2017 AGUSTOS ANNELERI BLW VE EK GIDAYA GEÇİŞ SÜRECİ

Merhaba hanımlar. Bizde havuç tadımı ile başladık ben klasik baslayanlardanim.
1.gun 20 dk havucu buharda pişirdim, çatalla ezdim tam pure gibi olmadi tabi bizimki ağzına verdiklerimin hepsini diliyle dışarı itti, fazla zorlamadan 1.günü bitirdik.
2.gün yine buharda pişirip bu sefer ronda ile içine çok az su koyarak püre haline getirdim zaten doktorumuzda ilk bir kaç gün rondadan geçir demişti. Neyse bu sefer hosuna gitti hatta kasigi eline alip agzina soktu kendi şapirtada şapirtada yedi arada kaşığı masaya vurdu püre her yere saçıldı falan gözümde canlandırdığım da çok tatli duruyordu oysaki, temizlerken hiçte öyle değilmiş
3.gün yine havucu buharda pişirdim bu sefer kendi sutumle püre yaptım. Bir gün önceden tecrübe ile eline başka kaşık verdim hafif püreye batırılmış o onunla uğraşırken ben de yedirdim, elimdeki kasığa saldırdı ama daha hasarsız atlattık bu sefer iki mama kaşığı yedi zaten.
Bu gün patates vericem yine buharda haşlayıp. Blw ye hala cesaret edemiyorum

Ben aventten memnunum ama nuk da onerenler var cnm tabiki yumusak uclu olandan

Bence blw denemelisin bu bebekler insani cok sasirtiyor... belki de tam blw bebesidir kimbilir

Damliko'nun BLW Günlüğü -- Havuç 3

Merhaba Sevgili Analar;

Bugün günlerden yine havuç. Dün BLW Turkiye'den aldığım tüyo ile havuclari kalın kalın haşlayarak koyuldum yola. Ama tabi yine kırmızı kart
Havuclari kızın önüne koyunca ve hatta eline alıp ağzına götürdüğü anda bunun bir hata olduğunu idrak etmiş bulundum:)
Havuçlar kocaman kocaman ısırıklar halinde ağzına gidiyordu bebenin.
Neyse dedim çok haşlanmış belki yer. Bizim kız neyse ki yuzumu kara çıkartmadı. Koca parçalardan bazılarıni kâh ogurdu kâh "gulup" sesi eşliğinde yuttu. Içimden bir ses hem "fırsat verirsen yapabilir" hem de "yemişim blwsini" diyordu.
Işte bugün havucun son günü böyle biraz heyecanlı geçmiş gitmis oldu. Güle güle naledolasi! havuç.

Bu arada bugün önlük giydirdim. Ebebekten almıştım kollu cepli bir şey. Baya işe yaradı.

Yarın balkabağı ya da brokoli günümüz. Henuz tam karar vermis degilim. Hayrolsun diyelim. Yalniz bugun ölümüne haşlamışım havuclari. Hep öyle yapacağım :)
Hadi aeo kib sçs bye

Bence blw denemelisin bu bebekler insani cok sasirtiyor... belki de tam blw bebesidir kimbilir

Aslında çok istiyorum ama eşim destek olmuyor. Beni de korkuttu. Bugün patatesi püre yaptım bir dilimi de ayırdım önüne koydum, sonra macera arama yalnız başına dedim geri aldim
şu meyve sebze filelerinden aldık onlarla bir süre kendimi tatmin edicem sanirim:))

Heycanla takip ediyorum damla bebişi :))

Ne balkabağı var evde ne brokoli... Yarın et tadımı mi yapsak:))) Bir doğulu olarak et bizim yaşam damarımız. Gerçi et 9. ay diyor ama... Bilemedim. Henüz karar vermiş değilim.

Ne balkabağı var evde ne brokoli... Yarın et tadımı mi yapsak:))) Bir doğulu olarak et bizim yaşam damarımız. Gerçi et 9. ay diyor ama... Bilemedim. Henüz karar vermiş değilim.
Brokoli yi biraz daha ertele bence canım aşırı gaz yaptı oğluma.Ha çok sevdi o ayrı. Bizimki yedi kemirdi en son elinden aldım gaz yapmasn diye.
Babasıda kızdı,niye alıyorsun yiyor çocuğum ne güzel diye. Ki kendisi nefret eder brokoliden,bende bayılırım. Brokoli tadımından sonra hadi sana arkadaş çıktı deyip duruyor.

Kızlar selam,

Blw maceralarınızı ilgiyle takip ediyorum. :) Ben tadımlara klasik başladım. Ege son 2 gündür kaşıkla verdiğim havucu elini ağzına sokarak geri çıkarıyor, tükürüyor. Acaba sorun havuçta mı bilmiyorum. Yarın patates denicem. Sonuçta patates bu, sevilmez mi :))
Bu akşam Ege’ye yoğurdu eşimin yedirmesini rica ettim. Mutfağa geldim bi baktım Ege’nin elinde kaşık, ağzı yüzü yoğurt:) Eşim Blw’ci çıktı. :) Gayet de güzel kaşığa saldırıyor, ağzına götürüyor falan nedense şaşırdım :) sanırım Blw’ye biraz şans verebilirim.

Bu arada yarın semt pazarına sebze alışverişine çıkıcam. Patates, havuç ve balkabağı dışında sebze tavsiyelerinizi alabilirim. :) Pırasa ve ıspanağı klasik yöntemle nasıl yedirebilirim? Tavsiyelere açığım. İyi geceler:)

Canım bana doktor 10-15 gün içinde ceviz büyüklüğünde kıyma verebilirsin dedi. Ben bir 20 gün sonra falan vermeyi düşünüyorum. Bir de et suyu hazırlıcam ben.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…