2017 AGUSTOS ANNELERI BLW VE EK GIDAYA GEÇİŞ SÜRECİ

Canim benim kizim 34 haftalik dogdugu icin kronolojik olarak 180 gunu doldurmasina ragmen duzeltilmis olarak doldurmasini bekliyorum ve 10 subat gibi baslayacagiz bir aksilik olmaz ise... agustos bebekleri subat ayinda tamamliyorlar 180 gunu... bu sebeple birer ikiser sayfa hareketlenir merak etme... alerji olmamasina sevindim zor diyorlar alerjili bebek... bende liste olusturup listelerimiz buradan paylasmayi dusunuyorum bilgi akisi baslar birkac haftaya

benim bebeğimde 32 haftalık doğdu fakat düzeltilmiş yaşı artık önemseme farkı çok hızlı kapattı diyor doktorumuz. ekimde doğacakken ağustos sonu doğdu. şuan tüm nörolojik gelişmeleri ağustosa uyumlu. o yüzden 180 gün dolduğunda tadımlara geçebilirsin dedi.
emin olamıyorum. zaten yemeyecek belki hiç ağzına bile götürmeyecek ama tadımlara başlayıp başlamama konusunda çok kararsızım.

Bizim drumuza gore kizim kro 5. Ayindan beri yani duzeltilmis 3.5 ayliktan beri ek gidaya hazirdi... benim aklim mantigim ve annelik sezgilerim hazir oldugunu dusunmedi tipki sizin gibi sezgilerinize guvenin... pre lerde 1 yastan once yasitini yakalamak diye birsey yok cok uzgunum ki... dr oyle de dese size oyle de gelse oyleymis gibi dursa da... cocugunuz pre ve 1 yasina kadar buna dikkat etmelisiniz. Duzeltilmis 180 gunu bekleyin ben oyle yapiyorum 3 gun sonra dolacak ama 10 subati bekleyecegim hafta sonuna geldigi icin... bir omur boyu kati gida tuketecek zaten acelemiz yok :)

annelik sezgileri..
kesinlikle katılıyorum buna.
çevremdeki herkes başlat dese de birşeyler bana engel oluyor.

sadece sarısından yapıcaz değil mi omleti?
Evet yalnızca sarısı olacak yumurtanın.

Bebekler günde ne kadar ana ne kadar ara öğün almalı?
#6-7.5 Ay arası öğün yok günde 1, 2 defa tadım yapılır.
#7.5-9 arası 1 ana öğün, 1 ara öğün
#9-10 arası 2 ana öğün, 1 ara öğün
#10-12 arası 2 ana öğün, 2 ara öğün
#12 ay üzeri 3 ana öğün, 1 ya da 2 ara öğün

BlwTurkiye'nin önerisi bu sekilde. Ben de buna uyarak ilerleyeceğim.

Merhaba hanımlar dün itibariyle başladık ek gıdaya geçen hafta az haşlanmış havuçla küçük bi deneme yapmıştık başarılıydı bence ilk sefere göre 180+14 günde başladık işte havucu buharda pişirdim yaklaşık 15 dk yeterli yine kontrol edersiniz ben tencereye su koydum üzerine metal süzgeç koydum havuçları parmak boyu kesip koydum üzerine kapak kapatıp pişirdim bayağı yumuşak kıvama geldi hatta bugün eliyle püre haline getirip avuçlayarak yedi :) tutup ağza götürüyor ama çiğneme pek yok onu bilmiyor henüz karşısında çiğneme hareketi yaptım ama anlamadı sanırım :) küçük parça bölüp yutmaya çalışıyor yutamazsa tükürüyor bence başarılıydı yani yarın havuç bitiyor sonra balkabağı verecem onu tost makinasında hazırlamayı düşünüyorum bizde durumlar böyle sizde başlayın da artsın tecrübeler merakla bekliyorum

Hadi bakalım hayırlı olsun. Ilk başlayan sizsiniz topikte:)

Bizde başlayalı 5 gün oluyor şimdilik klasik başladık . Daha çok tadım şeklinde gidiyoruz sabahları meyve suyu veriyorum bugun armut suyu verdim 20cc kadar , öğleden sonra kabak patates havuç et ve et sıyu, birde pirinç katıp çorba yapıcam rondodan çekiyorum ama pütürlü bırakıyorum başta tükürsede sonra azda olsa yiyor .

hayrlı olsun ek gıda serüveriniz :) ben de cumartesi başlıyorum inşallah, her gün ne miktarda ne verdiğini paylaşırsan çok sevinirim, yeni başlayacaklar için de fikir olur

miktar olarak ne kadar verdin? klasik veriyor da olsan sen de her gün miktar ve ne verdiğini paylaşır mısın canım bize de fikir olsun artık yavaş yavaş gününü dolduruyor herkes, birbirimizden fikir edinelim aktifleşsin topik :)

hayrlı olsun ek gıda serüveriniz :) ben de cumartesi başlıyorum inşallah, her gün ne miktarda ne verdiğini paylaşırsan çok sevinirim, yeni başlayacaklar için de fikir olur
Bir tane havuç haşladım biraz büyük boy parçaladı vs yetti bence o kalmıştı çünkü masada biraz foto attım:) bugün hiç yemedi eline alıp ağzına götürdü ama tadını alıp bıraktı bende püre yapıp verdim biraz artk öyle yedi ama bayağı Hemde bayağı yani :) niye böyle yaptı anlamadım dün yemişti halbuki

Eklentiler

• 741165C3-1F83-4D66-B89A-CE515F4370AC.jpeg
    32,1 KB · Görüntüleme: 79
Pek sanatsal bir calisma olmuş

Ek gıda sürecinde şimdiye kadar havuç, balkabağı, patates, elma armut, yoğurt verdim. ilk başlarda birkaç tatlı kaşığı verdim, oğlum daha fazla yemek istedi. Artık iki gündür öğle öğününde bir öğün(bir çay bardağı kadar) sebze püresi veriyorum. Bal kabağı ve havuç püresi iiçine biraz irmik, üzerine biraz zeytinyağı katıyorum.Akşamleyin de bir kaç tatlı kaşığı yoğurt veriyorum. Haftaya da kahvaltı vermeyi düşünüyorum.

Damliko'nun BLW Günlüğü
Bizim bugün son 13 günümüz kaldı. Hala daha ağzına götürmeyi bilmiyor eline verdiğim şeyleri. Bakalım 13 günde neler değişecek. Bu arada desteksiz oturmaya başladı:) 13 gün içinde diş de çıkarırsa işaretleri vermiş olacak sanirim. Ama diş konusunda umutlu değilim. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…