, buzdolabında saklanır.)
  • OTS Şekersiz Vişne Reçeli (+9 aya uygundur, harika tadı vardır, dolapta saklanır.)
  • OTS Soğuk Sıkım Üzüm Pekmezi (+9 aya uygundur, dolapta saklanır)
  • OTS Diskler (+10 aya uygundur)
  • Kavut (+2 yaştır, kendiniz için alabilirsiniz, harikadır.)
  • +8 aya uygun tarhanası var ama ben beğenmedim, yeni çıkanları denemedim, alerjik bebekler için tarhana da mevcut
  • OTS Kuru incir ve kuru üzüm (+9 aya uygundur, harika tatları vardır.)
  • Başlangıç için, kefir (büyüdanem, sevdanem, endanem den herhangi biri)
  • Ben sevmiyorum ama probiyotik yoğurt mayası
  • Yoğurt mayalamak için sıvı termometresi
  • Tam buğday unu (+8 aya uygundur.)

Hatırladıklarım bunlar kızlar.. Başka varsa atladığım diyiverin gari :KK25::KK22:
Aaa teşekkür ederim baya ayrıntılı yazmışsın. Hepsine bakıyorum şimdi. Yavaştan sipariş vermem lazım. Bu arada yoğurdu neden sevmiyorsun?

Merhaba kizlarr. Cok yogun bir surec gecirdim gecen aylarda. Tasinma, dis, uyku duzeni vs... ama ins artik buralardayim.
Subat ayi geldigine gore artik baslasin ek gidalarr. Ben pazar gunu tadimlara baslayacagim allah izin verirse insallah. G gunesli gunler canim sen damlanin blw listesini paylasmistin ya rica etsem bidaha paylasabilirmisin? Ne vereyim neyle basliim cok kafam karisik off valla cok zor is bu ek gida. :KK17:
Halbuki karsimda herseyi yemek isteyen bir insan var. :kk77: Bakalim napicak?

Merhaba kizlarr. Cok yogun bir surec gecirdim gecen aylarda. Tasinma, dis, uyku duzeni vs... ama ins artik buralardayim.
Subat ayi geldigine gore artik baslasin ek gidalarr. Ben pazar gunu tadimlara baslayacagim allah izin verirse insallah. G gunesli gunler canim sen damlanin blw listesini paylasmistin ya rica etsem bidaha paylasabilirmisin? Ne vereyim neyle basliim cok kafam karisik off valla cok zor is bu ek gida. :KK17:
Halbuki karsimda herseyi yemek isteyen bir insan var. :kk77: Bakalim napicak?
Hadi bakalım.hayirli olsun ek gıda başlangıcınız:)
Dediğin gibi aslında karşımızda ne versek merakla ağzını açan bi canlı var. Ama tabi yine de insanı düşüncelere sevk eden bir süreç. Özellikle bence sağlıklı beslenme kısmı.
Bizim listemiz bu şekilde. Blw tablosuna uygun yapmaya çalıştım. Bu ayda mevsimlik sebze meyve bebeğin ayına pek uygun değil. Olanlardan bir şeyler yapma ya çalıştım. Enginarı belki başa alabilirim ve patatesi de ekleyebilirim.

Eklentiler

• Screenshot_20180209-215502.png
    Screenshot_20180209-215502.png
    162,7 KB · Görüntüleme: 76
Hadi bakalım.hayirli olsun ek gıda başlangıcınız:)
Dediğin gibi aslında karşımızda ne versek merakla ağzını açan bi canlı var. Ama tabi yine de insanı düşüncelere sevk eden bir süreç. Özellikle bence sağlıklı beslenme kısmı.
Bizim listemiz bu şekilde. Blw tablosuna uygun yapmaya çalıştım. Bu ayda mevsimlik sebze meyve bebeğin ayına pek uygun değil. Olanlardan bir şeyler yapma ya çalıştım. Enginarı belki başa alabilirim ve patatesi de ekleyebilirim.
Cok tesekkur ederim canm. Valla bende sebze bulamadim yedirecek. Neyle baslasam diye kara kara dusunuyorum kac gundur. Havuc biraz sekerli ya o yuzden ilk onu vermiim diye dusunmustum ben. Balkabagi mantikli olabilir o zaman. Allahim bal kabagini ben bile yemem ki oglum yesin:KK17:

X